Jump to content

memtest86

Elpis

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

πάνω κάτω το ίδιο είναι, απλά το + σου δίνει πληροφορίες για τα timings (χρήσιμο αν δε ξες ότι η μητρική setάρει αυτό που της βάζεις) και καλύτερη υποστήριξη CPU (ειδικά σε A64)

και εμενα μου το κανει αυτο με το restart αλλα βρικα ενα αλλο τροπο να μπο στο μενου του memtest+ οταν διαβαζει τι δισκετα και λεει loading απο τοτε παταω εγω το ''c'' και μπαινω στο μενου. μαλλον σε αυτες τις περιπτωσεις φταινε τα πληκτρολογια εγω εχω το elite ασυσματο της microsoft και μια μερα που ειχα δοκιμασει ενα απλο ps/2 ενσυρματο δεν ειχα κανενα προβλημα

έχω και εγώ πρόβλημα με το memtest.

βασικά με τη μνήμη μου.

η μητρική μου είναι nforce2 ultra400 και η

μνήμη είναι μάρκα adata 512 pc3200.

έχω 1 μνήμη των 512ΜΒ, σε single channel.

Στο MemTest-86 v3.0 που έχω,

ξεσκίστηκε στα λάθη.

15000 στο δεύτερο τεστ και

300000+++ στο έβδομο τεστ, όπου και το σταμάτησα.

Οι συχνότητες λειτουργίας από το bios είναι στο default 200MHz

και τα timings είναι τα default από SPD (3-4-4-4-8 ή κάτι τέτοιο).

Φταίει η μνήμη? Να δω αν μπορώ να την αλλάξω?

Την έχω μια μέρα και δεν την έχω υπερχρονίσει.

Το memtest το έβαλα γιατί έκανε κατι μ@λ@κίες κολλήματα στα winxp.

έχεις υπερχρονίσει το επεξεργαστή σου? Στο 2ο test συνήθως χτυπάει επεξεργαστή. Τα timings είναι σίγουρα αυτά? Πολλές φορές το BIOS δε διαβάζει σωστά το SPD. (είναι 3200 και έχουν αυτά τα timings?)

Βάλε το τελευταίο BIOS και setάρε την μνήμη Manual 7-3-3-2.5, βάλε Vdimm 2.7v εκεί που είναι. Βεβαιώσου ότι δεν έχει μπει διαιρέτης. Δοκίμασε την μνήμη σου στο Dimm1 και 3. Aν συνεχίσει τα error δοκίμασε να ανεβάσεις Vcore. Ανέβασε μέχρι και 1.75v και δες τι συμπεριφορά έχουν αυτά τα test.

Αρχική απάντηση από enduracell

Στο 2ο test συνήθως χτυπάει επεξεργαστή.

Mηπως ξερεις τι φταει οταν χτυπαει στα υπολοιπα τεστ???Αν το ξερει κανεις αυτον που εφτιαξε το προγραματακι δεν του λετε να βαλει και μια επιλογη στις επιλογες τεστ να διαλεγουμε παραπανω του ενος τεστ!!πχ 3,4,5!Μεχρι 5 επιλογες ειναι καλα πιστευω και υπερκαλυπτει του παντες!

Εμενα παντως θα με βολευε και με 4 !:whistling

λοιπόν για κάθε test ο δημιουργός του έχει δώσει κάποιο info κοιτάξτε το αν θέλετε. Σωτήρη πιο έβαλες το BIOS. Κάνε και τα άλλα γιατί το 2 απ ότι θυμάμαι μπορεί να είναι και CPU, τα άλλα test τα έτρεξες? Αν σου βγάζει και στα άλλα την μνήμη πρέπει να την επιστρέψεις και να πάρεις μια άλλη.

Συμφωνώ ότι θα ήταν πιο βολικό να επιλέγεις πολλά test μαζί...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.