digitaltiger Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2012 Καλημερα,σκεφτομαι να κανω ηχορυθμικη η αλλιως sound reactive μια λεντοταινια 1μ ειναι μπλε χρωμα με τροφοδοσια κανονικα 12v.Εχω βρει καποια projects με λεντακια σε σειρα που τα κανουν ηχορυθμικα με tranzistor και τα συνδεουν στην εξοδο ηχου του υπολογιστη,το ειχα δοκιμασει απο περιεργια πιο παλια με αλλη λεντοταινια,δουλεψε αλλα δεν ειχε αρκετη φοτεινοτητα η λεντοταινια απο τι θυμαμαι που την ειχα κοιταξει δεν ειχε οση ενταση επρεπε(Ampere).Και μερικα χαρακτηριστικα απο τον κατασκευαστη:LED Type: SMD 5050 BlueLed:60 LEDS/MWorking temp.:-40 to 70 indoorNote:3 led/group Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Νοέμβριος 16, 2012 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2012 Καλησπερα, επειδη και μενα με ενδιεφερε σε καποια φαση κατι παρομοιο , σε φαση analyzer με ledοταινια, τι ειδους κυκλωματα έχεις δει ? ποσταρε καποιο λινκ.τα τρανζιστορ θέλουν πολυ ρευμα στην βαση τους για να δώσουν επαρκες ρευμα στην έξοδο. τοσο ρευμα δεν κανει να τραβηξεις χυμα απο την καρτα ήχου γιατι τα ενισχυτακια θα τα κακαρωσουν. πρεπει να το κανεις με 2 η 3 βαθμιδες με ζευγαρια darlington .Για να γινει ποιο ωραιο και να εχει πραγματι καλο εφε και μαλιστα αναλογικο, θα σου προτεινα να παρεμβαλεις εναν μικροεπεξεργαστη ο οποιος θα βγαζει pwm με βαση τις τασεις εισοδου. με το pwm αυτο οδηγεις ενα fet και το κυκλωμα σου ειναι τζετ για οσο μετρα και αν θες να τρεξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
digitaltiger Νοέμβριος 17, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2012 Απο οσο θυμαμαι ειχα υλοποιησει αυτο:http://hacknmod.com/hack/led-light-box-thumps-to-your-music/ Δεν το εχω ψαξει τοσο πολυ και αυτα που μου λες μου ακουγονται καπως κινεζικα να σου πω την αληθεια()αν μπορεις δωσε μου ενα σχεδιο και τι θα χρειαστω για να το υλοποιησω Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.