timos1416003210 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2012 Καλησπερα,Θελω να αγορασω ενα λαπτοπ και εχω καποιους προβληματισμους οποτε πασα γνωμη δεκτη..το budget ειναι 500-max 700 χρηση ιντερνετ, office , autocad γενικως ελαφρια.Απορια Νο.1 GPU onboard η ξεχωριστη , η πειρα μου λεει να παρω με ξεχωριστη οποτε να παθει κατι την αλλαζουμε, απ τη αλλη ομως διαβαζω πως περισσοτερες πιθανοτητες να παθει κατι εχει η ξεχωριστη απο την onboard.Απορια Νο.2 βλεπω πολλα μηχανήματα με freedos , linux ξερει κανεις σε περιπτωση αλλαγης λογισμικου τι γινεται με την εγγυηση ή θα υπαρχουν drivers και τα σχετικα.Απορια Νο.3 μπορει καποιος να μου πει διαφορες στα CPU σειρας Β σε σχεση με τα ι3-ι5...Απορια Νο.4 επειδη με ενδιαφερει το θεμα εγγυηση και οι μαρκες που κοιταω ειναι Sony , Dell , Toshiba , Fujitsu εχει καποιος εμπειρα με το aftersale αυτων των εταιριων?Και τελος θελω γνωμες για τα μαγαζια Μsystems και cosmodata γιατι δεν εχω ξανασυνεργαστει μαζι τους.Υ.Γ το eshop ειδα οτι εχει σε μερικα μερικα laptop με εγγυηση 2 χρονια αμεσης αντικαταστασης αλλα αμα πχ βαρεσουν κανονι τι γινεται σε αυτην την περιπτωση.ευχαριστω προκαταβολικα...
kaynd Νοέμβριος 16, 2012 #2 Νοέμβριος 16, 2012 Απορια Νο.1 Απο τη στιγμή που δε σε ενδιαφέρει το 3D gaming, η εσωματωμένη στη CPU ειναι μια χαρα.Απορια Νο.2 Μπορείς να το ρωτήσεις αυτο και απ το καταστημα που θα το παρεις, αλλα δεν υπάρχει καμία λογική για την απώλεια της εγγύησης του laptop με την εγκατάσταση νέου λειτουργικου.Απορια Νο.3 Οι διαφορές απο B σε I σειρά ειναι αρκετές. κατα κυριο λογο οποιοσδηποτε επεξεργαστης δεύτερης γενιας της I-XXXX σειράς, ειναι αισθητα ταχυτερος απο καποιον της B σειράς.Μπορείς να συγκρίνεις τον κορυφαίο της σειρας ΒARK | Intel� Pentium� Processor B970 (2M Cache, 2.30 GHz)Με ενα απο τα μικρότερα μοντελα Ι3 δευτερης γενιάς.ARK | Intel� Core-i3-2310M Processor-3M-Cache-2_10-GHzΤις κυριες διαφορές θα τις δεις αν πας προς τον πινακα "Advanced Technologies" και σους δυο επεξεργαστές.Θα δεις οτι η σειρα Β υπολείπεται σε διαφορα χαρακτηριστικά. πχ hyper threading και Visualization.Στο ευρος τιμης που θες να κινηθείς, δε θα έπρεπε να πέσεις κατω απο I5.Απορια Νο.4 Η Dell εχει καλη φήμη για aftersales support, χωρις ομως να το θεωρω αυτο αρκετο για να αποκλείσεις καποιο αλλο laptop, αν η τιμη και τα χαρακτηριστικά του ειναι καλύτερα. και οι υπόλοιπες εταιριες που αναφερεις ειναι σοβαρες και δε προκειται να προσφερουν λιγοτερα απ οτι υπόσχονται. Ψαξε μόνο με προσοχη τι εγγυηση δινει η καθε εταιρια για το συγκεκριμένο laptop. Μερικές φορές δινουν ενα χρονο, ενω το καταστημα λεει 2. Καλο ειναι αυτο να ξεκαθαριστεί κατα την αγορά.Σημειωτέων, την εγγυηση στη δινει/ορίζει ο κατασκευαστης του laptop, μεσω της εδω αντιπροσωπίας, και οχι το καταστημα. Αν και επισης το καταστημα ωφείλει να σε εξυπηρετησει σε περιπτωση προβληματος εντως της εγγυησης. Απλά αντι να το δωσεις εσυ κατ ευθείαν στην αντιπροσωπία, θα το δωσεις στο μαγαζι και αυτο με τη σειρά του στην αντιπροσωπία.Για το Msystems εχω ακούσει αρκάτα καλά λόγια. Το Cosmodata ειναι οκ, αξιόπιστο κατάστημα, χωρίς ομως να φτάνει τα επίπεδα ευχαριστημένων πελατων του Msystems.
stefoss Νοέμβριος 16, 2012 #3 Νοέμβριος 16, 2012 1. "ξεχωριστή" δε σημαίνει και απαραίτητα ότι αλλάζει. Συνήθως είναι ξεχωριστό chip κολλημένο στη μητρική κάρτα και ο κύριος λόγος που χαλάνε οι μητρικές. Για τη περίπτωση σου ένας i3-i5 με γραφικά Intel HD 4000 είναι super.2. υπάρχουν drivers γιατί τα ίδια μοντέλα βγαίνουν και για win73.μη τσιγκουνευτείς 100 euro. πάρε i5 ή έστω i3 (νέας γενιάς i5/i3-3xxx)4.να προτιμήσεις εγγύηση αντιπροσωπείας και να διευκρινίσεις τι εγγύηση είναι (το στέλνεις εσύ, το παραλαμβάνουν αυτοί κτλ), να ρωτήσεις αν σου δίνει doa και για πόσες μέρες. Νομίζω ότι η εγγύηση eshop δεν είναι αντιπροσωπείας αλλά δε ξέρω σίγουρα
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.