Guest Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2012 Σήμερα παρακολούθησα μερικά TED talks, έως ότου ένα από αυτά μου δημιούργησε την ανάγκη να το μοιραστώ στο φόρουμ.Ο ένας λόγος που δημοσιεύω το βίντεο είναι ότι με άγγιξε συναισθηματικά ενώ ο άλλος (και πιο σημαντικός) έχει να κάνει με την πεποίθηση που έχουμε δημιουργήσει για τους κινέζους με βάση τα δικά μας δεδομένα, χωρίς να ρωτήσουμε την οπτική τους.Η Leslie T. Chang επιχειρεί να δώσει μία διέξοδο φωνής από τους κινέζους εργαζόμενους στη χώρα της.[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Bc2wVyl8RLI]Leslie T. Chang: The voices of China's workers - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Νοέμβριος 16, 2012 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2012 με δάκρυα στα μάτια είδα όλο το βίντεο και έζησα το δράμα των Κινέζων εργαζόμενων που συνθλίβονται από την καπιταλιστική μπότα της δύσηςπάω αμέσως να αγοράσω το βιβλίο,αυτός δεν είναι και ο σκοπός της αντιπαθέστατης Leslie T. Chang; κοράκια σας πήρε ο πόνος για τους φτωχούς και είπατε να το μοιραστείτε :mamba:έχασα και 14 λεπτά για να το δω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Νοέμβριος 16, 2012 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2012 Αν από αυτό "έχασες" 14 λεπτά, δεν θέλω να φανταστώ πόσους μήνες ζωής χάνεις όταν διαβάζεις ή ακούς καθημερινά από ανθρώπους της διπλανής πόρτας τις άπειρες κατηγορίες σε πολιτικούς, σύστημα, συνανθρώπους, μπλα μπλα όταν οι ίδιοι πάνε και ξαναψηφίζουν αυτούς που βρίζουν ή πράττουν με τον ίδιο (ή και χειρότερο) ανήθικο τρόπο από άλλους.κοράκια σας πήρε ο πόνος για τους φτωχούς και είπατε να το μοιραστείτεΕίμαι περίεργος να μάθω συμπεριλαμβάνομαι κι εγώ στο β' πλυθηντικό μιας και δεν υπάρχουν άλλα comments. Όπως και να έχει, το video παρουσιάζει μια διαφορετική, λίγο πιο θετική αντίληψη (για να σε προλάβω, δεν αναιρώ την ύπαρξη της γνωστής άλλης, αρνητικής φύσεως πεποίθησης) εξού και το thread για συζήτηση. Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, κάποιοι όταν βλέπουν TED Talks ψάχνουν να δουν τι βιβλία θα τους πουλήσουν, και με ένα μαγικό τρόπο τα βρίσκουν! (βιβλίο δεν είδα και δεν με απασχολεί να το ψάξω)Πίσω τώρα στα πολιτικά-οικονομικά της χώρας να σχολιάζουμε καυστικά Σαμαρά, Τσίπρα, λοιπές ομάδες συνωμοσίας που θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο, τα αεροψεκάσματα, να δείχνουμε πλήρη απάθεια όταν πανεπιστήμιο έχει γίνει ένα με τα σκουπίδια (είτε ΑΠΘ είτε της διπλανής πόλης) ή να αναμασάμε κακοηθείς προτάσεις τρίτων (τόσες φορές που γινόμαστε ένα με αυτές).Τώρα που το σκέφτομαι τα παραπάνω δεν είναι ζημιογόνα και χάσιμο χρόνου, αλλά "διασκέδαση" και "ψυχαγωγία".Για τα υπόλοιπα, υπάρχουν τα "κοράκια", που παρακινούν το σύμπαν, έτοιμα να μας φάνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Νοέμβριος 16, 2012 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2012 εγώ ξέρω ότι αν κάτι δεν μου αρέσει και θέλω να το αλλάξω,πράττω ανάλογαμποϊκοτάρω την εταιιρία ,οργανώνω ομάδες δράσης ενάντια κτλ κλπδεν παίρνω σβάρνα τα θέατρα με το iphone στην τσέπη και το ipad στο χέρι για να προωθήσω το [ame=http://www.amazon.com/Factory-Girls-Village-Changing-China/dp/0385520182]βιβλίο μου[/ame] ή σου ξέφυγε;τα κοράκια πάνε στους παραπάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Νοέμβριος 16, 2012 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2012 Το είπε η γυναίκα, ότι πήγε εκεί για να γράψει το βιβλίο της.Χαζομάρες για μένα, δεν έβγαζε ιδιαίτερο νόημα. Βάραγε στο συναίσθημα για να προκαλέσει, αλλά για πιο λόγο δε το κατάλαβα. Τι ήθελε να μας περάσει ακριβώς: Ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο χάλια, ότι τα πράγματα είναι τόσο χάλια που η εργασία στα εργοστάσια θεωρείται επιθυμητή; Που είναι η λύση και ποιο είναι το πρόβλημα - αυτό περίμενα να ακούσω.Νταξ, μια ιστορία είπε και αυτό ήταν. Αδιάφορο (όχι το θέμα, αλλά η τύπισα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Νοέμβριος 16, 2012 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2012 εγώ ξέρω ότι αν κάτι δεν μου αρέσει και θέλω να το αλλάξω,πράττω ανάλογαμποϊκοτάρω την εταιιρία ,οργανώνω ομάδες δράσης ενάντια κτλ κλπδεν παίρνω σβάρνα τα θέατρα με το iphone στην τσέπη και το ipad στο χέρι για να προωθήσω το βιβλίο μου ή σου ξέφυγε;τα κοράκια πάνε στους παραπάνωΌχι δεν είδα βιβλίο, ούτε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να ψάξω να βρω το δευτερόλεπτο που εμφανίστηκε στο video σαν subliminal messaging.Φυσικά, δεν γίνεται ένα άτομο να μιλάει εκ μέρους εναμιση δις ανθρώπους. Το θεωρώ αυτονόητο αυτό. Είναι, όμως, πρόβλημα όταν παραμερίζουμε την ουσία για να εστιάσουμε σε σκοταδισμούς.Το "προφανές" που εκτίμησα και με ώθησε να το δημοσιεύσω, συνοψίζεται στα δύο top comments από το youtube.Richer, educated people unable to see things from the perspective of others, but trying to conform them to their ideals anyways. It's an old story told many times.I thought she was VERY clear. Their situation isn't amazing, but they're there by their own volition b/c their lives ARE improving as a result of the jobs they're getting and the work they're doing. Plus, she says, through these new expriences, they get introduced to the globalized world.bonus commentI don't the talk was trying to justify the system in China. Rather, she was trying to inform the audience about the employment situation in China and what the workers do to improve their lives. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Νοέμβριος 18, 2012 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2012 με δάκρυα στα μάτια είδα όλο το βίντεο και έζησα το δράμα των Κινέζων εργαζόμενων που συνθλίβονται από την καπιταλιστική μπότα της δύσηςπάω αμέσως να αγοράσω το βιβλίο,αυτός δεν είναι και ο σκοπός της αντιπαθέστατης Leslie T. Chang; κοράκια σας πήρε ο πόνος για τους φτωχούς και είπατε να το μοιραστείτε :mamba:έχασα και 14 λεπτά για να το δωΑπό την καπιταλιστική μπότα της δύσης με την ανοχή της εξουσίας της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.