Jump to content

μεθανολη

Tanner

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

γεια σας παιδες,

ειμαι νεο μελος,μολις εκανα εγγραφη αν και ειχα παρακολουθησει το forum unregistered.

με την βοηθεια του forum κατασκευασα ενα συστημα υδροψυξης που δουλευει μια χαρα.

εχω ομως μια απορια: με την προσθηκη μεθανολης στο υγρο μπουρουμε να καταφερουμε κατι?και αν ναι πως?

καλως ηλθες Tanner :)

μεθυλικη αλκοολη; εκτος απο οτι θα βρωμοκοπουσε το σπιτι σα φαρμακειο, δεν ειδα και καμια διαφορα. σκοτωνει τα μικροβια ομως.

Να διευκρινιστει κατι που δεν το ακουσα ως τωρα. Εφοσον μιλαμε για απλο watercooling και oχι phase-change τοτε η προσθηκη μεθανολης ειναι απλα αχρηστη. Το απλο νερο δουλευει καλυτερα. Η μεθανολη χρησιμοποιητε σε water chillers οπου η προσθηκη του στο νερο ειναι απαραιτητη ωστε το νερο να μην παγωσει. Αν θες επιπλεον πληροφοριες πες μου να σου δωσω 2-3 links

Johny απο γλασκωβη, πετα τα LInks σου κι ας πεσουν χαμω. :)

παντα καποιος θα τα χρειαστει

καλημερα..

Thanks guys,

αλλα εχω μια ακομη ερωτηση, αντι για νερο εχω βαλει παραφλου εφοσον μετα απο δοκιμη με απεσταγμενο νερο δεν ειδα διαφορα κ προτιμησα το παραφλου κ λογο χρωματος:) .

αν κ περιμενα κατι παραπανω απο αποδοση οταν κατασκευαζα το συστημα δεν εμεινα ικανοποιημενος (athlon xp 3200) δουλευει γυρω 45-48 βαθμους,πως θα μπορουσα με το υπαρχον συστημα να κανω κατι περισσοτερο?

με ευβλαβεια περιμενω απαντηση:banging:

tanner σε απλο watercooling οτιδηποτε αλλο εκτος του απλου νερου κανει κακο. Αυτα τα προσφετα (παραφλου, μεθανολη κλπ) ειναι για αρκετα χαμηλοτερες θερμοκρασιες που θα δεις μονο με chillers.

ο ορος "phase change" περιγραφει την αλλαγη φασης που πραγματοποιει το φρεο (ή αλλο υλικο) κατα τον ψυκτικο του κυκλο. το waterchiller χρησιμοποιει το phase change (ή και αλλους τροπους) για να κρυωνει το νερο αντι να χρησιμοποιησεις ψυγειο.

απο την αλλη, δεν ειναι αναγκη να κρυωνεις το νερο με το phase change, βαζεις το phase change κατευθειαν πανω στο τσιπ και τελειωνει η δουλεια. βεβαια ο Βασιλιας της ψυξης (aka Unseen) θα αρχισει να φωναζει οτι το waterchiller ειναι πιο ευχρηστο, και θα εχει καθε δικιο.

τα waterchiller ειναι απειρως πιο ευχρηστα. Σου επιτρεπουν να ψυχεις 2 και 3 blocks και ειναι και πιο ευκολα στη μονωση και τη κατασκευη (δεν μπορει ο καθενας να φτιαξει evaporator για direct die)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.