Tanner Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2004 γεια σας παιδες,ειμαι νεο μελος,μολις εκανα εγγραφη αν και ειχα παρακολουθησει το forum unregistered.με την βοηθεια του forum κατασκευασα ενα συστημα υδροψυξης που δουλευει μια χαρα.εχω ομως μια απορια: με την προσθηκη μεθανολης στο υγρο μπουρουμε να καταφερουμε κατι?και αν ναι πως?
.38-.45 Αύγουστος 27, 2004 #2 Αύγουστος 27, 2004 καλως ηλθες Tanner μεθυλικη αλκοολη; εκτος απο οτι θα βρωμοκοπουσε το σπιτι σα φαρμακειο, δεν ειδα και καμια διαφορα. σκοτωνει τα μικροβια ομως.
vaios Αύγουστος 27, 2004 #3 Αύγουστος 27, 2004 ΛΙΓΟ ΑΙΘΑΝΟΛΗ ( ΟΧΙ ΜΕΘΑΝΟΛΗ ) ΒΑΖΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.ΠΑΝΤΟΣ ΜΕΘΑΝΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΣΥΝΗΣΤΟΥΣΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ...http://www.oehha.ca.gov/air/chronic_rels/pdf/67561.pdf
JohnFish Αύγουστος 28, 2004 #4 Αύγουστος 28, 2004 Να διευκρινιστει κατι που δεν το ακουσα ως τωρα. Εφοσον μιλαμε για απλο watercooling και oχι phase-change τοτε η προσθηκη μεθανολης ειναι απλα αχρηστη. Το απλο νερο δουλευει καλυτερα. Η μεθανολη χρησιμοποιητε σε water chillers οπου η προσθηκη του στο νερο ειναι απαραιτητη ωστε το νερο να μην παγωσει. Αν θες επιπλεον πληροφοριες πες μου να σου δωσω 2-3 links
.38-.45 Αύγουστος 28, 2004 #5 Αύγουστος 28, 2004 Johny απο γλασκωβη, πετα τα LInks σου κι ας πεσουν χαμω. παντα καποιος θα τα χρειαστει καλημερα..
Tanner Αύγουστος 29, 2004 Author #6 Αύγουστος 29, 2004 Thanks guys, αλλα εχω μια ακομη ερωτηση, αντι για νερο εχω βαλει παραφλου εφοσον μετα απο δοκιμη με απεσταγμενο νερο δεν ειδα διαφορα κ προτιμησα το παραφλου κ λογο χρωματος . αν κ περιμενα κατι παραπανω απο αποδοση οταν κατασκευαζα το συστημα δεν εμεινα ικανοποιημενος (athlon xp 3200) δουλευει γυρω 45-48 βαθμους,πως θα μπορουσα με το υπαρχον συστημα να κανω κατι περισσοτερο? με ευβλαβεια περιμενω απαντηση:banging:
JohnFish Σεπτέμβριος 4, 2004 #8 Σεπτέμβριος 4, 2004 tanner σε απλο watercooling οτιδηποτε αλλο εκτος του απλου νερου κανει κακο. Αυτα τα προσφετα (παραφλου, μεθανολη κλπ) ειναι για αρκετα χαμηλοτερες θερμοκρασιες που θα δεις μονο με chillers.
Tanner Σεπτέμβριος 4, 2004 Author #9 Σεπτέμβριος 4, 2004 αντε,ερχεται κ το chiller σε λιγο κ θα βγαλουμε χιονιστρες!!
Virus Σεπτέμβριος 4, 2004 #10 Σεπτέμβριος 4, 2004 Ρε παιδια το phase change εχει διαφορα με το waterchiller?
.38-.45 Σεπτέμβριος 4, 2004 #11 Σεπτέμβριος 4, 2004 ο ορος "phase change" περιγραφει την αλλαγη φασης που πραγματοποιει το φρεο (ή αλλο υλικο) κατα τον ψυκτικο του κυκλο. το waterchiller χρησιμοποιει το phase change (ή και αλλους τροπους) για να κρυωνει το νερο αντι να χρησιμοποιησεις ψυγειο.απο την αλλη, δεν ειναι αναγκη να κρυωνεις το νερο με το phase change, βαζεις το phase change κατευθειαν πανω στο τσιπ και τελειωνει η δουλεια. βεβαια ο Βασιλιας της ψυξης (aka Unseen) θα αρχισει να φωναζει οτι το waterchiller ειναι πιο ευχρηστο, και θα εχει καθε δικιο.
JohnFish Σεπτέμβριος 4, 2004 #12 Σεπτέμβριος 4, 2004 τα waterchiller ειναι απειρως πιο ευχρηστα. Σου επιτρεπουν να ψυχεις 2 και 3 blocks και ειναι και πιο ευκολα στη μονωση και τη κατασκευη (δεν μπορει ο καθενας να φτιαξει evaporator για direct die)
.38-.45 Σεπτέμβριος 5, 2004 #14 Σεπτέμβριος 5, 2004 χμμ.... τωρα; χθες; απλα στειλε μου το λογαριασμο :D
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.