Jump to content

Low profile ψυχτρα για επεξεργαστη.

orck

Recommended Posts

Διαβαζω διαφορα αρθρα και εχω μπλεχτει.

Καταρχας το στοκ ανεμηστιρακι της AMD ειναι παναθλιο, κανει αδικαιολογητα πολυ θορυβο, ισως επειδη ειναι μικρο. Με ενδιαφερει να παρω ψυχτρα με μικρο υψος και οσο το δυνατον μικροτερο θορυβο. Δεν θα ασχοληθω πολυ με OC, πιθανοτατα καθολου. Μιλαμε για socket FM2.

Εχω ψιλοκαταληξει στα δυο παρακατω.

COOLERMASTER RR-GMM4-16PK-R1 GEMINII M4

COOLERMASTER RR-GMM4-16PK-R1 GEMINII M4 - - E-SHOP.GR

SCYTHE KOZUTI

SCYTHE KOZUTI - - E-SHOP.GR

Και τα δυο στα ιδια λεφτα, διαθεσιμα απο το συγκεκριμενο καταστημα (που εχω ενα πιστωτικο και θα ηθελα να το χρησιμοποιησω)

Εαν επελεγα μονος μου θα επερνα της CoolerMaster που εχει ανεμηστηρα 12 εκατοστων. Λογικα οσο πιο μεγαλος ειναι τοσο πιο μεγαλη ροη αερα με λιγοτερο θορυβο.

Τι λετε;

Διαβαζω διαφορα αρθρα και εχω μπλεχτει.

Καταρχας το στοκ ανεμηστιρακι της AMD ειναι παναθλιο, κανει αδικαιολογητα πολυ θορυβο, ισως επειδη ειναι μικρο. Με ενδιαφερει να παρω ψυχτρα με μικρο υψος και οσο το δυνατον μικροτερο θορυβο. Δεν θα ασχοληθω πολυ με OC, πιθανοτατα καθολου. Μιλαμε για socket FM2.

Εχω ψιλοκαταληξει στα δυο παρακατω.

COOLERMASTER RR-GMM4-16PK-R1 GEMINII M4

COOLERMASTER RR-GMM4-16PK-R1 GEMINII M4 - - E-SHOP.GR

SCYTHE KOZUTI

SCYTHE KOZUTI - - E-SHOP.GR

Και τα δυο στα ιδια λεφτα, διαθεσιμα απο το συγκεκριμενο καταστημα (που εχω ενα πιστωτικο και θα ηθελα να το χρησιμοποιησω)

Εαν επελεγα μονος μου θα επερνα της CoolerMaster που εχει ανεμηστηρα 12 εκατοστων. Λογικα οσο πιο μεγαλος ειναι τοσο πιο μεγαλη ροη αερα με λιγοτερο θορυβο.

Τι λετε;

Σχετικά με την Coolermaster έχω να σου πώ πως δεν προορίζεται για απαιτητική χρήση.

Εξακολουθώ να τη χρησιμοποιώ, αλλά έχω αλλάξει τον ανεμιστήρα με έναν Noctua ώστε να ακούγεται λιγότερο.

Έχεις δίκιο όσον αφορά στον θόρυβο ο οποίος είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογος της διαμέτρου του ανεμιστήρα,

αλλά πρόσεξε πως το πάχος του ανεμιστήρα της Coolermaster είναι μόλις 15 mm, το οποίο σημαίνει μικρότερη παροχή αέρα

(και κατ'επέκταση περισσότερες στροφές όταν αυτό απαιτηθεί.

Για την Scythe δεν έχω ίδια γνώμη, αλλά από την επιφάνεια της ψύκτρας συμπεραίνω πως θα έχει παραπλήσιες επιδόσεις με την Gemini.

Εάν αληθεύουν τα στοιχεία του e-shop τότε θα ήμουν πολύ προσεκτικός σχετικά με τις 3.300 σ.α.λ. και την αντοχή της ακοής μου....

Οριακά είμαι υπέρ της Coolermaster, αλλά με την προοπτική της ενδεχόμενης αλλαγής του ανεμιστήρα για πιο ήσυχες καταστάσεις...

Εάν πάλι επιμένεις στις ultra low profile και είσαι διατεθειμένος να δώσεις κάτι παραπάνω, μπορείς να δεις και την Noctua NH-L12

Η πρωτη προταιρεοτητα μου ειναι ο θορυβος. Τοσα χρονια εχω μαθει απο φορητα Lenovo που ακουω το ανεμηστηρακι τους μονο το βραδυ οταν κοιμουνται ολοι.

Το υποψιαζομαι οτι με τετοιο φουρφουρι δεν θα κανω ρεκορ υπερχρονισμου, δεν ειναι εξαλου το ζητουμενο. Θα ψαξω λιγο ακομη και μαλλον θα παραγγειλω το CoolerMaster.

Η συγκεκριμενη Noctua ειναι εκτος λογω κοστους.

Ευχαριστω πολυ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.