zorikos69 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2012 Καλησπερα σε όλους. Συγγνωμη αν το θέμα μου αποτελεί δυσφήμιση της παραπάνω εταιρείας (δεν εχω τετοιο σκοπο, το προβλημα μου θελω να λυσω) απλα έχω εκνευριστεί με την συμπεριφορά τους.θεωρω λογικό και σωστό να καταγγείλω τετοιες συμπεριφορες και πολιτικές απο αντιπροσωπείες που υποτιμούν την νοημοσυνη μας. Λοιπον... στο θεμα κατευθειαν... Τον Δεκεμβριο του 2009 αγόρασα την Asus Crosshair III for mula εναντι 174€. Πριν απο ένα μηνα περίπου χαλασε και οντας εντος εγγυησης την εστειλα στην Oktabit με σκοπο ειτε την αντικατάσταση της είτε την εκδοση πιστωτικου. Ενταξει καταλαβαίνω πως το παραπάνω μοντέλο δεν υπάρχει πια στην αγορα και βεβαιως δεν είχα την απαίτηση να μου στείλουν αντικατάσταση ετσι και κοπηκε πιστωτικό, όμως εναντι του ποσού των 60€ + ΦΠΑ!!! Τους είπα πως το θεώρησα απαράδεκτο και μου είπαν και καλα πως δεν το κανονιζουν αυτοι αλλα η Asus. Εστειλα λοιπον ενα complaint email στην Asus πριν απο λιγο και τους εξηγησα το συμβαν. Ουδεποτε η συκγκεκριμενη μητρικη δεν πηγε για RMA στο Asus service. H συγκεκριμένη κίνηση- πολιτική είναι καθαρά αποκλειστική επιλογή της Oktabit. Ηδη εστειλα και mail στην Oktabit ενημερώνοντας τους για το συμβαν απαιτωντας φυσικά την πίστωση ολόκληρου του ποσού. Περιττό να σας πω πως οχι μονο ακομα περιμένω την πίστωση ολοκληρου του ποσου αλλα και η παραπάνω εταιρεία ζητησε τα ρέστα απο συνεργατες μου γιατι δημοσίευσα τα παραπάνω στο internet!!!
junior-21- Νοέμβριος 14, 2012 #2 Νοέμβριος 14, 2012 συγνωμη φιλε μου αλλα δεν μου ακουγεται παραλογο. Τον επομενο μηνα σκεψου οτι αν σου παθαινε κατι, δεν θα ειχες τπτ, θα την πεταγες στα σκουπίδια. Τα προϊόντα τεχνολογιας δεχονται μια απαξιωση μεσα στον χρονο, ποσο μαλλον 35 μηνες μετα. Νομιζω το ποσο που σου δινουν ειναι δικαιο. Το μονο αδικο ειναι οτι δεν βρισκεις κατι απο Οκταμπιτ σε αυτα τα λεφτα. Αλλα δινοντας 15 ευρω παιρνεις την GIGABYTE Motherboard 970A-UD3, sAM3+, DDR3, ATX που μπορει να μην ειναι ROG, αλλα ειναι πολυ καλυτερη μητρικη overall, με usb3.0 και sata 3. Δεν μπορεις να ζητας πισω το ποσο που εδωσες τοτε γιατι με αυτη την λογικη και λιγο δολο καθε 35 μηνες και 29 ημερες θα μπορουσαμε να ειχαμε up to date μηχανακι! :smoke:
Chris92 Νοέμβριος 14, 2012 #3 Νοέμβριος 14, 2012 συγνωμη φιλε μου αλλα δεν μου ακουγεται παραλογο. Τον επομενο μηνα σκεψου οτι αν σου παθαινε κατι, δεν θα ειχες τπτ, θα την πεταγες στα σκουπίδια. Τα προϊόντα τεχνολογιας δεχονται μια απαξιωση μεσα στον χρονο, ποσο μαλλον 35 μηνες μετα. Νομιζω το ποσο που σου δινουν ειναι δικαιο. Το μονο αδικο ειναι οτι δεν βρισκεις κατι απο Οκταμπιτ σε αυτα τα λεφτα. Αλλα δινοντας 15 ευρω παιρνεις την GIGABYTE Motherboard 970A-UD3, sAM3+, DDR3, ATX που μπορει να μην ειναι ROG, αλλα ειναι πολυ καλυτερη μητρικη overall, με usb3.0 και sata 3. Δεν μπορεις να ζητας πισω το ποσο που εδωσες τοτε γιατι με αυτη την λογικη και λιγο δολο καθε 35 μηνες και 29 ημερες θα μπορουσαμε να ειχαμε up to date μηχανακι! :smoke:συγνωμη αλλα εσυ εισαι φιλε μου ο παραλογος.Η εγγυση υπαρχει ωστε να σε καλυπτει οταν χαλασει ενα προιον.Απο την στιγμη που ακομα ισχυει η εγγυηση 2 ειναι οι επιλογες τους.Ειτε στην αντικαθιστουν με το ιδιο προιον αμεσα,ειτε κοβουν πιστωτικο στην αρχικη ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑΣ.Αυτος αλλωστε ειναι και ο λογος υπαρξης την εγγυησης.
zorikos69 Νοέμβριος 14, 2012 Author #4 Νοέμβριος 14, 2012 Απο την Asus μου είπαν πως έχουν διαδικασία επιστροφής προιόντων και πως για να αποφύγω τέτοια προβλήματα θα μπορούσα να την είχα στείλει επίσης εξ'αρχής κατευθείαν σε αυτούς. Η πολιτική της είναι η επίσκευη του χαλασμένου ανταλλακτικού αν αυτό είναι δυνατο αλλιώς η αντικατάσταση του με άλλο ίσης αξίας με το χαλασμένο ή σε περίπτωση που επιθυμεί ο πελάτης πίστωση ολόκληρου του ποσού αγοράς. Μόνο σε περίπτωση οπου τα προιόντα συνοδευονται απο 5ετη εγγύηση μετά την πάροδο 3 ετων πιστώνουν το 80% θεωρόντας το αρχικό προϊον υποτιμημένο. Αυτά απο την Asus
junior-21- Νοέμβριος 14, 2012 #5 Νοέμβριος 14, 2012 συγνωμη αλλα εσυ εισαι φιλε μου ο παραλογος.Η εγγυση υπαρχει ωστε να σε καλυπτει οταν χαλασει ενα προιον.Απο την στιγμη που ακομα ισχυει η εγγυηση 2 ειναι οι επιλογες τους.Ειτε στην αντικαθιστουν με το ιδιο προιον αμεσα,ειτε κοβουν πιστωτικο στην αρχικη ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑΣ.Αυτος αλλωστε ειναι και ο λογος υπαρξης την εγγυησης. Δεν ειναι τοσο απλα και τωρα που οι εταιριες προσπαθουν να περιορισουν τα σπασμενα, ετσι λειτουργουν. Το πιστωτικο στην τιμη αγορας δεν το κανει σχεδον κανεις πλεον, γιατι και καλυτερο προϊον να δωσει σχεδον 3 χρονια μετα πιο φθηνα θα του ερθουν. Τα πιστωτικα στην τιμη αγορας ηταν καλοπιασιμο προς τον πελατη πιο πολυ αλλα πλεον ελαχιστοι θα το κανουν, ποσο μαλλον σε προϊον σχεδον 3ων ετων.Το αμεσα δεν το λεει πουθενα και κανενας νομος. Και η UD3 ειναι καλυτερη. Απλα ειναι στο χερι του να πιεσει να μην πληρωσει την διαφορα! Η Οκταμπιτ θα μπορουσε να την στειλει στην Asus αλλα για να μην περιμενει ο φιλος τοσο, εκανε αυτο. Εγω στην θεση του απλα θα πιεζα να μου δωσουν την UD3 χωρις διαφορα. Πανε οι εποχες των παχιων αγελαδων, τοτε που το Πλαισιο εκοβε πιστωτικα διχως καν να ελενξει το προϊόν. :wassat: αμα δεν εχεις ζησει και την αλλη πλευρα αλλα τα βλεπεις μονο σαν καταναλωτης, δεν θα καταλαβεις αυτα που σου λεω. Και μετα λεμε γιατι κλεινουν τα μικρα μαγαζακια της γειτονιας. Απο την Asus μου είπαν πως έχουν διαδικασία επιστροφής προιόντων και πως για να αποφύγω τέτοια προβλήματα θα μπορούσα να την είχα στείλει επίσης εξ'αρχής κατευθείαν σε αυτούς. Η πολιτική της είναι η επίσκευη του χαλασμένου ανταλλακτικού αν αυτό είναι δυνατο αλλιώς η αντικατάσταση του με άλλο ίσης αξίας με το χαλασμένο ή σε περίπτωση που επιθυμεί ο πελάτης πίστωση ολόκληρου του ποσού αγοράς. Μόνο σε περίπτωση οπου τα προιόντα συνοδευονται απο 5ετη εγγύηση μετά την πάροδο 3 ετων πιστώνουν το 80% θεωρόντας το αρχικό προϊον υποτιμημένο. Αυτά απο την Asus Η Asus ειναι Asus και σε αυτους δεν κοστιζει κατι μια refurbished Crosshair 3. Γιατι refurbished θα παιξει αν πας απο εκει, εχουν ακομα και 775 στοκ Για την Asus δεν ειναι τπτ. Δεν της κοστιζει κατι. Η Οκταμπιτ θα στειλει μετα την crosshair σου στην Asus και οταν της επιστρεψει την μητρικη θα την βαλει μετα προς πωληση σαν stock οσο θα σε εχει πιστωσει, ισως και λιγοτερο
GFFermari Νοέμβριος 14, 2012 #6 Νοέμβριος 14, 2012 ...Για προιοντα τεχνολογιας μιλαμε. Δεν ειναι δυνατο να μου δωσουν 1000€ για τον QX CPU που αγορασα πριν 3 χρονια.Το λογικο κ τιμιο ειναι να μου δωσουν ή το ιδιο ή παρομοιας αξιας/αποδοσης εξαρτημα αν δεν υπαρχει πουθενα το ιδιο.Αν ουτε το τελευταιο υπαρχει τοτε το πιστωτικο θα ναι επι της σημερινης αξιας κοστολογημενο αντε κ λιγο παραπανω.Σε αλλα προιοντα την ιδια λογικη εχετε?
zorikos69 Νοέμβριος 14, 2012 Author #7 Νοέμβριος 14, 2012 Δεν ειναι τοσο απλα και τωρα που οι εταιριες προσπαθουν να περιορισουν τα σπασμενα, ετσι λειτουργουν. Το πιστωτικο στην τιμη αγορας δεν το κανει σχεδον κανεις πλεον, γιατι και καλυτερο προϊον να δωσει σχεδον 3 χρονια μετα πιο φθηνα θα του ερθουν. Τα πιστωτικα στην τιμη αγορας ηταν καλοπιασιμο προς τον πελατη πιο πολυ αλλα πλεον ελαχιστοι θα το κανουν, ποσο μαλλον σε προϊον σχεδον 3ων ετων.Το αμεσα δεν το λεει πουθενα και κανενας νομος. Και η UD3 ειναι καλυτερη. Απλα ειναι στο χερι του να πιεσει να μην πληρωσει την διαφορα! Η Οκταμπιτ θα μπορουσε να την στειλει στην Asus αλλα για να μην περιμενει ο φιλος τοσο, εκανε αυτο. Εγω στην θεση του απλα θα πιεζα να μου δωσουν την UD3 χωρις διαφορα. Πανε οι εποχες των παχιων αγελαδων, τοτε που το Πλαισιο εκοβε πιστωτικα διχως καν να ελενξει το προϊόν. :wassat: αμα δεν εχεις ζησει και την αλλη πλευρα αλλα τα βλεπεις μονο σαν καταναλωτης, δεν θα καταλαβεις αυτα που σου λεω. Και μετα λεμε γιατι κλεινουν τα μικρα μαγαζακια της γειτονιας.Η Asus ειναι Asus και σε αυτους δεν κοστιζει κατι μια refurbished Crosshair 3. Γιατι refurbished θα παιξει αν πας απο εκει, εχουν ακομα και 775 στοκ Για την Asus δεν ειναι τπτ. Δεν της κοστιζει κατι. Η Οκταμπιτ θα στειλει μετα την crosshair σου στην Asus και οταν της επιστρεψει την μητρικη θα την βαλει μετα προς πωληση σαν stock οσο θα σε εχει πιστωσει, ισως και λιγοτερο Ναι αλλα μιλωντας ξανα με την Asus με ενημερωσαν πως η Oktabit εχει κανει συμβολαιο πιστωσης και πως στα RMA τους κανουν κανονικα πιστωση στην συγκεκριμενη εταιρεια. Αρα λοιπον αφου στην Oktabit γινεται πληρης πιστωση του ποσου γιατι δεν πιστωνει το πληρες ποσο κατ'επεκταση στον πελατη της? Τσεπωνει δηλαδη τα χρηματα και σου δινει ενα ποσο με την δικαιολογια της υποτιμησης με την παροδο του χρονου?
junior-21- Νοέμβριος 14, 2012 #8 Νοέμβριος 14, 2012 αυτο δεν το ηξερα ομολογω. Απορω βεβαια και με την Asus που σου δινει τετοιες πληροφοριες
orck Νοέμβριος 14, 2012 #9 Νοέμβριος 14, 2012 Δεν εχει σημασια τι πιστευω εγω η ο καταστηματαρχης η ο χονδεμπορος αλλα τι λεει ο νομος (εαν ακομα εχουν ισχυ σε αυτη τη χωρα οι νομοι). Θα πρεπει να γινει επισκευη, αντικατασταση με ιδιων χαρακτηριστικων προιον η πιστωση χρηματων της αρχικης τιμης.Τα καταστηματα προσπαθουν να πιστωνουν ακριβως το αρχικο ποσο οταν το προιον εχει ακριβυνει (οπως με τους δισκους που ανεβηκε η τιμη τους λογω της πλημμυρας) και να σου πιστωνουν την σημερινη μικροτερη αξια εαν εχει μειωθει, οτι βολευει τον καθενα λοιπον.Πρεπει να καταλαβει ολο το κυκλωμα χονδρεμπορας-λιανεμπορας οτι εαν υπαρχει ενας και μοναδικος λογος που αγοραζουμε ακομη απο Ελλαδα ειναι η εγγυηση, εαν την ακυρωσουν και αυτη γιατι να μην παρω τα εξαρτηματα για τον νεο υπολογιστη μου απο Αγγλια η Γερμανια; Ποιος θα χασει; Εγω που θα παρω φτηνοτερα τον υπολογιστη μου απο το εεξωτερικο η ο χονδρεμπορος που θα μειωσει τον κυκλο εργασιων επειδη δεν θελει να ασχολειται με RMA "γιατι η εγγυηση δεν εχει ορατο κερδος";
Chris92 Νοέμβριος 14, 2012 #10 Νοέμβριος 14, 2012 ...Για προιοντα τεχνολογιας μιλαμε. Δεν ειναι δυνατο να μου δωσουν 1000€ για τον QX CPU που αγορασα πριν 3 χρονια.Το λογικο κ τιμιο ειναι να μου δωσουν ή το ιδιο ή παρομοιας αξιας/αποδοσης εξαρτημα αν δεν υπαρχει πουθενα το ιδιο.Αν ουτε το τελευταιο υπαρχει τοτε το πιστωτικο θα ναι επι της σημερινης αξιας κοστολογημενο αντε κ λιγο παραπανω.Σε αλλα προιοντα την ιδια λογικη εχετε?δηλαδη εγω που αγορασα περισυ την 6850 100 ευρω απο μεγαλο καταστημα,και τωρα δεν υπαρχει καν,τι πρεπει να γινει σε περιπτωση που μου χαλασει και δεν υπαρχει ουτε στο καταστημα,και επιπλεον δεν την στελνουν πισω στην εταρια?τι ποσο θα μου πιστωσουν?οτι τους κατεβει?αυτοι θα καθορισουν αυθαιρετα το ποσο που μου αναλογει στην καρτα?προφανως πρεπει να πιστωθει το αρχικο.ΦΙλικα Χρηστος
GFFermari Νοέμβριος 14, 2012 #11 Νοέμβριος 14, 2012 δηλαδη εγω που αγορασα περισυ την 6850 100 ευρω απο μεγαλο καταστημα,και τωρα δεν υπαρχει καν,τι πρεπει να γινει σε περιπτωση που μου χαλασει και δεν υπαρχει ουτε στο καταστημα,και επιπλεον δεν την στελνουν πισω στην εταρια?τι ποσο θα μου πιστωσουν?οτι τους κατεβει?αυτοι θα καθορισουν αυθαιρετα το ποσο που μου αναλογει στην καρτα?προφανως πρεπει να πιστωθει το αρχικο.ΦΙλικα Χρηστος Θα σου δωσουν μια 7850. Η δικη σου δεν υπαρχει αλλα αντικαθισταται ευκολα με νεοτερο μοντελο. Ο επεξεργαστης μου που ειναι s775 και εκανε 1000€ δεν αντικαθισταται με σημερινο προιον. Αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να μου δωσουν 1000€, αλλα 200€ που ουτε τοσο κανει αλλα μονο κ μονο για τη ψυχικη οδυνη...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.