Grisos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2012 Εδώ είμαστε λοιπόν. Ενώ μέχρι χτες όλα δουλεύαν ρολόι ξαφνικά σήμερα παρατήρησα υψηλό ping στους servers στo Battlefield 3. To πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν μήπως με την άυξηση της ταχύτητας συγχρονισμού στο router παίχτηκε καμιά πατάτα και με βγάλανα από fast path στον ΟΤΕ. Με διάφορα tracert σε grix και πάει λέγοντας διαπίστωσα πως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Δεύτερη σκέψη λέω θα χει θέμα ο ΟΤΕ. Αλλά λέω κάτσε να δω τι παίζει και τοπικά και μπουμ. Response time από απάντηση σε ping στον router (κρατιέστε καλά?) 14ms-20ms. Όπα λέω τον ίπιαμε μιας και είμαι συνδεδεμένος με 30μ UTP cat5e και καταλαβαίνετε τι σημαίνει να έχει πρόβλημα το καλώδιο. Για να είμαι σίγουρος κούμπωσα και το netbook με άλλο καλώδιο και όλα ήταν φυσιολογικά. Οπότε σκέφτηκα δε κουμπώνω και το netbook με το 30m μπας και. Ε, και voila πάλι δεν είχε θέμα. Οπότε το πρόβλημα περιορίζεται στη κάρτα δικτύου. Ε αμ δε. Γτ δοκίμασα και με την ασύρματη που έχω και είχα ακριβώς τα ίδια responses, και για να προλάβω όσους απο σας δικαιολογήσετε το ασύρματο, παλιότερα με 7αρια μπορεί μεν να είχα lag spikes αλλά οι τιμές κυμαίνονταν από 1ms έως το πολύ 3ms. Οπότε έτσι όπως το βλέπω εγώ καποια μαϊμουδιά έγινε με τα 8αρια. Κάποια ιδέα ή όσοι τα έχουν βάλει αν έχουν παρόμοιο πρόβλημα με τα response times;
Grisos Νοέμβριος 11, 2012 Author #2 Νοέμβριος 11, 2012 Και μετά από 7 ώρες ξενύχτι τελικά βρέθηκε η λύση. Όσοι από σας είστε online gamers απλά ξανασκεφτείτε τη χρήση Kaspersky Internet Security 2013 σε Windows 8. Εξηγούμε: θυμήθηκα ότι το μόνο που άλλαξε στο pc εχθές το απόγευμα ήταν η εγκατάσταση της εν λόγω εφαρμογής. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τη κάνω exit. Στο μεταξύ τα 8αρια ενεργοποιούν αυτόματα το Windows Defender το οποίο χρησιμοποιεί το Windows Firewall. Τα κλείνω όλα. Δεν άλλαξε τίποτα.Πράγμα που κανονικά υποδεικνύει ότι δεν είναι θέμα firewall ή κάποιας τελοσπάντων ρύθμισης στις 2 εφαρμογές. Οπότε είπα να απεγκαταστήσω το Kaspersky μήπως και αλλάξει κάτι. Ε λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε.Για να μη δυσφιμίζω και το Kaspersky που κατά τ'άλλα είναι εξαιρετικό πρόγραμμα, αποδείχτηκε ότι τουλάχιστον μπλοκάρει το ICMP πρωτόκολλο (Ping), πράγμα που σημαίνει ότι το lag που τελικά βλέπω εγώ σα χρήστης μπορεί να είναι και εικονικό. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή παρα είμαι νεκρός για να το ψάξω, αλλά τουλάχιστον θα ξέρετε ότι αν βάλετε KIS 2013 το ping σαν εργαλείο θα είναι αναξιόπιστο. Αυτά! Καλημέρες.
wolves Νοέμβριος 11, 2012 #3 Νοέμβριος 11, 2012 Kaspersky Internet Security?Για ποιο λογο φορτωνεις το pc σου με αχρηστες και πορο-φαγανιες σαχλες;
npetras Νοέμβριος 11, 2012 #4 Νοέμβριος 11, 2012 Κρίμα ,γιατι αν εμενες με το lag ίσως και να προλάβαινα στον bazo να σου ρίξω και εγώ καμια μαχαιριά να βγάλω τα αποθημένα μου .... χαχα!! Μάλλον έχει να κάνει ,αν θυμάμαι καλά με το γεγονός οτι ο Kaspersky τροποποιεί το driver της ethernet ώστε να ελεγχει άμεσα τα πακέτα που μπαίνουν και βγαίνουν, παρεμβάλωντας ένα δικό του ψευτοdriver . Ψάξε μηπως είχε καποια ρύθμιση είτε στο πρόγραμμα του KIS είτε στον προσαρμογέα που να διορθώνει την κατάσταση ... Εγω έχω καταργήσει πλέον τα βαριά security kits . Microsoft security και τέλος . Για χρήστες πλέον σαν εμάς φτάνει και περισσεύει ...
Grisos Νοέμβριος 11, 2012 Author #5 Νοέμβριος 11, 2012 Πραγματικά δεν είχα καμία όρεξη να το ψάξω! Εξάλλου το Windows defender έτσι όπως έχει στηθεί είναι προς το παρόν αρκετό. Κάποια ρύθμιση πάντως δε θυμάμαι στη κάρτα και με βάση εμπειρία απο παλιότερα kis δε θυμάμαι να έχει κάποια τέτοια ρύθμιση. Σε ευχαριστώ για το feedback.(άντε ένα μπροστινό θα κάτσω να φάω για πάρτη σου ) )
Wizard! Νοέμβριος 11, 2012 #6 Νοέμβριος 11, 2012 Αν θέλεις αξιόπιστο firewall (γιατί κάποιες φορές θέλουμε να ελέγχουμε και τα εξερχόμενα), δοκίμασε το Comodo. Δε μου έχει κάνει ποτέ πρόβλημα και είναι δωρεάν.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.