Jump to content

Μετατροπη access σε αλλη ποιο "λειτουργικη" βαση

kostas77733

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ακουστε το θεμα μου..Χρησιμοποιω μια βαση σε access αλλα λογω του οτι εχει οριο τα 2 gb ηδη 2 πινακες της εχουν σχεδον φουλαρει και παει για κρασαρισμα...

Επειδη απο γενικο ψαξιμο google κλπ απλως μπερδευτηκα ποιο πολυ...Υπαρχει καποιος σχετικα ευκολος(ειτε με προγραμμα ειτε με καποιο καλο ελληνικο η αγγλικο tutorial) για το πως να την μεταφερω σε κατι ποιο ευχρηστο και με ποιο πολλες αποθηκευτικες δυνατοτητες(οχι 2gb που ειναι τωρα!!!)?Ευχαριστω!!!!!!!!!!

Ενημερωτικά η sql 2008 express έχει limit 10gb.. Για περισσότερα αγοράζεις.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

Αν δε γίνεται με τίποτε να σβήσεις εγγραφές (;) ετοιμάσου να τα σκάσεις - Ένα χιλιάρικο ο (sql) σερβερ και από 200 η κάθε άδεια τερματικού.

Φτιαξε ενα virtual μηχανημα, βαλτου κανα centos κ σηκωσε mysql μεσα...

Sent from my iPhone using Tapatalk 1.14.3

Το θέμα είναι απο access πως θα πάει σε mysql?

Αν και λύσεις υπάρχουν...

Download from Bullzip.com

freeware

Δεν είδα αν έχει limitation βέβαια

Με Αccess o SQL Server είναι μονόδρομος εκτός και αν ξαναγράψεις την βάση απλώς τότε θέλει εξαιρετική προσοχή στην μεταφορά των δεδομένων.

Οποτε καταληγουμε οτι το ποιο "συμβατο" ας πουμε με access και το ποιο "ευκολο" ειναι se sql???Γιατι εγω δεν θελω να πολυ πειραξω τις εγγραφες...Ειναι σχεδον 3 χρονων και δεν ειναι δικες μου...Εγω τις τελευταιες εξαμηνου ειναι δικες μου κ τις ξερω...Οι αλλες προυπηρχαν....Γιαυτο ψαχνω κατι σχετικα απλο...Α και η υπαρχουσα βαση ειναι σε access 2003....

Δεν είναι απλή η δουλειά που ζητάς. Ούτε υπάρχει κάτι συμβατό. Αυτό με τη λιγότερη προσπάθεια είναι ο SQL SERVER. Δε θα χρειαστεί λίγη προσπάθεια και μην το βλέπεις έτσι - θα απογοητευτείς.

Σιγουρέψου - σου ξαναλέω - ότι δε μπορείς με κάποιου είδους archiving να το αποφύγεις.

Αν όχι μίλα με MS - έχει εταιρείες συνεργάτες που αναλαμβάνουν τέτοιες δουλειές και θα μπορέσουν να σου κάνουν κάτι ασφαλές.

Τώρα αν η βάση είναι προσωπική, υπάρχει και το λινκ που έστειλε συνφορουμίτης παραπάνω - με προσπάθεια και θέληση, όλα γίνονται.

Ωραια σε ευχαριστω πολυ...Ναι αρκει να μην τα βρω πολυ μπαστουνια αλλιως δεν εχω θεμα να παιδευτω και καπως!!Μου αρεσει....Θα το δοκιμασω σιγα σιγα και οτι προβλημα βρω σοβαρο τα λεμε παλι!!!Ευχαριστω πολυ

Για διάβασε εδώ τι λέει η "μαμά" Microsoft:

access max db size: 2 gigabytes, minus the space needed for system objects.

NOTE You can work around this size limitation by linking to tables in other Access databases. You can link to tables in multiple database files, each of which can be as large as 2GB.

Άρα αν μοιράσει τα tables σε περισσότερες databases θα πάρει παράταση ζωής.

Δεν μας είπες πώς χρησιμοποιείται αυτή η database. Έχεις φόρμες στην Access? Υπάρχει εφαρμογή on top? Βγαίνει σε web? Αυτό είναι ο βασικότερος παράγοντας, η μετατροπή της database δεν είναι τόσο πρόβλημα (μιλώντας πάλι για μια normal database χωρίς πολλά - πολλά (trigers, transactions, stored procedures, τόνους queries, κτλ)

Δεν έχει βρε triggers και stored procs η Access.

Όσο για τα queries .. δε μετριώνται με τον τόνο. Για να γράψεις ένα (1) συγκεντρωτικό πίνακα (crosstab) σε άλλη βάση έτσι όπως μας έχει κακομάθει η Access είναι ..πρόβλημα.

;)

Δεν έχει βρε triggers και stored procs η Access.

ουουουου! ουουουου! ουουουουουουουουουουουουουουουου! :rolleyes:

Όσο για τα queries .. δε μετριώνται με τον τόνο. Για να γράψεις ένα (1) συγκεντρωτικό πίνακα (crosstab) σε άλλη βάση έτσι όπως μας έχει κακομάθει η Access είναι ..πρόβλημα. ;)

Το είπα με τη λογική ότι όσο πιο πολλά έχεις τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να πέσεις σε ασυμβατότητες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.