Jump to content

Αγορα καινουργιου Η/Υ

skrip

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας θελω να παρω ενα καινουργιο pc και το budget που διαθετο κιμεται σε αυτο το επιπεδο που βγενουν τα παρακατω κομματια.

Θελω να μου πειτε την γνωμη σας για αυτα. Και πιο πολυ για την καρτα δεν ειμαι σιγουρος.

OCZ Agility 3 120GB 2.5" SATA III AGT3-25SAT3-120G 92.50 €

_________

Gigabyte GeForce GTX 650 Ti 1GB GDDR5 GV-N65TOC-1GI 165.57 €

Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz (PC3 12800) CMZ8GX3M2A1600C9B 45.42 €

Intel Core i5-3570K 3.40GHz 6MB BX80637I53570K 222.77 €

Corsair Builder Series 500W V2 PSU (CMPSU-500CXV2EU) 61.85 €

Gigabyte Z77-D3H 117.50 €

• Συνολικό κόστος:705.61 €

με 10 ευρω παραπάνω παίρνεις 7850 που είναι μίλια μπροστά σε επιδόσεις

κατά τ'αλλα μου φαίνεται μια χαρά η σύνθεσή σου

σε τι ανάλυση θα παίζεις??

Ευχαριστω φιλος θα το ψαξω,

αν και ποτε δεν πιγενα τις ATI λογω drivers κτλ κτλ.

Καμια αλλη προταση ?

Αν και βλεπω δεν ειναι πολυ πιο γρηγορα τα χαρακτηριστικα εκτος το οτι ειναι 2gb η ati και 1gb η nvidia

nvidia

Ταχύτητα Μνήμης: 5400MHz

Core Clock: 928 MHz (Boost Clock: 1032 MHz)

Memory Interface: 128-bit

ATI

Core Clock: 975 MHz

Memory Interface: 256-bit

Ταχύτητα Μνήμης: 4800MHz

Αν και βλεπω δεν ειναι πολυ πιο γρηγορα τα χαρακτηριστικα εκτος το οτι ειναι 2gb η ati και 1gb η nvidia

nvidia

Ταχύτητα Μνήμης: 5400MHz

Core Clock: 928 MHz (Boost Clock: 1032 MHz)

Memory Interface: 128-bit

ATI

Core Clock: 975 MHz

Memory Interface: 256-bit

Ταχύτητα Μνήμης: 4800MHz

Άλλη gpu, άλλη αρχιτεκτονική, οπότε δεν έχει νόημα να συγκρίνεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά με τις απόλυτες τιμές τους.

Ψάξου στο internet για τα αντίστοιχα review.

Για μένα πάντως, εφόσον το budget τώρα είναι λίγο σφιχτό:

1) Κρατάς μνήμες, επεξεργαστή και μητρική ως έχουν (αυτά που επέλεξες στο πρώτο post).

2) Aφήνεις ssd για αργότερα (όποτε έχεις την οικονομική δυνατότητα) έτσι ώστε

3) Να πάρεις ένα πιο δυνατό τροφοδοτικό, έτσι ώστε να μην το πετάξεις στο επόμενο setup αλλά και να έχεις το κεφάλι σου ύσηχο, όπως αυτό

Corsair Enthusiast Series TX650 V2 | Skroutz.gr

4) Σε αυτά τα λεφτά, ξέχνα την 650ti.

Aν θες nvidia, πάρε μια 660 να είσαι κομπλέ

Gigabyte GeForce GTX660 2GB OC | Skroutz.gr

Αλλιως, την 7850 που πρότεινε ο Rusty_Tool.

Εφοσον δεν εχεις μεγαλη οικονομικη ευχαιρια ξεχασε για λιγο τον SSD ειναι καπως σαν πεταμενα λεφτα για σενα.Ολα οσα επελεξες ειναι μια χαρα απλα προσεθεσε λιγα ακομα και παρε την 7850, ειναι μια καρτα με πολλες δυνατοτητες.

705€ και δεν εχει "μεγαλη οικονομικη ευχαιρια" το 2012 εν μεσω κρισης με βασκο μισθο λιγοτερο απο 500€ το μηνα;

Ποσο σιγουροι ειστε οτι δεν θα αντεξει το συστημα το συγκεκριμενο τροφοδοτικο;

Νομιζω οτι ο SSD ειναι το καλυτερο που μπορει να βαλει.

Το οτι εχει μαζεψει το παιδι 705 € δεν σημαιανει οτι τα πηρε και σε 1 μηνα...Τωρα για το τροφοδοτικο μπορει να το αντεξει μπορει και οχι αλλα παντα πρεπει να εισαι καλυμμενος σε θεμα τροφοδοτικου γιατι εμφανιζουν πολλα προβληματα που μπορει να καταστρεψουν πολλα κομματια του υπολογιστη.Τωρα για τον SSD ξαναλεω πιστευω ειναι "αχρηστος" για τωρα, ομως θα κανει οτι θελει το παιδι.Γραφει εδω για συμβουλες και οτι θελει ακολουθει.Ακουει 1, ακουει 1 αλλον ή δεν ακουει κανεναν και κανει του κεφαλιου του, δικια του επιλογη.

Ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες.

Αλλα για ποιον λογω να μην παρω τον ssd ? τοσο χαλια ειναι ? η δεν θα δω μεγαλη διαφορα απο θεμα ταχυτητας? γιατι κυριως γιαυτο τον λογω θελω να βαλω ssd , για να εχω πιο γρηγορη ανταποκριση στο συστημα. Εχει κανεις ssd να μου εντυπωσεις?

Δεν βλεπω να αναφερεις πουθενα την χρηση που θες το pc...

Ξεχνα τον Agility,σου προτεινω Samsung 830 128gb

Κυριως λογο αξιοπιστιας,διαφορα θα δεις απιστευτη.....μερα με την νυχτα(σε σχεση με hdd)

Με τον SSd το συστημα θα πεταει (ο υπολογιστης θα ανοιγει σε 3-4 δευτερολεπτα) ενω με εναν κανονικο κυμενεται απο (15-60). Απλα εγω εχω συνδεσει τον SSD με την αναβαθμιση ενος υπολογιστη και οχι με την αγορα του σε καινουργιο.

To pc θα το χρησιμοποιώ για games ίντερνετ μουσική ταινίες και λίγο προγραμματισμό ( Matlab ktl) και κυρίως επειδή θέλω ενα καινούργιο desktop να μου μείνει για μερικά χρονάκια ( και ίσως σε κανένα 1-2 χρονιά να του κάνω oc διότι τώρα που να είναι καινούργιο το λυπάμαι με τόσα λεφτά :p ) .

Για τον samsung ssd μου ειπαν κ σε αλλο φορουμ οποτε μάλλον θα κοιτάξω για αυτών. Και για καρτουλα 7850 και τροφοδοτικο αυτο καλο ειναι ? ( αν οχι πειτε μου κατι απο e-gate). Αλλα ξεπερναο λιγο το budget τωρα :/

Γνωμη μου παρε την 7850 την καρτουλα κρατα οτι λευτα θα εδινες για SSD και παρε ενα καλο τροφοδοτικο για να εισαι υπερκαλυμμενος.Αυτο που εδειξες πιστευω ειναι αρκετα καλο (αν και πιστευω ενα 300-350αρι φτανει για να τα καλυψει ολα).Και οσα λεφτα σου περισεψουνε κρατα τα στην ακρη για μια μελλοντικη αναβαθμιση ή αγορα.

Οταν λες καλο τροφοδοτικο τι εννοιεις δεν ξερω τι ειναι καλο και τι οχι ποια εταιρια εχει καλα. Τωρα για τα watt διαβασα πως χρειαζομαι εναν 500 + για την καρτα πιο πολυ.

To pc θα το χρησιμοποιώ για games ίντερνετ μουσική ταινίες και λίγο προγραμματισμό ( Matlab ktl) και κυρίως επειδή θέλω ενα καινούργιο desktop να μου μείνει για μερικά χρονάκια ( και ίσως σε κανένα 1-2 χρονιά να του κάνω oc διότι τώρα που να είναι καινούργιο το λυπάμαι με τόσα λεφτά :p ) .

Για τον samsung ssd μου ειπαν κ σε αλλο φορουμ οποτε μάλλον θα κοιτάξω για αυτών. Και για καρτουλα 7850 και τροφοδοτικο αυτο καλο ειναι ? ( αν οχι πειτε μου κατι απο e-gate). Αλλα ξεπερναο λιγο το budget τωρα :/

Καλυτερα να ξεπερασεις λιγο το budget παρα να κλες τα λεφτα σου μετα απο λαθος επιλογη!

Ψαξε και για κατι μεταχειρισμενο παντως,υπαρχουν πολυ καλα πραγματα και σε πολυ καλη κατασταση,θα σου βγει αρκετα φθηνοτερα και μπορει να σου περισεψουν κιολας.

Οπως λεει και ο [MENTION=18621]digitaltiger[/MENTION] καλύτερα να δωσεις 50-100€ (αν τα εχεις) παρα να δωσεις μετα καμια 300αρα για επισκευες και αναβαθμισεις.Οταν λεω για καλο τροφοδοτικο εννοω 500W ++ εγω πειρα το δικο μου 850W μεταχειρισμενο μονο με 60€ και δουλευει τζαμι.

Παιδες εχω παραγειλει ηδη το pc ερχεται αυριο :D

Τώρα θα μπορούσατε να μου πειτε τι ακριβώς να προσέξω την σύνδεση των εξαρτηματων.

Διοτι δεν εχω τύχει να ασχοληθώ με τα καινουργια συστηματα και εχω μερικες ερωτησεις.

Η καρτα γραφικων θελει τροφοδοσια απο το τροφοδοτικο ? διοτι καρτα και τροφοδοτικο εχω παρει ηδη... και απο οτι βλεπω εχει καλωδια για PCI -E . Και η καρτα απο πισω εχει μια υποδοχη για τετοια τροφοδοσια.

Και παστα για την PCU θα εχει μεσα λογικα η θα πρεπει να πάρω εγω?

Λογικά η κάρτα γραφικών σου θα θέλει τροφοδοσία από το τροφοδοτικό σου.Διάβασε το εγχειρίδιο χρήσης.

Η εργοστασιακή ψύχτρα θα έχει πάνω.

Τελικά πια κάρτα γραφικών πήρες;

όσο για την πάστα θα έχει ήδη η ψυχτρα πάνω..

Στάλθηκε από το LG-P990 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.