Rusty_Tool Δεκέμβριος 4, 2012 Author #61 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2012 καλησπέρα, είχαμε μείνει στο άνοιγμα για παράθυρο το επόμενο (κ όπως αποδείχτηκε το πιο ζόρι απ'ολα) βήμα είναι να κόψουμε το πλέξι-γκλας το οποίο θα στηριχτεί πάνω στο mdf απο την εξωτερική μεριά . πήρα λοιπόν ένα μεγάλο κ χοντρο (πάνω απο 10mm) κομμάτι πλεξι το οποίο είχα καβατζωμένο σε μια γωνιά στο σπίτι εδω κ κανα χρόνο. έκανα το σχέδιο πάνω στην επιφάνεια του πλέξι με τη βοήθεια του κομμένου κομματιού mdf κ στη συνέχεια το έκοψα με τη σέγα. για να ομαλοποιηθεί το περίγραμμα και να εξαφανιστούν οι κάθετες στην επιφάνεια κοψιές που δημιουργεί η σέγα κατά την αλλαγή πορείας στη διαρκεια του κοψίματος, τρίφτηκε, αρχικα με το τριβείο κ στη συνέχεια με το χέρι. Το αρχικό κομμάτι πλέξιγκλας είχε χρησιμοποιηθεί για μερικά χρόνια ως ράφι σε μαγαζί επομένως ήταν ταλαιπωρημένο αρκετά οπότε χρειάστηκε δουλείτσα για να συνέλθει. Εις γνώση μου λοιπόν το χρησιμοποίησα για να παιδεύομαι. αυτό που δεν είχα υπόψειν μου όμως είναι ότι οι χαρτοταινίες που του είχα κολλήσει πριν καιρό ,όταν έφτιαχνα το dark eldar ,είχαν γίνει ένα με το πλέξι γκλας. Κ εδώ είναι που ξεκινάει το μαρτύριο. Αρχίζω να αφαιρώ ένα-ενα τα κομμάτια της χαρτοταινίας η οποία αντιστεκόταν σθεναρά αφήνοντας πολλά υπολλείματα κόλλας αλλά κ της ίδιας της χαρτοταινίας. "Έτσι είσαι? Τώρα θα σου πω εγω... " κ σπεύδω να πάρω το πιστόλι θερμού αέρα . Πιαστήκαμε κορόιδα όμως διότι με το θερμό αέρα ναι μεν φύγανε οι χαρτοταινίες για πλάκα αλλά η κόλλα έλιωσε κ ξανακόλλησε καλύτερα (χειρότερα) απο ποτέ . god damn it. απήυδησα . διάλειμμα για ένα :smoke:κ λίγη σκέψη για να βρω την άκρη. αφού λοιπόν δεν κατέβασε τπτ αξιόλογο η κούτρα μου είπα να συμβουλευτώ το φίλο μου τον ξερόλα , το γνωστο κ μη εξαιρετέο Γούγλη Εκεί λοιπόν βρέθηκε η λύση ... ποια είναι αυτη?? ... Λαδάκι!!! Κ μένα στην αρχή με παραξένεψε αλλά μια δοκιμή με έπεισε. Αλοίφουμε (σεμνά ε) την επιφάνεια που έχει κόλλα με λάδι , το αφήνουμε 1-2 ώρες , σκουπίζουμε με ένα καθαρό πανάκι κ ως δια μαγείας οι κόλλες πήραν π.. πόδι αφού καθάρισε επόμενο βήμα ήταν να φύγουν οι γρατζουνιές οι οποίες ήταν αρκετά βαθειές. τάκος κ κουβάς ανα χείρας κ βουρ για τρίψιμο. Για να μην τα πολυλογώ, 2 ωρίτσες τρίψιμο με ντουκόχαρτα, ξεκινώντας με 400άρι και καταλήγοντας σε 2000άρι . Το αποτέλεσμα ήταν μια θολή επιφάνεια χωρίς βαθειές γρατζουνιές. Για να ξεθολώσει κ να γυαλίσει άλλη μισή ωρίτσα τρίψιμο με χοντρή αλοιφή αρχικά κ αλοιφή γυαλίσματος στο τελείωμα. Δυστυχώς (ευτυχώς για μένα για να το ξεχάσω γρήγορα) δεν τραβήχτηκαν φωτογραφίες για όλη την παρπάνω διαδικασία-ταλαιπωρία διότι έίχαν ξεφορτίσει οι μπαταρίες της μηχανής. επόμενο βήμα είναι το σκάλισμα σχεδίου πάνω στο πλέξι βρήκα το κατάλληλο σχέδιο στο ιντερνετ , το αντέστρεψα οριζοντίως (σαν το είδωλο του καθρέφτη) για να σκαλιστεί στην εσωτερική μεριά , το εκτύπωσα κ το κόλλησα στο πλέξιγκλας dremels time!! συνέδεσα τον εύκαμπτο άξονα στο ντρεμελ , άναψα όλα τα φώτα κ ξεκίνησα το σκάλισμα that's all for now folks thanx for watching Link to comment Share on other sites More sharing options...
ennia Δεκέμβριος 4, 2012 #62 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2012 πολυ καλο...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
orck Δεκέμβριος 4, 2012 #63 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2012 Γαματο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Δεκέμβριος 5, 2012 Author #64 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2012 πολυ καλο...... Γαματο! thanx guys και για όποιον ενδιαφέρεται να σκαλίσει πάνω σε πλέξι, να αναφέρω μερικά tips α) χρειάζεται πολύ φως κ μάλιστα η πηγή φωτός να είναι σε πολύ κοντινη αποταση απο το σημείο που σκαλίζουμε. β) ένας εύκαμπτος άξονας (προσάρτημα για περιστροφικό εργαλείο) διεκολύνει πάρα πολύ το σκάλισμα διότι δε χρειάζεται να κρατάμε το βάρος του dremel (ή οποιοδήποτε άλλου) κ οι δονήσεις που προέρχονται απο τη λειτουγία του περιστροφικού εργαλείου είναι πολύ λιγότερες. είναι σα να κρατάς μαρκαδόρο. γ) το σχέδιο το σκαλίζουμε στην εσωτερική επιφάνεια ώστε να φαίνεται καλύτερα , να μην είναι απτο απο την εξωτερική μεριά κ αν έχουμε φως στο εσωτερικό του υπολογιστή να φαίνεται εντονότερα. δ) όταν πρόκειται να σκαλίσουμε (στην εσωτερική επιφάνεια) λέξεις ή ένα σχέδιο που χρειάζεται να έχει συγκεκριμένη φορά (δηλαδή να "κοιταει" προς μια μεριά) τότε πριν εκτυπώσουμε το τελικό σχέδιο θα πρέπει να το αντιστρέψουμε (mirror image) αλλιώς θα βγουν οι λέξεις ανάποδα. ε) φροντίζουμε πάντα να έχουμε μια μαλακή πετσέτα κάτω απο το πλέξι ώστε να μη γρατζουνιστεί κ αποφευγουμε την επαφη με κουμπιά , φερμουάρ κτλ. στ) τελευταίο κ σημαντικότερο , κατά τη διάρκεια του σκαλίσματος φροντίζουμε η γωνία παρατήρησης με το σημείο που σκαλίζουμε να παραμένει σταθερή κ κατακόρυφη, δηλαδή μετακινούμε το κεφάλι ώστε πάντα να κοιτάμε κατακόρυφα . αν κοιτάξουμε λοξά χάνουμε απευθείας τις γραμμές . Το φαινόμενο αυτό είναι πιο έντονο σε περιπτώσεις μεγάλου πάχους πλέξι, όπως αυτό που χρησιμοποίησα εγώ. glhf Link to comment Share on other sites More sharing options...
el_lobo Δεκέμβριος 5, 2012 #65 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2012 εύγε!!! αν εβλεπα τη 2η φωτο χωρίς να διαβάσω τα σχόλια θα ελεγα ότι είναι αμμοβολη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Δεκέμβριος 6, 2012 #66 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2012 Πολύ ωραίο το project και με ροή που μου κρατάει το ενδιαφέρον ψηλά. :clap: Και φαίνεται ότι «πιάνουν τα χέρια σου» σου Rusty Tool, να το εκμεταλλευτείς όσο μπορείς. Ανυπομονώ για τη συνέχεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefanos83 Δεκέμβριος 6, 2012 #67 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2012 Πολύ ωραίο project . Το πας πολύ ωραία το θέμα . Δεν ξέρω που θα καταλήξει , αλλα η διαδρομή είναι ευχάριστη . Αναμένουμε την συνέχεια . Good job . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Δεκέμβριος 12, 2012 Author #68 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2012 εύγε!!!αν εβλεπα τη 2η φωτο χωρίς να διαβάσω τα σχόλια θα ελεγα ότι είναι αμμοβολη Πολύ ωραίο το project και με ροή που μου κρατάει το ενδιαφέρον ψηλά. :clap:Και φαίνεται ότι «πιάνουν τα χέρια σου» σου Rusty Tool, να το εκμεταλλευτείς όσο μπορείς. Ανυπομονώ για τη συνέχεια... Πολύ ωραίο project . Το πας πολύ ωραία το θέμα . Δεν ξέρω που θα καταλήξει , αλλα η διαδρομή είναι ευχάριστη . Αναμένουμε την συνέχεια . Good job . σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας λόγω κακοκαιρίας , επειδή οι εργασίες γίνονται σε εξωτερικό χώρο , έχει μείνει λίγο στάσιμο το project. tiny update: αστάρωσα σε τελικό στάδιο τα πανελς (είχαν ασταρωθεί ελαφρως πριν απο καιρό για να αποφύγω τα ατυχήματα) απο την εσωτερική μεριά (2 χέρια νερουλό μείγμα , 1 σε κανονική αναλογία) για να "κλειδώσει" το υλικο (mdf) το οποίο είναι εξαιρετικά πορώδες. κ αφού σημερινή ημέρα ήταν καλή είπα να χρησιμοποιήσω για 1η φορά το ρουτεράκι κάνοντας αυλάκια στα σημεία συνάντησης των mdf πανελς. σκοπός των αυλακώσεων είναι να κρύψουν τα κενά που λογικά θα παρουσιαστούν ανάμεσα στα ξύλα (όταν βγούν οι βίδες) και να δώσουν "ύφος" στην κατασκευή σχόλια/προτάσεις/παρατηρήσεις/κράξιμο επιθυμητά Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 12, 2012 #69 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2012 Καλορίζικο το εργαλείο και είμαι σίγουρη ότι θα το χαρείς. (btw Πόσες μέρες έκανε να έρθει; )Και μια ερώτηση. Γιατί πρώτα αστάρωσες κλπ και μετά έφαγες με το ρούτερ το ξύλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Δεκέμβριος 12, 2012 Author #70 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2012 Καλορίζικο το εργαλείο και είμαι σίγουρη ότι θα το χαρείς. (btw Πόσες μέρες έκανε να έρθει; )Και μια ερώτηση. Γιατί πρώτα αστάρωσες κλπ και μετά έφαγες με το ρούτερ το ξύλο; thanx 9-10 μέρες έκανε να έρθει, απο Γερμανία το αστάρωμα στην εξωτερική μεριά έγινε πριν καιρό κ ο λόγος ήταν για να το προστατέψω απο υγρασία.. επίσης τότε είχα περάσει κ ένα πολύ ψιλό χέρι την εσωτερική μεριά. πριν 4-5 μέρες αποτελείωσα το αστάρωμα στην εσωτερική μεριά. το φάγωμα της γωνίας (το οποίο αποφάσισα πρόσφατα) έγινε στην εξωτερική μεριά . αναγκαστικά βέβαια θα πρέπει να ξαναπεράσω τις λεπτομέρειες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.