music Νοέμβριος 13, 2012 #21 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2012 καλά το πας, το εσωτερικό θα βαφτεί ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Νοέμβριος 13, 2012 Author #22 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2012 καλά το πας, το εσωτερικό θα βαφτεί ?θα μπει παράθυρο οπότε θα βαφτεί και το εσωτερικόευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Νοέμβριος 16, 2012 Author #23 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2012 update : παρέλαβα ενα μικρό πακέτο απο εξωτερικό - 4x Bitspower 1/4" Thread Barb Fitting for 1/2" ID Tubing Shiny Silver - 1x XSPC Laing DDC Reservoir Pump Top : Plexi - 1x XSPC 7/16" ID - 5/8" OD (11-16mm) High Flex Tubing : Clear - 1x XSPC Rasa AM3, AM2+, AM2 CPU Waterblock Mounting Kit : Black τα υπόλοιπα κομμάτια που αποτελούν το κύκλωμα της υδρόψυξης είναι τα εξείς : - XSPC Rasa cpu waterblock - Danger Den Black Ice XtremeIII Radiator - Swiftech MCP355 pump ... τα οποία αγόρασα μεταχειρισμένα κ για το λόγο αυτό θα πρέπει να δοκιμαστούν Το πρώτο μου υδρόψυκτο κύκλωμα (έστω και δοκιμαστικά) είναι γεγονός και είμαι πολύ ενθουσιασμένος κατάφερα να αφαιρέσω τον περισσότερο αέρα απο το κύκλωμα . το άφησα σε λειτουργία για μια μέρα για να βεβαιωθώ πως δεν υπάρχουν διαρροές. όποια παρατήρηση, συμβουλή , ένσταση δεκτή κ επιθυμητή thanx for watching Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Νοέμβριος 17, 2012 #24 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2012 Καλησπέρα! Βλέπω ότι οι δοκιμές πάνε καλά!:yes4: Οι φωτο με τα νερά -μολονότι είναι μόνο με φλας- έχουν γράψει πολύ καλά! Ειδα όμως κανά δυό που θα πρέπει να σου "έσπασαν τα νευρα", επειδή τα ιδια τραβάω και εγώ όταν προσπαθω να τραβήξω κάτι που δεν εχει εντονα στοιχεια εστίασης (και ιδιαίτερα κοντρα σε κάτι που έχει καλά στοιχεια εστίασης), σχεδόν ποτέ η μηχανή δεν καταφέρνει να εστιάσει εκει που θέλω. σε φωτογραφίες όπως αυτές: http://img87.imageshack.us/img87/9916/dsci0036o.jpg http://img171.imageshack.us/img171/2589/dsci0037ok.jpg Υπαρχει ενα τέχνασμα που μπορεί να δώσει λύση. πάνω στο κομμάτι πουθες να νετάρει η κάμερα , ακουμπάς η στερεώνεις κάτι που εχει εντονες γραμμές (και ένας συνδετήρας που κρατά ενα χαρτάκι με γραμμές πάνω του, μπορεί να ειναι αρκετός). Στην συνέχεια νετάρουμε πάνω στο κομμάτι (ουσιαστικά πάνω στον συνδετήρα) και κρατώντας το κουμπι της λήψης μισοπατημένο (ωστε να διατηρείται η εστίαση) αποσύρουμε τον συνδετήρα και τραβάμε την φωτογραφία πιέζοντας μέχρι κάτω το κουμπί. Η φωτό κατα κανόνα βγαίνει τέλεια! Το ίδιο κόλπο μπορεί να εφαρμοστεί και όταν θέλουμε να φωτογραφίσουμε κάτι πολύ λεπτό (π.χ. ένα πολύ λεπτο σύρμα ), πάντα βέβαια προσέχουμε η βοηθητική επιφάνεια εστίασης να είναι στην ίδια απόσταση με το συρματάκι μας, από την κάμερα. Αυτο το κόλπο βέβαια προϋποθέτει την χρήση τριποδου , ή κάποιου άλλου μέσου* που θα εξασφαλίσει οτι η κάμερα δεν θα ξεφύγει απο την θέση που εγινε το νετάρισμα. {* το άλλο μέσο μπορεί να ειναι οτιδήποτε μπορούμε να ακουμπήσουμε σταθερά το χέρι μας πάνω του, ακόμα και ενα κομματι πηχάκι που ακουμπάστο πάτωμα και στην κόχη του τραπεζιού μπορει να ειναι αποτελεσματικό} Και κάτι ακόμα σχετικά με τη φωτογράφιση, σε περιπτώσεις που φωτογραφίζουμε αντικείμενα ημιδιαφανή, αν το φως ειναι εντονο (όπως με το φλας) μπορεί να εισχωρήσεις στο αντκέιμενο και να το κάνει να γράψει τοσο εντονα που στην ουσία αποκρύπτει τις λεπτομέριές του. Όπως στην εικόνα αυτή: http://img708.imageshack.us/img708/9761/dsci0032bj.jpg Το φλάς εχει φωτίσει πολύ έντονα την εμπρός πλευρά του πλεξι και έτσι εχει εξαφανιστεί ουσιαστικά η κοχη του σόκορου του πλέξι , δίνοντας την εντύπωση ότι το πλέξι ειναι καμπύλο και σβύνει πάνω στη λαρίνα , μονο τέρμα δεξιά φαίνεται ότι το πλέξι ειναι επίπεδο και έχει κοπεί κάθετα (φαίνεται ελαφρά το σόκορο). Εδώ αυτο που χρειάζεται είναι ενα βοηθητικό φως που θα φωτίσει το αντικείμενο με τροπο που θα ρίξει λίγο σκιά στο σόκορο και θα το κάνει "ορατό". Μπορείς να δοκιμάσεις με ένα φωτιστικό γραφείου, και να το κινήσεις μέχρι να εχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και να τραβήξεις χωρίς φλάς, η με "λίγο " φλάς. Καλή συνέχεια!!! :T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Νοέμβριος 18, 2012 Author #25 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2012 καλημέρα, Seafalco@ ,όντως οι πρώτες 2 φωτογραφίες στις οποίες αναφέρεσαι μου σπάσανε τα νεύρα. τις τράβηξα 10 φορές κ το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο (κακό). Η φωτογραφική που χρησιμοποιώ είναι μια φτηνή ψηφιακή. Δε νομίζω πως μπορεί να λειτουργήσει το ημι-πάτημα (απο την άποψη πως μάλλον δεν υπάρχει μεσαία σκάλα στη διαδρομή του κουμπιού) αλλά υπάρχει ξεχωριστό κουμπί για focus που συμπεραίνω στην προκειμένη θα κάνει την ίδια δουλειά . Θα δοκιμάσω το κόλπο με το χαρτάκι με τις γραμμές αν βγάλει ήλιο κάποια στιγμή σήμερα επίσης να αναφέρω πως εχω ένα μικρο τρίποδο η χρήση του οποίου βελτιώνει κατά πολύ τις φωτογραφίες. το κακό είναι πως τις περισσότερες φορές τραβάω τις φωτογραφίες στον ακάλυπτο όπου δεν έχω κάποιο σημείο στηριξης για το τρίποδο (είναι πολύ κοντό) κ το φως δεν επαρκεί , το κόβουν τα δέντρα. Σ'ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις κ τις συμβουλές σου , θα τις χρησιμοποιήσω στο άμεσο μέλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Νοέμβριος 18, 2012 #26 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2012 Καλημέρα! Μπορει και να το κάνει, δες αν όταν πατας ελεφρά το κουμπι ξεκινάει να κάνει εστίαση, (μπορεί να πρασινιζει ενα τετραγωνάκι στην οθόνη της που δειχνει που και αν εχει εστιάσει), αν τωρα αφήσεις το δαχτυλό σου σταθερο και δεν τραβήξει φωτο, τοτε μπορεις (άσκηση ακριβείας ειναι βέβαια) να εφαρμόσεις το τέχνασμα. Αν όχι (δηλ συνεχίζει και τραβάει την φωτό ακομα κι αν δεν πιέσεις περισότερο το δάχτυλο) , τότε..... Υπομονή -άλλωστε στις μέρες που ζούμε, θα γινουμε πρωταθλητές στο "σπορ" αυτό- μέχρι να πας σε μια καλύτερη κάμερα! Εγώ πάντως θα πάρω PHD στο υπομένειν, αλλά και στο ......επιμένειν. Για την ώρα βολεύομαι με μια μηχανή δικού μου ανθρώπου και ελπίζω να παχύνουν (να αναστηθούν μάλλον) οι αγελάδες!!!:yes4: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Νοέμβριος 18, 2012 Author #27 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2012 Καλημέρα!Μπορει και να το κάνει, δες αν όταν πατας ελεφρά το κουμπι ξεκινάει να κάνει εστίαση, (μπορεί να πρασινιζει ενα τετραγωνάκι στην οθόνη της που δειχνει που και αν εχει εστιάσει), αν τωρα αφήσεις το δαχτυλό σου σταθερο και δεν τραβήξει φωτο, τοτε μπορεις (άσκηση ακριβείας ειναι βέβαια) να εφαρμόσεις το τέχνασμα. το δοκίμασα γιατί με "έβαλες στην πρίζα" τελικά έχεις δίκιο , το κάνει κ μάλιστα με πράσινο τετραγωνάκι , όπως ακριβώς το περιέγραψες δε χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη χειρουργική ακρίβεια όπως περίμενα και μάλιστα μόλις εστιάσει μπορείς να αφήσεις το κουμπί χωρίς να το χάσει Εγώ πάντως θα πάρω PHD στο υπομένειν, αλλά και στο ......επιμένειν. καλή σου τύχη! και ελπίζω να παχύνουν (να αναστηθούν μάλλον) οι αγελάδες!!!:yes4: καλή μας τύχη ευχαριστώ κ πάλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Νοέμβριος 18, 2012 #28 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2012 ".....δε χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη χειρουργική ακρίβεια όπως περίμενα και μάλιστα μόλις εστιάσει μπορείς να αφήσεις το κουμπί χωρίς να το χάσει."Δηλαδή αφήνεις το δάχτυλο, η μηχανη έχει κάνει κλείδωμα στο σημειο που εστίασε και όταν πατάς πάλι το κουμπί τραβάει τη φωτο με εστιασμένο το σημειο που ειχε κλειδώσει πριν; (!!!)Αν ειναι έτσι, ΕΧΕΙΣ λύση!!!Αυτο το κλέιδωμα ισχύει για κάποιο μικρό χρόνο φαντάζομαι, ή παραμένει μέχρι να τραβήξεις την φωτό;Αν ειναι έτσι , έχεις ΤΗ λυση!!!Για πές το μοντέλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Νοέμβριος 18, 2012 Author #29 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2012 ειναι [ame=http://www.amazon.com/Polaroid-CIM-1237R-Digital-Camera-Optical/dp/B003E47FWU]αυτή[/ame]την πήρα περισυ $39.99 refurbished απο το ebay Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Νοέμβριος 18, 2012 #30 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2012 Δες αυτο το link 'εχει το manual , αν δεν κάνω λάθος:Download Polaroid CIM-1237R ManualΚοιτα στη σελίδα 27.Δεν ειναι κακή!Καλη διασκέδαση!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Νοέμβριος 18, 2012 #31 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2012 [MENTION=24575]Rusty_Tool[/MENTION] καλή αρχή στον κόσμο του νερού καταρχήν.Κάποιες προτάσεις απο εμένα.Αν είσαι Αθήνα πετάξου στον Μπενο στη Χαλκοκονδύλη 54 να πάρεις u-channel (περίπου 1ευρώ το μέτρο πάει) να βάλεις στα ανοίγματα των καλωδίων που έχεις κάνει.Επίσης αν και δεν ξέρω αν το πρόχειρο στήσιμο που έχεις κάνει θα είναι και το τελικό, φρόντισε να αποφύγεις την χιαστή στους σωλήνες όπως εδώ http://imageshack.us/a/img842/8355/dsci0113n.jpgΊσως κάποια ρακόρ 90 μοιρών και 45 μοιρών, να είναι αναγκαία για πιο "καθαρή" διαδρομή.Καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Νοέμβριος 18, 2012 #32 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2012 Η χιαστή εμένα προσωπικά μου αρέσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Νοέμβριος 18, 2012 Author #33 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2012 @Rusty_Tool καλή αρχή στον κόσμο του νερού καταρχήν. thank you! Αν είσαι Αθήνα πετάξου στον Μπενο στη Χαλκοκονδύλη 54 να πάρεις u-channel (περίπου 1ευρώ το μέτρο πάει) να βάλεις στα ανοίγματα των καλωδίων που έχεις κάνει. έχω ήδη u-channel απο προηγούμενες μόντες , απο το Μπένο εννοείται Επίσης αν και δεν ξέρω αν το πρόχειρο στήσιμο που έχεις κάνει θα είναι και το τελικό, φρόντισε να αποφύγεις την χιαστή στους σωλήνες όπως εδώ ναι ,πρόχειρο ειναι και έγινε για να δω αν όλα λειτουργούν καλώς. το έχω υπόψιν μου το χιαστί κ στη συγκεκριμένη διορθώνεται πολύ εύκολα γυρίζοντας το block 180 μοίρες , αφού βγάλω τους σωλήνες , κ μετά τους βάζω ανάποδα Ίσως κάποια ρακόρ 90 μοιρών και 45 μοιρών, να είναι αναγκαία για πιο "καθαρή" διαδρομή. συμφωνώ. έχω βάλει αγγελία εδω κ 2 βδομάδες μπας κ βρω μεταχειρισμένα. Για καινούργια μόνο απο εξωτερικό μπορώ να βρω κ μαζί με μεταφορικά πάει πολύ το μπακίρι Καλή συνέχεια. ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Νοέμβριος 18, 2012 #34 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2012 thank you!έχω ήδη u-channel απο προηγούμενες μόντες , απο το Μπένο εννοείται ναι ,πρόχειρο ειναι και έγινε για να δω αν όλα λειτουργούν καλώς. το έχω υπόψιν μου το χιαστί κ στη συγκεκριμένη διορθώνεται πολύ εύκολα γυρίζοντας το block 180 μοίρες , αφού βγάλω τους σωλήνες , κ μετά τους βάζω ανάποδα συμφωνώ. έχω βάλει αγγελία εδω κ 2 βδομάδες μπας κ βρω μεταχειρισμένα. Για καινούργια μόνο απο εξωτερικό μπορώ να βρω κ μαζί με μεταφορικά πάει πολύ το μπακίρι ευχαριστώ Μιλα με τον Κοπρίτη άν κάνει παραγγελία να σου φέρει. Αν και έχει ετοιμοπαράδωτα ο γιώργος ήδη για να σε εξυπηρετήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Νοέμβριος 19, 2012 Author #35 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2012 update : θα πέσει ξύλο αφού το project έχει θέμα το σκάκι κ το κουτί απο τη μάνα του είναι άσχημο έκρινα απαραίτο να ντυθεί με ξύλο αφού λοιπόν έκανα τις μετρήσεις μου αγορασα ένα μεγάλο κομμάτι (κάπου 3 μέτρα) mdf πάχους 12mm . Για λόγους ευκολίας στη μεταφορά κ για να γλυωσω απο κάμποσο κόπο ζήτησα να μου το κόψουν στα μέτρα που επιθυμούσα. ξεκινάμε λοιπόν πρωταρχικός σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια θήκη απο τα κομμάτια αυτά η οποία θα "φορεθει" πάνω στο μεταλλικό κουτι σα μπλούζα κ θα αποτελέσει τον οδηγό για τις μετρήσεις κ τις τροποποιήσεις που θα χρειαστεί να γίνουν. Για να φτιάξω τη θήκη θα βιδώσω τα κομμάτια mdf μεταξύ τους . Τελικός σκοπός θα είναι να βιδωθεί το κάθε ξυλινο κομμάτι ως κάλυμμα πάνω στο αντίστοιχο μεταλλικό πάνελ του κουτιού ώστε το κουτί κ τα επιμέρους τμήμτά του να κρατήσουν τις ιδιότητες του ως προς την αποσυναρμολόγηση και λειτουργικότητα... κομματάκι δύσκολο αλλα θα δούμε του το φόρεσα το επόμενο βήμα ειναι να ανοιχθεί τρύπα στην οροφή απ'όπου θα αποβάλλεται ο ζεστός αέρας λίγο τριψιματάκι με χαμηλής κοκωσης γυαλόχαρτο that's all for now folks thanx for watching Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Νοέμβριος 19, 2012 #36 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2012 Δεν ξέρω αν έχεις σκοπό να βάψεις η να ντύσεις τα mdf με βινύλιο η κάτι.Μήπως να έκοβες κομμάτια με τις ακμές τους στις 45 μοίρες ώστε να γωνιάσουν όμορφα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Νοέμβριος 19, 2012 #37 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2012 Αφου τελικα θα γινει με ξυλο δεν θα ηταν καλυτερα να γινει αποκλειστικα απο ξυλο? Δηλαδη να μην επενδθσεις το υπαρχον κουτι αλλα να φτιαξεις ενα καινουριο αποκλειστικα απο ξυλο.Ή μπορεις να χρησημοποιησεις τα κομματια που ηδη εχεις (απο ξυλο εννοω) και να τα ενωσεις με γωνιες απο μεσα και να ανοιξεις τρυπες για μητρικες κτλ.Απλα ετσι θα ειναι αρκετα πιο ελαφρυ το κουτι συνολικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Νοέμβριος 19, 2012 Author #38 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2012 Δεν ξέρω αν έχεις σκοπό να βάψεις η να ντύσεις τα mdf με βινύλιο η κάτι.Μήπως να έκοβες κομμάτια με τις ακμές τους στις 45 μοίρες ώστε να γωνιάσουν όμορφα? θα βαφτεί ολόκληρο το κουτί. όσο για την εξομάλυνση το σκέφτηκα και εγω αλλά αυτή τη στιγμή είναι δεμένα τα κομμάτια ξύλου μεταξύ τους με βίδες κ αν τριφτούν οι γωνίες θα φανερωθούν οι βίδες. είναι δοκιμαστική ακόμα όλη η φάση . θα αλλάξουν πράγματα όσο προχωράει το project. δεν έχω ξαναδουλέψει με ξύλο όπως επίσης δεν έχω ξαναστήσει υδρόψυξη. Υπάρχουν παράγοντες που για κάποιον αρχάριο/ανέμπειρο σαν εμένα είναι αστάθμητοι και απρόβλεπτοι. για το λόγο αυτό κάνω δοκιμές κ προχωράω αναλόγως Αφου τελικα θα γινει με ξυλο δεν θα ηταν καλυτερα να γινει αποκλειστικα απο ξυλο? Δηλαδη να μην επενδθσεις το υπαρχον κουτι αλλα να φτιαξεις ενα καινουριο αποκλειστικα απο ξυλο.Ή μπορεις να χρησημοποιησεις τα κομματια που ηδη εχεις (απο ξυλο εννοω) και να τα ενωσεις με γωνιες απο μεσα και να ανοιξεις τρυπες για μητρικες κτλ.Απλα ετσι θα ειναι αρκετα πιο ελαφρυ το κουτι συνολικα. δε θα το ήθελα να γίνει μόνο με ξύλο διότι θέλω να κρατήσω την ευκολία που έχει το μεταλλικό κουτί στην αποσυναρμολόγηση. για το βάρος δε με απασχολεί καθόλου , δεν προορίζεται για συχνές μεταφορές Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Νοέμβριος 19, 2012 #39 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2012 Δυο πραματάκια για την επένδυση με το MDF.1. Ανεξάρτητα από το αν έχεις περιθώριο να κάνεις φαλτσαρισμα 45 μοιρών στις γωνίες, θα πρέπει οι γωνίες να "σπάσουν", να γίνουν λίγο πομπέ με ενα μέσο γυαλόχαρτο.(ένα ράδιο οσο έχει ενα τρυπανάκι των 4 ή 5 mm, θα ειναι αρκετό)Με τον τροπο αυτο, οι ακμές του κουτιου θα γίνουν πολύ ανθεκτικότερες στα κακά συναπαντηματα, δεν θα λακουβιάζουν , ουτε θα ξεφλουδάνε εύκολα.2. Όταν σχεδιάζουμε ένα "κουτί" , θα ειναι πολύ χρησιμο, οταν αποφασίζουμε το ποιά πλευρά θα ειναι περιεχόμενη* και ποια περιέχουσα**, να παίρνουμε υπόψη και το ποια πλευρά ενδέχεται να δεχτεί την μεγαλύτερη καταπόνηση / βάρος.ΑΝ το εχουμε "καθαρό" αυτό, τοτε ειναι καλό -εφόσον δεν συντρέχουν αισθητικοί ή άλλοι λόγοι- αυτη η πλευρα να σχεδιαστεί σαν περιέχουσα, ο λόγος για αυτό ειναι ότι το εγκαρσιο βάρος που ενδέχεται να την φορτίσει, θα κατανεμηθεί μεσω των σόκορων των περιεχόμενων πλευρών και δεν θα καταπονήσει τις βίδες συνδεσης και επιπλέον και κυριώτερα δεν θα εξασκηθούν τάσεις ανοίγματος /σχισιματος / του σοκορου , οπως θα συμβει αν φορτίσουμε μια περιεχόμενη πλευρά, η οποια μπορεί να μεταφέρει το βάρος της στις περέχουσες μόνο μέσω των βιδών σύνδεσης{ *περιεχόμενη=αυτή που τα σόκορά της τερματίζουν πάνω στις άλλες πλευρές. **περιέχουσα= αυτή που τα σόκορά της ειναι ελεύθερα}3. Και κατι για την αποφυγη λεκιάσματος του MDF. καλο ειναι να το περάσεις ενα διάφανο βερνικι , η συντηρητικο ξύλου, δενει η επιφάνειά του και γινεται πολύ λιγότερο αποροφητικο σε τυχον ανεπιθύμητα υγρά κλπΠροσοχή αν το περάσεις βερνικι, θα περάσεις μέσα εξω , διαφορετικά τα πλαινά λογω διαφοράς απορόφησης υγρασίας μεταξύ βαμένης και άβαφης πλευράς θα κυρτώσουν.Άντε και καλη συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Νοέμβριος 19, 2012 Author #40 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2012 Δυο πραματάκια για την επένδυση με το MDF.1. Ανεξάρτητα από το αν έχεις περιθώριο να κάνεις φαλτσαρισμα 45 μοιρών στις γωνίες, θα πρέπει οι γωνίες να "σπάσουν", να γίνουν λίγο πομπέ με ενα μέσο γυαλόχαρτο.(ένα ράδιο οσο έχει ενα τρυπανάκι των 4 ή 5 mm, θα ειναι αρκετό) Με τον τροπο αυτο, οι ακμές του κουτιου θα γίνουν πολύ ανθεκτικότερες στα κακά συναπαντηματα, δεν θα λακουβιάζουν , ουτε θα ξεφλουδάνε εύκολα. 2. Όταν σχεδιάζουμε ένα "κουτί" , θα ειναι πολύ χρησιμο, οταν αποφασίζουμε το ποιά πλευρά θα ειναι περιεχόμενη* και ποια περιέχουσα**, να παίρνουμε υπόψη και το ποια πλευρά ενδέχεται να δεχτεί την μεγαλύτερη καταπόνηση / βάρος. ΑΝ το εχουμε "καθαρό" αυτό, τοτε ειναι καλό -εφόσον δεν συντρέχουν αισθητικοί ή άλλοι λόγοι- αυτη η πλευρα να σχεδιαστεί σαν περιέχουσα, ο λόγος για αυτό ειναι ότι το εγκαρσιο βάρος που ενδέχεται να την φορτίσει, θα κατανεμηθεί μεσω των σόκορων των περιεχόμενων πλευρών και δεν θα καταπονήσει τις βίδες συνδεσης και επιπλέον και κυριώτερα δεν θα εξασκηθούν τάσεις ανοίγματος /σχισιματος / του σοκορου , οπως θα συμβει αν φορτίσουμε μια περιεχόμενη πλευρά, η οποια μπορεί να μεταφέρει το βάρος της στις περέχουσες μόνο μέσω των βιδών σύνδεσης { *περιεχόμενη=αυτή που τα σόκορά της τερματίζουν πάνω στις άλλες πλευρές. **περιέχουσα= αυτή που τα σόκορά της ειναι ελεύθερα} 3. Και κατι για την αποφυγη λεκιάσματος του MDF. καλο ειναι να το περάσεις ενα διάφανο βερνικι , η συντηρητικο ξύλου, δενει η επιφάνειά του και γινεται πολύ λιγότερο αποροφητικο σε τυχον ανεπιθύμητα υγρά κλπ Προσοχή αν το περάσεις βερνικι, θα περάσεις μέσα εξω , διαφορετικά τα πλαινά λογω διαφοράς απορόφησης υγρασίας μεταξύ βαμένης και άβαφης πλευράς θα κυρτώσουν. Άντε και καλη συνέχεια! καταρχήν ευχαριστώ για τις συμβουλές. 1. τις έχω "σπάσει" ήδη τις γωνίες με γυαλόχαρτο , με είχε συμβουλέψει ένας φίλος μαραγκός 2. καταπόνηση (λόγω του βάρους τους) δέχονται τα πλαϊνά αλλά είναι μικρή διότι το συνολικό βάρος του κουτιού κ ξύλου πέφτει πάνω στα πόδια του κουτιού , αν αυτό εννοείς. η πρόσοψη κ τα πλαϊνά δεν ακουμπάνε στο έδαφος. μόνο τα πόδια ακουμπάνε κ αυτά είναι στηριγμένα πάνω στο σασσί. 3. έχω ήδη ασταρώσει τα ξύλα μέσα-εξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.