Jump to content

Καρτα γραφικων που κανει κολπα :D

Thanasis_tsiak

Recommended Posts

Χαιρετω το φορουμ, Ειναι το 1ο μου ποστ οποτε οτι λαθος κανω bear with me!!! Λοιπον εχω την Asus EN9800gtx+ (τουλαχιστον εδω και 4 χρονια) Η οποια πριν απο 2 μηνες ξαφνικα σταματησε να λειτουργει. Ειχε κοκκινη ενδειξη στο λαμπακι πανω στην καρτα και οταν ανοιγα το pc ακουγοταν 3 επιπλεον ηχοι στο booting. Τελος παντων την ανοιξα την καθαρισα και δουλευε κανονικα. Σε καποια φαση προχθες κολησε to pc ενω ημουν στο μενου απο ελαφρυ παιχνιδι (δεν δουλευε full η καρτα δηλαδη) Και οταν εκανα restart εμφανιζε απο την αρχικη εικονα της μητρικης περιεργες γραμμες κυριως στα σκοτεινα χρωματα. Τα προγραμματα Gpu/cpu meter που εχω πλεον δεν αναγνωριζουν καρτα. Και στην διαχειρηση συσκευων μου εχει την καρτα με κιτρινο θαυμαστικο και αυτο το προβλημα

Video Card - Code 43 (Windows has stopped this device..)

Ξανα ανοιξα/καθαρισα και δουλευε παλι, και οταν ekane boot to pc ακουσα το ανεμιστηρακι Ξαφνικα να ανεβαζει στροφες. (να δουλευει κανονικα δηλαδη στο 30% οπως ειδα μετα)Και σημερα παλι τα ιδια... Οποτε η ερωτηση μου ειναι... Πεταμα η καρτα γραφικων??? (ΠΙΣΤΕΥΕΩ ΠΩΣ ΟΧΙ) Αγορα νεας ψυκτρας? http://www.eworld.co...o-II-VGA-Cooler Η καμια αλλη ρυθμιση με προγραμμα vga tuning? (υποψιν οτι δεν αναγνωριζεται κανονικα η καρτα και οτι προσπαθεια εχω κανει για να αυξησω την λειτουργια απο το ανεμιστηρακι πηγε στραφι) Η τελος να εφαρμοσω το περιβοητο ΨΗΣΙΜΟ?? Αυτα παιδες, ελπιζω να μην κουρασα!!! Θανασης

Πριν αναγκαστείς να την βάλεις στο φούρνο, θα την έχεις ξηλώσει ολόκληρη έτσι κι αλλιώς. Οπότε έλεγξε την επαφή της ψύκτρας πάνω στο τσιπ. Αν η θερμοαγώγιμη πάστα έχει ξεραθεί ή σκάσει, είναι μια ένδειξη ότι απλώς με αποκατάσταση της απαγωγής θερμότητας μπορεί να είσαι ok. Επίσης, θα πρέπει να καθαρίσεις την κάρτα με πολλή επιμέλεια με βουρτσάκι/πινέλο (προσοχή στα συνθετικά που μαζεύουν στατικό ηλεκτρισμό). Επίσης έλεγξε (ακόμη και με το δάχτυλο) αν το ανεμιστηράκι της έχει αρχίσει να κολλάει. Αν γυρνώντας το αισθάνεσαι αντίσταση, άλλαξε το ή άνοιξε το κάλυμα και λίπανε τον άξονά του μέχρι να γυρνά αβίαστα.

Συνήθως, και μόνο αυτή η διαδικασία αρκεί. Αν μετά από όλα αυτά εξακολουθείς να έχεις θέμα, μπορείς να την βάλεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10' ή λίγο λιγότερο, αλλά έχε υπόψη ότι έτσι μπορείς να της κάνεις και επιπλέον ζημιά. Με τίποτα μην την ακουμπήσεις χύμα πάνω στο ταψί. Στρώσε αλουμινόχαρτο και στήριξε τη ανασηκωμένη 1-2 cm πάνω από το ταψί από τις γωνίες του PCB.

οταν δουλευε κανονικα ι καρτα ανεβαινε στο Battlefield 3 σε 77 C πανω κατω, με ανεμιστηρι στο 95+%... Τωρα φουρνο δεν νομιζω να το βαλω γιατι πρεπει να φαω και τιποτα απο τον φουρνακο μου ως φοιτητης!!! Πιστολακι και αγιος ο θεος!!!

ΔΕ μας λες αν ανεβάζει θερμοκρασίες η κάρτα.

Υ.Γ. το φούρνισμα σε τι βοηθάει;

Το φούρνισμα βοηθά να αποκατασταθούν μικρορωγμές στις κολλήσεις που συχνά παρουσιάζονται μετά από χρήση σε ηλεκτρονικά κυκλώματα, ειδικά αν δέχονται μηχανικές καταπονήσεις (όπως βάλε-βγάλέ τις κάρτες, βαριές ψύκτρες και ανεμιστήρες κτλ)

οταν δουλευε κανονικα ι καρτα ανεβαινε στο Battlefield 3 σε 77 C πανω κατω, με ανεμιστηρι στο 95+%... Τωρα φουρνο δεν νομιζω να το βαλω γιατι πρεπει να φαω και τιποτα απο τον φουρνακο μου ως φοιτητης!!! Πιστολακι και αγιος ο θεος!!!

Με σεσουάρ μαλλιών δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα, οπότε μην μπεις καν στον κόπο. Αν χρησιμοποιήσεις πιστόλι θερμού αέρα, βάλε το σε ψηλή θερμοκρασία και προσοχή μη μείνεις πολύ πάνω στα ολοκληρωμένα, γιατί μερικά τσιπάκια δεν αντέχουν πολύ καλά τη θερμοκρασία. Δούλεψε με το πιστόλι την πίσω μεριά της πλακέτας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.