digitaltiger Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2012 Καλησπέρα, λοιπόν εχω το παρακάτω καλώδιο... αρσενικό hmdi σε αρσενικό vga,θελω να τα βάλω σε οθόνη με υποδοχή vga και το hdmi στην κάρτα γραφικών που υποστηρίζει hdmi,τα έβαλα πάνω και δεν είδα αντίδραση μαύρη μαυρίλα,κατι διάβασα οτι η μια έξοδο ειναι αναλογικό σήμα και η άλλη ψηφιακό και οτι θα χρειαστώ κάποιο ενεργό ανταπτορα,δεν το έπιασα καλά, γνωρίζει κάποιος αναλυτικά τι παίζει?Ευχαριστώ
Ταμτάκος Νοέμβριος 8, 2012 #2 Νοέμβριος 8, 2012 Απλά πράγματα. Το HDMI δεν περιέχει καθόλου αναλογικό σήμα παρά μόνο ψηφιακό. Το VGA είναι μόνο αναλογικό, οπότε ένα απλό καλώδιο δεν κάνει τίποτα αφού δεν μετατρέπεται το σήμα. Έτσι οι συσκευές σου δεν μπορούν να επικοινωνήσουν. Το καλώδιο αυτό είναι μη ενεργό.Όντως χρειάζεσαι ενεργό αντάπτορα για να μετατρέψει το σήμα από ψηφιακό σε αναλογικό. Βέβαια, επειδή περιέχει DSPs και DACs για να μετατρέψει το σήμα, είναι και πολύ ακριβότερος από το απλό καλώδιο που έχεις.Edit: Νομίζω πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις DVI to VGA καλώδιο, αφού το DVI μεταφέρει και αναλογικό σήμα αρκεί να είναι DVI-Ι dual.
digitaltiger Νοέμβριος 8, 2012 Author #3 Νοέμβριος 8, 2012 DVI to VGA ανταπτορα χρησιμοποιω τωρα διοτι δεν εχει θυρα VGA η καρτα γραφικων.Αξιζει να χρησιμοποιησω ενεργο ανταπτορα,θα εχω αποδοση hdmi?Ευχαριστω πολυ
HellhammeR Νοέμβριος 8, 2012 #4 Νοέμβριος 8, 2012 dvi και HDMI έχουν την ίδια ποιότητα εικόνας. Απλά το HDMI μεταφέρει και ήχο. Με λίγα λόγια, θα έχεις ακριβώς την ίδια ποιότητα εικόνας που έχεις αυτήν την στιγμή με το DVI. Αρά doesn't worth it :no:
Ταμτάκος Νοέμβριος 8, 2012 #5 Νοέμβριος 8, 2012 Άδικα θα δώσεις τα χρήματα. Η TV δεν μπορεί να αποδώσει καλύτερο σήμα
digitaltiger Νοέμβριος 8, 2012 Author #6 Νοέμβριος 8, 2012 Οχι δεν το θελω για TV για την οθονη στο pc ελεγα να το χρησιμοποιήσω αλλα μιας και δεν υπαρχει διαφορα δεν θα χρειαστει.edit:Σε περιπτωση που χρησιμοποιησω καλωδιο vga το dvi (VGA= οθόνη και DVI= κάρτα γραφικών)νομιζω ειναι και τα δυο αναλογικά και θα είναι οκ ετσι?Αυτην την στιγμή ειμαι με ανταπτορα στην καρτα γραφικών dvi to vga εχω απόδοση dvi η οχι?
Volrath Νοέμβριος 8, 2012 #7 Νοέμβριος 8, 2012 Από την στιγμή που η οθόνη έχει μόνο αναλογική είσοδο, όχι δεν έχεις "απόδοση" dvi. "Απόδοση" dvi θα είχες μόνο στις εξής συνδέσεις:HDMI->HDMIDVI->DVIHDMI->DVIDVI->HDMI
Ταμτάκος Νοέμβριος 8, 2012 #8 Νοέμβριος 8, 2012 Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ποιότητα της εικόνας με την υπάρχουσα σύνδεση;Edit: αναλογικά μεταφέρεις το σήμα τώρα
digitaltiger Νοέμβριος 9, 2012 Author #9 Νοέμβριος 9, 2012 Οχι δεν υπάρχει θεμα Ταμτακο ειμαι οκ και αναλογικά.Ευχαριστώ πολυ παιδιά.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.