Jump to content

Asus Α7N8X-X corrupt BIOS

esdee

Recommended Posts

Godlike !!!!

Ακουστε πως εχει το story ;-)

το BIOS της A7N8X-x ειναι το ιδιου (σαν chip εχει ιδια χαρακτηριστικα) με το BIOS της Matsonic ms9077c. το mobo της matsonic χρησιμοποιηθηκε για το flash. ξεκινησε η matsonic και εχοντας βαλει κατω απο chip του BIOS ενα καλοδιακη ωστε να μπορεσουμε να τραβηξουμε το CHIP on the fly χωρις να υπαρχει φοβος να βραχυκυκλωσει ο PLCC extracotr το chip καθως το τραβηξουμε. μπαινουμε με boot cd στο dos (τερμα οι μλκς με τις δισκετες) και τραβαμε το καλωδιακι.επειτα βαζουμε το bios chip της A7n8x-x.ξεκιναμε UNIFLASH και φορτωνουμε το νεο BIOS στο chip αγνοοντας τα warnings.επελεξα να ξαναφορτωσει το Bootblock αλλα προς το παρων δεν ξερω αν εκανα λαθος (παντως ολα δουλεθουν ρολοι) θα ποσταρω photo για ειμαι στο σπιτι (laboratory) του φιλου και δεν εχω το USB για την digital ευχαριστο ολους σας για τις απαντησεις και για την συμπαρασταση

τωρα πια η mobo ΑΠΛΑ ΘΑ ΛΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ FSB !!!

eSDee

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

μπράβο edsee ελπίζω να στο προγραμμάτισε σωστά το uniflash το rom και να παίζει μια χαρά το mobo. Σου προτείνω αν παίξει να το flashάρεις άλλη μία φορά στο mobo σου αυτή την φορά με παραμέτρους /sn/py/cc/cd/cp/LD/R για να είσαι σίγουρος.

δε πιστεύω να σου έβγαλε κόκκινα τετράγωνα στην αναπαράσταση του flash?

endu sakis σας ευχαριστω παιδια για την συμπαρασταση!!αυτη τη στιγμη σας γραφω απο το mobo που εχει flashαριστει ζεστα οχι μονο δουλευει ρολοι αλλα ειναι και υπερχρονμισμενη ηδη (t-bird XP 2.2+@2.1Ghz unlocked και με DDR333MHz RAM). Σιγουρα θα περασω και αλλη μια φορα το BIOS αλλα μολις παω σπιτι. Παντως ολα δουλευουν ρολοι και τιποτα απο τα onboard δεν την εχει ακουσει :-)θα upload photo!!!

Το ωραιο εινια πως το flashρισμα εγινε για NVidia NForce Chipset σε Intel 825 Chipset mobo. Αν δεν υπολογισουμε οτι εχασα 100Euro στο να αγορασω την albatron (kx18d pro ii) το ολο σκηνικο μου αρεσε :woot: :woot: .

κανα ενα Μ Ε Γ Α Λ Ο T H A N X σε ολους οσους εδειξαν ενδιαφερον για το προβλημα μου !!

Ουπς κατι ξεχασα να ανφερω,ενοειται οτι δεν θα ξαναφλασαρεις μεσα απο win δοκιμασε τον τροπο που ειπε ο endu η κλασικα με alt & F2 ειμαι περιεργος να δω αν θα διαβασει την δισκετα τωρα πια που δουλευει κανονικα η μητρικη.

Μπράβο esdee ωραίες φώτο :T: Αν θες για δικιά σου ευκολία μπορείς να flashάρεις πάλι από σκληρό για να μη καις κάθε φορά και άλλο CD, αρκεί να κάνεις ένα CD που να υποστηρίζει boot DOS και να έχεις ένα FAT partition στο σκληρό σου εκεί θα βάλεις σ εάν φάκελο το awdflash και τα binάκια και θα flashάρεις εύκολα γρήγορα και με ασφάλεια...;)

Αρχική απάντηση από esdee

Μα με alt-F2 κολλησε ;-) η παγια τακτικη μου απο εδω και περα ειναι

1)boot -cd (500 cd = 1 mobo = albatron :-))

2) new Bios released, new boot cd

εγω δεν την ξαναπαταει

γραψε λαθος ειχα την εντυπωση οτι φλασαρησες μεσω win

Αρχική απάντηση από enduracell

Μπράβο esdee ωραίες φώτο :T: Αν θες για δικιά σου ευκολία μπορείς να flashάρεις πάλι από σκληρό για να μη καις κάθε φορά και άλλο CD, αρκεί να κάνεις ένα CD που να υποστηρίζει boot DOS και να έχεις ένα FAT partition στο σκληρό σου εκεί θα βάλεις σ εάν φάκελο το awdflash και τα binάκια και θα flashάρεις εύκολα γρήγορα και με ασφάλεια...;)

Endu καποια στιγμη αν εχεις χρονο και ορεξη μπορεις να περιγραψης την ακριβης διαδικασια;για τους μη εχων(δηλ.εμενα lol) η εστω αν παιζει καποιο link

:daisy:

για να κάνεις Dos Boot CD είναι σχετικά εύκολο, αλλά αν θες κατεβάζεις το Ultimate Boot CD 2.4 που έχει DOS και άλλα πολύ καλά freeware progs που πραγματικά αξίζουν. Είτε τελικά φτιάξεις δικό σου είτε με το UBCD επιλέγεις boot to DOS και επιλογή Clean ή χωρίς emm86 για καλύτερα. Μετά στο prompt γράφεις π.χ C:\ για το πρώτο partition που είναι FAT, D: για το δεύτερο κ.ο.κ. Το DOS δε βλέπει NTFS οπότε πρέπει να έχεις τουλάχιστον ένα FAT εκεί θα έχεις βάλει από τα Win ότι χρειάζεσαι σ ένα φάκελο και θα flashάρεις όπως συνήθως.

π.χ C:\awdflash x.bin /py/sn/cc/cd/cp/LD/R

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.