esdee Αύγουστος 26, 2004 Author #21 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2004 τιποτα, ουτε το utility ξεκιναει ουτε τιποτα...απλα μενει στην οθονη που ψαχνει τα media στο drive a: και εκει το λαμπακι μενει ανοιχτο και το floppy δεν... εχω δοκιμασει 5 disks και 2 διαφορετικα floppy,για cdrom ουτε που κανει λογο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Αύγουστος 26, 2004 #22 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2004 μήπως έχει πρόβλημα το floppy σου? λειτουργούσε πριν? Το ακούς να ψάχνει την δισκέτα ή απλά μένει το λαμπάκι ανοιχτώ? Διάβασε και τα links μπορεί να σου δώσουν ιδέες γιατί τι δε γίνεται όπως πρέπει...Also, did you try to unplug power cord and/or to clear cmos, i've been plagued by the bios checksum error a dozen times and have ALLWAYS been able to recover without a bios flash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Αύγουστος 26, 2004 #23 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2004 περιεργο ε; θα επρεπε να σου δειχνει το προγραμα του awdflash,να πω μια μαμακια μηπως παιζει τιποτα με τα καλωδια;μηπως να εκανες ενα ελεγχο σε ολες τις συνδεσεις;ακομα και στο link που εδωσε ο endu ο τυπος το εφτιαξε αμεσως.ΥΓ.Εχεις αλλο disk drive να δοκιμασεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Αύγουστος 26, 2004 #24 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2004 Αρχική απάντηση από enduracell μήπως έχει πρόβλημα το floppy σου? λειτουργούσε πριν? Το ακούς να ψάχνει την δισκέτα ή απλά μένει το λαμπάκι ανοιχτώ? Διάβασε και τα links μπορεί να σου δώσουν ιδέες γιατί τι δε γίνεται όπως πρέπει... ωχ γραφω αργα η μου φενεται;LOL Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Αύγουστος 26, 2004 #25 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2004 Αρχική απάντηση από enduracellαπλά μένει το λαμπάκι ανοιχτώ? ναι αλλά εγώ κάνω ορθογραφικά λάθη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Αύγουστος 26, 2004 #26 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2004 Αρχική απάντηση από Sakis περιεργο ε; θα επρεπε να σου δειχνει το προγραμα του awdflash,να πω μια μαμακια μηπως παιζει τιποτα με τα καλωδια;μηπως να εκανες ενα ελεγχο σε ολες τις συνδεσεις;ακομα και στο link που εδωσε ο endu ο τυπος το εφτιαξε αμεσως.ΥΓ.Εχεις αλλο disk drive να δοκιμασεις; LOL Endu,βλεπεις πουθενα τονους;:whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Αύγουστος 26, 2004 Author #27 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2004 Σε λιγο δοκιμαζω ενα αλλο (3ο) drive απο ενα floppy που ειναι πανω σε ενα tower. Αν δε πιασει και αυτο γμτ...ετσι και ξαναχρισημοποιησω το EZ-FLASH της ASUS γραφτε μου ... αν το ειχα κανει απο DOS απλα θα με πεταγε παλι στο prompt και θα αλλαζα δισκετα με μια που δε θα ειχε 'κακα' sectors. αλλα το EZ FLASH δεν ειχε που να με πεταξει και με εστειλε στον .... αστο μη το πω. Καλα κανω και τα flash τα κανω απο boot-cd ...anyway δοκιμαζω και postαρωthnx για ολα guys Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Αύγουστος 27, 2004 #28 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2004 Αρχική απάντηση από esdee Σε λιγο δοκιμαζω ενα αλλο (3ο) drive απο ενα floppy που ειναι πανω σε ενα tower. Αν δε πιασει και αυτο γμτ...ετσι και ξαναχρισημοποιησω το EZ-FLASH της ASUS γραφτε μου ... αν το ειχα κανει απο DOS απλα θα με πεταγε παλι στο prompt και θα αλλαζα δισκετα με μια που δε θα ειχε 'κακα' sectors. αλλα το EZ FLASH δεν ειχε που να με πεταξει και με εστειλε στον .... αστο μη το πω. Καλα κανω και τα flash τα κανω απο boot-cd ...anyway δοκιμαζω και postαρωthnx για ολα guys Μα ειπα και εγω,πως εγινε την ειχα 1,5 χρονο και δυο πργματακια που εμαθα τα εμαθα επανω της.μονο μια φορα χρειαστηκε να κανω clear cmos και αυτο λογω μνημης,μπορει να μην ηταν για μεγαλο overclock αλλα ηταν σκυλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Αύγουστος 27, 2004 Author #29 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2004 Δεν πιανει τιποτις παιδες ... απειρες δοκιμες με την δισκετα να περιεχει μονο το Flash , το Flash και το BIOS μαζι, τιποτα.Hot flash: το BIOS ειναι PLCC, extractor δεν εχω. με τη μπορω να το βγαλω ευκολα και (σχετικα ακινδυνα?). Επειδη παιζει στο Mobo ενως φιλου Plcc bios αλλα ειναι (matsonic ms9077c) για Pentium(πρεπει να δω αν ειναι 3.3V.θελω το ολο εγχειρημα να γινει στη δικη μου mobo. το BIOS του P4 λετε να ξεκινησει την AMD mobo?. αν αυτο δεν γινεται τοτε μηπως θα ηταν καλυτερο να ξεκινησει ο Pentium και το hot flash να γινει στην P4 mobo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Αύγουστος 27, 2004 #30 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2004 Δοκίμασες να αλλάξεις floppy? To καλώδιο στο floppy είναι σωστά προσανατολισμένο? Έκλεισες το PSU σου, έβγαλες την μπαταρία και έκανες Clear CMOS? Αν τα έκανες όλα αυτά. τότε πήγαινε σε hotflash.Αυτό που μπορείς να κάνεις έιναι να βγάλεις το EEPROM με ένα λεπτό κατσαβιδάκι (με προσοχή το, δικό σου) να Bootάρεις την άλλη mobo και αφού φτάσεις στο DOS να αλλάξεις rom. Δηλαδή να βγάλεις το ROM της μητρικής του φίλου σου και να βάλεις το δικό σου. Πρέπει πρώτα να checkάρεις πιο flasher χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής της Mobo του φίλου σου και να χρησιμοποιήσεις αυτό και όχι το awdflash της μητρικής σου. Κοίτα πιο χρησιμοποιεί και ξανά postάρε για να δω αν μπορώ να σε βοηθήσω. (αν το BIOS της mobo του φίλου σου είναι ΑΜΙ τότε μόνο με το Uniflash έχεις ελπίδες γιατί να flashάρεις award με AMI flashάρε δε νομίζω να γίνεται με την καμία...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Αύγουστος 27, 2004 Author #31 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2004 Λοιπον , το BIOS (δεν μπορω να βγαλω την ετικετα απο επανω γιατι κανει μια δουλιτσα ο φιλος) ειναι Phoenix(award ;-))και γραφει Phoenix D686 Bios .. απο κατω (μπορω να δω τωρα) γραφει Winbond w49v002fap.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Αύγουστος 27, 2004 #32 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2004 Δοκίμασες να αλλάξεις floppy? To καλώδιο στο floppy είναι σωστά προσανατολισμένο? Έκλεισες το PSU σου, έβγαλες την μπαταρία και έκανες Clear CMOS?αυτά τα έκανες είπαμε.κοίταξε στο POST screen τι γράφει στο μηχάνημα του φίλου σου, η μέσα στο BIOS πάνω πάνω, πρέπει να λέει Phoenix ή AMI. Κοίτα και στο site της Mobo του φίλου σου να δεις για το flash που δίνει. Δώσε ένα link από εκεί εδώ να το δω και γω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Αύγουστος 27, 2004 #33 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2004 To bios επειδη ειναι PLCC δεν βγαινει με τιποτα.Μηπως τελικα ειναι ΑΜΙ το bios?????To CD της ASUS δεν το εχεις????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Αύγουστος 27, 2004 Author #34 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2004 MS9077CBios type: Award TOP030513.zipDate : 2003-05-13instruction :BIOS Flash Utility Award Flash : awd830.zip Το BIOS εχει link http://206.135.80.155/download/utility/awd830.zip και το interface του μοιζει με αυτο της ASUS... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Αύγουστος 27, 2004 #35 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2004 Τελικα τη βρισκει την δισκετα ή οχι????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Αύγουστος 27, 2004 Author #36 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2004 Τιποτα,δυστηχως με δισκετα δεν εχει καμια τυχη, εχω αλαξει καλωδια τροφοδοτικα , floppies τα παντα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Αύγουστος 27, 2004 #37 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2004 την δισκέτα μάλλον δε τι βλέπει σωστά...ωραία κάνε αυτά που σου είπα πιο πάνω και όταν φτάσεις στο DOS (κάνε μια DOS bootdisk) άλλαξε τα chipάκια και μετά γράψε..awdflash xxxx.bin /py/sn/QI/F/tiny/Eή συνδιασμό μεταξύ των QI, tiny, F τα άλλα κράτα τα σταθερά. μόλις το flashάρει κλείσε και ξαναβάλε το rom στη θέση του και κοίτα αν παίζει το δικό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Αύγουστος 27, 2004 Author #38 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2004 1000 Thanx endu.Θα ποσταρω οταν εχω νεα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Αύγουστος 28, 2004 Author #39 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2004 Endu χρειαζομαι την γρηροροτερη (κατα το δυνατο) απαντηση σου . το hot flash πεζει χρισιμοποιοντας το awdflash που θα χρησιμοποιουσε η mobo στην οποια γινεται το test. αλλα οταν βρισκει το chipset για το οποιο ειναι φτιαχμενο το target Bios κολλαει. το /Ql δεν το θελει απ'οτι βλεπω. τα switches για uniflash ποια ειναι ? η γενικοτερη γνωμη σου για την πορεια του πειραματος ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Αύγουστος 28, 2004 #40 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2004 με /QI/tiny/F κολάει? Δοκίμασε και /tiny/QI μόνο ή κάποιο άλλο συνδυασμό. Για το uniflash κατέβασε την τελευταία έκδοση και διάβασε το readme καθώς το έχω χρησιμοποιήσει μια φορά μόνο. Αν δε καταλάβεις τίποτα δοκίμασε χωρίς παραμέτρους στην αρχή και μετά βάλε /? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.