Jump to content

Asus Α7N8X-X corrupt BIOS

esdee

Recommended Posts

:-) Επεσα και εγω στην παγιδα του corrupted BIOS. flashαρισμα με το !&^@&^ EZ-flash της ASUS και αφου πεταει ενα error message αμεσωσ REBOOT και τωρα εμφανιζεται μονο το Bootclock v1.0 που μου checkarei τη media εχει το floppy. Unfortunately εχω δοκιμασει τα παντα απο τις λυσεις που πεζουν στο NET (με boot disks κτλ) αλλα τιποτα.

Any suggestions?(enduracell maybe ???heh )

thanx

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

εφόσον σου πετάει το bootblock δε θα έπρεπε να αντιμετωπίζεις πρόβλημα. Δοκίμασε να βάλεις το bin και το awdflash αυτό που είναι μέσα στο CD της ASUS ή αυτό που έχει στο site της στη σελίδα για το mobo σου. Λογικά δε θα πρέπει να έχεις πρόβλημα. Τι μήνυμα σου βγάζει το Bootblock?

Το all time classic

"Bios bootclosk v1.0 blah blah"

"BIOS Checksum Error"

"Checking media in drive a:" (περιπου)

Το λαμπακι του φλοππυ μονιμως ανοιγμενο, μεσα στις δισκετες εχω δοκιμασει και μονο το BIOS και το AWDFLASH.EXE (τηρω 8+3, κεφαλαια κτλ) εχω δοκιμασει σε boot disk με τις αλλαγες στο autoexec.bat

το μονο που μου ηρθε τωρα και δεν εχω δοκιμασει ειναι bootdisk του DOS, ολες που δοκιμαζα ηταν win98se boot disks μποτρει να φταιει αυτο ?

thanx για την αμεση απαντηση σου enduracell

η έκδοση του awdflash φταίει μάλλον, δοκίμασε άλλη έκδοση. Boot disk δε χρειάζεται να κάνεις αφού με το που bootάρει το μηχάνημα σου πετάει το bootblock, οπότε κοίταξε το... Εγώ θα έβαζα πρώτα την έκδοση που έχει το CD και μετά αυτή του site... της ASUS...

Εχω δοκιμασει πανω απο 8 εκδοσεις (αλλα σταθερα δοκιμαζω το .bin που πηγα να περασω οταν crashare)...θα ξαναδοκιμασω βεβαια και χωρις bootdisk παντως νομιζω πως μονο για hot flash ειμαι ...

κάτι κάνεις λάθος δε μπορεί, το bootblock έχει σώσει πολλούς (αν τελικά πεταχτεί), θα σου έλεγα να δοκιμάσεις ξανά με πιο καθαρό μυαλό, δοκίμασε να αλλάξεις ακόμα και δισκέτα...

σε δεκα λεπτα πρεπει να παω για δουλεια αν δεν κανεις τιποτα μεχρι το βραδι που θα γυρισω, πεσ μου να σου στειλω την εκδοση με την οποια φλασαρισα εγω.

sorry αλλα δεν μπορω να περιμενω απαντηση.

Α κατι σκεφτηκα δοκιμασε στην σελιδα της asus να κατεβασεις καποια παλια εκδοση bios που να εχει και το utiliti μεσα.

thanx guys για τις αμεσες απαντησεις

Saki ευχαριστως θα περιμενω το βραδυ να μου στειλεις ενα mail (mkiirs@hotmail.com).

Ετσι και αλλιως κοιμαμαι αργα.

Endu ετσι εχω δει και στο net να εχει σωσει πολλους και γι'αυτο ελπιζω και δοκιμαζω

απλα επειδη δοκιμαζα με boot disk τωρα θα δοκιμασω με disk που εχει μονο το AWDFLASH.EXE και το BIOS 1010-X.BIN (μηπως να το rename και σε .ROM??)

εαν δουλεψει η mobo ξεκιναει extreme overclocking πανω της μιας και εχει ηδη αντικατασταθει απο την Albatron KX18D Pro II

thanx again

Endu οπου εβρισκα AWDFLASH το δοκιμαζα.

Τωρα θα δοκιμασω και της Epox αλλα δε βλεπω καποια εκδοση της mobo του με BIOS του 2003. Επειδη (θα ψαξω και αλλο βεβαια) εχω απογοητευτει απο το bootblock τι hardware τροπος υπαρχει στην αθηνα να το φτιαξω?

Δοκίμασες από το Site της ASUS? Κατέβασε ένα ΒΙΟS για την mobo σου από την ASUS. μέσα στο zipάκι πρέπει να έχει και το flash πρόγραμμα Χρησιμοποίησε αυτά τα δύο πακέτο. Η αυτό που έρχεται με το CD.

Αρχική απάντηση από enduracell

από το site της EPOX από το Zipάκι της 8RDA το είχε πάρει το awdflash. Πια awdflash έχεις δοκιμάσει? (μη μου πεις εκδόσεις, από που τα πήρες πες με)

Endu λες να ειναι ιδια περιπτωση;αυτο με το bootblock δεν το καταλαβα,σορυ για την ασχετοσυνη.

ναι ίδια περίπτωση είναι. Βοοtblock είναι οι ασυμπίεστες πληροφορίες που υπάρχουν στην bin μορφή του BIOS και διαβάζονται πρώτες κατά το post. Οι Phoenix και AMI έχουν βάλει ρουτίνα, όπου όταν διαπιστωθεί checksum error ζητάνε επαναπρογραμματισμό του EEPROM. και εσένα κάθε φορά που έκανες post δε σου ζητούσε δισκέτα? ή ήταν στα τυφλά γιατί δε θυμάμαι...

Thanx Sakis,

Endu δοκιμασω τοσο με boot disk οσο και χωρις (μονο τα δυο αρχεια στην δισκετα)τα flash και απο το CD της mobo και απο site της ASUS. Το site εχει μονο την τελευταια εκδοση του AWDFLASH. Μενει να δοκιμασω και το Flash του Saki. θα την hot flashαρω την ατιμη !!!!!!

δε πιστεύω να μετονομάζεις το awdflash.exe σε άλλο όνομα? Η δισκέτα είναι σίγουρα εντάξει? Διατήρησε και το όνομα του bin της ASUS. Λογικά με το awdflash από το CD θα έπρεπε να παίζει

BIOS ROM CHECKSUM ERROR

checking drive A:

At least something close to that.....well the quick fix is to put AWDFLASH.EXE from your mobo CD on a floppy and a current bios an insert it and hit enter and the cpu will flash the bios.....then restart and and you just have to enter and exit the bios to set your setting and all will be fine again. Ohh and no performance loss or errors in windows ever...it seems like a perfect fix for awhile

Αρχική απάντηση από enduracell

ναι ίδια περίπτωση είναι. Βοοtblock είναι οι ασυμπίεστες πληροφορίες που υπάρχουν στην bin μορφή του BIOS και διαβάζονται πρώτες κατά το post. Οι Phoenix και AMI έχουν βάλει ρουτίνα, όπου όταν διαπιστωθεί checksum error ζητάνε επαναπρογραμματισμό του EEPROM. και εσένα κάθε φορά που έκανες post δε σου ζητούσε δισκέτα? ή ήταν στα τυφλά γιατί δε θυμάμαι...

Ναι οντως μονο δισκετα με το awdflash δεχοταν και τιποτα αλλο,ομως εμενα οταν εβαζα δισκετα με το awdflash μου εδειχνε το προγραμα κανονικα,απλως δεν ξεκιναγε το flash.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.