Jump to content

Που πηγαν ολα??

agentsmith

Recommended Posts

Εχω ολο το σετακι υδροψυξης με εξαιρεση το CPU block και την αντλια. Καποτε (πανε 5 χρονια) ολα τα μαγαζια ειχανε πολλα τετια parts. Τωρα γιατι δυσκολευομαι τοσο πολλυ να τα βρω??? :cry:

• 4 weeks later...

εκτος απο την οικονομικη κριση που γενικως περιοριζει τα παντα, η δικη μου αποψη επι της υδροψυξης ειναι οτι γινεται ολο και λιγοτερο αναγκαια..!

και αυτο διοτι, η εξελιξη-σμικρυνση των nm στα κυκλωματα που απαιτει ολο και λιγοτερο ρευμα, εχει σαν αποτελεσμα να μικραινουν και οι εκπομπες θερμοτητας,αρα και οι απαιτησεις για δυνατες ψυξεις (aka νερο).

για αυτο πιστευω, οτι πλεον η αναγκη ψυξης της πλειοψηφιας υπερκαλυπτεται απο μια καλη αεροψυκτρα!

η υδροψυξη πλεον ειναι αναγκαια για πιο εντονο overclocking, το οποιο ειναι σπορ μικρης μεριδας!

• 3 weeks later...
εκτος απο την οικονομικη κριση που γενικως περιοριζει τα παντα, η δικη μου αποψη επι της υδροψυξης ειναι οτι γινεται ολο και λιγοτερο αναγκαια..!

και αυτο διοτι, η εξελιξη-σμικρυνση των nm στα κυκλωματα που απαιτει ολο και λιγοτερο ρευμα, εχει σαν αποτελεσμα να μικραινουν και οι εκπομπες θερμοτητας,αρα και οι απαιτησεις για δυνατες ψυξεις (aka νερο).

για αυτο πιστευω, οτι πλεον η αναγκη ψυξης της πλειοψηφιας υπερκαλυπτεται απο μια καλη αεροψυκτρα!

η υδροψυξη πλεον ειναι αναγκαια για πιο εντονο overclocking, το οποιο ειναι σπορ μικρης μεριδας!

Δεν είναι μόνο το overclocking, αλλά είναι και η ησυχία που κάνει πολλούς να πάνε στη λύση της υδρόψυξης.

Η αερόψυξη όμως με idle επεξεργαστή είναι εξαιρετικά χαμηλά σε db κάτι που δεν μπορεί να το φτάσει η υδρόψυξη λόγω του θορύβου της αντλίας. Είναι μικρός ναι μεν αλλά μεγαλύτερος από το low rpm mode των καλών pwm fans.

Η αερόψυξη όμως με idle επεξεργαστή είναι εξαιρετικά χαμηλά σε db κάτι που δεν μπορεί να το φτάσει η υδρόψυξη λόγω του θορύβου της αντλίας. Είναι μικρός ναι μεν αλλά μεγαλύτερος από το low rpm mode των καλών pwm fans.

Αν μιλάμε μόνο για τον επεξεργαστή δε διαφωνώ, αλλά όλη η φασαρία τουλάχιστον στη δική μου περίπτοση πηγάζει από την κάρτα γραφικών. Μόνο με υδρόψυξη θα ησυχάσω.

Δεν είναι μόνο το overclocking, αλλά είναι και η ησυχία που κάνει πολλούς να πάνε στη λύση της υδρόψυξης.

γιατι η υδροψυξη δεν εχει ανεμιστηρια? πως ψυχεται το ψυγειο?

ναι μεν ειναι πιο αποδοτικη (ειδικα σε overclocking) και εχει πιο χαμηλα db, επειδη τα ανεμιστηρια λειτουργουν σε πολυ χαμηλοτερες στροφες, αλλα δεν παυει να εχει ανεμιστηρια!!

ναι μεν ειναι πιο αποδοτικη (ειδικα σε overclocking) και εχει πιο χαμηλα db, επειδη τα ανεμιστηρια λειτουργουν σε πολυ χαμηλοτερες στροφες, αλλα δεν παυει να εχει ανεμιστηρια!!

Αν είχα desibel-όμετρο θα σας μέτραγα το θόρυβο από το pc μου. Στο 1 μέτρο που κάθομαι σχεδόν δεν ακούγεται. Ο θόρυβος προέρχεται περισσότερο από τους 4 hdd που έχει μέσα, παρά από οτιδήποτε άλλο. Τώρα, στη φάση που παίζω, δεν το συζητάμε... Το επίπεδο παραμένει το ίδιο, ενώ με την αερόψυξη, cpu και vga ακούγονται σαν αεροπλάνα.

Ακριβότερη είναι. Αποδοτικότερη είναι. Πολύ πιό ήσυχη είναι.

Και αν θέλετε να συγκρίνουμε idle καταστάσεις, μπορεί και η υδρόψυξη να είναι idle αν δε χρειάζεται, δεν είναι προνόμιο των ανεμιστήρων cpu μόνο.... :no:

δεν αντιλεγω Wiz.

απλα λεω οτι ενα καλα στημενο αεροψυκτο κουτι, με καλους ανεμιστηρες, μπορει σε νορμαλ καταστασεις, να ειναι εξισου ησυχο!!

κι εγω φιλε Wiz, το HTPC μου, το εχω στο μισο μετρο απο το κεφαλι μου και δεν με ενοχλει.!!

Όταν είναι idle, όλα είναι σχετικά εύκολα. Μετά τι κάνεις; :)

Πιστεύω λοιπόν, ότι η μικρότερη ζήτηση για υδροψύξεις, έχει να κάνει καθαρά με το κόστος λόγο εποχής και όχι με την ίδια απόδοση σε σχέση με τον αέρα. Αν δεν έχεις τα χρήματα, ο θόρυβος φεύγει με 2 ωτασπίδες (1.40€) :p

αυτο ακριβως λεω και στο πρωτο μου ποστ , αν διαβασες.

ενας παραγοντας ειναι η οικονομικη στενοτητα της εποχης, αλλα παραλληλα ενας αλλος παραγοντας ειναι η σμικρυνση των κυκλωματων, που μειωνει την καταναλωση ρευματος (αρα, και κατ' έπεκταση, την θερμοτητα που παραγει ενα συστημα), κανει ολο και λιγοτερη αναγκαια την υδροψυξη!! μικραινει η μεριδα αυτων που ασχολουνται πλεον με αυτο το σπορ!

δεν ειπα οτι ειναι πιο αποδοτικη η αεροψυξη..!!

θυμασαι επι εποχης 0,140nm? για να μην πω πιο πριν?

Ναι χρησιμοποιείς ανεμιστήρες για τα ψυγεία αλλά έχουν γύρω στα 20db ενώ η κάρτα γραφικών ακούγεται σε όλο το σπίτι. Μία GTX295 dual pcb έχω, τι θα έκανες εκτός υδρόψυξης για να την κάνεις ήσυχη?

Ναι χρησιμοποιείς ανεμιστήρες για τα ψυγεία αλλά έχουν γύρω στα 20db ενώ η κάρτα γραφικών ακούγεται σε όλο το σπίτι. Μία GTX295 dual pcb έχω, τι θα έκανες εκτός υδρόψυξης για να την κάνεις ήσυχη?

θα αλλαζα καρτα....!!!!:p:p

θα αλλαζα καρτα....!!!!:p:p

Χαχα ήμουν σίγουρος για την απάντηση. Εμένα με καλυπτει από θέμα απόδοσης, άρα δεν την αλλάζω. Αλλά και να την άλλαζα και να έπαιρνα π.χ. μία GTX680 πάλι φασαρία θα έκανε.

κοιτα.... οταν παιιρνουμε καρτα καλο ειναι να κοιταμε και το θεμα του θορυβου! καποια συστηματα ψυξης και κυριως τα reference ειναι πιο θορυβωδη.

θελει λιγο ψαξιμο σε αυτο το θεμα ή αλλιως, αλλαγη με aftermarket ψυκτρα!

κοιτα.... οταν παιιρνουμε καρτα καλο ειναι να κοιταμε και το θεμα του θορυβου! καποια συστηματα ψυξης και κυριως τα reference ειναι πιο θορυβωδη.

θελει λιγο ψαξιμο σε αυτο το θεμα ή αλλιως, αλλαγη με aftermarket ψυκτρα!

Ναι αλλά δε φαντάστηκα ποτέ οτι θα κάνει τόσο πολύ θόρυβο. Θα βάλω υδρόψυξη όμως να ησυχάσω :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.