Jump to content

Πώληση μεταχειρισμένου λάπτοπ

jax7480

Recommended Posts

Έχω μια φίλη της οποίας το λάπτοπ έχει χαλάσει.

Το πρόβλημα βρίσκεται στην κάρτα γραφικών.

Το μοντέλο του λάπτοπ είναι Sony VAIO VGN-NR21S.

Επειδή δεν θέλει ούτε αυτή αλλά ούτε και εγώ να ασχοληθώ παραπάνω ποια είναι μια λογική τιμή να δοθεί ολόκληρο

και να μας αδειάσει την γωνιά;

Σκληρό δεν έχει γιατί τον έβγαλα και τον έκανα εξωτερικό για την ίδια.

Έχει φορτιστή κανονικά, η μπαταρία κρατάει 5-10 λεπτά. Το σασί δεν έχει χτυπήματα, γρατσουνιές κτλ, όπως επίσης η οθόνη είναι άριστη από καμμένα pixel κτλ.

Δεν μπαίνω στην διαδικασία να το σπάσω κομμάτια γιατί δεν έχω τον χρόνο.

100€ είναι λογική τιμή για να δοθεί; Πολλά?-Λίγα?

Διευκρίνηση προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Το λάπτοπ έχω αναλάβει πλήρως, να το πουλήσω εγώ. Εγώ θα κάνω την αποστολή, με εμένα θα επικοινωνήσει ο ενδιαφερόμενος, εγώ θα παραλάβω τα χρήματα.

άμα δεν έχεις χρόνο για να το σπάσεις σε κομμάτια και να ψαχτείς πόσο να δώσεις το καθένα, μπορείς να το πάς σε κάποιον που ασχολείτε με service Η/Υ και να το δώσεις στο 100άρικο όπως είναι για ανταλακτικά. Αν και σκέψου ότι ο συγκριμένος θα πουλήσει την οθόνη του κανα 150αρικο το πληκτρολόγιο στο 50αρικο την μνήμη κάνα 25άρι και το τροφοδοτικο (αυθεντικό να υποθεσω) κάνα 60άρικο. Το θέμα είναι ότι παλιά θα στο έπαιρναν ποιο εύκολα για ανταλακτικά τώρα το σκέφτονται γιατί φοβούντε μην τους μείνει, καθώς και το συγκεκριμένο μοντέλο που έχεις είναι αρκετά παλιό αλλά ειδικά οθόνη-πληκτρολόγιο-μετασχηματιστής μπορούν να φύγουν απο κάποιον ελεύθερο επαγγελματία που έχει ένα μέσο πελατολόγιο στην διπλάσια και βάλε τιμή απο ότι θα του τα δώσεις.

Η αντικειμενική του τιμή στην οποία μπορείς να το πουλήσεις απευθείας σε εταιρία που κάνει εκποιήσεις εξοπλισμού πληροφορικής (κάτι το οποίο κάνει και η δική μου εταιρία) είναι γύρω στα 60-70 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση.

Οι τιμές που γράφει ο φίλος HellHammer για την επιμέρους αξία των parts είναι τουλάχιστον υπερβολικές, έχουνε πέσει πάρα πολύ οι τιμές των parts και των service γενικώς. Ενδεικτικά αναφέρω ότι το ανταλλακτικό της οθόνης βαρειά να πιάσει 40 ευρώ και άμα βρω κάποιον να θέλει ακριβώς ίδιου τύπου τρέχα γύρευε.

Οι τιμές που έγραψα είναι ενδεικτικές όπως ακριβώς τα πασάρουνε τα τοπικά μαγαζιά σε ανυποψιάστους (που δεν είναι και λίγοι). Εννοείται πως δεν αξίζουν τόσο τα μέρη ενός laptop. Αλλά για την οθόνη άμα βρει μοντέλο που να ταιριάζει άνετα θα την σπρωξει 100+ ευρώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.