Μοκου Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2012 Καλημερα boys! Στην κατωχη μου εχω εναν ocz petrol 128gb περιπου 4 μηνες!!! Ειναι πανω σε μητρικη Msi 790fx k9a2 platinum! ΞΑφνικα εχουν παισει οι επιδωσεις του και δεν ειναι γεματος, εχει ακομα 68gb free!! Ενα αλλο που με προβληματιζει ειναι οτι το ass ssd δεν το τελειωνει, το εχω αφησει και μερα αλλα τιποτα! Καμια ιδεα το τι μπορει να ειναι και μου κολαει ετσι?
qwerty Νοέμβριος 5, 2012 #2 Νοέμβριος 5, 2012 Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά 4 Petrol 64GB οι τρεις χαλασμένοι από το κουτί τους και ο τέταρτος χάλασε σε 3 μήνες περίπου. Κατά τη γνώμη μου και ο δικός σου πνέει τα λοίσθια.
argy1 Νοέμβριος 5, 2012 #3 Νοέμβριος 5, 2012 Και εδω ενας χαλασμενος απο το κουτι (128gb).Εχω βαλει ομως και σε αλλα 2 συστηματα κανα 3μηνο τωρα και ειναι κομπλε.
HellhammeR Νοέμβριος 5, 2012 #4 Νοέμβριος 5, 2012 Καλημερα boys! Στην κατωχη μου εχω εναν ocz petrol 128gb περιπου 4 μηνες!!! Ειναι πανω σε μητρικη Msi 790fx k9a2 platinum! ΞΑφνικα εχουν παισει οι επιδωσεις του και δεν ειναι γεματος, εχει ακομα 68gb free!! Ενα αλλο που με προβληματιζει ειναι οτι το ass ssd δεν το τελειωνει, το εχω αφησει και μερα αλλα τιποτα! Καμια ιδεα το τι μπορει να ειναι και μου κολαει ετσι? πήγαινε το για rma και ζήτησε μόνο πίστωση να πάρεις κάναν agility.
Μοκου Νοέμβριος 5, 2012 Author #5 Νοέμβριος 5, 2012 :-O.....το κακο ειναι οτι bootαρη κανονικα, αν και βεβαια που και που μου πεταει κατι ανασηγκροτησεις πριν μπει στα windows!Πως ειναι δυνατων.....καινουρια, να ειναι χαλασμενα και δεν ανακαλεσε η εταιρεια???Που μεχρι στιγμης μαζι με το δικο μ ειναι 7 χαλασμενα, την ocz την θεωρω σοβαρη εταιρεια!!!!
vagsk Νοέμβριος 5, 2012 #6 Νοέμβριος 5, 2012 Ο petrol έχει πραγματικά τις φθηνότερες NAND της αγοράς προκειμένου να γίνει ο απολύτως φθηνότερος SSD. Αποτέλεσμα είναι η αξιοπιστία να είναι στο πάτωμα. Όσοι δεν είναι dead on arrival εμφανίζουν bad sector και μετά από μερικούς μήνες παραδίδουν πνεύμα.Σκέψου ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι NAND που χρησιμοποιούνται δεν κάνουν καν για χρήση σε SSD ή τουλάχιστον έχουν φάει κράξιμό από αρκετά sites/forums.
Μοκου Νοέμβριος 11, 2012 Author #7 Νοέμβριος 11, 2012 Κατεβασα το Hard Disk Sentinel και μου δειχνει τον ocz 56% life.....Εχω εναν WD2500 caviar se τοσα χρονια και δεν εχει το παραμικρο προβλημα
vagsk Νοέμβριος 11, 2012 #8 Νοέμβριος 11, 2012 Μη συγκρίνεις μηχανικούς και δίσκους SSD. Ο SSD σβήνει-γράφει σε μνήμες και οι μνήμες αυτές έχουν έναν μέγιστο αριθμό εγγραφών. Μετά γίνονται read-only και φυσικά πάνε για αντικατάσταση αφού θα μπορείς να διαβάσεις τα data σου αλλά όχι να σβήσεις-γράψεις νέα.Σε normal καταστάσεις πλέον οι SSD αντέχουν μεταξύ 3 και 5 χρόνων. Κάποιοι δίσκοι πολυ περισσότερο (π.χ. Samsung 830) κάποιοι άλλοι πολλοί λιγότερο (βλέπε τον δισκό σου).
argy1 Νοέμβριος 11, 2012 #9 Νοέμβριος 11, 2012 Oχι και σε 4 μηνες να παει στο 56%. Εγω λεω να τον πας πισω και να παρεις ενα agility.
vagsk Νοέμβριος 11, 2012 #10 Νοέμβριος 11, 2012 Ναι το καλύτερο θα είναι αλλαγή με agility ή αν έχεις SATA3 να πας σε vertex. Η διαφορά σε τιμή δεν είναι μεγάλη αλλά η διαφορά στις επιδόσεις ίσως αξίζει τα λίγο παραπάνω χρήματα.Πάντως δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση με ένα ελλατωματικό κομμάτι. Και νέο petrol να σου δώσουν πάλι σε 4-5 μήνες τα ίδια προβλήματα θα έχεις.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.