Jump to content

Crucial Ballistix PC3200 2x512 !

XTCgr

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Παιδιά οι Micron που έχω εγώ είναι single sided. Το γράφω και στο ποστ που έκανα σχετικά με αυτές. Από εκεί που πήρε ο Endu το screenshot.

Βέβαια δεν είναι Ballistix οπότε εκεί δεν ξέρω τι παίζει.

Μα καλα ο ιδιοκτήτης τους δεν μπορει να κοιτάξει κάτω από τα heatspreaders? Αφού φαίνονται χωρίς να τα βγάλεις.

Μπορώ να επιβεβαιώσω πάντως το 64Megx64 ότι είναι single

λοιπόν έκανα λάθος εγώ, παρασύρθηκα, είναι Double Sided στο Sandra του ΧΤCgr γράφει δύο Βanks αλλά ξέχασα ότι είναι σε Dual Channel οπότε τα 4 banks γίνονται 2!!!!! Το θέμα είναι ότι και στην φώτο του darkCount φαίνονται 2 Banks και είναι σε DC άρα θα έπρεπε να έιναι 4 τα φυσικά Banks δηλαδή DSided. Tι γίνεται δε ξέρω. ένας χρήστης με 2x256 σε DC στο nforce μπορεί να μας πει το Sandra πόσα banks βλέπει?

Βασικά το part number των Ballistix δεν μας λέει τίποτα. Ακριβώς τι γράφουν πάνω τα chipάκια πρέπει να δούμε.

Πάντως με λίγο ψάξιμο στο site της Micron και στον Γούγλη έχω βρει ότι τα 512άρια που βγάζουν τώρα τα καινούργια είναι single sided με χαρακτηριστικό στα chipάκια 8Τ2 αντί για 16Τ που είχαν τα προηγούμενα. 8 chips δηλαδή διπλάσιας χωρητικότητας αντί για 16 chips που έβαζαν πριν.

Κάτσε να κοιτάξω τους κωδικούς από τα chip μου...

MT46V64M8-5BC έχουν οι δικές μου Micron 512Μb και είναι single sided

MT46V32M8-5BC έχουν οι 256άρες πάλι single sided

Δυστυχώς είμαι χωρίς PC 1 εβδομάδα και κάτι, περιμένοντας ένα ψυγείο και δεν μπορώ να δω τι γράφει το Sandra στα 256άρια.

ναι έχεις δίκιο, και σε μένα μου γράφει 2CMD τελικά (δε το είχα προσέξει τότε), ότι να ναι, γράφει και 64 Bus Width ενώ είμαι σε DC.... προβληματίστηκα τώρα. Μάλλον δε βλέπει να banks σωστά...

μετά απο μια εβδομάδα λειτουργίας αποφάσισα να κατεβάσω την τάση και να δω που μπορούν να δουλέψουν οι μνήμες με τάση λιγότερο απο 2.9v στα 2.5-2-2-11 (command per clock enabled, cpu interface enabled , D23-3D_fire). Κατέβασα στο ΒΙΟS το vdimm στα 2.8 και fsb=230 με timings 2.5-2-2-11 . To μηχάνημα bootare κανονικά στα windows και τρέχω μερικές εφαρμογές.

Ωραία, κατεβάζω και άλλο...vdimm=2.7..το μηχάνημα bootarei κανονικά στα windows... vdimm=2.6v (πιο κάτω δεν έχει η NF7)..bootarei κανονικά και αφήνω το prime να τρέχει. Επειδή δεν είχα και πολύ χρόνο (εξεταστική στην μέση) ανοίγω να τρέξει και ένα 3Dmark2001. Και τα 2 ταυτόχρονα για καμμιά ώρα. Σταματώντας το 3dmark περιμένω το prime να έχει "χτυπήσει"...αλλά αυτό συνέχιζε!!! Το μηχάνημα δεν μου έχει βγάλει πρόβλημα μέχρι τώρα-καμμία εφαρμογή δεν έχει χτυπήσει (vdeseris >>> ούτε το black hand mod). Memtest δεν έχω τρέξει - oxi chroma, δεν φοβήθηκα την εγκατάσταση των windows...για αυτό τον λόγο υπάρχουν τα images!

Εργοστασιακά οι μνήμες έχουν τάση λειτουργίας 2.8v DDR400

ακόμα ένα review http://www.bigbruin.com/reviews/crucialballistix/

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.