velipsi Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2012 πρόσφατα μου κάηκε η προεκταη από το 24πινο του τροφοδοτικού ..έγινε αλλαγή και επειδη ψαχνόμουν γενικώς αλλαξα και το ΒΙΟΣ στο Asus P6X58D M/B Εδώ και μερικές ώρες που παίζω με το pc (ανοιγμα ρυθμίσεις ΒΙΟΣ κλπ ) μου κάνει το κουφο 1 στα 5 ανοιγματα ------->>> ανοιγει το pc κλεινει για 1-2 δευτερα και μετα "μπιπ" και ανοιγει κανονικά ..ΚΟΥΦΟ ????Καμια γνωμη ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Νοέμβριος 4, 2012 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2012 [MENTION=5580]velipsi[/MENTION] τι εννοείς σου κάηκε η προέκταση του 24pin καλωδίου; Έλιωσε το καλώδιο της προέκτασης;Μιλάμε για το Pc της υπογραφής σου έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Νοέμβριος 4, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2012 [MENTION=5580]velipsi[/MENTION] τι εννοείς σου κάηκε η προέκταση του 24pin καλωδίου; Έλιωσε το καλώδιο της προέκτασης;Μιλάμε για το Pc της υπογραφής σου έτσι;ναι κάηκαν 2 καλοδιάκια ...και εβλαπα στο ΒΙΟΣ στα 3,3V---->>2.9 se KOKKINO ( από κει καταλαβαμε οτι κατι δεν παει καλά)Τωρα δειχνει νορμαλ και στο ανοιγμα ..αλλα οταν κάνω καποα αλλαγη στο clocking μεσα απο ΒΙΟΣ ..εχει περιεργο ανοιγμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Νοέμβριος 4, 2012 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2012 Τωρα δειχνει νορμαλ και στο ανοιγμα ..αλλα οταν κάνω καποα αλλαγη στο clocking μεσα απο ΒΙΟΣ ..εχει περιεργο ανοιγμαΑυτό το κάνουν αρκετές μητρικές. Μετά από αλλαγές στο clock-άρισμα, ανάβει το σύστημα για 1-2", κλείνει και μετά κάνει boot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ts0gl1s Νοέμβριος 4, 2012 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2012 Εμένα για τροφοδοτικό μου κάνει έτσι έκανε και το δικό μου μέχρι που ξεψύχησε στα χέρια μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Νοέμβριος 4, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2012 Το να το κάνει στο κλοκάρισμα την 1η φορα είναι λογικό ....εδω μιλάμε οτι το έκανε και ματά το κλοκάρισαμ Δηλαδη κλοκάρισμα .ανοιγμα -κλεισιμο-ανοιγμα windows ο.κΤερματισμόςκαι μετα από 1 ώρα ανοιγμα - κλεινει 2 δευτερα - ανοιγμα (πολλές φορες με μνήμες λάθος συγχρονισμό δηλ αντι για 12 - 8 ) και συνεχεια windows <<---ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ?Τώρα ειμαι με τον 950 σε 24/133 δηλ 3.2 και τις dominator 7-8-7-24 sta 1600δειχνει ο.κ αναψε - σβησε σε 2 ώρες 4 φορες ο.κΠάντως η αλήθεια τρέμω με τα ρευματα μετα απο αυτο με το καλοδιάκι της προέκτασης Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Νοέμβριος 4, 2012 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2012 Δοκίμασε με fail safe bios defaults να δεις αν εξακολουθεί να το κάνει. Ψάξου και λίγο με τις ρυθμίσεις power management από το bios.Αν δεν δεις διαφορά, δοκίμασε με ένα άλλο τροφοδοτικό.(Υ.Γ. μετά από αναβάθμιση bios έχω και εγώ προβλήματα με τα win. Φαίνεται ότι μερικές φορές το ACPI δε συμπεριφέρεται σωστά στον τερματισμό και κατ' επέκταση στο boot-άρισμα. Μπορείς να δοκιμάσεις και μια φρέσκια εγκατάσταση win - τώρα που έχεις νέο bios) Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Νοέμβριος 4, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2012 Δοκίμασε με fail safe bios defaults να δεις αν εξακολουθεί να το κάνει. Ψάξου και λίγο με τις ρυθμίσεις power management από το bios.Αν δεν δεις διαφορά, δοκίμασε με ένα άλλο τροφοδοτικό.(Υ.Γ. μετά από αναβάθμιση bios έχω και εγώ προβλήματα με τα win. Φαίνεται ότι μερικές φορές το ACPI δε συμπεριφέρεται σωστά στον τερματισμό και κατ' επέκταση στο boot-άρισμα. Μπορείς να δοκιμάσεις και μια φρέσκια εγκατάσταση win - τώρα που έχεις νέο bios)ευχαριστω παιδια ...δειχνει οτι παει καλα με τις παραπάνω ρυθμίσεις ...ΒΛΕΠΟΥΜΕ Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Νοέμβριος 4, 2012 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2012 Δεν ξέρω αν το πρόβλημα λύθηκε ή όχι.Εγώ θα σταθώ στο λιώσιμο των καλωδίων που το θεωρώ και σοβαρό!!!Για να λιώσουν τα καλώδια συμβαίνουν 3 τινά1) Είχε λεπτά καλώδια η προέκταση και δε την πάλεψε (υπερθέρμανση->λιώσανε και έζησε η μητρική)2) Είχε κανονικά καλώδια και κάτι έγινε και βραχυκύκλωσαν;3) Πέρασε της πουτ@ν@ς το ρεύμα και... (δε πολύ κολλάει θα είχαμε θύματα)Λιώσιμο είναι και το να μελώσει το πλαστικό και τελικά να ακουμπήσουν τα καλώδια μεταξύ τους. Λιώσιμο όμως είναι και το να φουντώσει και να πάρει φωτιά το καλώδιο.Άρα είναι σημαντικό να πεις τι εννοείς με το λιώσιμο.Καμιά φωτογραφία μπορείς να ανεβάσεις;Το psu του πρώτου pc ποιο είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Νοέμβριος 4, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2012 Δεν ξέρω αν το πρόβλημα λύθηκε ή όχι.Εγώ θα σταθώ στο λιώσιμο των καλωδίων που το θεωρώ και σοβαρό!!!Για να λιώσουν τα καλώδια συμβαίνουν 3 τινά1) Είχε λεπτά καλώδια η προέκταση και δε την πάλεψε (υπερθέρμανση->λιώσανε και έζησε η μητρική)2) Είχε κανονικά καλώδια και κάτι έγινε και βραχυκύκλωσαν;3) Πέρασε της πουτ@ν@ς το ρεύμα και... (δε πολύ κολλάει θα είχαμε θύματα)Λιώσιμο είναι και το να μελώσει το πλαστικό και τελικά να ακουμπήσουν τα καλώδια μεταξύ τους. Λιώσιμο όμως είναι και το να φουντώσει και να πάρει φωτιά το καλώδιο.Άρα είναι σημαντικό να πεις τι εννοείς με το λιώσιμο.Καμιά φωτογραφία μπορείς να ανεβάσεις;Το psu του πρώτου pc ποιο είναι;Το psu είναι ενα CORSAIR HX 850WΤα καλωδιάκια φαντάσου την μαυρη την προέκταση (πλεξούδα ) και 2 από τα καλωδιάκια στο τέλος να έχουν καεί ...φωτο θα προσπαθήσω Θυμίζω οτι στο ΒΙΟΣ εβλεπα υποβάθμιση στα 3.3 V σε 2,9 ΤΗΝΚΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Νοέμβριος 4, 2012 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2012 Προφανώς εννοείς στα crimps κοντά και όχι ότι έλιωσε το καλώδιο σε κάποιο σημείο μακριά απο αυτά! Αυτό ήταν κάτι που έπρεπε απο την αρχή να το ξεκαθαρίσεις.Προφανώς λοιπόν δεν κούμπωσες καλά την προέκταση και είχε σπινθήρα εκεί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.