Jump to content

Θα δω διαφορα με καρτα ηχου?

digitaltiger

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια,λοιπον εχω το Creative Sound Blaster Tactic Alpha 3D headset και ειμαι σε σκεψεις να παρω μια καρτα ηχου για καλυτερη αποδοση και ποιοτητα,αλλα θα δω πραγματικα διαφορα απο την onboard της μητρικης?

Με budget ειναι γυρο στα 50ε..

Θα δεις σιγουρα διαφορα στη τσεπη σου , οποτε θα εχεις και την ψευδαισθηση οτι θα εχεις και στα αυτια σου ( αλλα δε θα εχεις )

Αν θες ριξε μια ματια στο thread που ειχα κανει παλια ( η δοκιμη που ειχα κανει ειναι προς το τελος της 2ης σελιδας)

Τα ακουστικα ειναι αυτα,επισης να πω οτι ερχονται και με ξεχωριστη καρτα ηχου(THX TruStudio Pro) δοκιμασα και με την Onboard και με αυτην και εχει αισθητη διαφορα...οπως ειπα περιμενω και προτασεις για κατι συγκεκριμενο και αξιοπιστο.

κοιτα, η μητρικη δεν λεει ακριβως ποιο τσιπακι ηχου χρησιμοποιει.

αν υποθεσω οτι εχει το ιδιο με τη δικια μου 990ΧΑ-UD3, το ALC889, ειναι πολυ δυσκολο να ακουσεις διαφορα, καθοτι ειναι παρα πολυ καλο τσιπακι!

για να ακουσεις διαφορες σε σχεση με την onboard, τα ακουστικα ή τα ηχεια που χρησιμοποιεις θα πρεπει να ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, και οχι ηχεια-ακουστικα για pc των 40-60-100€..!!

Σου συνιστω την [ame=http://www.amazon.co.uk/Asus-Xonar-Internal-Sound-Card/dp/B002BZL42K/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1352109514&sr=1-1]Asus Xonar DS Internal Sound Card [/ame].

Κυρίως γιατί έχει ενισχυτή για τα ακουστικά.

Built-in headphone amplification is something you won't find on a motherboard, but it's featured in both Xonars. On the DG, Asus has gone with Texas Instruments' DRV601RTJR, which is optimized for headphone impedances of 32-150 Ω according to the card's spec sheet. The Xense gets something considerably fancier: a TI amp capable of pushing headphones with impedances up to 600 Ω. Of course, the headphones bundled with the card are rated for an impedance of only 150 Ω. Mid-range stereo cans like Sennheiser's excellent HD 555s, which we use for listening tests, have a rated impedance of just 50 Ω. You don't need big numbers for high-quality sound.

Σχετικό άρθρο εδώ.

κοιτα, η μητρικη δεν λεει ακριβως ποιο τσιπακι ηχου χρησιμοποιει.

αν υποθεσω οτι εχει το ιδιο με τη δικια μου 990ΧΑ-UD3, το ALC889, ειναι πολυ δυσκολο να ακουσεις διαφορα, καθοτι ειναι παρα πολυ καλο τσιπακι!

για να ακουσεις διαφορες σε σχεση με την onboard, τα ακουστικα ή τα ηχεια που χρησιμοποιεις θα πρεπει να ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, και οχι ηχεια-ακουστικα για pc των 40-60-100€..!!

Ναι αυτο το chip εχει,ειχα παλιοτερα και αυτην την μητρικη,παντως με την καρτα ηχου που δινουν τα ακουστικα εχει καλυτερο ηχο,δεν ξερω μαλλον δεν εχω ψαξει και το θεμα με τους drivers...

Μόνο για ακουστικά θες κάρτα ήχου. Εκεί χρειάζεται ποιότητα και εξειδικευμένη σχεδίαση.

Αλλά τα δικά σου δεν είναι επιπέδου hi-fi.

H xonar ds δεν έχει αληθινό ενισχυτή ακουστικών αφού βγάζει μόλις 2Vrms σύμφωνα με τα σπεκς σε εύκολο φορτίο 600Ohm. Σαν line out είναι. Ίσως όμως να παίζει λίγο καλύτερα από απλή κάρτα.

Αν σκοπεύεις να έχεις στο pc σου φθηνά σετ ακουστικών κάτω των 50 Ohm πάρτην. Αν προβλέπεις να πας σε κάτι πιο hi-fi με υψηλότερο impedance, μάζευε λεφτά για xonar stx ή xonar phoebus ή για fiio e9.

Και κατι άλλο,προτεινεται ακουστικα η ηχεια?(Για κατι σε μεγαλύτερο επίπεδο hi-fi π.χ)

Εγώ πάντως πιστεύω οτι η καλύτερη λύση ειναι τα ακούστηκα διοτι με τα ηχεια ακους της αντανακλάσεις στο χωρο που εισαι οποτε για να ακούσεις σωστο ήχο πρέπει να μονώσεις καλά το χώρο σου,ενω στα ακουστικά οδηγείται ο ήχος απευθείας στα αυτιά σου χωρίς να ακούς τίποτα αλλο πέρα απο αυτο,με ενδιαφέρει κιόλας surround 5.1,7.1

• 2 months later...

Ξεθαβω το θέμα αυτην την φορα χρησιμοποιώντας τα Superlux 668b,το budget ειναι γύρω στα 40-50,σκέφτομαι πολυ σοβαρά την xonar ds αλλα δεν ειμαι σίγουρος και δεν ξερω τι αλλο παίζει,η Prodigy HD2 που προτείνεις angel f ξεφεύγει σε τιμη αλλα μου αρέσει το οτι υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του Ενισχυτή οπως και στην ds,καλο θα ηταν καποιος που εχει τα 668b να μας πει ποια χρησιμοποιεί και της εντυπώσεις του.

• 4 weeks later...

Σκεφτομαι και γω να παω σε μια απο τις xonar(dx μαλλον). Ηχεια και μητρικη(audio codec-VT2021) εχω της υπογραφης.Σε μερικες μερες θα μου ερθουν και τα kraken pro.

Τι λετε αξιζει η οχι με αυτα τα ηχεια?

Χρηση παιχνιδια,μουσικη και ταινιες και γενικα all around ας πουμε...:T:

Ξεθαβω το θέμα αυτην την φορα χρησιμοποιώντας τα Superlux 668b,το budget ειναι γύρω στα 40-50,σκέφτομαι πολυ σοβαρά την xonar ds αλλα δεν ειμαι σίγουρος και δεν ξερω τι αλλο παίζει,η Prodigy HD2 που προτείνεις angel f ξεφεύγει σε τιμη αλλα μου αρέσει το οτι υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του Ενισχυτή οπως και στην ds,καλο θα ηταν καποιος που εχει τα 668b να μας πει ποια χρησιμοποιεί και της εντυπώσεις του.

Εκτος και αν εισαι audiophile δεν θα δεις διαφορα. Η παντως η διαφορα που θα δεις δεν θα αξιζει τα λεφτα που εχεις δωσει. Αν ειχες ενα ηχοσυστημα 5,1 τοτε θα προτεινα καποιο παλιο μοντελο της creative x-fi.

Σκεφτομαι και γω να παω σε μια απο τις xonar(dx μαλλον). Ηχεια και μητρικη(audio codec-VT2021) εχω της υπογραφης.Σε μερικες μερες θα μου ερθουν και τα kraken pro.

Τι λετε αξιζει η οχι με αυτα τα ηχεια?

Χρηση παιχνιδια,μουσικη και ταινιες και γενικα all around ας πουμε...:T:

Αν μπορεις να βρεις μια μεταχειρισμενη x-fi xtreme music θα ηταν ο,τι καλυτερο για τα λεφτα της! γενικα με της asus εχω ξενερωσει με τον ηχο που βγαζουν ειδικα σε 5.1 περιβαλλον. θα πρεπει να παρεις μια asus απο το πανω ραφι για να ξεπερασεις σε ηχο μια απο τις παλιες creative που ειχανε φοβερο DAC και το CMSS3d του θα σε εντυπωσιασει στα παιχνιδια, στις ταινιες και στην μουσικη ακομα!

Μόνο για ακουστικά θες κάρτα ήχου. Εκεί χρειάζεται ποιότητα και εξειδικευμένη σχεδίαση.

Αλλά τα δικά σου δεν είναι επιπέδου hi-fi.

H xonar ds δεν έχει αληθινό ενισχυτή ακουστικών αφού βγάζει μόλις 2Vrms σύμφωνα με τα σπεκς σε εύκολο φορτίο 600Ohm. Σαν line out είναι. Ίσως όμως να παίζει λίγο καλύτερα από απλή κάρτα.

Αν σκοπεύεις να έχεις στο pc σου φθηνά σετ ακουστικών κάτω των 50 Ohm πάρτην. Αν προβλέπεις να πας σε κάτι πιο hi-fi με υψηλότερο impedance, μάζευε λεφτά για xonar stx ή xonar phoebus ή για fiio e9.

+φωνω.Βαλε και την Soundblaster ZxR μεσα αλλα πολλα λεφτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.