tavliban Νοέμβριος 16, 2012 #21 Νοέμβριος 16, 2012 thanks, τελικά με βάση το thread ο φίλος παράγγειλε πράγματα 2000 ευρώ (τιμές Ελλάδας) σε τιμές που απλά δεν παίζονταν...Ας συνεχίσουν αυτό το τροπάρι οι Έλληνες καταστηματάρχες και μετά να δούμε πόσο θα ζήσουν... παράδειγμα 260 ευρώ πήγε ο 3770Κ...Εδώ 317...
TifoziF1 Νοέμβριος 16, 2012 #22 Νοέμβριος 16, 2012 317 (με τον φπα 23%) = 257.5 ευρώ + 60Ε φπαΑν κάνεις στο τέλος του μηνα την απόδοση φπα τότε 60ευρώ σου μένουν στην τσέπη και ο επεξεργαστής σου έρχετε τελικά 257.5 ευρώ.
tavliban Νοέμβριος 16, 2012 #23 Νοέμβριος 16, 2012 άμα τον πάρεις πίσω ποτέ από το ελληνικό κράτος...δηλαδή το πλεονέκτημα είναι ότι την δουλεία του κράτους την κάνει το amazon κατευθείαν...όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε σοβαρό μαγαζί...
TifoziF1 Νοέμβριος 16, 2012 #24 Νοέμβριος 16, 2012 Κατσε γιατι δεν τα λέμε καλά ή εγώ δεν κατάλαβα.Αγοράζεις 2 πράγματα και πληρώνεις 200Ευρώ φπα. Για 1/2/3.. υπηρεσίες ή προϊόντα που πουλάς εισπράττεις από τον πελάτη 300ευρώ σε φπα. Την διαφορά 100ευρώ (300-200) καταβάλεις στην εφορία, και όχι 300 και περιμένεις πότε θα σου επιστρέψει τα 200, εκτός αν είσαι από κείνους που κάνεις τα πάντα "μαύρα", κλέβεις την εφορία (κατ' επέκταση και έμενα) με το να μην κόβεις παραστατικά ή με το να μην καταβάλεις καθόλου φπα και όπου βγει.
tavliban Νοέμβριος 16, 2012 #25 Νοέμβριος 16, 2012 κοίτα δεν είμαι ΕΕ ή μαγαζάτορας για να ξέρω ακριβώς την διαδικασία, αλλά νομίζω ότι πας στο πλαίσιο φερ ειπείν και αγοράζεις πράγματα αξίας 1230 ευρώ με φπα...Στο πλαίσιο δίνεις 1230 ευρώ και μετά μέσω δήλωσης λες στο κράτος ότι θέλω τα 230 πίσω γιατί έκοψα τιμολόγιο σαν έξοδο της εταιρείας μου...έτσι δεν πάει;;; Αυτά μετά το κράτος πρέπει να σου τα επιστρέψει πίσω (αν στα επιστρέψει)...
TifoziF1 Νοέμβριος 16, 2012 #26 Νοέμβριος 16, 2012 ^^ Καμια σχέση. άλλα τα έξοδα, άλλο πράγμα η απόδοση (της διαφοράς) του φπα στο κράτος.ΦΠΑ = ΦΟΡΟΣ προστιθ. αξίας, είναι ένας φόρος στις συναλλαγές που εισπράττει ο επαγγελματίας/έμπορος/εταιρία για χάριν του κράτους. Η διαφορά, φοροςπα που πλήρωσε ο επαγγελματίας από αυτόν που του πλήρωσαν πάει στο κράτος και βασικά αυτός που πληρώνει τον φόρο (μιας και μετακυλά) είναι ο πολίτης ο οποίος δεν το εισπράττει από πουθενά.
CrazyAnt1416003257 Νοέμβριος 16, 2012 Author #27 Νοέμβριος 16, 2012 Βασικα πιστωτικο ΦΠΑ απο την εφορια δεν παιρνεις ποτε... Απλα ειναι μεσα και εισαι πιστωτικος [MENTION=22080]tavliban[/MENTION] Για αυτο σου ειπα να κοιταξεις και τα γερμανικα μαγαια, γιατι η διαφορα τιμων ελλαδας-αμαζον ειναι πολυ μικη εως ανυπαρκη πλην ορισμενων περιπτωσεων και προσφορων Ενω απο τα 2 γερμανικα σαιτ που ανεφερα, οι διαφορες ειναι ψιλοχαοτικες Βεβαια, ακομα και με ιδιες τιμες αμαζον-ελλαδα, κατα πασα πιθαντητα θα αγοραζα απο αμαζον
dpolal Νοέμβριος 16, 2012 #28 Νοέμβριος 16, 2012 Ρε παλικάρια μην μπερδεύεστε...Στην περίπτωση του εξωτερικού αγοράζεις κάτι και δεν πληρώνεις καθόλου τον ΦΠΑ. Εξ' αρχής δηλαδή δεν τον χρεώνεσαι με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να βγάλεις τα χρήματα που του αντιστοιχούν από την τσέπη σου.Το θέμα είναι ότι θα χρεωθείς αναγκαστικά τα μεταφορικά για να παραλάβεις που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι αμελητέα...Άρα ενδεχομένως να συμφέρει μόνο για μεγάλες αγορές και όταν η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη...Στην Ελλάδα πληρώνεις κανονικά τον ΦΠΑ με την αγορά που έκανες και στο τέλος του τριμήνου, όταν κάνεις εκκαθάριση για την περιοδική δήλωση ΦΠΑ, το ποσό από το ΦΠΑ της αγοράς θα αφαιρεθεί από το ποσό του ΦΠΑ από τα τιμολόγια που έκοψες στους πελάτες σου και πρέπει να αποδόσεις στην εφορία.Δηλαδή θα αποδόσεις λιγότερα χρήματα.Όταν οι διαφορές στις τιμές είναι πολύ μικρές συμφέρει η αγορά να γίνει στην Ελλάδα επειδή έτσι γλυτώνεις τα μεταφορικά.
TifoziF1 Νοέμβριος 16, 2012 #29 Νοέμβριος 16, 2012 Ρε παλικάρια μην μπερδεύεστε...δεν γράφω κάτι διαφορετικό από αυτό που γράφεις εσύ
dpolal Νοέμβριος 16, 2012 #30 Νοέμβριος 16, 2012 δεν γράφω κάτι διαφορετικό από αυτό που γράφεις εσύΔεν αναφέρομαι σε σένα αποκλειστικά, επειδή έχουν ακουστεί πολλές απόψεις μιλάω για όλους.
CrazyAnt1416003257 Νοέμβριος 16, 2012 Author #31 Νοέμβριος 16, 2012 Ρε παλικάρια μην μπερδεύεστε...Στην περίπτωση του εξωτερικού αγοράζεις κάτι και δεν πληρώνεις καθόλου τον ΦΠΑ. Εξ' αρχής δηλαδή δεν τον χρεώνεσαι με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να βγάλεις τα χρήματα που του αντιστοιχούν από την τσέπη σου.Το θέμα είναι ότι θα χρεωθείς αναγκαστικά τα μεταφορικά για να παραλάβεις που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι αμελητέα...Άρα ενδεχομένως να συμφέρει μόνο για μεγάλες αγορές και όταν η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη...Στην Ελλάδα πληρώνεις κανονικά τον ΦΠΑ με την αγορά που έκανες και στο τέλος του τριμήνου, όταν κάνεις εκκαθάριση για την περιοδική δήλωση ΦΠΑ, το ποσό από το ΦΠΑ της αγοράς θα αφαιρεθεί από το ποσό του ΦΠΑ από τα τιμολόγια που έκοψες στους πελάτες σου και πρέπει να αποδόσεις στην εφορία.Δηλαδή θα αποδόσεις λιγότερα χρήματα.Όταν οι διαφορές στις τιμές είναι πολύ μικρές συμφέρει η αγορά να γίνει στην Ελλάδα επειδή έτσι γλυτώνεις τα μεταφορικά.αυτο ειπα και εγω νομιζωας πουμε στην δικη μου περιπτωση, η αγορα απο Γερμανια+αμαζον Αγγλιας, μου κοστισε μαζι με τα μεταφορικα των Γερμανων, περιπου 15-20% λιγοτεροΣκεψου μονο πως οι 2 ssd που πηρα ειναι 30 ευρω φθινοτεροι εκαστος, η μητρικη 15 ευρω κατω και ο επεξεργαστης αλλα 10.Οι μνημες δε, απο 25 ευρω κατω/κιτ, για τα 2 κιτακια.Η οθονη 20 ευρω φθηνοτεραΚαι αν υπολογισεις οτι λογο μειωσης τιμης και refund, το πολυμηχαημα μου κοστισε 75+φπα, ενω εδω εχει 120+φπα, φτασαμε κοντα στο 20% φθηνοτερα απο οτι αν αγοραζα ολα τα πραγματα απο Ελλαδα:triniti:Υ.Γ.αα, και στην Ελλαδα πλεον, τα μεταφορικα δεν τα γλυτωνεις ευκολα, ειδικα αν εισαι ακτος Αθηνας, οπως ειμαι εγω (Θεσσαλονικη) εαν θελεις να πετυχεις τις χαμηλοτερες τιμες για τα παρτς που επελεξες
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.