Jump to content

Let The Party Begin... H ΑΒΙΤ ΚV8PRO 1.1 Εφτασε..

Dagalidis

Recommended Posts

Μπράβο Dag στo xl δε σε πιάνει κανένας :T: :clap:

• Από τις θέσεις 16-17-18 φαίνεται ότι το Vcore επηρεάζει τα λάθη στις μνήμες, μπορεί να μη σχετίζεται άμεσα με το iMCH αλλά αν η CPU δε πάει οριακά δίνει λάθη και στην μνήμη!
  • Από τις θέσεις 25-25 φαίνεται οτι στο BIOS έχει γίνει πιο σωστό tuning για το LTD multi ή τουλάχιστον το VIA αρέσκεται πιο πολύ στο 4x παρά στο 3x. Checkαρες με το tweaker που σου έδωσε ο Codered να δεις αν η Abit πειράζει τις κρυφές επιλογές με την αλλαγή του LTDx?????
  • Aπό κάτω θέσεις βλέπω ότι η μνήμη εξαρτάται πολύ από το vcore και λιγότερο από το vdimm οι μνήμες δε στρώνουν με αύξηση του τελευταίου αλλά με του πρώτου φαίνεται να την ακούνε την δουλεία. Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με το 1Τ στο command per clock του iMCH αφού έχεις να κάνεις με 4banks και είναι λίγο λούκι εκεί (δοκίμασες ακόμα πιο πάνω vcore?). Επίσης το HTvέπαιξε το ρόλο του στη σταθερότητα, παραπάνω ΗΤv έχει να δώσει η mobo?

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

EDU..... Eκείνο που κατάλαβα εγώ και μου άρεσε πάρα πολύ είναι ότι οι μνήμες δεν καταλαβαίνουν τίποτα και ανεβαίνουν με ελάχιστη τάση.......

Βέβαια αυτό που με προβληματίζει αρκετά είναι το γεγονός ότι ο MEM Controller της cpu έχει σχετικά χαμηλά όρια OVERCLOCK αφού φαίνεται να επιρεάζεται πάρα πολύ από την παραμικρή αύξηση της θερμοκρασίας και να μην μπορεί να πάει πάνω από 262 εύκολα....\

Η παραπάνω τάση σε Vcore όταν ο ΜΕΜ είναι στα όριά του δεν βοηθάει αλλά μάλλον κάνει τα πράγματα χειρότερα.....

Ακόμη και ανεβάζοντας VDDR επείδή αυτό περνάει στον ΜΕΜ Controller δημιουργεί περισσότερα λάθη που δεν οφείλονται στις μνήμες.....

Φαίνεται πως για παραπάνω 1:1 το νεράκι αποτελεί μονόδρομο ή εκτός αν περιμένω να χειμωνιάσει και να βγάλω το σύστημα στο μπαλκόνι :hehe: :hehe:

Οσο για το utility του CODERED το έτρεξα δοκιμαστικά και είδα κάποιες διαφορές που θα τις του ανακοινώσω αλλά από μ@μακία μου στην δισκέτα που έσωσα τα SCREEN είναι βλαμένη και δεν μπορώ να την διαβάσει tο Floppy....

Ηρθα στο INTERNET CAFE τελικά με άδεια χέρια......

Αnyway ..... Η μητρική είναι καλή τελικά και ελπίζω να βγάλουν uGuru που να δίνει 410 FSB όπως στο BIOS γιατί από το ΒΙΟS δεν έχω πολλές ελπίδες να πάω πολύ ψηλά > 320 ΦΣΒ για να βγάλω έστω και οριακά κάποια BENCH......

θέλει πάρα πολύ καλή ψύξη ο Α64 για τέτοιες βλέψεις.... είναι σαφώς σημαντικό! συμφωνώ dag... όπως και το ότι ζορίζεται πάρα πολύ και από την ποσότητα μνήμης, αλλά και από τα timings, και από το vmem... το διαπίστωσα και ο ίδιος...

Είσαι σε τεντωμένο σκοινί με πολλά volts, πολύ μνήμη, και γρήγορα timings σε Α64! Θέλει προσοχή.... αφού η μνήμες σου δουλεύουν με 2.60v άστες έτσι! βάλε και χαλαρά timings, δώσε μέχρι 1.70vcore το πολύ.... και όσο πάει! και θα είσαι και σίγουρος ότι όλα θα σου δουλεύουν... ούτως ή άλλως άσχημα είναι τα 262 1:1??? μην τρελλαθουμε! (με 1gb ram έτσι?)

καλό είναι να βρίσκουμε τα όρια, (και εγώ δεν ησυχάζω αν δεν τα βρώ) το θέμα όμως να βρούμε και τις απόλυτα σταθερές και "άφοβες" ρυθμίσεις για την καθημερινή μας χρήση.... αυτή είναι η ουσία για μένα... λέει τίποτα αν φτάσεις στο θεό, και μετά σου χτυπήσουν τα windows πχ. στην καλύτερη, ή σου καεί τίποτα? Για μένα όχι...

Ρε παιδιά άσχετο.Ο Α64 μου σήμερα μου ανέβασε θερμοκρασία.Το κουτί είχε γίνει θερμοκήπιο και σε ένα ρισταρτ που έκανα μου έδειξε μνμ ότι ο επεξεργαστής έχει μεγάλη θερμοκρασία και χωρίς να τον πιέσω ιδιαίτερα...Και κάτι οφ τοπικ.Οι ομέγα ντράιβερς είναι καλοί??Τους έχει τεστάρει κανένας γιατι πήγα να τους βάλω και μου κόλλαγε...

Αρχική απάντηση από Tsunami [28-08-2004 03:03]

Ρε παιδιά άσχετο.Ο Α64 μου σήμερα μου ανέβασε θερμοκρασία.Το κουτί είχε γίνει θερμοκήπιο και σε ένα ρισταρτ που έκανα μου έδειξε μνμ ότι ο επεξεργαστής έχει μεγάλη θερμοκρασία και χωρίς να τον πιέσω ιδιαίτερα...Και κάτι οφ τοπικ.Οι ομέγα ντράιβερς είναι καλοί??Τους έχει τεστάρει κανένας γιατι πήγα να τους βάλω και μου κόλλαγε...

Πρόσεξε τις τάσεις σου και βελτίωσε την ψύξη σου μην έχεις περισσότερα προβλήματα....

Kbilly τα μέγιστα OVERCLOCK τα κάνω μόνο για ΒΕΝCH και ΟΧΙ για 24/7 ειδικά τώρα που ακόμη ειμαι με STOCK AMD COOLING.....

Eαν βάλω νεράκι τότε θα πάω ακόμη περισσότερο,

Το νέο μου 24/7 είναι 262 Χ 9 =2358 @ 1.6 Vcore @ 1:1 @ 2.6 VDDR @ CL3 4-3-3-3 1T αφού οι ADATA είναι όλο ευχάριστες εκπλήξεις..... :T:

Θα πρέπει να αναφέρω ότι έχω βγάλει τις ψύκτρες που είχαν οι ADATA και τώρα είναι ποιό δροσερές....

Πάντως...... σύγουρα 262 1:1 με 2χ512 @ 4 ΒΑΝΚ / DIMM σε 1Τ είναι μεγάλη υπόθεση....... :T: :clap:

Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 12:00]

Θα πρέπει να αναφέρω ότι έχω βγάλει τις ψύκτρες που είχαν οι ADATA και τώρα είναι ποιό δροσερές....

εβγαλες τις ψυκτρες και κρυωσαν οι μνημες; :) :)

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 12:39]

εβγαλες τις ψυκτρες και κρυωσαν οι μνημες; :) :)

:D :D :D Ηθελα να'ξερα γιατί βάζουν αυτές τις αηδίες επάνω με τα αυτοκόλλητα stickers που αντί να βοηθάνε κάνουν τα πράγματα χειρότερα ......

Βοήθησε βέβαια και το γεγονός ότι τώρα έχω τις μνήμες σταθερά στα 2.6 από τα 2.8 που τις είχα πρίν.... ;)

έχει κάποιο δίκιο σε αυτά που λέει ο dag. Mε τις αυτοκόλλητες κουβέρτες κάνεις χειρότερη δουλεία απ ότι χωρίς HSPR και μόνο FAN να τις φυσάει.

Αρχική απάντηση από Samael [Χθες, στις 18:33]

Dag εισαι σιγουρος οτι φορανε -D5 ?!?

Τις έχω ξεβρακώσει ....:hehe:

Είναι -D5.... :T:

Αρχική απάντηση από enduracell [Χθες, στις 14:04]

έχει κάποιο δίκιο σε αυτά που λέει ο dag.

δε διαφωνησα. καθε αλλο. επιτελους βγηκε καποιος και ειπε "καλυτερα που τα εβγαλα" γιατι ολοι καμαρωνουν που τις εντυσαν σαν κρεμμυδια.

Δυστιχώς ότι .... μα ότι και να κάνω δεν μπορώ να έχω σταθερά 1:1 παραπάνω από 262 FSB ...:wall:

Aυτό βέβαια με 2χ512ΜΒ και ΟΧΙ με 2 Χ 256ΜΒ όπως έχω δεί σε μερικά συστήματα που έχουν παραπάνω από 280 FSB 1:1......

Eίναι όμως κρίμα οι μνήμες να έχουν πολύ περισσότερα περιθώρια για 1:1 αλλά να με κόβει ο ΜΕΜ Controller....

Tεσπά..... από το ολότελα ...... ;)

Αρχική απάντηση από Dagalidis

..............

Eίναι όμως κρίμα οι μνήμες να έχουν πολύ περισσότερα περιθώρια για 1:1 αλλά να με κόβει ο ΜΕΜ Controller.......

Καιρος για νεο cpu τοτε ;)

Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 10:15]

Καιρος για νεο cpu τοτε ;)

Αχ.... τι εύκολα που τα λές.... :D

Τις έχω ξεβρακώσει ....:hehe:

Είναι -D5.... :T:

Xμμ...απλα ρωτησα γιατι οι δικες μου D5 δε καθονται με τπτ πανω στο Chaintech....

Max ~227Mhz.........

Αρχική απάντηση από Samael [Σήμερα, στις 11:00]

Xμμ...απλα ρωτησα γιατι οι δικες μου D5 δε καθονται με τπτ πανω στο Chaintech....

Max ~227Mhz.........

Oπότε θα είναι μάλλον θέμα ΒΙΟΣ - Μητρικής , γιατί μηλάμε ότι είσαι ΠΟΛΥ ποιό κάτω από τα Default 250 ΜΗΖ 1:1.... :eek:

Δυστιχώς ότι .... μα ότι και να κάνω δεν μπορώ να έχω σταθερά 1:1 παραπάνω από 262 FSB ...:wall:

Aυτό βέβαια με 2χ512ΜΒ και ΟΧΙ με 2 Χ 256ΜΒ όπως έχω δεί σε μερικά συστήματα που έχουν παραπάνω από 280 FSB 1:1......

Eίναι όμως κρίμα οι μνήμες να έχουν πολύ περισσότερα περιθώρια για 1:1 αλλά να με κόβει ο ΜΕΜ Controller....

Tεσπά..... από το ολότελα ...... ;)

γιατι να σε κοβη ο controler ρε jim?

Αρχική απάντηση από zyx

Γιατι να μην τον κοβει? Οπως εχει ορια στην συχνοτητα εχει ορια και στην ταχυτητα μνημης που αντεχει.

Αρχική απάντηση από zyx [Σήμερα, στις 14:24]

Εαν κοιτάξεις το EXCEL Που έφτιαξα θα καταλάβεις εύκολα ότι οι μνήμες δεν είναι το πρόβλημα αλλά ο ΜΕΜ Controller που ζορίζεται πολύ με 2Χ512 ΜΒ και μεγάλο FSB...

Δεν μπορεί ξαφνικά η μνήμη ενώ πηγαίνει 262 1:1 @ 2.6 VDDR να είναι μια χαρά και ξαφνικά στα 263 ότι και να κάνεις να εχεις λάθη ακόμη και αν ανεβάσω την τάση της CPU ή ανέβει λιγάκι η θερμοκρασία της τα λάθη γίνονται περισσότερα και μάλιστα να μην βοηθάνε ούτε χαλαρότερα Timmings ή μεγαλύτερη τάση στην μνήμη.....

Είναι καθαρά πρόβλημα controller επειδή η CPU είναι Μου από τα πρώτα Stepping C0 δεν μπορεί να σηκώσει ΦΣΒ σε 2χ512ΜΒ 4ΒΑΝΚ(double sided)...

To άσχημο είναι επείσης ότι ουσιαστικά αυτός ο ΜΕΜ Controller δουελεύει καλά ΜΟΝΟ σε 1Τ....CMD...

Ενας από τους λόγους άλλωστε που η AMD προχώρησει στην έκδοση του CG ήταν και η δυστροπία του MEM Controller με το 1Τ CMD που δημιούργησε αρκετά προβλήματα σε πολλές μνήμες.... ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.