Jump to content

Let The Party Begin... H ΑΒΙΤ ΚV8PRO 1.1 Εφτασε..

Dagalidis

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 15:31]

ότι οι μνήμες δεν είναι το πρόβλημα αλλά ο ΜΕΜ Controller που ζορίζεται πολύ με 2Χ512 ΜΒ και μεγάλο FSB...

Είναι καθαρά πρόβλημα controller επειδή η CPU είναι Μου από τα πρώτα Stepping C0 δεν μπορεί να σηκώσει ΦΣΒ σε 2χ512ΜΒ 4ΒΑΝΚ(double sided)...

To άσχημο είναι επείσης ότι ουσιαστικά αυτός ο ΜΕΜ Controller δουελεύει καλά ΜΟΝΟ σε 1Τ....CMD...

επαυξάνω και εγώ ότι ο mem controller ζορίζεται πάρα πολύ με 2*512 (4 banks) και μεγάλο ΗΤΤ - τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα στο ocing με 1 giga ram - με 512 μπορεί να ανεβάσει πολύ μεγαλύτερο ΗΤΤ, αλλά τι να το κάνεις?...

και από ότι έχω δει ως τώρα μόνο η gigabyte και η abit μπορούν να ανέβουν πάνω από 250 με 1 giga και χωρίς διαιρέτη για τις μνήμες... και εννοώ prime stable, όχι μόνο για benchmarks - διορθώστε με αν μου "διαφεύγει" κάτι... μην τα "ρίχνουμε" στις μνήμες γιατί πχ οι adata δουλέυουν άνετα στα 250 3-4-4-8 και 2.60v.. (και εμένα είναι prime stable - ψήνω, ψήνω - στα 10.5*241 2.5-4-3-7 2.70v)

Πάντως dag επειδή είχα και εγώ C0 stepping (2800 clawhammer 512cache) δεν είχε πρόβλημα με 2*512 και μεγάλα ΗΤΤ ... ήταν prime stable με 259 χωρίς διαιρέτη και μάλιστα στα όρια λειτουργίας του όσον αφορά τα Mhz! Ανέβασε δε, μέχρι 307ΗΤΤ και διαιρέτη...

... και κάτι μου λέει ότι ο 3200 CG που έχω τώρα δεν τα πάει τόσο καλά σε αυτόν τον τομέα! :blink: - θα κάνω κάποιες δοκιμές και θα δείξει....

Το άσχημο(?) είναι ότι δεν μπορώ να θέσω 1Τ CMD με 2*512... αλλά αμφιβάλλω αν θα το άντεχε κιόλας... κάπου είχα δει ότι μπορείς να το ρυθμίσεις αυτό με κάποιο προγραμματάκι μέσα από windows? ξέρει κανείς?

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

εγώ πιστεύω ότι 262ΗΤΤ με τις μνήμες στα 262 και 1Τ είναι πάρα πολύ καλά. ’λλωστε το 2Τ θα σου έκοβε πολύ unbaffered και επιδόσεις, κατά την άποψη μου δεν αξίζει μία αφού με 2Τ θα έπρεπε να πας τις μνήμες στα 330 για να έχεις το ίδιο unbaff (π.χ.). Κοίτα να ανεβάσεις multi τώρα και δε θα έχεις πρόβλημα.

Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 16:36]

εγώ πιστεύω ότι 262ΗΤΤ με τις μνήμες στα 262 και 1Τ είναι πάρα πολύ καλά. ’λλωστε το 2Τ θα σου έκοβε πολύ unbaffered και επιδόσεις, κατά την άποψη μου δεν αξίζει μία αφού με 2Τ θα έπρεπε να πας τις μνήμες στα 330 για να έχεις το ίδιο unbaff (π.χ.). Κοίτα να ανεβάσεις multi τώρα και δε θα έχεις πρόβλημα.

ΕDU έχεις απόλυτο δίκιο και με την αφορμή του POST σου θα δώσω και μερικά UNBUFF σε 262 1:1 1T CMD που δεν σας έχω δώσει για να δούμε πόσο καλά πάνε οι μνήμες και γενικά το σύστημα.....

Πιστεύω ότι δεν αξίζει να πουλήσω την CPU και να πάω σε CG μόνο και μόνο για μία χαζομάρα 1:1 με 2Τ.....

Αρχική απάντηση από kbilly13 [Σήμερα, στις 16:44]

EYXΑΡΙΣΤΩ DAG! :T:

Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία, και ελπίζω να μην γίνουν όλα μπλέ! :D

Και να γίνουν δεν επιρεάζει σε τίποτα το σύστημα όταν προσέξεις να μην έχει εκείνη την στιγμή ΗDD activity.......

Eίναι φανταστικό Utility και σου δίνει όλες τις δυνατότητες αλλαγής Timmings - Ρυθμίσεων ακόμη και LDT μέσα από τα WINDOWS....:T:

Αρχική απάντηση από kbilly13

επαυξάνω και εγώ ότι ο mem controller ζορίζεται πάρα πολύ με 2*512 (4 banks) και μεγάλο ΗΤΤ ......

Τι δουλεια εχει ο mem controller με το ποσο ψηλα μπορει να φτασει το HTT ???

Αρχική απάντηση από DarkSaga

συγνώμη το ΗΤΤ δεν είναι ο δίαυλος μεταξυ μνήμης και επεξεργαστή?

πως τι δουλεια έχει?

Και παλι τι δουλεια εχει o mem controller στην cpu, απο την στιγμη που η μνημη τρεχει χαμηλα δεν εχει λογω να επηρεαζεται.

Αρχική απάντηση από Dagalidis

ΕDU έχεις απόλυτο δίκιο και με την αφορμή του POST σου θα δώσω και μερικά UNBUFF σε 262 1:1 1T CMD που δεν σας έχω δώσει για να δούμε πόσο καλά πάνε οι μνήμες και γενικά το σύστημα.....

Πιστεύω ότι δεν αξίζει να πουλήσω την CPU και να πάω σε CG μόνο και μόνο για μία χαζομάρα 1:1 με 2Τ.....

αυτο ακριβος αρα και ο cg τι θα καταφερει με 1t ισως και τπτ. ειναι πιο γρηγορος αλλα δεν λεει κανεις οτι θα ανεβη πιο πολυ με 1T οποτε δεν ξερουμε αν φταιει αποκληστικα ο controler

Αρχική απάντηση από zyx

αυτο ακριβος αρα και ο cg τι θα καταφερει με 1t ισως και τπτ. ειναι πιο γρηγορος αλλα δεν λεει κανεις οτι θα ανεβη πιο πολυ με 1T οποτε δεν ξερουμε αν φταιει αποκληστικα ο controler

Aκριβως ετσι ειναι, ειδικα οταν προκειτα για Α64 με 1ΜΒ cache που δυσκολα βρισκεις πια (εκτος απο τον 3700+).

Αρχική απάντηση από DarkSaga

νομίζω πως μιλάνε για 1:1 χρήση οπότε ο mem con είναι που καθορίζει πόσο θα ανέβεις.

unsto

Στο post του ο kbilly μιλαει γενικα για το ποσο φτανει το HTT, αυτο καταλαβα εγω απο αυτα που λεει και πιο κατω.

Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 17:21]

Τι δουλεια εχει ο mem controller με το ποσο ψηλα μπορει να φτασει το HTT ???

κι'αν δεν έχει αυτό δουλειά, τι έχει? αφού όλα περνάνε μέσα από τον επεξεργαστή , πόσο να αντέξει ο "καημένος"? ρεύματα, mhz, timings, HTT?... και πως εξηγείται το ότι με 512 ανεβαίνω πολύ περισσότερο από ότι με 1024 - ακόμη και με τη μνήμη χαμηλά όπως είπες- αλλά και με τη μνήμη ψηλά, χωρίς διαιρέτη, το ίδιο ισχύει... άσε που είμαι κοντά στο να αποδείξω, μιας και είχα 2 Α64 διαφορετικού stepping, ότι ο ένας ανεβάζει (αρκετά) περισσότερο ΗΤΤ από τον άλλον... εντάξει, σίγουρα παίζει ρόλο και το Motherboard, αλλά δεν είναι μόνο αυτό πλέον...

δηλ. θες να πεις ότι είτε βάλεις 512, είτε 1024 θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα? δεν είναι λογικό αυτό, και έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι τα πράγματα είναι πιο "άνετα" με 512

Αυτο που λεω ειναι οτι δεν παιζει ρολο ο Memory Controller (υποθεσεις κανουμε φυσικα ολοι μας) στο ποσο ψηλα θα φτασει το HTT, οχι οτι δεν παιζει ρολο η cpu γενικα.

Αλλα οπως σωστα ειπες αφου ολα ειναι μεσα στην cpu μπορει λογω θερμοκρασιων να εχουμε εμμεση επιρροη:...:

είναι σίγουρα πιο "πολύπλοκη" η κατάσταση με τους Α64 σε σχέση με ότι είχαμε συνηθίσει ως τώρα (Athlon XP), και πολλά παίζουν ρόλο, και ακόμα περισσότεροι συνδυασμοί...

αλλά δες το απλά... δεν είναι πιο δύσκολο να "κοντρολάρεις" (στην ουσία ο επεξεργαστής δλδ, κάπου εκεί μέσα είναι ο controller) 1024 ram (4 banks) από ότι 512 ram (2 banks)? και μάλιστα σε υψηλές συχνότητες μνήμης?

εγώ το πήγα λίγο παραπέρα, και είδα ότι αυτό ισχύει ακόμη και όταν έχεις ψηλά το ΗΤΤ και τις μνήμες χαμηλά.... κατά κάποιο τρόπο, επηρεάζει το ένα, το άλλο... - δεν αντέχει πολύ μεγάλο ΗΤΤ με 1 giga (ανεξάρτητα αν οι μνήμες παίζουν χαμηλά) - παντα σε σχέση με 512 ram...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.