pioneelf Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2012 Εδώ και αρκετό καιρό έχω αρχίσει να σκέφτομαι να πάω στη λύση ενός έτοιμου NAS.Βασικότατο για εμένα ότι δεν έχω τον χρόνο για περίπλοκα στησίματα λειτουργικών κτλ.Η αλήθεια είναι ότι οι απαιτήσεις μου είναι πολύ απλές,δηλαδή αναπαραγωγή απαιτητικών 3D αρχείων στην TV μου(samsung es6700)/πρόσβαση στα αρχεία μου από υπολογιστές στο σπίτι/downloading αρχείων(αν και αυτό είναι προαιρετικό).Το κυριότερο είναι πως θέλω επιτέλους να αποκτήσω έναν αξιόλογο αποθηκευτικό χώρο,εύκολα προσβάσιμο από όλες τις συσκευές μου και χωρίς το βάλε-βγάλε καλωδίων.Αυτή τη στιγμή νομίζω πως 4Tb μου αρκούν,άλλωστε για το αρχείο μου μπορώ να χρησιμοποιήσω και HDD.Βεβαίως στο μυαλό μου υπάρχουν και οι νέες προοπτικές και δυνατότητες που θα προκύψουν μετά την αγορά του NAS...οι σκέψεις μου είναι οι εξής:D-link DNS-320D-link DNS-325SYNOLOGY DS212JΟι ερωτήσεις μου τώρα είναι οι παρακάτω:Σύμφωνα με τις απαιτήσεις μου μήπως είναι υπερβολή το Synology?Έχω ένα απλό μόντεμ από τον ΟΤΕ της Huawei.Θα με καλύψει ή θα χρειαστώ και κάτι άλλο?Η κάρτα δικτύου μου είναι ,αν δεν κάνω λάθος, αυτή.Οι ταχύτητες αντιγραφής θα είναι αξιόλογες?Ο δίσκος που έχω είναι ο WD20EARS 2Tb.Υπάρχει κάποιο θέμα συμβατότητας?Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να έχω στο μυαλό μου???Συγνώμη εάν σας κούρασα και ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Νοέμβριος 2, 2012 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2012 Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο ως προς το modem/router. Πιθανώς να χρειαστείς Upnp υποστήριξη από modem στην περίπτωση που τρέχεις και τίποτα bitorrent εφαρμογές απευθείας από το NAS αλλά και πάλι θα υπάρχει κάποια advanced λειτουργία και σε modem/router και σε NAS ώστε να ορίσεις πόρτες χειροκίνητα.Ο δίσκος είναι καλός. Το Zyxel NSA-310 που χρησιμοποιώ ερχόταν και σε έκδοση με προεγκατεστημένο τον εν λόγω δίσκο. Όσο αφορά την κάρτα δικτύου σου και την ταχύτητα γενικότερα στο τοπικό δίκτυο ο περιοριστικός παράγοντας είναι ο σκληρός δίσκος. Επειδή έχω τον ίδιο πάνω από 35 ΜΒ/sec δύσκολα θα πιάσεις. Αν δεν είχες καθόλου δίσκους θα κοίταγα και προς western digital στην red series που είναι για 24/7 NAS λειτουργία ... και καλά.Καλή ιδέα θα ήταν να δώσεις παραπάνω χρήματα και να στήσεις RAID-1 ώστε να είναι ασφαλή τα δεδομένα σου από μελλοντική αστοχία του ενός δίσκου. Σε RAID-1 σε ανάγνωση θα πιάσεις και μεγαλύτερες ταχύτητες από 35MB/sec αν και σπάνια χρειάστηκα την ταχύτητα που δίνει το gigabit ethernet προσωπικά. Σε 100άρι ethernet θα χτυπάς κάπου 11 ΜΒ/sec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.