Jump to content

Monitoring εφαρμόγη για WLAN

hurin

Recommended Posts

Ψάχνω για εφαρμογή που να μου δίνει πλήρες monitoring στα υπόλοιπα pc του wlan. Να μπορώ δηλαδή να "κόβω" το internet πλήρως σε συγκεκριμένο pc, να ρυθμίζω το bandwith και αν γίνεται να βλέπω που συνδέεται.

Για να μη πάει ο νους στο πονηρό, υποψιάζομαι ότι κάποιο trojan έχει περάσει από το avg σε κάποιο pc και φοβάμαι για πιστωτικές-κωδικούς κ.λ.π.

Οτι ειπε απο πανω.

Αν θες κατι φτηνο και ευκολο, στησε ipfire σε ενα ALIX μηχανηματακι.

Μετα βαζεις το iftop και παρακολουθεις η καθε ΙΡ που συνδεεται κ με ποσο κατεβαζει..

(Αυτο εχω βαλει σε σπιτι & γραφειο)

To router είναι πάνω στον "κεντρικό" υπολογιστή, και στο δίκτυο υπάρχουν 1 laptop, 2 pc και ένα dreambox. Το thomsom 585v7 δεν μου δίνει επιλογή ούτε να "κόψω" το internet σε συγκεκριμένο pc, καθώς μετά από λίγο ξανασυνδέεται.

[MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION] Τί είναι το ALIX? link?

Να φτιάξω κιάλλο pc είναι λιγάκι δύσκολο. Σαν το ipfire μπορώ να βρω κάτι σε win7 πλατφόρμα?

Οχι. Γιατι να χειριζεσαι κατι εσω-δικτυα, πρεπει

1) ειτε να εχεις εγκαταστησει agents σε καθε node (=οτιδηποτε συνδεδεμενο στο δικτυο) και απο καπου να το διαχειριζεσαι,

2) να εχεις <κατι> πριν το switch/router σου οπου θα διαχειριζει την κινηση μεταξυ τους.

Εχω το thomson και αν δεν κανω λαθος μπορεις να κοψεις οποιο device θες να συνδεεται βαση την macaddress του μεσω telnet.

wireless macacl modify ssid_id=0 radio_id=0 hwaddr=00:xx:xx:xx:xx:xx permission=deny	

Telnet Commands for a Thomson Router

Εχω το thomson και αν δεν κανω λαθος μπορεις να κοψεις οποιο device θες να συνδεεται βαση την macaddress του μεσω telnet.

wireless macacl modify ssid_id=0 radio_id=0 hwaddr=00:xx:xx:xx:xx:xx permission=deny	

Telnet Commands for a Thomson Router

Μου βγάζει λάθος ssid_id, τιί βάζουμε εκεί?

Edit : invalid option=>radio id μου βγάζει

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.