Jump to content

Intel HD Graphics 3000 HD ταινιες.

zpaf

Recommended Posts

Στο σύστημα της υπογραφής (χωρίς 560Ti), με 2 mkv 1080p και DXVA (υποβοήθηση από intel hd) έχω cpu load περίπου 10%. Οπότε θα έλεγα ναι, παίζει*. :)

Αν θες αναπαραγωγή σε 24p δεν είμαι σίγουρος, κάτι προβλήματα πρέπει να είχε και άλλαξε στην HD 4000, δεν το έχω ψάξει.

*Η αναπαραγωγή από pot player και mpc-hc, με evr renderer και όχι βαριά φίλτρα κλπ.

post-16558-1416076748,3955_thumb.jpg

Δεν το εγραψα απο την αρχη αλλα κοιταω αυτο το laptop Toshiba Satellite C850-16W - Laptop - plaisio.gr για αυτο ρωτησα για την HD3000.

Αν οπως γραφει ο [MENTION=10170]swatoner[/MENTION] ο φορτος παει στον επεξεργαστη θα ειμαι οκ πιστευω.

η αληθεια ειναι οτι με προβληματιζουν και εμενα οι επιδόσεις σε τετοιες καρτες ακι δυσκολα τις εμπιστευομαι. Αλλα πιστευω οτι μονο για αναπαρωγη βιντεο, δεν θα εχεις τοσο θεμα αφου δουλευει η cpu οπως ανεφερθηκε

Μα το decode το κάνει η CPU και όχι η GPU.

Εκτός αν κάνω κάτι λάθος

...αν η ταινια ειναι DVXA κλπ.

DXVA. Με λίγα λόγια, αναλαμβάνει η GPU το video decoding.

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION]: Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Η σειρά υποστηρίζει την αποκωδικοποίηση (decoding) των MPEG2 & H264

Η φώτο από το λαπτοπ που αναφέρεις (παίξε και κάνα λαχείο σήμερα :p). Δεν βρήκα player διαθέσιμο που να μην χρησιμοποιεί dxva, οπότε δες cpu/gpu load. Παίζει άνετα πάντως.

Καλό το λαπιτόπι, απλό και χωρίς εξωτερική vga που έχουν μια τάση να καίγονται συχνά.

post-16558-1416076749,2544_thumb.jpg

Η φώτο από το λαπτοπ που αναφέρεις (παίξε και κάνα λαχείο σήμερα :p). Δεν βρήκα player διαθέσιμο που να μην χρησιμοποιεί dxva, οπότε δες cpu/gpu load. Παίζει άνετα πάντως.

Καλό το λαπιτόπι, απλό και χωρίς εξωτερική vga που έχουν μια τάση να καίγονται συχνά.

ναι... 9 στα 10 καιγονται μεσα στο μηνα!

Η IntegratedHD3000 του i5 2500k παίζει μια χαρά ταινία 1080p (Χωρίς κάποιες ρυθμίσεις για καλύτερη ποιότητα που έχουν κάποιοι Players) ακόμα παίζει μια χαρά 1920x1200 DOTA 2 και TRINE 2 (medium/highconfig)

^^ φαντάζομαι ότι για αστείο το λές. Έχω laptop 5ετίας με ενσωματωμένη nvidia κάρτα και έχω λιώσει στο gaming και δεν έχει κάνει kih

Το laptop σου αποτελεί την εξαίρεση και οχι τον κανόνα :(

Δυστυχώς αν ψάξεις, κυρίως οι γενιές με G84 - G86 πυρήνα, είναι αυτές που έκαναν μόδα το reflow στα λαπτοπ - κάρτες γραφικών με πάσης φύσεως ζέσταμα από κεριά και φουρνίσματα ως τα πιστολιά θερμού αέρα, IR stations και εν τέλει διαδικασίες reballing.

Η Συντριπτική πλειοψηφία των tutorials αφορούν nvidia κάρτες γραφικών με αυτούς τους πυρήνες, και εκτείνονται από τα πιο τσιπικα laptop ως τις πιο ακριβά thinkpad της lenovo.

Αν δεν είχε συμβεί σε έμενα (dell latitude D830 με G84 GPU chip), έτσι ώστε στη προσπάθεια μου να βρω λύση στο πρόβλημα, να ανακαλύψω ότι έχει συμβεί και σε πολλούς άλλους, είτε απο αναφορές σε ξένα fora και repair threads, ειτε απο εμπειρίες γνωστών. Δε θα το έλεγα με τόση σιγουριά. Πραγματικά έχεις σταθεί τυχερός με την 8600.

edit

Διευκρίνιση. Δε έχουν όλες οι ενσωματωμένες GPU το ίδιο πρόβλημα. και ειδικά στις τελευταίες υλοποιήσεις που είναι στο ίδιο πακέτο με τη CPU, δε μπορούμε να προδικάσουμε τίποτα.

(η HD3000 είναι κομμάτι του i3 και όχι ένα ξεχωριστό chip πάνω στη μητρική)

Έχω ένα [ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005KIWT2O/ref=oh_details_o04_s01_i00]Intel Celeron Dual-Core G530 2.4 [/ame].

Έχει πολύ κομμένη GPU σχετικά με την 3000:

Intel-Celeron-Processor G530

Δεν έχει πρόβλημα με καμία HD ταινία. Θα έχεις πρόβλημα με Blu Ray 3D μόνο.

In other words, Intel HD Graphics 3000 may become a serious threat to $50-$60 graphics cards. In this case, discrete graphics cards have only one important advantage over the integrated Intel graphics core: they support DirectX 11, which is missing in Intel HD Graphics. However, this functionality is hardly necessary for the level of performance provided by these solutions, anyway.

The junior modification, Intel HD Graphics 2000, is considerably slower. However, it still looks very nice against the background of other integrated solutions. I doubt that anything could threaten the leadership of Intel HD Graphics 2000 and Intel HD Graphics 3000 in their segment, at last not until AMD Llano processors come out.

Intel HD Graphics 3000 and Intel HD Graphics 2000 Review. Page 11 - X-bit labs

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.