AGGANIS13 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Εχω το modem router μου στον δευτερο οροφο και θελω στο ισόγειο να εχω ιντερνετ και με καλωδιο και ασυρματα.Τι θα χρειαστω? Range extener ή Access Point?Ποιο να αγορασω?Το TP-LINK TL-WA730RE κανει για την δουλεια που το θελω?TP-LINK TL-WA730RE | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Νοέμβριος 1, 2012 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2012 Θα κάνει απλά μην περιμένεις τρελές ταχύτητες. Βέβαια πρέπει πρώτα να δείς αν εκεί που θα βάλεις το AP πιάνει ασύρματο απο το router σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGGANIS13 Νοέμβριος 1, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2012 Δεν με ενδιαφερουν τρελες ταχυτητες.Σε καποιο σημειο εχει λιγο σημα (το εψαξα με ενα netbook).Με το TP-LINK TL-WA730RE θα εχω και με καλωδιο και ασυρματα?Αν αλλαξω την κεραια στο TP LINK θα εχω καλυτερο σημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Νοέμβριος 1, 2012 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2012 Ώπα το θέμα καλώδιο το ξέχασα...Όχι και για καλώδιο και wifi δεν κάνει.EDIT:Η καλύτερη λύση είναι powerline απο το router σε switch κάτω ώστε να έχεις και καλώδιο και μετά πάνω στο switch ένα AP για το ασύρματο.Βέβαια ανεβαίνει το κόστος κοντά στα 70ευρώ συνολικά.Επόμενη λύση είναι ένα καλό Router με Bridge AP mode αλλά συνήθως έχουν πάνω απο 80ευρώ.Κάτι άλλο δε γνωρίζω. Θα σου πεί κάποιος με περισσότερη γνώση επί του θέματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGGANIS13 Νοέμβριος 1, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2012 Το συγκεκριμενο TP-LINK TL-WA730RE εχει 1 ethernet.Κατω δηλαδη θα εχω ΜΟΝΟ ασυρματο ή ΜΟΝΟ ενσυρματο internet?Με powerline το εχω δοκιμασει κ δεν μου δινει Internet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkan Νοέμβριος 1, 2012 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2012 Δεν θυμάμαι το συγκεκριμένο, αλλά αν πάρεις το 801ND που έχω κι εγώ και το συνδέσεις ασύρματα με το router σου, θα μπορείς να έχεις και ασύρματο και ενσύρματο ίντερνετ. Επίσης να πω πως ασύρματα, η ταχύτητα σου πέφτει στο μισό από ότι θα μπορούσες να έχεις. Αν είναι κατηγορίας Ν παράδειγμα, με 150mbps, θα πέσει στα 75.Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Νοέμβριος 1, 2012 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2012 WN2000RPT Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGGANIS13 Νοέμβριος 2, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2012 Ευχαριστω για τις απαντησεις.Τελικα ειχε επιλογη Range extener και Access Point.Το εβαλα στο Range extener και μετα απο λιγη ωρα που παιδευτηκα με τις ρυθμισεις (οχι οτι ειναι δυσκολο αλλα για εμενα που ασχοληθηκα πρωτη φορα ηταν) μου εδωσε κ ενσυρματα κ ασυρματα.Εχω το oxygen 1400 που εδινε η wind κ απο οτι ειδα ειναι Ν.Οταν λεμε οτι ασύρματα η ταχύτητα πέφτει στο μισό, τι εννοουμε στην πραξη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkan Νοέμβριος 2, 2012 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2012 Μια χαρά είσαι τότε.Εννοούμε πως αν είχες μια σύνδεση 150mbps και άρα υποθετικά και θεωρητικά μπορούσες να μεταφέρεις αρχεία μεταξύ δυο υπολογιστών (ή κινητού ή οτιδήποτε) με ταχύτητα 150mbps, τώρα θα το κάνεις με ταχύτητα 75mbps. Ασύρματα πάντα όλα αυτά και αυτό φυσικά αν όλα τα ενδιάμεσα στοιχεία έχουν τουλάχιστον αυτήν την ταχύτητα. Ενσύρματα δεν το κοίταξα. Την ταχύτητα του ίντερνέτ σου δεν θα την επηρρεάσει καθόλου, αλλά μπορεί να δεις λίγο μεγαλύτερα ping times (δεν είμαι σίγουρος για αυτό, δεν το έχω ψάξει και πολύ, στο δικό μου μου φαίνεται πως έχω λίγο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.