Jump to content

Σύνθεση PC 1500€ - 1800€ !!!

georod7

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα παιδια.επειδη το λαπτοπακι μου αρχιζει και παλιωνει(7ετιας) και το παλιο desktop εχει ηδη πει το ποιημα απο προπερσι, λεω να αρχισω σιγα σιγα να ψαχνω για το νεο μου pc!!!

βασικα θελω ενα καλο εργαλειο με χαρακτηριστικα την ταχυτητα, τις πολλες ταυτοχρονες εφαρμογες και γιατι οχι gaming!!! σκοπος ειναι να κρατησει καμμια 10ετια, με το πολυ πολυ να ριξω με την παροδο του χρονου μερικες πινελιες του στυλ αλλαγης καρτας γραφικων η αναβαθμιση μνημης!

απο pc configuration εχω στα υπ'οψιν τα e-shop, digital master, special price, best computers,msystems και plaisio!!! αν εχετε κι αλλα να μου προτεινετε, ευχαριστως!!!

παμε τωρα στο ψητο. απο μια μικρη ερευνα εχω καταληξει σε 3 επεξεργαστες αλλα τους 2 και 3 δεν τους βρισκω πουθενα, οποτε μαλλον παω για τον 1!!!

1)Intel Core i7-3770K @ 3.50GHz

2)Intel Xeon E3-1275 V2 @ 3.50GHz

3)Intel Xeon E3-1240 V2 @ 3.40GHz

μετα παμε για καρτα γραφικων. εδω μαλλον οι επιλογες ειναι μεταξυ των gtx 660 και hd 7870!!!εδω θελω γνωμες!!!:p

επισης μια καλη οθονη led full hd με 3d γυρω στις 22''-23''(θα προτιμουσα αν υπαρχει κατι σε samsung)!

ακομα εκει που υπαρχει το μεγαλο προβλημα και εχω χασει τη μπαλα ειναι οι Motherboards!!! υπαρχουν τοσες πολλες με διαφορετικα χαρακτηριστικα η καθεμια...αστα να πανε. παντως εχουμε κατα νου την αναβαθμιση μετα απο καποια χρονια.

απο μνημες τωρα, σκεφτομουν απο 8gb και πανω!

με τα υπολοιπα δεν υπαρχει τοσο πολυ θεμα αλλα αν υπαρχουν προτασεις καλοδεχουμενες.ας πουμε τι σκληρους? σιγουρα ενας μεγαλος αποθηκευτικος γυρω στα 3Τ!

οτι μπορειτε να βοηθησετε θα ειμαι υποχρεος! :respekt:

Υ.Γ. α ξεχασα να πω πως υπαρχει κι ενα θεματακι με το κουτι. επειδη το γραφειο που θα μπει εχει θηκη για Pc (δυστυχως) υπαρχει περιορισμος στις διαστασεις βαθος 40εκ-45εκ πλατος εως 22εκ και υψος εως 54εκ! αυτα.

Xeon?? Τι είδους ερευνά έκανες? αυτήν της υψηλότερης τιμής?

10 χρονιά ούτε με σφαίρες. ΔΕΝ κάνεις επένδυση σε hardware... είναι πεταμένα λεφτά. Σε σε 10 χρονιά το κορυφαίο hardware του τώρα θα δείχνει σα μπακατέλα. (σκέψου ότι κορυφαίοι επεξεργαστές του 2002 δεν είναι ικανοί για αναπαραγωγή ούτε καν Youtube video se 720p... τώρα το θεωρούμε στάνταρ, τότε το HD video streaming ήταν αδιανόητο)

Είναι πολύ προτιμότερο να ξοδέψεις τα μισά τώρα (ναι, με 750 ευρώ στήνεις μια χαρά μηχάνημα που θα είναι απείρως καλύτερο από ότι δούλευες μέχρι στιγμής), και σε 5 χρόνια να δώσεις τα άλλα μισά για νέο.

Συνθεση δε προκειται να σου δωσω, δε κρατάω επαφή με την αγορα. Αλλα το forum ειναι γεματο με αντιστοιχα θέματα... ενα search δε βλάπτει.

πχ

http://www.thelab.gr/ti-pou-poso/thes-na-agoraseis-neo-pc-rikse-mia-114857.html

Xeon?? Τι είδους ερευνά έκανες? αυτήν της υψηλότερης τιμής?

10 χρονιά ούτε με σφαίρες. ΔΕΝ κάνεις επένδυση σε hardware... είναι πεταμένα λεφτά. Σε σε 10 χρονιά το κορυφαίο hardware του τώρα θα δείχνει σα μπακατέλα. (σκέψου ότι κορυφαίοι επεξεργαστές του 2002 δεν είναι ικανοί για αναπαραγωγή ούτε καν Youtube video se 720p... τώρα το θεωρούμε στάνταρ, τότε το HD video streaming ήταν αδιανόητο)

Είναι πολύ προτιμότερο να ξοδέψεις τα μισά τώρα (ναι, με 750 ευρώ στήνεις μια χαρά μηχάνημα που θα είναι απείρως καλύτερο από ότι δούλευες μέχρι στιγμής), και σε 5 χρόνια να δώσεις τα άλλα μισά για νέο.

Συνθεση δε προκειται να σου δωσω, δε κρατάω επαφή με την αγορα. Αλλα το forum ειναι γεματο με αντιστοιχα θέματα... ενα search δε βλάπτει.

πχ

http://www.thelab.gr/ti-pou-poso/thes-na-agoraseis-neo-pc-rikse-mia-114857.html

το οτι απο το 97 που πηγα αγγλια για σπουδες εχω αλλαξει 2 υπολογιστες, καπως επιβεβαιωνει τη σκεψη μου.αλλο ενα επιχειρημα ειναι το οτι η τεχνολογια εχει κανει μια καμψη τα τελευταια χρονια. δεν βγενουν οι τεχνολογιες πια τοσο γρηγορα οσο παλια.ενα καλο μηχανημα μπορει να κρατησει πολλα χρονια με λιγες προσθαφαιρεσεις.εδω το λαπτοπ που εχω ειναι του 2005 και οπως λες κι εσυ δεν βλεπω 720p(ουτε καν 480p) αλλα τη δουλεια του την κανει.δεν προσπαθω να βαλω το ακριβοτερο αλλα το καλυτερο που αντεχει η τσεπη μου.αλλωστε και τα προγραμματα πλεον ακομα και τα παιχνιδια εχουν κολλησει σε τεχνολογια εκτος αν παμε σε 3d!τελος παντων εγω θελω ενα Hi-tech μηχανημα, πως γιατι κτλ δεν ειναι της παρουσης.:D

Ενα συστημα στα χρηματα που θελεις παρα πολυ καλο αλλα καλο ειναι να βρεις αλλη θεση για το κουτι για να βαλεις ενα πολυ καλυτερο.Μπορεις να βαλεις και εναν ssd για να βαλεις μονο το λειτουργικο εκει

post-24771-1416076754,1311_thumb.jpg

για μενα παντως δεν αξιζει να δοσεις πανω απο 1000ευρω για κανενα λογο!!!!μη βιαστεις να αγορασεις και με τοσα λεφτα. οτι και να παρεις τωρα με την εξελιξη που υπαρχει στο θεμα hardware συμπεριλαμβανομενης και της κρισκης σε 6μηνες με 1 χρονο το πολυ δεν θα πιανουν ουτε τα μισα.

ενα καλο συστηματακι με ssd + με οθονη Κοστιζει γυρω στα 1000. κρατα τα υπολοιπα για σουβλακια!!

φιλικα παντα και χωρις παρεξηγηση μιας και τα χρηματα εινα ιδικα σου.

Αύριο θα σου κάνω μια σύνθεση επειδή τώρα μπαίνω από κινητό και θα μου πεις την γνώμη σου πιστεύω πως με αυτά τα λεφτά παίρνεις pc οθόνη πληκτρολόγιο και ποντίκι οπότε θα σου βρω κάτι σε μια καλή τιμή

την καλημέρα μου και πάλι εχθές σου υποσχέθηκα πως θα μπω για να σου στείλω μια όμορφη σύνθεση όπου θα κάνεις την δουλειά σου για τουλάχιστον 2-3 χρόνια και μετά απλά μπορείς να αλλάξεις μια κάρτα γραφικών και ένα τροφοδοτικό....εκτός και αν βγούνε καινούργιοι επεξεργαστές της σειράς αυτής...και ξεκινάμε μιας και δεν έχεις κάποια ιδιαίτερη προτιμήσει απλά έχεις 3 επεξεργαστές...στα λεφτά που δίνεις μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο που θα σε εξυπηρετήσει καλύτερα πιστεύω...

16GB DDR3 G.Skill-1866 DIMM CL10 Kit 2*8 66,90

1000GB Western Digital Μαύρο WD1002FAEX 64MB 3,5 "(8,9 cm) SATA 6Gb / 87,27

BitFenix ​​Shinobi Μαύρο Mid Tower USB 3.0 49,68

LG Blu-ray Burner SATA BULK BH10LS 69,95

Gigabyte GA-990FXA-UD3 AMD 990FX So.AM3 + Dual Channel DDR3 ATX Retail 123,58

23 "(58,40 εκατοστά) Samsung SyncMaster LED S23B300B 143,33

AMD FX Series FX-8150 8x 3.60GHz So.AM3 BOX + 162,66

Samsung 128GB 830 Series Βασικά 2,5 "(6,4 εκατοστά) SATA 6Gb / s MLC (MZ- 94,90

700W είναι ήσυχο! Power System S6 μη-Modular 80 + 81,32

Nvidia Geforce gtx 660ti + 262,83

συνολικά μας βγάζει 1142,42 ευρώ αν θέλεις να βάλεις κάτι καλύτερο κάπου απλά μου το λες για να σου αλλάξω πχ..κάρτα γραφικών αντί για 660ti να βάλεις μια 670 ή κάτι μεγαλύτερο πάντως όχι ati μέχρι και την 7950 σειρά η 660ti βγαίνει να είναι καλύτερη σε πολλά πράγματα σύμφωνα με αρκετά reviews που έχω δει αν δεν κάνω λάθος οπότε μπορείς να σκεφτείς κάτι παραπάνω σε ati αν θες μετά από την 7950 ή κάτι παραπάνω σε nvidia 670.680.690

το μαγαζί που τα σύνθεσα είναι το http://www.mindfactory.de μεταφορικά για 1 δέμα είναι 30 ευρώ απλά είδα κάτι αλλαγές και μπορεί συνολικά να σου βγει κανένα 50 μεταφορικά...οπότε αξίζει να τα πάρεις απ'έξω

[MENTION=13234]creye[/MENTION]

μην ανησυχεις δεν παρεξηγω. σεβομαι ολων τις αποψεις, τις αξιολογω και στο τελος θα κανω αυτο που πρεπει.παντως και να περισεψει κατι δε θα γινει σουβλακια γιατι κανω διατροφη!!!:p

[MENTION=26470]polydoros[/MENTION]

ευχαριστω πολυδωρε για τον κοπο σου οπως και τους υπολοιπους.

2-3 παρατηρησεις.βασικα δεν καταλαβα αυτο

700W είναι ήσυχο! Power System S6 μη-Modular 80 + 262,83

μετα, υπαρχει και το αλλο. δεν ειμαι πολυ φαν της amd, τουλαχιστον οσον αφορα τους επεξεργαστες!

και τελος, μετα απο μετρησεις, η οθονη θα πρεπει να ειναι μεχρι 55εκ. μηκος!!!τωρα αυτο μαλλον μετραφραζεται σε 21"-23" αναλογως τη μαρκα!!!

αλλο ενα προβλημα που εχω, το οποιο μπορει να σας φανει αμηλητεο αλλα εμενα με καιει, ειναι οτι εχω προβλημα με το μηκος το κουτιου!!!ο χωρος που θα μπει ειναι συγκεκριμενος, ανοιχτος απο παντου επομενως δεν εχουμε προβλημα αερισμου, αλλα το μηκος του ειναι 40εκ.!!!μπορω να το αφησω να προεξεχει το πολυ 5-6εκ αλλα οχι παραπανω.εχει 4-5 μερες που ψαχνω για κουτια(αν ειναι δυνατον) αλλα βρισκω ελαχιστα midi tower σ'αυτες τις διαστασεις!!!

Υ.Γ. @@@ τα γερμανικα μου!!! :p

@creye

μην ανησυχεις δεν παρεξηγω. σεβομαι ολων τις αποψεις, τις αξιολογω και στο τελος θα κανω αυτο που πρεπει.παντως και να περισεψει κατι δε θα γινει σουβλακια γιατι κανω διατροφη!!!:p

@polydoros

ευχαριστω πολυδωρε για τον κοπο σου οπως και τους υπολοιπους.

2-3 παρατηρησεις.βασικα δεν καταλαβα αυτο

700W είναι ήσυχο! Power System S6 μη-Modular 80 + 262,83

μετα, υπαρχει και το αλλο. δεν ειμαι πολυ φαν της amd, τουλαχιστον οσον αφορα τους επεξεργαστες!

και τελος, μετα απο μετρησεις, η οθονη θα πρεπει να ειναι μεχρι 55εκ. μηκος!!!τωρα αυτο μαλλον μετραφραζεται σε 21"-23" αναλογως τη μαρκα!!!

αλλο ενα προβλημα που εχω, το οποιο μπορει να σας φανει αμηλητεο αλλα εμενα με καιει, ειναι οτι εχω προβλημα με το μηκος το κουτιου!!!ο χωρος που θα μπει ειναι συγκεκριμενος, ανοιχτος απο παντου επομενως δεν εχουμε προβλημα αερισμου, αλλα το μηκος του ειναι 40εκ.!!!μπορω να το αφησω να προεξεχει το πολυ 5-6εκ αλλα οχι παραπανω.εχει 4-5 μερες που ψαχνω για κουτια(αν ειναι δυνατον) αλλα βρισκω ελαχιστα midi tower σ'αυτες τις διαστασεις!!!

Υ.Γ. @@@ τα γερμανικα μου!!! :p

φίλε μου έγινε λάθος στο copy paste το 2 είναι η κάρτα γραφικών...λάθος μου χεχε....λοιπόν φίλε μου η οθόνη ναι είναι 22" - 23" δεν θυμάμαι ακριβώς..όσο αφορά το κουτί απλά βγάζεις το καπάκι και δεν έχεις κανένα πρόβλημα και δεν θα χρειάζεσαι και θέρμανση τον χειμώνα..χεχεχεχε

από εκεί και πέρα όσο αφορά το φαινόμενο amd - intel αν θέλεις στείλε μου μήνυμα να σου δώσω ένα τηλέφωνο και να τον ρωτήσεις μιας και είναι τεχνικός αυτός και γνωρίζει κάτι παραπάνω από εμένα εγώ μπορεί να σου λέω και μπούρδες αλλά αυτός είναι εγγύηση...

καλή η σύνθεση σου απλά 2-3 λάθει για εμένα ο σκληρός για τα λεφτά του δεν αξίζει γιατί είναι με 1 χρόνο εγγύηση τι να το κάνω είναι για πέταμα...ο ssd δεν είναι αρκετά καλός καλύτερους βγάζει η Samsung και α λεφτά για το monitor παίρνεις μια tv που δέχεται και καλώδιο για υπολογιστή και τελείωσε η δουλειά του....και φυσικά κάρτα γραφικών με λίγα λιγότερα λεφτά παίρνεις καλύτερη σε nvidia 660ti και πάνω.....ευχαριστώ..

Σόρρυ για την καθυστέρηση

Ο σκληρός έχει 2 χρόνια εγγύηση

Για τον ssd έχεις δίκαιο δεν σκέφτηκα την Samsung

Όσο για την κάρτα (κάνει 319 έγραψα λάθος ποσό) δεν νομιζω πως με τα λεφτά της μπορεις να πας σε gtx 660ti και πάνω που θα είναι πιο δυνατή (και αν πας σε gtx660ti δεν θα δεις τόσο μεγάλες διαφορές)

@typakos12 μια 660ti είναι πιο φθηνή από όσο νομίζεις, δες εδώ. Επίσης μπορείς να βγάλεις τα συμπεράσματά σου βλέποντας αυτό το συγκριτικό μεταξύ 660ti και 7950 που προτείνεις.;)

@georod7 για σκληρο 3TB θα σου πρότεινα τον Seagate Barracuda ST3000DM001 ή τον Western Digital Caviar Green WD30EZRX με 2 και 3 χρόνια εγγύηση αντίστοιχα. Είναι οι πιο φθηνοί που βρήκα στο skroutz.

[MENTION=28428]georod7[/MENTION] συμφωνώ εν μέρη ότι το καλό Hardware είναι επένδυση, αλλά από όλη την εμπειρία, ακόμη ποιο καλή επένδυση είναι τα περιφερειακά. (Οθόνη, καλό UPS, Plotter/Printer etc.)

Αν δεν έχεις τη καλύτερη οθόνη, πως να χαρείς τον δυνατότερο πύργο; (ας έχει και 10 χιλιάρικα δεν έχει σημασία)

UPS υπάρχει;

Από αυτά που γράφεις στο 1ο post, το θες για γενική χρήση συν κάτι λίγα σε gaming.

Είσαι σίγουρος ότι θα χρησιμοποιήσεις το 3D; και εγώ έχω HDMI+HDCP support σε οθόνη του 2009 αλλά ποτέ δε τα χρησιμοποίησα :hehe:

λοιπόν θα σου συμπληρώσω εδώ μια καλή σύνθεση με όλα τα περιφερειακά που χρειάζεσαι απλά θα πρέπει να ξέρω τι προτιμήσεις έχεις και με τι στοιχεία λες ότι είναι καλά αυτά...

αυτά είναι τα βασικά που θα χρειαστείς σίγουρα είτε κάνεις σε Intel είτε κάνεις σε AMD τώρα πιο κάτω θα σου κάνω προτάσεις σε μητρικές και επεξεργαστές αναλόγως τις εταιρίες που ανέφερα ..και εσύ επιλέγεις τι θέλεις..

8GB Corsair XMS3 DDR3-1600 DIMM CL9 Dual Kit 31,69

Microsoft Wireless Desktop 800 15, 89

2000GB Western Digital Green WD20EARX 64MB 3.5" (8.9cm) SATA 6Gb/ 86,25

BitFenix Shinobi USB 3.0 Midi Tower ohne Netzteil schwarz 49,08

2048MB Asus GeForce GTX 670 DirectCU II Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail) 368,89

Samsung SH-224BB DVD-RW SATA schwarz 16,83

650 Watt Corsair TX Serie Modula 80+ Bronze 75,06

128GB Samsung 830 Basic Series 2.5" (6.4cm) SATA 6Gb/s MLC Toggle (MZ-7PC128B/WW) 86,80

AMD

Gigabyte GA-990FXA-UD5 AMD 990FX So.AM3+ Dual Channel DDR3 ATX Retail 138,86 + AMD FX Series FX-8150 8x 3.60GHz So.AM3+ BOX 162,25

INTEL

Gigabyte GA-Z77X-D3H Intel Z77 So.1155 Dual Channel DDR3 ATX Retail 115,86 + Intel Core i7 3770K 4x 3.50GHz So.1155 BOX 292,93

αυτή είναι για μένα η πρόταση μου που θα σου πρότεινα ......απλά να ξέρεις πχ..στους Intel είναι ο τελευταίος και καλύτερος επεξεργαστής στο socket αυτό για 2011 δεν στο συνιστώ γιατί ακόμα είναι αρχή είναι να βγει καινούργιο το καλοκαίρι socket όσο για τους AMD πιστεύω είναι η καλύτερη πρόταση και το am3+ έχει ακόμα μέλλον

τα υπόλοιπα περιφερειακά τα βρίσκω περιττά να τα πάρει γιατί οκ δεν θα κάνουμε και κανένα επιστημονικό γραφείο....μόνο το ups χρειάζεσαι για να μην έχεις προβλήματα

Μια ερωτηση που θελω να μου απαντησει ο πολυδωρας.πως γινετε ατομο που εχει ανοιξει κανα εκατομυριο τοπικ σε καμια 10αρια φορουμ για τον υπολογιστη που ΘΑ παρει και ζηταει συμβουλες,να δινει ο ιδιος συμβουλες για αλλα build

This is madness

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

φίλε μου έγινε λάθος στο copy paste το 2 είναι η κάρτα γραφικών...λάθος μου χεχε....λοιπόν φίλε μου η οθόνη ναι είναι 22" - 23" δεν θυμάμαι ακριβώς..όσο αφορά το κουτί απλά βγάζεις το καπάκι και δεν έχεις κανένα πρόβλημα και δεν θα χρειάζεσαι και θέρμανση τον χειμώνα..χεχεχεχε

από εκεί και πέρα όσο αφορά το φαινόμενο amd - intel αν θέλεις στείλε μου μήνυμα να σου δώσω ένα τηλέφωνο και να τον ρωτήσεις μιας και είναι τεχνικός αυτός και γνωρίζει κάτι παραπάνω από εμένα εγώ μπορεί να σου λέω και μπούρδες αλλά αυτός είναι εγγύηση...

Γιατί αν το γράψει εδώ θα πάθει τίποτα; Και εμείς τεχνικοί είμαστε και δεν δέρνουμε.

Απο τη στιγμή που λες ότι ΜΠΟΡΕΙ να λες μπούρδες ΑΡΑ παραδέχεσαι ότι δεν είσαι γνώστης

1) Δεν κάνεις σύνθεση σε άλλον και δεν παίζεις με τα λεφτά του

2) Δεν μπορείς να κρίνεις αν ο τεχνικός είναι καλός ή απλά σε τουμπάρει πετώντας μέσα σε προτάσεις μερικούς τεχνικούς όρους για να στο παίξει κάποιος

3) Ας τα γράψει εδώ να μάθουμε και εμείς

Αυτά......

Απο τη στιγμή που λες ότι ΜΠΟΡΕΙ να λες μπούρδες ΑΡΑ παραδέχεσαι ότι δεν είσαι γνώστης

1) Δεν κάνεις σύνθεση σε άλλον και δεν παίζεις με τα λεφτά του

2) Δεν μπορείς να κρίνεις αν ο τεχνικός είναι καλός ή απλά σε τουμπάρει πετώντας μέσα σε προτάσεις μερικούς τεχνικούς όρους για να στο παίξει κάποιος

3) Ας τα γράψει εδώ να μάθουμε και εμείς

Αυτά......

τους όρους και τα λεγόμενα του δεν μπορώ να τα διατυπώσω σωστά γι'αυτό και τα μεταφράζω λάθος...οπότε απλά μπορεί όποιος θέλει να του δώσω το τηλέφωνο τώρα με το ότι λένε οι πιο πάνω spammer του hwbox δεν με νοιάζει γιατί ξέρω ποιοι είναι και είναι τόσο ..... που σε site μέσα βάζουν άλλο forum που αυτό απαγορεύεται σύμφωνα με τους κανονισμούς των Forum οπότε αν κάποιος administrator το δει ας αποφασίσει για να πράξει εγώ έκανα δύο προτάσεις στην ουσία μια με Intel και μια με AMD

και γνώσεις δεν γίνεται να λες πως έχεις απλά δεν μπορώ να τον απαντήσω εγώ προσωπικά μπορώ να του δείξω βίντεο και άλλα που δείχνουν πως οι amd έχει καλύτερους ή μάλλον ισχυρότερους επεξεργαστές που σε oc βγάζουν και 4.8 αλλά είναι στην κρίση του το τι θέλει να επιλέξει....

Γιατί αν το γράψει εδώ θα πάθει τίποτα; Και εμείς τεχνικοί είμαστε και δεν δέρνουμε.

όχι δεν είναι αυτό απλά οκ δεν θα κάνω δημοσιότητα κάποιον που έχει μαγαζί κλπ...έτσι...δεν νομίζω να επιτρέπεται η διαφήμιση έστω και του τηλεφώνου...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.