timos1416003210 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2012 Το λοιπον εχω μια GTX 295 της gigabyte απο αυτες που ειναι dual pcb.Αν και ειχα ακουσει/διαβασει οτι εχει σχετικα μεγαλα temps >65-70 η δικια μου ανεβαζε αρκετα παραπανω 95 - 105C μετα απο ενα καλο καθαρισμα δεν ειδα μεγαλη διαφορα 90-100 οποτε πηρα την μεγαλη αποφαση και την χειρούργησα.Μετα απο ενα 40λεπτο χειρουργιο και αφου καμια βιδα δεν περισευε στο τελος το πορισμα μου ηταν πως η εγχειρηση πετυχε!!!!Αμ δε..... ο ασθενης ομως αιωρειται στο υπερπεραν και σκεφτεται αν θα ακολουθησει το φωτεινο τουνελ...θεμα τροφοδοσιας δεν εχει το ανεμηστηρακι τις γυρνα κανονικα θερμοκρασια ανεβαζει αλλα δεν βγαζει σημα/εικονα σε καμια απο της 3 εξοδους της.Εχει κανεις καμια ιδεα.... για το πως θα την επαναφερουμε στην ζωη???
paularas Οκτώβριος 31, 2012 #2 Οκτώβριος 31, 2012 λύσε τα, δέστα ξανά και δοκίμασε... αλλιώς φουρνάκι στους 200-220 με 5 λεπτά προθέρμανση...
amdnikos Οκτώβριος 31, 2012 #3 Οκτώβριος 31, 2012 Το λοιπον εχω μια GTX 295 της gigabyte απο αυτες που ειναι dual pcb.Αν και ειχα ακουσει/διαβασει οτι εχει σχετικα μεγαλα temps >65-70 η δικια μου ανεβαζε αρκετα παραπανω 95 - 105C μετα απο ενα καλο καθαρισμα δεν ειδα μεγαλη διαφορα 90-100 οποτε πηρα την μεγαλη αποφαση και την χειρούργησα.Μετα απο ενα 40λεπτο χειρουργιο και αφου καμια βιδα δεν περισευε στο τελος το πορισμα μου ηταν πως η εγχειρηση πετυχε!!!!Αμ δε..... ο ασθενης ομως αιωρειται στο υπερπεραν και σκεφτεται αν θα ακολουθησει το φωτεινο τουνελ...θεμα τροφοδοσιας δεν εχει το ανεμηστηρακι τις γυρνα κανονικα θερμοκρασια ανεβαζει αλλα δεν βγαζει σημα/εικονα σε καμια απο της 3 εξοδους της.Εχει κανεις καμια ιδεα.... για το πως θα την επαναφερουμε στην ζωη???Και όμως οι 100 βαθμοί είναι απόλυτα φυσιολογική θερμοκρασία στην dual pcb. Πέρασαν από τα χέρια μου και η dual και η single pcb. Η dual έπαιζε στους 90-100 σε πλήρη φορτίο ενώ η single κάπου στους 80. Για αρχή άνοιξε ξανά τη κάρτα και πρόσεξε αν η καλωδιοταινία που συνδέει τα pcb μεταξύ τους έχει πατήσει σωστά, καθώς και ένα καλώδιο (τροφοδοσίας μάλλον) που έμπαινε πάλι στο 2ο pcb είναι στη θέση τους και κάνουν κανονικά επαφή.
timos1416003210 Οκτώβριος 31, 2012 Author #4 Οκτώβριος 31, 2012 1ον μπορει καποιος να μου πει που βρισκω αυτα τα pads που εχει μεσα για ta chip των ραμ?2ον αυτο με το φουρνο το ειδα πριν λιγο εδω στο φορουμ στην αρχη γελαγα μετα ψαρωσα και τωρα ειναι στο δεν γ@@@ται... αλλα κρατιεμαι λιγο γτ απο τον ιδιο φουρνο τρωω
drkaras Οκτώβριος 31, 2012 #5 Οκτώβριος 31, 2012 αφου δουλευε πριν το χειρουργειο δεν εχει καποιο προβλημα που θα λυθει με το φουρνισμα. ελεγξε ξανα τις συνδεσεις και το δεσιμο της καρτας. μην ξεχασεις και την τροφοδοσια της να κουμπωσεις στον ελεγχο σου!
amdnikos Οκτώβριος 31, 2012 #6 Οκτώβριος 31, 2012 1ον μπορει καποιος να μου πει που βρισκω αυτα τα pads που εχει μεσα για ta chip των ραμ?2ον αυτο με το φουρνο το ειδα πριν λιγο εδω στο φορουμ στην αρχη γελαγα μετα ψαρωσα και τωρα ειναι στο δεν γ@@@ται... αλλα κρατιεμαι λιγο γτ απο τον ιδιο φουρνο τρωωCheckmate Int'l > Accessories > Thermal PasteΜΗΝ τη φουρνίσεις, δεν ειναι αυτό το πρόβλημα σου και μπορεί να δημιουργήσεις άλλο πρόβλημα. Όπως έγραψα και πριν κανε έναν ελέγχο ότι την έδεσες σωστά.
Samael Οκτώβριος 31, 2012 #7 Οκτώβριος 31, 2012 99% δεν κουμπωσαν σωστα τα PCB, η ρημαδοταινια που τα ενωνει ειναι για μαζοχες... Τα ιδια εκανε κ η δικια μου οταν της ξαναφορεσα την μαμα ψυκτρα (ειχα WC block πριν,κ το εχω ακομα και καθετε αν σε ενδιαφερει btw), λυσε κ ξανα δεσε προσεκτικα.Εκανα παρατεταμενο μπιπ κ εμενε αναμμενο το κοκκινο led αν θυμαμαι καλα.
timos1416003210 Οκτώβριος 31, 2012 Author #8 Οκτώβριος 31, 2012 Λοιπον εγω την ελυσα και την ξαναδεσα.... αυτη η ταινια φαινεται να εχει κουμπωσει μια χαρα γτ ετσι και αλλιως πεφτει και η ψυχτρα πανω στα κουμπωματα και τα κρατα σφιχτα.Παλι δεν περισεψε βιδα, αλλα τα συμπτωματα ειναι τα ιδια, εχω πρασινο λεδ που σημαινει οκ τροφοδοσια αλλα το μπλε λεδ ειναι οφ που σημαινει οτι δεν στελνει εικονα το επιβεβαιωνει και η οθονη μου βεβαια....:to_pick_ones_nose3:οποτε καμια αλλη ιδεα?
drkaras Οκτώβριος 31, 2012 #9 Οκτώβριος 31, 2012 ποια θερμοαγωγιμη παστα χρησιμοποιησες? ελπιζω οχι arctic silver
HellhammeR Οκτώβριος 31, 2012 #10 Οκτώβριος 31, 2012 Έλεγξε προσεκτικά τις συνδέσεις, και κοίτα άμα ξηλώθηκε τίποτα καθώς έβγαζες την ψήκτρα. Οι θερμοκρασίες είναι πάνω κάτω φυσιολογικές που είχες. 90 ήταν standar σε μένα όταν την είχα και εγώ, σε games. Δεν χρειαζόταν να την λύσεις, ένα καλό φυσηματάκι με blower θα έκανε δουλειά, πιστεύω.
timos1416003210 Οκτώβριος 31, 2012 Author #11 Οκτώβριος 31, 2012 ποια θερμοαγωγιμη παστα χρησιμοποιησες? ελπιζω οχι arctic silverΟχι δεν ειχα βαλει αυτη, δν θυμαμαι πως ελεγαν αυτην που εβαλα τελικα αλλα παντως εγραφε οτι κανει για καρτες γραφικων..Έλεγξε προσεκτικά τις συνδέσεις, και κοίτα άμα ξηλώθηκε τίποτα καθώς έβγαζες την ψήκτρα. Οι θερμοκρασίες είναι πάνω κάτω φυσιολογικές που είχες. 90 ήταν standar σε μένα όταν την είχα και εγώ, σε games. Δεν χρειαζόταν να την λύσεις, ένα καλό φυσηματάκι με blower θα έκανε δουλειά, πιστεύω.Αν ειχε ξεκολησει κατι δεν θα μου εβγαζε προβλημα με την τροφοδοσια???
drkaras Νοέμβριος 2, 2012 #12 Νοέμβριος 2, 2012 στη θεση σου θα σκουπιζα εντελως την παστα και θα τη δοκιμαζα χωρις απλα για να δω αν αναβει. επισης ελεγξε για κανεναν πυκνωτη που μπορει να κουνησες - χτυπησες καθως εβγαζες τη ψυκτρα. και τελος καθαρισε τις χρυσες επαφες της με καθαρο οινοπνευμα
syma Νοέμβριος 4, 2012 #13 Νοέμβριος 4, 2012 Βαλε βγαλε, βαλε βγαλε, βαλε βγαλε....ποσο σπαστικο-κουραστικο μπορει να γινει αυτο το πραμα....και η απογοητευση στο τελος σχεδον αναμενομενη.... Σορυ Τιμο αλλα στην θεση σου θα τα ειχα στειλει ολα...η στην τελικη δωστη για κανα ανταλακτικο κ τσιμπα μια μεταχειρο... παλιογκαντεμη (ξερει αυτος!)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.