Jump to content

Αρχάριος με overclocking

Recommended Posts

Γεια σας είμαι νέο μέλος στο forum και αρχάριος με overclocking. Θέλω να ανεβάσω λιγάκι το συστημά μου γιατί απο ότι διαβάζω αυτό είναι ασφαλές και ειδικά στους Core 2 Duo επεξεργαστές αξίζει. Λοιπόν έχω τα εξής:

Gigabyte GA-9655P-DS3, τον Ε6400, 1gb Kingston mod KVR667D2N5/1G (θα αγοράσω άλλη μια ίδια), έναν ανεμιστήρα απλό 6 cm πίσω και τροφοδοτικό Thermaltake 420w. Καταρχήν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να βλέπω θερμοκρασίες επεξεργαστή? Χρησιμοποιώ το Speedfun και μου βγάζει Temp1 47C, tem2 50C, temp3 -2C, HDD 35C, Core0 58C, Core1 57C. Ποια απο όλες είναι επεξεργαστή? Αξίζει να το ανεβάσω λιγάκι? Τι θα χρειαστώ?

Περιμένω αναλυτική :o :o :o απάντηση

:oΜε το Εasytune πρόγραμμα που δίνει μπορώ να παίξω με o/c σε περιβάλλον xp. Ανέβασα λιγάκι το επεξεργαστή στα 2,3 από περιέργεια :) Όταν λες να ανεβάσω το fsb εννοείς cpu host frequency? Γιατί αν το πάω 333 μου πάει τις μνήμες στα 800 και δεν μου ανήγει η οθόνη. Αν είναι από αυτό :o

Το έκανα το fsb 333 αλλά όταν τρέχω το to cpu-z και το easytune μου λέει ότι παραμένει στο 267! Οι μνήμες φταίνε που δεν ανεβαίνει? Ο Ε6400 θεωρητικά δεν δουλεύει μέχρι 1066mhz fsb?

Αυτο που σου λεει ο Gonzo για το 4x266 εχει να κανει με την αρχιτεκτονικη των C2D

Οι C2D ειναι Quad Pumped,οποτε το Front Size Bus (FSB) speed τους βγαινει απο το 4x266,οπου 266 ειναι το default fsb τους

το οτι δεν πηρε το 333 παει να πει πως με τις ρυ8μισεις που εχεις δεν το σηκωνει

Δοκιμασε να ανεβασεις λιγακι το vcore (μεχρι 1.4 και πολυ ειναι για τα 3 γιγα) και οταν θα δοκιμασεις την σταθεροτητα του συστηματος σου,εφοσον δεις οτι ειναι σταθερο θα το κατεβαζεις σιγα σιγα μεχρι το σημειο οπου δεν θα ναι πλεον σταθερο,οπου και θα ανεβασεις κ παλι ενα κλικ πανω

Για ελεγχο σταθεροτητας υπαρχει αναλυτικο νημα το οποιο και πρεπει να συμβουλευτεις

Οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε

Το έκανα το fsb 333 αλλά όταν τρέχω το to cpu-z και το easytune μου λέει ότι παραμένει στο 267! Οι μνήμες φταίνε που δεν ανεβαίνει? Ο Ε6400 θεωρητικά δεν δουλεύει μέχρι 1066mhz fsb?

τις μνήμες με τι διαιρέτη τις έχεις ;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.