Jump to content

Προβλημα κατα την εκκινηση του Η/Υ

dennis25440

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αρχικα θα ηθελα να χαιρετησω ολα τα μελη ...στο θεμα μου τωρα εδω και 3 ημερες οταν ανοιγω το pc ανοιγω-κλεινει αρκετες φορες και μετα ανοιγει κανονικα...στην αρχη δοκιμασα να αλλαξω τροφοδοτικο αλλα μου εκανε παλι τα ιδια εχω δοκιμασει χωρις σκληρο χωρις ραμ και χωρις την καρτα γραφικων και συνεχιζει να μου κανει το ιδιο για να παρετε μια ιδεα τραβηξα και ενα βιντεο [ame=http://www.youtube.com/watch?v=bRKm2BJcVQI&feature=g-upl]Πρόβλημα κατά την εκκίνηση του Η/Υ - YouTube[/ame] στο συγκεκριμένο εκανα δοκιμη χωρις την καρτα γραφικων....οταν ανοιγει μετα δεν μου κανει κατι αλλο δουλευει κανονικα...μαλλον ειμαι για καινουρια μητρική...

Καλησπέρα dennis και καλωσήρθες στο forum μας. Αρχικά να φανταστώ αφού ΗΔΗ κοίταξες/τσέκαρες ότι λές παραπάνω τότε μάλλον θα γνωρίζεις τα βασικά όπως τί εστί BIOS για παράδειγμα. Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις τα εξής πρίν πάρεις την απόφαση για μητρική.

• Δέν αναφέρεις τί hardware έχεις (μητρική μοντέλο, μνήμες πόσες/μέγεθος/μοντέλο) ώστε να γνωρίζουμε τί και πώς. Επίσης αναφέρεις ότι δοκίμασες χωρίς κάρτα γραφικών οπότε και υποθέτω ότι η μητρική σου έχει ενσωματωμένη για τα ΤΕΣΤ αλλά με την ΥΠΟΘΕΣΗ δέν γίνεται τίποτα. Άν μπορείς σε μιά παράθεση δώσε ακριβώς ότι έχεις ώστε να πάρεις την όποια βοήθεια από όλους.
  • Aποσύνδεσε σκληρό (ρεύμα+σύνδεση, λάμπες και οποιαδήποτε εξωτερική συσκευή (usb) έχεις. Άφησε συνδεμένο το dvd/cd drive σου και ότι είναι απαραίτητο για ρεύμα (μητρική, 24pin , 4pin) και πληκτρολόγιο.
  • Εφόσον έχεις κάποιο δέυτερο λειτουργικό pc, κατέβασε και γράψε (το .ISO) σε ένα δισκάκι το bootable hirens bootcd ή το memtest ώστε να τσεκάρεις τις μνήμες σου. Εφόσον έχεις 2 μνήμες, θα τσεκάρεις μία μία.

Φίλε dennis κατ΄αρχάς, καλως ήρθες!

Κατά δεύτερον, κάνε ένα ClearCMOS και ξαναδοκίμασε....

Το pc εχει MSI G31M3-L V2 BULK - - E-SHOP.GR

OCZ OCZ2V8002G 2GB DDR2 PC2-6400 VALUE SERIES - RAM - E-SHOP.GR x2

INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9400 2.66 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX - - CPU - E-SHOP.GR

καρτα γραφικων εχω μια gtx550 ti (που ειναι και το ποιο καινουριο που εχει το pc)

οπως γραφω και πιο πανω το ειχα δοκιμασει και χωρις τις ram... παντως θα δοκιμασω και το τεστ που ειπες και θα σας πω

χωρίς RAM δεν θα ξεκινούσε έτσι και αλλιώς. Κάνε ένα BIOS update στην τελευταία έκδοση της μητρικής σου αλλιώς πήγαινε το για RMA στο e-shop (άμα τα πείρες απο εκεί), μάλλον η μητρική ή οι μνήμες έχουν θέμα.

Τσεκαρε το 24απινο καλωδιο πιστευω οτι εκει ειναι το προβλημα δοκιμασε να το κουνισεις αριστερα δεξια καπου δεν κανει καλη επαφη.

Μπορει να εχει προβλημα ο διακοπτης του Power button στο κουτι σου.Δοκιμασε να τον αποσυνδεσεις και να ξεκινησεις το pc με ενα κατσαβιδι στα power pins της μητρικης.

νομιζω οτι ειναι θεμα της μητρικης με τις ρυθμισεις που εχει για να κανει post. επανεκκινει για να προσπαθησει να αλλαξει τις ρυθμισεις σε αλλες fail safe για να μπορει να ποσταρει.

μπορει να ειναι και θεμα συμβατοτητας με τις μνημες (μπορει timings - volts)

ελεγχεις για φουσκωμενους πυκνωτες επισης.

επειδη ειναι msi μπορει να χρειαστει να κανεις καποια αλλαγη στο bios. ειχα μια msi που με βασανιζε για ενα χρονο και ενας φιλος αλλαξε μια ρυθμιση στο bios και απο τοτε δεν ξαναειχε ποτε προβλημα

Βγάλε τη μνήμη από τη μητρική και δες αν κάνει μπιπ. Αν δεν κάνει πιθανόν κάτι δεν πάει καλά με τη μητρική.

Βγάλε τη μνήμη από τη μητρική και δες αν κάνει μπιπ. Αν δεν κάνει πιθανόν κάτι δεν πάει καλά με τη μητρική.

όντως φιλε μου δεν κανει μπιπ....τελος παντον εχω παραγειλει καινουρια μητρικη .......

στο δικό μου δεν κάνει καθόλου μπιπ κ νομίζω οτι σε αρκετές συγχρονες μητρικές δεν υπάρχει μπιπ

όντως σε αρκετές δεν βάζουν πλέον το ηχειάκι στην συσκευασία..

όντως φιλε μου δεν κανει μπιπ....τελος παντον εχω παραγειλει καινουρια μητρικη .......

Εύχομαι να είναι αυτή υπεύθυνη και όχι το τροφοδοτικό σου...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.