Jump to content

Οθόνη touch(αφής)

anastasia1992

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος τι ακριβώς υλικά χρειάζονται ώστε να κατασκευασθεί μια touch οθόνη, όχι μεταποιώντας μια LCD οθόνη όμως. Να γίνει εξ' αρχής κατασκευή.

Ευχαριστώ

Δε κατάλαβα..θες να φτιάξεις LCD οθόνη με touchscreen...από την αρχή;

Παίρνεις άμμο=>γυαλί. Από οργανοσιλάνια φτιάχνεις διοξείδιο της σιλικόνης, τα εναποθέτεις στο γυαλί αφού το γυαλίσεις (sic). In2O3 +SnO2 και φτιάχνεις στο 2ρο στρώμα τα ηλεκτρόδια σε μορφή grid (υπόστρωμα). Υποθέτω δε θες resistive/DST/Saw, οπότε για capacitive θα χρειαστείς ένα διαφανές capacitive sensor layer και τον controller του. Σου μένει μόνο να βάλεις ανάμεσα στο υπόστρωμα τους υγρούς κρυστάλλους, να φτιάξεις τους controllers...το τροφοδοτικό, το housing.

Ή παίρνεις κάνα έτοιμο κιτ και το κοτσάρεις σε οθόνη και ξεμπερδευεις.

Άμα θες DIY, ψάξε IR touchscreen/FTIR/using a wii mote touchscreen.

Μάλλον εγώ το έθεσα λάθος.... Συγγνώμη! Αυτό το στρώμα που μπορείς να βάλεις σε μια οθόνη για να την κάνεις touch, τι υλικό ακριβώς είναι και πώς θα μπορούσα να το βρω? Υπάρχει επίσης κάποιο site που αναφέρεται σε κατασκευή οθονών αφής?

Εδώ τα πουλάνε σετάκι με τον controller και το software. Δεν έχω ιδέα άμα είναι καλοί ή όχι, απλά για να δεις σε τι τιμές παίζουν, και άμα αξίζει να ασχοληθείς με DIY.

DIY κατασκευή αυτού του κιτ δε ξέρω άμα μπορεί να γίνει. Αμφιβάλω όμως. Με Led/wii κτλ που ανέφερα ξέρω τι παίζει, αλλά με τέτοιο "φίλμ" δεν έχω ιδέα.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος τι ακριβώς υλικά χρειάζονται ώστε να κατασκευασθεί μια touch οθόνη, όχι μεταποιώντας μια LCD οθόνη όμως. Να γίνει εξ' αρχής κατασκευή.

Ευχαριστώ

Διαδραστικο πινακα θελεις ή οθονη?

Πώς μπορώ να κάνω μια οθόνη touch να δέχεται και το πάτημα από γραφίδα και όχι αποκλειστικά με τα δάχτυλα? Παίζει ρόλο το υλικό που θα επιλέξω????

Διαδραστικο πινακα θελεις ή οθονη?

οθόνη θέλω να φτιάξω, που θα τη συνδέεις με κάποιο σύστημα και θα παίζει κανονικά, για παράδειγμα με ένα desktop

για σχέδιο, μόνο toutchpad ειδικό με το stylus. (300-800Eur+)

Για οτιδήποτε άλλο, το πρόσθετο toutch panel που είπαμε πριν από το ebay.

Resistive = single toutch (συνήθως θέλει γραφίδα)

Capacιtive = multi toutch

Υ.Γ. Σε κάτι έτοιμο, πας σε elo. Ακριβές μεν αλλά αντέχουν άσχημη μεταχείριση όπως τα ticket spots στους σταθμούς :neo:

Πώς μπορώ να κάνω μια οθόνη touch να δέχεται και το πάτημα από γραφίδα και όχι αποκλειστικά με τα δάχτυλα? Παίζει ρόλο το υλικό που θα επιλέξω????

Να σου εξηγήσω λίγο τους τύπους του "touch" για να ξέρεις τι θα φτιάξεις.

Resistive: Η "οθόνη" διαβάζει την πίεση που ασκείς πάνω της. Αυτή την πίεση μπορείς να την ασκήσεις με οτιδήποτε υλικό (δάκτυλο, γραφίδα κτλ). Βγαίνει και σε multitouch. Αρνητικά: Πρέπει να ασκήσεις πίεση, συνήθως δεν είναι ακριβής (ιδιαίτερα άμα είναι multitouch και πατάς σε κοντινά σημεία).

Capacitive: Όταν ακουμπάς με το δάκτυλο την οθόνη διαταράσεται το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο υπάρχει στο κάλυμα της οθόνης, το οποίο μετριέται από έναν controller και υπολογίζεται η θέση. Αρνητικά: Δουλεύει με το δάκτυλο (ή άλλες "ουσίες" που διαταράσουν το πεδίο με παρόμοιο τρόπο με το δάκτυλο). Χρειάζεται είτε ειδική γραφίδα/είτε ειδική οθόνη που να μπορεί να διαβάζει και άλλα υλικά (δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει).

IR: Έχεις μερικά ledακια τα οποία ρίχνουν υπέρυθρες πάνω στην οθόνη. Ακουμπώντας την οθόνη διαταράσεις τις δέσμες των υπερύθρων, οι οποίες διαβάζονται από μία κάμερα/οποιοδήποτε ανιχνευτή φωτός. Αρνητικά: Χώρος, το όλο setup θέλει αρκετό χώρο μιας και τα led/detectors (ιδιαίτερα στην περίπτωση κάμερας) είναι μεγάλα, οπότε χλωμό για lcd οθόνες/φορητά συστήματα. Θετικό είναι ότι μπορείς να φτιάξεις τέτοια οθόνη σχεδόν τσάμπα.

Να σου εξηγήσω λίγο τους τύπους του "touch" για να ξέρεις τι θα φτιάξεις.

Resistive: Η "οθόνη" διαβάζει την πίεση που ασκείς πάνω της. Αυτή την πίεση μπορείς να την ασκήσεις με οτιδήποτε υλικό (δάκτυλο, γραφίδα κτλ). Βγαίνει και σε multitouch. Αρνητικά: Πρέπει να ασκήσεις πίεση, συνήθως δεν είναι ακριβής (ιδιαίτερα άμα είναι multitouch και πατάς σε κοντινά σημεία).

Capacitive: Όταν ακουμπάς με το δάκτυλο την οθόνη διαταράσεται το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο υπάρχει στο κάλυμα της οθόνης, το οποίο μετριέται από έναν controller και υπολογίζεται η θέση. Αρνητικά: Δουλεύει με το δάκτυλο (ή άλλες "ουσίες" που διαταράσουν το πεδίο με παρόμοιο τρόπο με το δάκτυλο). Χρειάζεται είτε ειδική γραφίδα/είτε ειδική οθόνη που να μπορεί να διαβάζει και άλλα υλικά (δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει).

IR: Έχεις μερικά ledακια τα οποία ρίχνουν υπέρυθρες πάνω στην οθόνη. Ακουμπώντας την οθόνη διαταράσεις τις δέσμες των υπερύθρων, οι οποίες διαβάζονται από μία κάμερα/οποιοδήποτε ανιχνευτή φωτός. Αρνητικά: Χώρος, το όλο setup θέλει αρκετό χώρο μιας και τα led/detectors (ιδιαίτερα στην περίπτωση κάμερας) είναι μεγάλα, οπότε χλωμό για lcd οθόνες/φορητά συστήματα. Θετικό είναι ότι μπορείς να φτιάξεις τέτοια οθόνη σχεδόν τσάμπα.

Α... πολύ ωραία... Άρχισα να τα ξεκαθαρίζω κάπως.... Ευχαριστώ πολύ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.