Jump to content

Συμβουλές για Νέο HTPC

iKarampa

Recommended Posts

οι περισσοτερες μητρικες εδω και χρονια υποστηριζουν power on via usb

Απο το 2006 και μετα, οτι μητρικη περασε απο τα χερια μου υποστηριζε αυτο το feature

Εξαλλου δεν χρειαζεται να το κλεινεις και ποτε το μηχανημα :hehe:

δεν και και πολυ ρευμα ;)

Power on via ps2 key/mouse και ethernet ναι, via usb, μπαααααααα...Και γω το ίδιο πίστευα μέχρι που έψαξα mobo για HTPC....

Όλες οι μητρικές πλέον υποστηρίζουν power on από το usb, αλλά μόνο από S3 ή S4 κατάσταση και όχι από S5, δηλαδή, εντελώς σβηστό!

[MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION] Τι είδους ανεμιστήρα θα προτεινες; Δεν θα ήθελα να εμποδίζει το pci slot. π.χ.

Scythe-Kozuti-SCKZT-1000

[ame=http://www.amazon.co.uk/Scythe-Kozuti-SCKZT-1000-CPU-Fan/dp/B004W5KS0G/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1351179988&sr=1-1]Scythe-Kozuti-SCKZT-1000[/ame]

ASRock Z77E-ITX

[ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B007RS71O6/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&smid=A3P5ROKL5A1OLE]ASRock Z77E-ITX [/ame]

nvM3J.jpg

ENHzJ.jpg

Πηγή: http://hardforum.com/showthread.php?t=1692285&page=3

CrazyAnt, αυτο το τηλεκοντρολ το ειχα παρει κι εγω (και μαλιστα αυτη τη στιγμη το εχω εδω μπροστα μου..!!!), αλλα δεν με βολεψε καθολου..!! ουτε η κινηση του ποντικιου μου αρεσε ουτε η διαχειριση του υπολογιστη γενικοτερα..!!

Ουτε εμενα με βολεψε 100%

Υπαρχει ομως αλλη λυση αναλογη που θα βολεψει αντιστοιχα με ενα σετ keyboard+mouse?

Πιο πολυ το ανεφερα, γιατι δεν υπαρχει λογος να παει καποιος να σκασει ενα σωρο λεφτα+να κανει ανουσιες μοντες, για να περασει εναν εξτρα IR receiver

Προσωπικα εχω το remote+keyboard στο δικο μου μηχανημα

Ενα K400 ths Logitech

Power on via ps2 key/mouse και ethernet ναι, via usb, μπαααααααα...Και γω το ίδιο πίστευα μέχρι που έψαξα mobo για HTPC....

power on απο usb ναι...τουλαχιστον στις μητρικες που εχουν περασει απο τα δικα μου χερια.

Και μιλαω για power on.

και ενα usb keyboard δλδ, αμα πατησεις ενα κοθμπακι, τσουπ αναβει το pc

Εκτος και αν εσυ εισαι ο ατυχος και εγω ο σουπερ φαρδος :p

• Έχεις χρησιμοποιήσει την Gigabyte E350N-USB3 για xbmc σε Linux ή windows? Είναι πολύ βαρύ το xbmc για αυτή τη mobo?
  • Τα αρχεία θα παίζουν σε TV
  • Εξωτερικό USB 3 ή file server για αρχεία

Gigabyte E350N-USB3 αυτο εχω στο δικο μου htpc/file server

το xbmc σαν εφαρμογη/προγραμμα δεν ειναι βαρρυ και σιγουρα η επεξεργαστικη ισχυς φτανει και περισσευει

σκεψου μονο πως το xbmc το τρεχαμε σε μηχανακια τυπου Ρ4 πιο πριν, οποτε καταλαβαινεις.

Αλλα κατα τη γνωμη μου, πανε σε 8γιγα μνημης για να εχεις smuthness

εγω που εχω 4, ειναι φορες που μου τη σπαει η φαση, ειδικα σε σχεση με το main rig μου που φοραει 16γιγα

η kozuti ειναι η ψυκτρα που εχω επιλεξει εγω στο μηχανακι που προκειται να στησω εντος των ημερων (που ανεφερα πιο πανω)

Μην την παρεις ομως κατευθειαν, γιατι δεν ειναι και σιγουρο οτι θα την χρειαστεις

Για να σου δωσω μια εικονα

Το HTPC φοραει την παραπανω μητρικη+cpu

εχω αφεραισει το μανησιο 4αρι φουρφουρακι και εχω κοτσαρει πανω εναν 12αρη ανεμηστηρα

μεσα στο κουτι που φιλοξενει το συστημα μου, υπαρχει ενας 12αρης ακομα σε θεση ομως, που φυσαει μονο τους δισκους και οχι την μητρικη

exaust fan δεν υπαρχει επισης, παρα μονο του τροφοδοτικου μου

Και υπολογισε πως το καλοκαιρι εβλεπα 1080p χωρις προβλημα

Οποτε αν υπολοισεις πως εγω στην Ελλαδα, με τις θερμοκρασιες που εχουμε, δεν ειχα αναγκη εξτρα ψυξης, υπολογισε αναλογως για σενα

Παρε πρτα το μηχανακι, στηστω, δουλεψε το και αποφασισε μετα αν χρειαζεσαι εξτρα ψυξη

εκτος και αν σου περισευουν 35 ευρω για πεταμα ;)

Τροφη για σκεψη:

Ενα μεγαλο πλεονεκτημα που εχουν τα zacate/brazos ειναι πως εχουν sata3+usb3 χωρις εξτρα κοστος (πως φαινεται και απο την τιμη της παραπανω μητρικης)

για να εχεις sata3+usb3 σε 1155 σοκετ απο ιintel πρεπει κατ'ελαχιστο να πας στην λυση που σου ανεφερα παραπανω

Ειναι και σχεδον τα διπλα λεφτα ομως :rubik:

Βεβαια με την επιλογη σε 1155 και intel εχεις παραπανω επεξεργαστικη ισχυ

Το θεμα ειναι αν την χρειαζεσαι ομως ;)

To μονο που μπορω να σου πω με απολυτη βεβαιοτητα ειναι πως για HTPC παραπανω επεξεργαστικη ισχυ δεν την χρειαζεσαι ουτε με σφαιρες

Το κακο με αυτες τις επιλογες ειναι πως δεν εχουν δυνατοτητες αναβαθμισης, αλλα στην τελικη τελικη, αν το καλοσκεφτεις, δεν προκειτε ποτε να κατσεις και αναβαθμισεις το HTPC σου σε δυνατοτερο επεξεργαστη

Τουλαχιστον οχι με οσα εχουμε αυτη τη στιγμη σαν δεδομενα και με οσα τυχον περιμενουμε στο αμεσο μελλον

Σε καποια χρονια, μπορει.Αλλα τοτε, πας σε ενα καινουριο μηχανακι παλι ;)

Και κατι τελευταιο

το 150αρι τροφοδοτικο που εχει το κουτακι σου, ειναι υπεραρκετο για να σηκωσει οτι επιλογη και κανεις, ειδικα απο τη στιγμη που θα εχεις πανω μονο εναν δισκο ή και 2

Στο δικο μου μηχανακι εχω πανω την παραπανω μητρικη+2 3.5' δισκους+ssd+2x12αρηδες

Αυτα ολα μαζι, πανω απο 80watt se load δεν τραβανε

Για αυτο και δεν το κλεινω ποτε κιολας ;)

Ειναι σαν να εχεις μονιμως ανοιχτη μια λαμπα μεσα στο σπιτι σου:woot:

CrazyAnt, συμφωνω οτι αυτα τα τηλεκοντρολ ειναι μια φθηνη-μεση λυση, αλλα προτιμω το Κ400 που μπορεις να κανεις τα παντα..! ισως το diNovo Mini να ειναι η καλυτερη λυση για HTPC, αλλα.......ειναι ακριβο...!!!!

Volrath, δεν νομιζω σημερα να υπαρχει μητρικη που να ΜΗΝ εχει επιλογη power on via USB στο Bios. κι αν υπαρχει, ειναι για κλωτσιες!!

[MENTION=4092]cabdik[/MENTION] Εχεις link για το K400

[MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION] Τι λειτουργικό προτείνεις;

Θα δουλέψει το xbmc σε Ubuntu η πρέπει να αγοράσω licence για Windows7;

Είναι όλοι οι drivers ok για xbmc στο υπάρχων σύστημα σου;

Το remote που πρότεινες δουλεύει σε ubuntu ;

[MENTION=4092]cabdik[/MENTION] Εχεις link για το K400

[MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION] Τι λειτουργικό προτείνεις;

Θα δουλέψει το xbmc σε Ubuntu η πρέπει να αγοράσω licence για Windows7;

Είναι όλοι οι drivers ok για xbmc στο υπάρχων σύστημα σου;

Το remote που πρότεινες δουλεύει σε ubuntu ;

για ubuntu δεν μπορω να σου πω γιατι δεν το εχω δοκιμασει, αλλα δεν βρισκω λογο γιατι να εχει καποιο θεμα

Το λειτουργικο ειναι δικη σου επιλογη

Εχω φοραω 7αρια 64μπιτα

Οι drivers γιατι να μην ειναι οκ?

Επισης το xbmc δεν εχει να κανει με τους drivers

Ενα προγραμμα ειναι το οποιο κοτσαρεις πανω στο συστημα σου

Εγω το ανοιγω οποτε θελω να δω κατι

ολη την υπολοιπη ωρα ειναι σε περιβαλλον windows γιατι το μηχανημα το χρησημοποιω και για αλλες δουλειες

Τωρα το αν θα αγορασεις γνησιο λειτουργικο ειναι και παλι δικο σου θεμα ;):p

ολα μαζι, πανω απο 80watt se load δεν τραβανε

Για αυτο και δεν το κλεινω ποτε κιολας

Ειναι σαν να εχεις μονιμως ανοιχτη μια λαμπα μεσα στο σπιτι σου:woot:

Χρεώση ΔΕΗ ανα kWh! Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!

Έχετε παρατηρήσει το πρόβλημα με 24p? Στο παρακάτω setup συνιστούν μια εξτρά κάρτα γραφικών για να μην κόβει η εικόνα κάθε 40δευτερόλεπτα σε επεξεργαστές sandy bridge.

GT 210 = Perfect 24p (23,976) Playback. Intel IGP = Buggy 24p and only (Cannot produce 23,976) playback and loses a frame in every 40.

Πηγή: http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=105816&page=2

προσεξε καλυτερα τι γραφω...

Σε load ειναι το φορτιο που σου ανεφερα ;)

σε idle to cpu καταναλωνει ψιχουλα

οσο για την αναπαραγωγη 1080p (φανταζομαι αυτο εννοεις λεγοντας 24p), με οποιοδηποτε απο τα προαναφερθεντα σεταπς, δεν χρειαζεσαι επιπλεον καρτα γραφικων

[MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION] Οπώτε σε idle θα εισαι καμιά 20άρα, κάτι που στοχεύω!

Θα ξεκινήσω με μια απλή cpu πού είπες και μετά βλέπουμε για δυνατότερη cpu ή κάρτα γραφικών. Το καλό με την Amazon στην Αγγλία είναι ότι δέχεται τα πάντα πίσω αν δεν σου αρέσουν!

Volrath, δεν νομιζω σημερα να υπαρχει μητρικη που να ΜΗΝ εχει επιλογη power on via USB στο Bios. κι αν υπαρχει, ειναι για κλωτσιες!!

Θα με τρελάνετεεεεεεεεεε....

Από s5 state, χωρίς CIR ή το 24pin ATX παραράκι ΔΕΝ μπορείς να κάνεις wake από usb. Οι μόνες συσκευές usb που μπορείς να κάνεις power on, είναι το ποντίκι (συνήθως double click) και το πληκτρολόγιο (συνήθως με 1-5 ή κάποιο συγκεκριμένο power κουμπί.)

Από s3/s4 ναι. Μπορείς. Κοιτάχτε το και πείτε μου.

2 Ζ68 μητρικές και 1 p35 που έχω δεν μπορούν. Και όταν έψαχνα για htpc mobo το ίδιο διάβαζα αριστερά δεξιά.

Έχετε παρατηρήσει το πρόβλημα με 24p? Στο παρακάτω setup συνιστούν μια εξτρά κάρτα γραφικών για να μην κόβει η εικόνα κάθε 40δευτερόλεπτα σε επεξεργαστές sandy bridge.

Πολύ σωστά, οι intel igps έως HD3000 (ίσως και η HD4000) δεν αναπαράγουν σωστά τα 23,976. Αν είσαι ευαίσθητος στο στιγμιαίο frame drop (μια φορά να το δεις, θα το βλέπεις πάντα) είναι μεγάλο deal breaker αφού μιλάμε για htpc.

Φυσικά για να έχεις ομαλή ροή κίνησης σε υλικό 24p θα πρέπει να το υποστηρίζει και η τηλεόρασή σου, ποιά είναι?

Πολύ σωστά, οι intel igps έως HD3000 (ίσως και η HD4000) δεν αναπαράγουν σωστά τα 23,976. Αν είσαι ευαίσθητος στο στιγμιαίο frame drop (μια φορά να το δεις, θα το βλέπεις πάντα) είναι μεγάλο deal breaker αφού μιλάμε για htpc.

Φυσικά για να έχεις ομαλή ροή κίνησης σε υλικό 24p θα πρέπει να το υποστηρίζει και η τηλεόρασή σου, ποιά είναι?

Εχω μια philips 42PFL9603D/10

Απο το Manual:

Supported display resolutions

•Computer formats

Resolution Refresh rate

640 x 480p 60Hz (VGA/HDMI)

600 x 800p 60Hz (VGA/HDMI)

1024 x 768p 60Hz (VGA/HDMI)

1280 x 768p 60Hz (VGA/HDMI)

1360 x 765p 60Hz (VGA/HDMI)

1360 x 768p 60Hz (VGA/HDMI)

1280 x 1024p 60Hz (HDMI)

1920 x 1080i 60Hz (HDMI)

1920 x1080p 60Hz (HDMI)

•Video formats

Resolution Refresh rate

480i 60Hz

480p 60Hz

576i 50Hz

576p 50Hz

720p 50Hz, 60Hz

1080i 50Hz, 60Hz

1080p 24Hz, 25Hz, 30Hz

1080p 50Hz, 60Hz

Υπάρχει πρόβλημα; Sorry δεν έχω κατάλαβει ακόμα τι ακριβώς σημαίνει το 24p!

24hz είναι η συχνότητα ανανέωσης που χρησιμοποιείται στον κινηματογράφο. (p = progressive). Όλα τα bluray αλλά και τα αντίγραφά τους που κυκλοφορούν (avi, mkv κλπ) έχουν αυτή την συχνότητα ανανέωσης. Όμως στην πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς 24 καρέ το δευτερόλεπτο, αλλά 23,976. Το αποτέλεσμα είναι όταν μια κάρτα/player/τηλεόραση ανανεώνει στα 24hz, κάθε 40-41 δευτερόλεπτα να χάνει ένα καρέ λόγω της διαφοράς 24, 23,976.

Οι AMD/Nvidia φαίνεται να το έχουν λύσει το θέμα (νομίζω στην AMD χρειάζεται να ενεργοποιήσεις μια επιλογή στον CCC), η intel όχι ακόμα, και είναι κρίμα γιατί οι μικροί SB/IB είναι διαμαντάκια όσων αφορά απόδοση/κατανάλωση/κόστος για τέτοιες δουλειές (htpc).

H TV σου μια χαρά αναπαριστά τα 23,976, αν της δώσεις φυσικά το ανάλογο σήμα, το οποίο θα γίνει με κάρτα AMD ή nvidia και ενεργοποιώντας στο xbmc την επιλογή "adjust refresh rate to match video". Έτσι θα έχεις στα menu 60hz πχ και όταν θα παίζει ταινία η TV θα ανανεώνει στα hz που πρέπει (κάποιο ακέραιο πολλαπλάσιο των 23,976).

• 3 weeks later...

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

[MENTION=4092]cabdik[/MENTION] , [MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION] Τελικά αγόρασα έναν Celeron Processor G530 με μητρική ASRock B75M-ITX . Όντως ήταν πεταμένα λεφτά για πιο ισχυρό επεξεργαστη. Αυτός είναι υπεραρκετός.

[MENTION=24129]host505[/MENTION] Τελικά δεν είδα κανένα πρόβλημα στην εικόνα με 24p refresh. Μπορεί να είμαι απλά εγώ, αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί τόση φασαρία για κάτι τόσο ασήμαντο.

[MENTION=5714]elapse[/MENTION], [MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION], [MENTION=1199]Volrath[/MENTION] Ώσο για το Remote, ακόμα περιμένω αυτό το USB να έρθει απο Hong Kong!

Έχω κάνει άλλη μια ερώτηση σχετικά με undervolting εδώ. Αν έχετε εμπειρία παρακαλώ βοηθείστε :worship:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.