Jump to content

Συμβουλές για Νέο HTPC

iKarampa

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω ένα case [ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0036CSMSG/ref=oh_details_o03_s00_i00]Antec ISK300-150[/ame] το οποίο θέλω να "γεμίσω" κυρίως χρήση με xbmc. Τι προτείνετε;

Antec ISK300-150 Review εδω: http://www.silentpcreview.com/article959-page1.html

Δεν θα ήθελα integrated CPU, αλλα δεν με πειράζει για integrated GPU. Επίσης δεν έχει σημασία αν είναι AMD ή Intel!

Θα βόλευε αν κάνατε post links για Αγγλικά καταστήματα, αλλά περισσότερο με ενδιαφέρει τι είδους εξαρτήματα προτείνετε :)

Ευχριστώ προκαταβολικά

Επιπλέον πληροφορίες

Έχω το κουτί, μπάτζετ 250 ευρώ εξτρά για τα υπόλιπα.

Αν γίνεται θα ήθελα να μπορώ να το "ανοιγω" με τηλεκοντρόλ

Επιπλέον πληροφορίες 2

Για την ώρα το θέλω μόνο για xbmc. Αργότερα θα ήθελα να του έβαζα ένα πιο δυνατό επεξεργαστή και να τον έδινα στην οικογένεια

Ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για προτάσεις συνδιασμού επεξεργαστή και μητρικής mini ATX 17Χ17 cm (6.7Χ6.7 inches)

mtKXR.jpg

Πηγή: http://www.codinghorror.com/blog/2011/03/revisiting-the-home-theater-pc.html

L6zQO.jpg

Πηγή: http://www.bit-tech.net/blog/2012/06/08/is-size-the-new-battleground/

1 μπατζετ?

2 εχεις κομματια που μπορεις να χρησιμοποιησεις? η ολο το κουτι θα ειναι καινουριο?

3 οταν λες desktop PC, για τι χρηση?

αυτα για αρχη.....!

1 μπατζετ?

2 εχεις κομματια που μπορεις να χρησιμοποιησεις? η ολο το κουτι θα ειναι καινουριο?

3 οταν λες desktop PC, για τι χρηση?

αυτα για αρχη.....!

1. Μπάτζετ τα 250 ευρώ
  2. Απλά έχω αγράσει το κουτι μόνο. Ωστόσο έχω έναν AMD X2 250, αλλά δεν είναι απαραίτηο να τον χρησιμοποιήσω.
  3. Για την ώρα μόνο xbmc. Αργότερα θα ήθελα να του έβαζα ένα πιο δυνατό επεξεργαστή και να τον έδινα στην οικογένεια

μια προταση, καθαρα για HTPC, και η ιδανικη λυση -κατα τη γνωμη μου- ειναι αυτη

PROCESSOR :: AMD A8-5600K 3.6 GHz Quad Core Socket FM2 100W Box (AD560KWOHJBOX) - Visionstudio.gr

πανω σε μια μητρικη FM2 , οπως πχ MOTHERBOARD :: Asrock Socket FM2 FM2A75 Pro4 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

Ομως..., αυτη η λυση δεν εχει προδιαγραφες για ενα πιο δυνατο συστημα αργοτερα!! αυτο παιρνεις, και τελος! αντε, το πολυ πολυ, να πεις οτι αργοτερα του βαζεις μια εξωτερικη καρτα γραφικων για καλυτερη συμπεριφορα σε "χαλαρες" gaming καταστασεις!! αλλα μεχρι εκει..!!

η αλλη προταση, ειναι να εκμεταλλευτεις τον 250 που ηδη εχεις! τον ειχα και εγω και ξερω τι μπορει να κανει!!

ο,τι εχει σχεση με HTPC, το φερνει εις περας ανετα!

εκει μπορεις να παρεις μια AM3+ μητρικη, ουτως ωστε να εχεις τη βαση για πιο δυνατο συστημα αργοτερα, απλα βαζοντας επανω εναν FX! ομως εκει θα πας σε ξεχωριστη καρτα γραφικων...!!

απο INTEL πλευρας, πιστευω οτι με εναν http://www.skroutz.gr/s/380675/Intel-Pentium-G860.html και μια μητρικη http://www.skroutz.gr/s/1700194/Asrock-Z77-Pro3.html, ωστε κι σε αυτη να μπορεις να βαλεις αργοτερα ενα δυνατο i5 cpu....!

το μπατζετ που εχεις βεβαια, ειναι αρκετα περιορισμενο για πληρη πυργο και με προοπτικες....!!

Το κουτί που έχει ο iKarampa είναι mini-ITX, οπότε οι προτάσεις σου [MENTION=4092]cabdik[/MENTION] είναι εντελώς άκυρες. Θα σου πρότεινα FM2 μηχανάκι, όμως τα 150 watt του κουτιού ίσως είναι λίγα. Επίσης, με 250 euro τι θες να πάρεις? Τα πάντα εκτός από κουτί?

Βάλε κάνα Pentium G σε ITX μητρική. Δε τραβάει και πολλά βαττ. Δες η μητρική να έχει CIR και άμα μπορείς να βρεις τηλεκοντρόλ, προσωπικά HTPC χωρίς να ανοίγει από χειρηστήριο δεν είναι HTPC :p.

Το κουτί που έχει ο iKarampa είναι mini-ITX, οπότε οι προτάσεις σου [MENTION=4092]cabdik[/MENTION] είναι εντελώς άκυρες. Θα σου πρότεινα FM2 μηχανάκι, όμως τα 150 watt του κουτιού ίσως είναι λίγα. Επίσης, με 250 euro τι θες να πάρεις? Τα πάντα εκτός από κουτί?

Ναι όλα υπόλοιπα, αύτο που με ενδιφέρει ιδιαίτερα είναι συνδιασμός επεξεργαστή και μητρικής σε miniITX

Βάλε κάνα Pentium G σε ITX μητρική. Δε τραβάει και πολλά βαττ. Δες η μητρική να έχει CIR και άμα μπορείς να βρεις τηλεκοντρόλ, προσωπικά HTPC χωρίς να ανοίγει από χειρηστήριο δεν είναι HTPC :p.

Να υποθέσω ότι ο Pentium G έχει ενσωματωμένη GPU? Τι μητρική προτείνεις? Νομίζω το τηλεκοντρόλ παίζει σοβαρό ρόλο αν θές ένα μηχάνημα μόνο για ταινίες!

μια προταση, καθαρα για HTPC, και η ιδανικη λυση -κατα τη γνωμη μου- ειναι αυτη

PROCESSOR :: AMD A8-5600K 3.6 GHz Quad Core Socket FM2 100W Box (AD560KWOHJBOX) - Visionstudio.gr

πανω σε μια μητρικη FM2 , οπως πχ MOTHERBOARD :: Asrock Socket FM2 FM2A75 Pro4 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

Ομως..., αυτη η λυση δεν εχει προδιαγραφες για ενα πιο δυνατο συστημα αργοτερα!! αυτο παιρνεις, και τελος! αντε, το πολυ πολυ, να πεις οτι αργοτερα του βαζεις μια εξωτερικη καρτα γραφικων για καλυτερη συμπεριφορα σε "χαλαρες" gaming καταστασεις!! αλλα μεχρι εκει..!!

η αλλη προταση, ειναι να εκμεταλλευτεις τον 250 που ηδη εχεις! τον ειχα και εγω και ξερω τι μπορει να κανει!!

ο,τι εχει σχεση με HTPC, το φερνει εις περας ανετα!

εκει μπορεις να παρεις μια AM3+ μητρικη, ουτως ωστε να εχεις τη βαση για πιο δυνατο συστημα αργοτερα, απλα βαζοντας επανω εναν FX! ομως εκει θα πας σε ξεχωριστη καρτα γραφικων...!!

απο INTEL πλευρας, πιστευω οτι με εναν Intel Pentium G860 | Skroutz.gr και μια μητρικη Asrock Z77 Pro3 | Skroutz.gr, ωστε κι σε αυτη να μπορεις να βαλεις αργοτερα ενα δυνατο i5 cpu....!

το μπατζετ που εχεις βεβαια, ειναι αρκετα περιορισμενο για πληρη πυργο και με προοπτικες....!!

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, δυστυχώς δεν θα χωρέσει στο κουτί η μητρική :(

εχετε απολυτο δικιο, δεν κοιταξα το κουτι, λογω ενος σκαλωματος που ειχε το πισι(?), δεν ανοιγε η εικονα!

ετσι, υπεθεσα οτι ηταν "κανονικο" κουτι!!

qbiefox, μην βαρας....!!! αλλα δεν νομιζω οτι ειμαι κι εντελως "ακυρος"....!

απλα αλλαξε τις μητρικες που προτεινα με mini-ITX..!! βεβαια σε FM2 δεν βλεπω ακομα, αλλα σε λιγο καιρο θα βγουν.

οσο για το τροφοδοτικο, τα 150W ειναι υπεραρκετα για ενα τετοιο συστημα, που ΜΑΧ θα τραβαει κατω 100W..!! εκτος κι αν ειναι εντελως μπαφα....!

στο δικο μου HTPC, (που μονο HTPC δεν ειναι...!), η μεγιστη καταναλωση που εχω δει, με μετρητη πριζας, ειναι 185W...! μην τρελαινεστε με τα W..!

iKarampa,

1. και οι 2 επεξεργαστες που προτεινα εχουν ενσωματωμενες καρτες γραφικων, ικανοτατες για Full HD video

2. η ασυρματη διαχειριση του πισι, μπορει ανετα να γινει και με ενα ασυρματο Media πληκτρολογιο..!!

Επιπλέον πληροφορίες

Έχω το κουτί, μπάτζετ 250 ευρώ εξτρά για τα υπόλιπα.

Αν γίνεται θα ήθελα να μπορώ να το "ανοιγω" με τηλεκοντρόλ

Θα χρειαστείς ένα εσωτερικό IR receiver από εδώ και μια μητρική που να έχει CIR header (asrock ή Intel).

Προσωπικά έχω αυτό (αλλά αγορασμένο από το κατάστημα στο ebay) σε μία asrock H77M-ITX και δουλεύει τέλεια(άνοιγμα από S5, σβήσιμο κτλ). Χρησιμοποιώ το openelec σε usb pendrive. Τηλεκοντρόλ είχα αλλά μπορείς να το πάρεις σετ μαζί με το δέκτη.

Προσωπικά έχω αυτό (αλλά αγορασμένο από το κατάστημα στο ebay) σε μία asrock H77M-ITX και δουλεύει τέλεια(άνοιγμα από S5, σβήσιμο κτλ). Χρησιμοποιώ το openelec σε usb pendrive. Τηλεκοντρόλ είχα αλλά μπορείς να το πάρεις σετ μαζί με το δέκτη.

Οπότε πρέπει να κάνω μια τρύπα στο case μπροστά για να βλέπει το IR? Δεν νομίζω να έχει.

ASRock > H77M-ITX

εχει δικιο ο elapse...! αυτη η μητρικη εχει built-in CIR Header ωστε να συνδεσεις πανω απευθειας την πλακετα των υπερυθρων..!!

[MENTION=27609]iKarampa[/MENTION]

καταρχην παμε στα ευκολα :p

για το τηλεχειρηστηριο κοιτας εδω remote control

Εγω εχω το πρωτο πρωτο, το οποιο εχει και joystick το οποιο λειτουργει κανονικα σαν ποντικι (με 360 μοιρες rotation), οποτε μην σε ανησυχει το να εχει η μητρικη σου built in ir-receiver

τωρα στο ζουμι

τα 250 ειναι αρκετα για να κανεις τη δουλεια σου και με το παραπανω, χωρις ομως 2ο δισκο για storage

mobo: [ame=http://www.amazon.co.uk/ASRock-B75M-ITX-Motherboard-Instant-Charger/dp/B007RQ0HKS/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1351166402&sr=8-9]ASRock B75M-ITX[/ame]

cpu: [ame=http://www.amazon.co.uk/Intel-Pentium-Dual-Core-Processor-Socket/dp/B005JBPS48/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1351166584&sr=1-1]Pentium g860[/ame]

ram: [ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00569K7LM/ref=ox_sc_act_title_2?ie=UTF8&smid=A3P5ROKL5A1OLE]8gb ddr3[/ame]

ssd: [ame=http://www.amazon.co.uk/OCZ-VTX3-25SAT3-120G-120GB-Vertex-Internal/dp/B004Q81CKY/ref=sr_1_2?s=computers&ie=UTF8&qid=1351166681&sr=1-2]vertex 3 120 [/ame]

Συνολο κοντα στις 227 λιρες (κοντα στα 280 ευρω δλδ)

Αν τα 250 ειναι το ταβανι σου, μπορεις να κοψεις λιγα φραγκακια βαζοντας 4γιγα μνημη αντι για 8 και τον agility 3 αντι του vertex και εισαι μεσα στο οριο σου.Την μνημη παντως αν μπορεις κρατα την στα 8

Εγω με 4 στο htpc/fileserver ειμαι μεν μια χαρα, αλλα επειδη και η gpu κανει χρηση της μνημης του συστηματος (εγω εχω ενα brazos), θα ηθελα αλλα 4

αν σε παιρνει χρηματικα, κοιταξε αργοτερα να παρεις και ενα cpu cooler γιατι μεσα σε αυτα τα μινι κουτακια επικρατει λιγη ζεστα παραπανω.

Aυτο omvw θα το δεις και στην πραξη.Γιατι απο οτι καταλαβα εισαι εξωτερικο, οποτε δεν νομιζω να εχεις τις θερμοκρασιες που εχουμε εδω

Δες πρωτα πως παει και αν χρειαστεις παιρνεις καποια low profile

Το ιδιο συστηματακι (με διαφορετικη μητρικη και ssd και κουτι) θα στησω εγω για δουλειες γραφειου (για επαγγελματικη χρηση)

Η εναλλακτικη σου, η οποια και θα ριξει αρκετα το κοστος ειναι αντι για mobo+cpu, να πας σε μια λυση τυπου Brazos (AMD), η οποια ειναι υπεραρκετη για HTPC (το ιδιο εχω και εγω) αφου αναπαραγει τα παντα ολα, ομως δεν εχει κανενα περιθωριο αναβαθμισης καθως ο cpu ειναι built in.Θα γλυτωσεις ομως καμια 50αρια λιρες ;) οποτε αξιζει μια σκεψη κατα τη γνωμη μου

Σαν μηχανακι ειναι επισης αρκετο και για απλες δουλειες (σαν pc για την οικογενεια οπως λες), σερφαρισμα office κτλ

Ετσι θα εξοικονομησεις χρηματα για να μπορεσεις να βαλλεις μεσα και δευτερο σκληρο (μηχανικο) για storage

Εγω εχω [ame=http://www.amazon.co.uk/Gigabyte-E350N-USB3-Mini-ITX-Motherboard-Rev/dp/B004NW0KY2/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1351167656&sr=8-6]αυτο[/ame] uder the hood

Εχω μια βασικη ερωτηση ομως

Τα αρχεια media απο που θα τα αναπαραγεις?

Εχεις καποιον file server ή κατι παρεμφερες?

Γιατι αν σκοπευεις να τα εχεις εκει μεσα, τοτε θα πρεπει να ανεβασεις το κοστος σου και να παρεις και εναν μηχανικο δισκο (με τον περιορισμο φυσικα οτι θα προκειτε για 2.5" που ειναι και πιο ακριβοι απο τους αναλογους των 3.5")

Οπότε πρέπει να κάνω μια τρύπα στο case μπροστά για να βλέπει το IR? Δεν νομίζω να έχει.

Αυτό είναι το δύσκολο σε αυτές τις περιπτώσεις: κανένα κουτί, σε λογική τιμή, δεν έχει πρόβλεψη για ir και πρέπει να γίνει η τρύπα χειροκίνητα :/

Αυτό είναι το δύσκολο σε αυτές τις περιπτώσεις: κανένα κουτί, σε λογική τιμή, δεν έχει πρόβλεψη για ir και πρέπει να γίνει η τρύπα χειροκίνητα :/

παιδια δεν χρειαζεται να κανει καποιος τρυπες και μοντες στο κουτι του για εναν απλο πομπο/δεκτη υπερυθρων...Απο τη στιγμη που υπαρχουν usb λυσεις, why all the fuzz?:wall:

To θέμα με το CIR είναι ότι επιτρέπει να ανοίγεις το pc από το τηλεκοντρόλ. Για να κάνεις το ίδιο με τα άλλα τυπικά IR/Blutooth τηλεκοντρόλ, πρέπει να υποστηρίζεται το power on via usb που δεν το έχουν πολλές μητρικές. Αλλιώς υπάρχουν μερικά κιτ που μπαίνουν ενδιάμεσα στο 24πινο του ATX power και σου επιτρέπουν να κάνεις boot.

EDIT: μερικά ROG μοντέλα (υποθέτω και άλλα αντίστοιχα) επιτρέπουν το power on via bluetooth, στον built-in bluetooth reciever που έχουν.

οι περισσοτερες μητρικες εδω και χρονια υποστηριζουν power on via usb

Απο το 2006 και μετα, οτι μητρικη περασε απο τα χερια μου υποστηριζε αυτο το feature

Εξαλλου δεν χρειαζεται να το κλεινεις και ποτε το μηχανημα :hehe:

δεν και και πολυ ρευμα ;)

οι περισσοτερες μητρικες εδω και χρονια υποστηριζουν power on via usb

Απο το 2006 και μετα, οτι μητρικη περασε απο τα χερια μου υποστηριζε αυτο το feature

Εξαλλου δεν χρειαζεται να το κλεινεις και ποτε το μηχανημα :hehe:

δεν και και πολυ ρευμα ;)

Power on via ps2 key/mouse και ethernet ναι, via usb, μπαααααααα...Και γω το ίδιο πίστευα μέχρι που έψαξα mobo για HTPC....

CrazyAnt, αυτο το τηλεκοντρολ το ειχα παρει κι εγω (και μαλιστα αυτη τη στιγμη το εχω εδω μπροστα μου..!!!), αλλα δεν με βολεψε καθολου..!! ουτε η κινηση του ποντικιου μου αρεσε ουτε η διαχειριση του υπολογιστη γενικοτερα..!!

[MENTION=27609]iKarampa[/MENTION]

Η εναλλακτικη σου, η οποια και θα ριξει αρκετα το κοστος ειναι αντι για mobo+cpu, να πας σε μια λυση τυπου Brazos (AMD), η οποια ειναι υπεραρκετη για HTPC (το ιδιο εχω και εγω) αφου αναπαραγει τα παντα ολα, ομως δεν εχει κανενα περιθωριο αναβαθμισης καθως ο cpu ειναι built in.Θα γλυτωσεις ομως καμια 50αρια λιρες ;) οποτε αξιζει μια σκεψη κατα τη γνωμη μου

Σαν μηχανακι ειναι επισης αρκετο και για απλες δουλειες (σαν pc για την οικογενεια οπως λες), σερφαρισμα office κτλ

Ετσι θα εξοικονομησεις χρηματα για να μπορεσεις να βαλλεις μεσα και δευτερο σκληρο (μηχανικο) για storage

Εγω εχω αυτο uder the hood

Εχω μια βασικη ερωτηση ομως

Τα αρχεια media απο που θα τα αναπαραγεις?

Εχεις καποιον file server ή κατι παρεμφερες?

Γιατι αν σκοπευεις να τα εχεις εκει μεσα, τοτε θα πρεπει να ανεβασεις το κοστος σου και να παρεις και εναν μηχανικο δισκο (με τον περιορισμο φυσικα οτι θα προκειτε για 2.5" που ειναι και πιο ακριβοι απο τους αναλογους των 3.5")

• Έχεις χρησιμοποιήσει την Gigabyte E350N-USB3 για xbmc σε Linux ή windows? Είναι πολύ βαρύ το xbmc για αυτή τη mobo?
  • Τα αρχεία θα παίζουν σε TV
  • Εξωτερικό USB 3 ή file server για αρχεία

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.