Jump to content

2πλος ανεμηστηρας πορτας

Kwstas71

Recommended Posts

Καλησπερα,νομιζω πως εδω ειναι το καταλληλοτερο θεμα για να γραψω την απορεια μου.Εδω και πολυ καιρο δουλευα τον υπολογιστη μου χωρις ανεμηστηρα πανω στην πορτα, και ετσι ειδα την προσφορα του [MENTION=3673]hayabusa[/MENTION] ο οποιος χαριζε ενα 12αρι ανεμηστηρα και ειπα να τον δοκιμασω.Ομως για μεγαλη μου εκπληξη οταν γυρισα σπιτι ειδα διπλα απο τον πυργο μου εναν αλλο 12αρι ανεμηστηρα που μου εκανε δωρο ο πατερας μου.Ετσι λοιπον αποφασισα να βαλω και τους 2 στον πυργο.Εχω βαλει τον 1 στο κατω μερος(βαραει καρτα γραφικων και Cpu) επειδη δεν εχει επαφη με τον εξωτερικο χωρο, και εχω βαλει τον 2ο πιο πανω να τραβαει τις θερμοκρασιες απο καρτα και Cpu και να τις βγαζει εξω.Εδω θελω την γνωμη σας, εκανα καλα που εβαλα και τα 2? Εκανα καλα που τα εβαλα τον ενα να φυσαει και το αλλο να ρουφαει?Πρεπει να κανω καποια αλλαγη? Οποιος γνωριζει ή εχει παρομοια εμπειρια θα παρακαλουσα να με βοηθησει :)

• 2 weeks later...
Κώστα, από μπροστά να μπαίνει από πίσω να βγαίνει.

:o:dots:

Ο αέρας στο κουτί!

airflow.gif

Εξαρτάται και τί κουτί έχεις όμως.

Το κουτι που εχω ειναι midi-tower και δεν ειναι σαν την εικονα.Δεν εχει μπροστα καθολου εισοδο για αερα.Εχω βαλει 2 ανεμηστηρες στα πλαγια στην "πορτα" και ενα μικρο πισω.Σε 10 λεπτα ανεβαζω φωτογραφια για να δειτε τι ακριβως λεω.

imag0002yw.jpg

Εδω ειναι απο πλαγια μερια, η "πορτα" που λεω.Εκει που τελειωνει το φαν με το μπλε λεντ ξεκιναει το αλλο..

imag0003gh.jpg

Εδω ειναι το πισω μερος.Στον πανω χωρο για φαν εχω τοποθετησει εναν ανεμηστηρα ο οποιος ρουφαει τον αερα απο το εσωτερικο του πυργου και τον πεταει εξω.

imag0007g.jpg

Εδω ειναι απο μεσα η "πορτα" για να δειτε πως ειναι τα ανεμηστηρακια.(και τα 2 ειναι 12αρια )

imag0008hy.jpg

Και εδω το πισω μερος με το 8αρι νομιζω .

Για οτιδηποτε αλλο θα απαντησω αυριο :)

θα μπορουσες να δοκιμασεις να φυσανε και οι δυο της πορτας και αν μπορεις να βρεις εναν ακομη για πισω να βγαζει αερα.

το τροφοδοτικο τραβαει ή δεν εχει ανεμιστηρα.

παντως ολη η φιλοσοφια ειναι να δημιοθργηθει ρευμα αερα που θα μπαινει στο κουτι και θα βγαινει παιρνωντας και τον ζεστο αερα μαζι του.

Δεν έχει νόημα έτσι όπως το έκανες. Έβαλες 2 ανεμιστήρια δίπλα δίπλα σε αντιθετη φορά. Το ένα αναιρεί το άλλο δηλαδη :p Βάλε και τους 2 να ρίχνουν μέσα αέρα ή βάλε τον 1 απο τους 2 στο μπροστινό μέρος του κουτιού ή βγάλτον τελείως και άσε μόνο έναν, γιατι βλέπω πως στο πίσω μέρος έχει μόνο έναν 8ρη. και με 2 12ρηδες να βάρανε μέσα και 1 8ρη να βγάζει θα έχεις λογικά θετική πίεση μέσα στο κουτί.

[MENTION=24575]Rusty_Tool[/MENTION] Η σιτα που λες ( τις τρυπουλες νομιζω :p ) καλυπτουν ολοκληρωτικα αυτον με το LED και τον αλλον σχεδον καθολου.

[MENTION=16795]drkaras[/MENTION] Δηλαδη μου λες να βαλω και τους δυο να φυσανε μεσα και το/τα πισω ανεμηστηρακια να πετανε τον αερα εξω?Το τροφοδοτικο εχει δικο του ανεμηστηρα(λογικο δεν ειναι αυτο?, εκτος και αν ενοεις κατι αλλο :whistle2: )

[MENTION=3765]HellhammeR[/MENTION] Οταν λες να βαλω τον 1 μπροστα.(Επειδη βαριεμε να ανοιξω το κουτι τωρα) υπαρχουν συγκεκριμενη θεση για να μπει ή απλα το στερεωνω καπου και αφηνω σταθερο τον πυργο?

[MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION] και [MENTION=16795]drkaras[/MENTION] Οταν λετε cable managment ενοειτε να μαζεψω τα καλωδια με κλιπσακια ή με ταινιουλες σε μια μερια ωστε να περναει ο αερας ανεμποδιστος?Ο υπολογιστης αγοραστηκε μεταχειρισμενος και περα απο αλλαγη στην καρτα γραφικων δεν εχει γινει καποια αλλη αλλαγη στο εσωτερικο, επομενως τα καλωδια ειναι οπως τα βρηκα θα βγαλω και αλλη μια φωτο μεσα στην μερα για να σας δειξω πως ειναι γενικα το εσωτερικο του πισι.

@Rusty_Tool Η σιτα που λες ( τις τρυπουλες νομιζω :p ) καλυπτουν ολοκληρωτικα αυτον με το LED και τον αλλον σχεδον καθολου.

oπότε ο δεύτερος (αυτός που στηρίζεται στο σημείο του πανελ που δεν είναι διάτρητο) δουλεύει χωρίς κανενα λόγο μιας κ του έχεις κλείσει την εξοδο κ φυσαέι τον αέρα πάνω στο πάνελ .

Οχι αυτο προσπαθω να εξηγησω πως αυτο το ανεμηστηρακι που δεν εποικινωνει με τον εξωτερικο χωρο, πεταει αερα στο εσωτερικο του υπολογιστη πανω στην καρτα γραφικων συγκεκριμενα και το αλλο που ειναι στο διατρητο σημειο οπως λες πεταει τον αερα προς τα εξω.

Στο μπροστινό μέρος του κουτιού θα έχει θέση για ανεμιστηράκι, θα μπορέσεις να τον βιδώσεις δηλαδή. Δεν νομίζω να μην έχει θέση για τοποθέτηση fan μπροστά. το 99% των κουτιών έχουν.

Οχι αυτο προσπαθω να εξηγησω πως αυτο το ανεμηστηρακι που δεν εποικινωνει με τον εξωτερικο χωρο, πεταει αερα στο εσωτερικο του υπολογιστη πανω στην καρτα γραφικων συγκεκριμενα και το αλλο που ειναι στο διατρητο σημειο οπως λες πεταει τον αερα προς τα εξω.

κ έτσι να είναι απο που τραβάει αέρα?

αλλά είναι ανάποδα απ'οτι τα λες. αυτός με τα λεντ τραβαει αέρα απο έξω προς τα μέσα. ο άλλος απλά φυσάει αέρα πανω στο πάνελ.

Στο μπροστινό μέρος του κουτιού θα έχει θέση για ανεμιστηράκι, θα μπορέσεις να τον βιδώσεις δηλαδή. Δεν νομίζω να μην έχει θέση για τοποθέτηση fan μπροστά. το 99% των κουτιών έχουν.

Ναι βρε Κώστα, μου φαίνεται απίθανα να μήν έχει. Αν δεν έχει είναι "ενάντια" στα πρότυπα του airflow για ATX.

Γιά ρίξε μας κάνα λινκ από το κουτί σου, μάρκα, μοντέλο, για να το δούμε και να σε βοηθήσουμε καλύτερα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.