Telumetar Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2012 Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο προγραμμα για να συγχρονιζω τα αρχεια μου σε 2 υπολογιστες και ενα στικακι. Ουσιαστικα μεχρι τωρα δουλευα τον ενα υπολογιστη εκανα οτι αλλαγες ηθελα περναγα τα αρχεια στο στικ κ μετα τα μετεφερα στο αλλο. Η ολη διαδικασια μπορει καπως να αυτοματοποιηθει; και οι δυο υπολογιστες εχουν προσβαση στο ιντερνετ. Θα ταν ιδανικο αν σε φαση dropbox υπηρχε κατι...Στάλθηκε από το GT-N7000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PGM Οκτώβριος 23, 2012 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2012 Και το dropbox γιατι δεν σου κανει ? Sent from my iPad using Tapatalk HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Telumetar Οκτώβριος 23, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2012 Γτ γινεται αυτοματος συχρονισμος μεσω dropbox? O.oΣτάλθηκε από το GT-N7000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PGM Οκτώβριος 23, 2012 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2012 Μα φυσικα αμα εχεις σεταρει το dropbox και στα δυο πισι , οταν κανεις αλλαγες στο ενα , περνανε και στον αλλο. Το dropbox ειναι ενας ιντερνετικος σκληρος που εχεις προσβαση απο παντου μεσω ιντερνετ ..... Sent from my iPad using Tapatalk HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Telumetar Οκτώβριος 23, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2012 O.o Anyway Θα το δωΕπειδη ομως θελω να συγχρονίζω και ενα σερβερ με το ενα pc που εχει προσβαση στο ιντερνετ θα θελα κ ενα προγραμματάκι να μεταφέρω καποια πραγματα! Παντως thnx θα το ψαξω για το dbox Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Οκτώβριος 23, 2012 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2012 Μπορείς να δοκιμάσεις και το Skydrive. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Telumetar Οκτώβριος 23, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2012 Βασικα με το σερβερ θελω να κανω κατι παρόμοιο με συγχρονισμό . Θελω μια συγκεκριμένη ώρα θέλω να εγράφονται ορισμένα αρχεία απο τον ένα δισκο σε ένα αλλο (να παίρνω δλδ Backup) .Αυτο ειναι το βασικό μου θέμα. Τώρα για να τα μεταφέρω κ σε άλλο υπολογιστή για μεγαλύτερη ασφάλεια (εντός lan δικτυου με το σερβερ, απλα ο σερβερ δε βλεπει ιντερνετ). Ουσιαστικα να παιρνω δυο Backup ,ενα τοπικο (σε 2ο δισκο) και ενα δικτυακό (σε αλλο pc) Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Οκτώβριος 23, 2012 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2012 Απλα...1) φτιαξε ενα .bat αρχειο με τις εντολες αντιγραφης η backup,2) ρυθμισε το schedule των windows να τρεχει το .bat τις ωρες/μερες που θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Telumetar Οκτώβριος 23, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2012 μαλιστα. κατανοητη η λογική ...κ σε τι γλώσσα γράφω στα .bat ? Οχι πως ξερω απο προγραμματισμό ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
koshal Οκτώβριος 23, 2012 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2012 Free File Sync FTW Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Οκτώβριος 24, 2012 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2012 εντολες ms-dos θα βαλεις !θα τις γραψεις πχ σε notepad (προτεινω το notepad++) Link to comment Share on other sites More sharing options...
suboy Οκτώβριος 24, 2012 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2012 κοίτα και το Allway Sync Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Οκτώβριος 24, 2012 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2012 Μπορείς να κοιτάξεις και το Mesh από την σουίτα live essentials 2011 της microsoft. Μην κατεβάσεις όμως την έκδοση 2012 γιατί προμοτάρουν το skydrive και έχουν αφαιρέσει το live Mesh. Ουσιαστικά το live Mesh όσο τρέχει συγχρονίζει τους φακέλλους που έχεις επιλέξει μέσω internet αλλά χωρίς ενδιάμεσα να αποθηκευτούν τα αρχεία σε κάποια cloud υπηρεσία όπως skydrive, dropbox κτλ.Στην πράξη να περιμένεις ταχύτητες της τάξεως των 80 ΚΒ/sec σε up/down και μπορείς να διαλέξεις όσους φακέλλους θες για συχρονισμό μεταξύ 2 ή και περισσότερων υπολογιστών. Προφανώς για να δουλέψει χρειάζεται να τρέχει στο background το πρόγραμμα και να είναι ταυτόχρονα και οι 2 υπολογιστές αναμμένοι και σε ιντερνετ. Αν δεν σε πειράζει να αποθηκεύονται τα αρχεια σου σε cloud (δεν το συνιστώ για αρχεία εργασίας) τότε μπορείς να πας σε skydrive, dropbox και ένα σωρό άλλες cloud λύσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Οκτώβριος 24, 2012 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2012 Δούλευα το SyncToy για τη δουλειά που θέλεις και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Κάποια στιγμή δεν το έβρισκα/σταμάτησε η υποστήριξή του και το γύρισα στο Mesh που λέει κι ο φίλος παραπάνω. Ήταν super αλλά οι της Microsoft για κάποιο λόγο το αντικατέστησαν με το Skydrive που είναι μάπα για τη δουλειά αυτή - τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Κάποιος θα είχε "έμπνευση".Με τα πολλά κατάφερα να βρω αντικαταστάτη που λέγεται Cubby και δουλεύει άριστα. Μη σου πω έχει και καλύτερο handling των conflicts σε σχέση με το Mesh. To μόνο κακό είναι ότι προς το παρόν παίζει μόνο με invite.Μπορείς να κάνεις register στο site παραπάνω και να περιμένεις invite ή να σε κάνει κάποιος που είναι ήδη χρήστης.Έχω 2 invites διαθέσιμα, αν κάποιος ενδιαφέρεται. Απλά θα παρακαλούσα, επειδή ξεκινάς με 5 invites, όποιος κάνει join να κάνει invite κι άλλα παιδιά από το Lab που ενδεχομένως να ενδιαφερθούν.Απλα...1) φτιαξε ενα .bat αρχειο με τις εντολες αντιγραφης η backup,2) ρυθμισε το schedule των windows να τρεχει το .bat τις ωρες/μερες που θες.Γιάννη, τα προγράμματα που λέμε έιναι πολύ πιο sophisticated από αυτό που περιγράφεις.Μπορείς να έχεις τα αρχεία σου να συγχρονίζονται μεταξύ δύο ή παραπάνω PC (προαιρετικά και στο cloud), είναι προσβάσιμα από αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό κλπ κλπ..Το σημαντικότερο: Kάνει ένα τυπικό version control οπότε αν δουλέψεις ένα αρχείο στο PC κι ένα άλλο στο laptop, θα περάσει και στα δύο devices τις νεώτερες εκδόσεις των αρχείων. Επίσης αν σε ένα PC δημιουργήσεις αρχείο το δημιουργεί αυτόματα και στο άλλο - αν σβήσεις, το ίδιο. Και άλλα πολλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Οκτώβριος 24, 2012 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2012 κοίτα και το Allway SyncΑυτό και το SyncToy που το βρίσκεις πολύ εύκολα. Δεν έχει τις δυνατότητες του Allway Sync, αλλά δουλεύει άριστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Οκτώβριος 24, 2012 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2012 Το SyncToy έτρωγε κάτι φρικες και δυστυχώς έχει σταματήσει η ανάπτυξη του. Για την εποχή του καλό ήταν (γιαυτο άλλωστε το "αγόρασε" η MS και το έβαλε στα Essential tools), αλλά πλέον λίγο ξεπερασμένο. Αν θυμάμαι καλά (το εχω παρατησει 2-3 χρονια) έπρεπε να πατάς εσυ κουμπι για συγχρονισμό ενώ τα αλλά το κάνουν αυτόματα με το που θα γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στους συγχρονισμενους φακέλους. Επίσης τα PC πρέπει να ειναι στο ίδιο δίκτυο ενώ οι πιο σύγχρονες εφαρμογές δουλεύουν και μέσω net (βλ. δε χρειάζεται να φέρω το laptop στο σπιτι για να συγχρονιστουν). Επιπλέον άλλες εφαρμογές σου δίνουν και τη δυνατότητα να κρατάς στο cloud επιλεγμένους φακέλους ώστε να έχεις τα αρχεία διαθεσιμα ακόμα κι αν κάποιο PC ειναι offline ή/και να μοιράζεσαι φακέλους με τρίτους (που προφανώς τρέχουν ίδιο πρόγραμμα, π.χ. cubby). Επίσης πολύ χρήσιμη η ύπαρξη εφαρμογών για smartphones που δίνουν τη δυνατότητα να ανεβαζεις κατευθείαν απο το κινητό στους προαναφερθέντες φακέλους (πχ τραβας photo και τη στέλνεις άμεσα στο PC) ή να βλέπεις τα αρχεία των φακελων στο κινητό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Telumetar Οκτώβριος 24, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2012 Προς το παρόν θα δοκιμάσω τα άλλα και αν δε προχωρησουν ως θέλω ίσως παω στο cubby κ ισως σε απασχολήσω με ενα invite συνάδελφε. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. I ll let you know with the results thnx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.