Jump to content

Gaming Mouse...!

Ερνεστος

Recommended Posts

Ναι, το γνωρίζω πως υπάρχουν διάφορα. Η ερώτηση έγινε κυρίως γιατί δεν βλέπω να τα προτείνει κανείς :p

Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply
Δεν υπαρχει θεμα με το jitter, μεινε με το ταλεντ, εχει τοσο μεγαλες πατουρες το zowie που θα το ευχαριστηθεις πιστευω :) αμα εισαι intelli3 fan ΜΗΝ το σκεφτεσαι καν για AM, το EC2 ειναι στην ουσια ενα "mini-deathadder" οποτε θα σε βολεψει πολυ ΚΑΙ σε RTS, διαστασεις εχει ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιες με ενα intellimouse optical 1.1, απλα διαφορετικη κλιση :)

2300 τα πιανει με το native 1800dpi setting + 1.25x μεγεθυνση λογω φακου, δεν ειναι και οτι καλυτερο imo, καλυτερα να το δουλευεις στα 1150 και οταν παιζεις fps με χαμηλο sens στα 450, το polling rate ΠΡΕΠΕΙ να το εχεις στα 500hz αντι για 1000 που ειναι μαμα, μπορεις να το πας 500hz κρατωντας πατημενο το πλαινο που βρισκεται πιο κοντα στον αντιχειρα σου ενω συνδεεις το mouse στην usb.

Μετα θα δεις με το mouserate.exe αν βγαζει 499hz ΣΤΑΘΕΡΑ, εμενα με αυτο το κολπο εβγαζε στην μητρικη μου 466average οποτε το γυρισα στα 1000 και μετα εκανα downsampling με το HIDUSBF.

Τσεκαρε και αυτο το review HaiiYaa's Zowie Ec2 evo review

:T:ευχαριστω , με επεισες :p

απο το σιτε της zowie να το τσιμπησω ή προτιμαμε κανα αλλο;

:T:ευχαριστω , με επεισες :p

απο το σιτε της zowie να το τσιμπησω ή προτιμαμε κανα αλλο;

Απτο site ναι, ειναι 11 ευρω τα μεταφορικα αλλα εχεις τουλαχιστον το κεφαλι σου ησηχο λογω tracking, επισης ειναι πολυ γρηγοροι, συνηθως οποτε παιρνω απο εκει μου τα φερνουν στην πορτα σε 3 εργασιμες !

Για να αλλάξεις το polling rate απο το Zowie πρέπει να βάλεις 3rd party πρόγραμμα? ή να το κάνεις με πατημένο το κουμπί βάζοντας το στην usb? απο το λογισμικό του δεν γίνεται απευθείας αλλαγή? Και κάτι ακόμα που θέλω να ρωτήσω το EC1, EC2 και το AM στα πλαινά τους είναι και αυτά rubber ή glossy ?

Για να αλλάξεις το polling rate απο το Zowie πρέπει να βάλεις 3rd party πρόγραμμα? ή να το κάνεις με πατημένο το κουμπί βάζοντας το στην usb? απο το λογισμικό του δεν γίνεται απευθείας αλλαγή? Και κάτι ακόμα που θέλω να ρωτήσω το EC1, EC2 και το AM στα πλαινά τους είναι και αυτά rubber ή glossy ?

Αναλογα με το mobo, σε 3 δικα μου μονο με hidusbf γινεται δουλεια, οταν πουλησα το AM ομως ο αγοραστης μου ειπε οτι βγαζει 499hz χωρις third party, στο default (1000hz) setting δεν μου εβγαζε προβλημα το mouserate.exe, εδειχνε 999 σταθερα οταν εκανα κυκλακια μεσα στο παραθυρο του προγραμματος.

Επειδη ομως στα 1000hz μπορουσα να το κανω να βγαλει neg accel σχετικα ευκολα, προτιμησα να μπω στην διαδικασια να το σεταρω στα 500 για να εχω το κεφαλι μου ησυχο :)

τα EC βγαινουν σε 2 εκδοσεις, μαυρο - FULL rubber και ασπρο - FULL glossyλ, το AM βγαινει σε 3 εκδοσεις, μαυρο full rubber, AM-GS που ειναι μαυρο με Glossy Sides και AM-FG που ειναι ασπρο Full Glossy

Για του λογου το αληθες μπορεις να τσεκαρεις την επισημη σελιδα

ZOWIE GEAR - Mice

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=XCtGQNiBbOE&t=0m14s]KOTSOVOLOS - 30 δοσεις έως 14 4 2012 - YouTube[/ame]

:p

edit : ΔΕΝ εχουν λογισμικο τα zowie, ειναι LAN φαση ;-)

[MENTION=2162]GruntGR[/MENTION] δες λίγο

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=hl7NpWzPUEc]Zowie EC1 eVo skipping test. (please read description) - YouTube[/ame]

έχει τέτοιο θέμα εσύ? Σε goliathus speed edition mousepad που έχω θα έχει τέτοιο θέμα με το tracking ?:...:

[MENTION=2162]GruntGR[/MENTION] δες λίγο

Zowie EC1 eVo skipping test. (please read description) - YouTube

έχει τέτοιο θέμα εσύ? Σε goliathus speed edition mousepad που έχω θα έχει τέτοιο θέμα με το tracking ?:...:

στα 450dpi 500hz το enotus μου βγαζει 3.47m/s σε puretrak talent και everglide titan, θα δοκιμασω και σε hien οταν ερθει το μαυρο επομενη βδομαδα.

Goliathus δεν εχω, μονο qck fnatic+ που ειναι πρακτικα το ιδιο υφασμα και αισθηση αλλα ΔΕΝ ειναι μονοχρωμο με οτι αυτο συνεπαγεται

Στο μονο μαυρο της συλλογης μου που θυμαμαι να εχει θεμα το zowie ειναι το cm storm RX, μεγαααλη ξενερα, 2.5 m/s στο enotus και μπολικο jitter στο paint :s

Τωρα δεν νομιζω να ισα και ομοια το goliathus με το boogie pad XL, δεν βαζω το χερι μου στην φωτια ομως :p

Θέλω και εγώ ένα τέτοιο χαλί για το Kinzu v2!!!

Μπορείτε να στείλετε κανα λινκ?

Λοιπόν, προμηθεύτηκα το Logi G400. Verdict: FAIL.

Ίσως είχε λίγο καλύτερη "χούφτα" από το Μ500, αλλά από κει και πέρα να xesw και τα dpi και τις on the fly ρυθμίσεις. Παιδεύτηκα ΠΟΛΛΗ ώρα να βρω μια χρυσή τομή μεταξύ ταχύτητα και ακρίβειας, την ταχύχτητα την έχει, με την ακρίβεια όμως είναι μαλωμένο. Δοκίμασα ΚΑΘΕ πιθανό σενάριο, τόσο με τις δικές του ρυθμίσεις όσο και με τις ρυθμίσεις του λειτουργικού και πάνω σε κάθε πιθανό και απίθανο pad και με βαρύδια και χωρίς βαρύδια τα πάντα όλα λέμε...

Η κατάσταση είναι on-off: ή θα είναι σφαίρα και θα πρέπει να αναπροσαρμόζω 4-5 φορές το σημείο στόχευσης όταν "φτάνω" εκεί ή θα είναι απίστευτα αργό (σε βαθμό να μετακινώ ολόκληρο στο καρπό για εκατοστά ίσως) με φυσικά "αναπόφευκτη" ακρίβεια.

ΔΕΝ μπόρεσα ούτε μία στιγμή να βρω χρυσή τομή, να πω ό,τι "εντάξει, θα κάνω λίγη υπομονή, θέμα συνήθειας είναι...". Δε μου ενέπνευσε ούτε για μία στιγμή εμπιστοσύνη, χώρια που ναι μεν καλή η χούφτα του, αλλά αναγκάζει και τον καρπό να "σπάει" με άσχημη γωνία. Ακόμη και η ροδέλα του ήταν πιο βαρετή και βαριά κι απ'το θάνατο...

Αναγκαστικά, επέστρεψα με συνοπτικές διαδικασίες στο Μ500, ξαναμπήκα στις ρυθμίσεις μέσω 7ριών και έκανα έναν αναγκαίο συμβιβασμό γιατί είχα μπροστά και μία τεράστια μετάφραση αρκετών χιλιάδων λέξεων με deadline σήμερα το πρωί. Το Μ500 μπορώ να πω ότι τα πήγε αρκετά καλά, αν και από ακρίβεια και αυτό ΠΟΛΥ μακριά από το απίστευτο, σφαιράτο, ακριβέστατο και απροβλημάτιστο Razer (nomen est omen!).

Με τούτα και με κείνα, το πούλο το gaming mouse Logitech G400.

Αν ενδιαφέρει κάποιον, το σκοτώνω 25€, αγορασμένο 33€ την Παρασκευή με αποδείξεις κτλ κτλ κτλ και όχι παραπάνω από 30 λεπτά χρήσης. Θα βάλω και κανονική αγγελία φυσικά.

Άρα, μένω με το χρεπάκι το Μ500 και ψάχνω για ποντίκι μόνο με test-drive πλέον.

βασικά το g400 είναι update του mx518, δεν νομίζω να μην είχες πιάσει ποτέ το mx518, θα έπρεπε να ξέρεις πάνω κάτω τι έπαιρνες. Και να μην είχες πιάσει το 518 σε κάποιο netcafe να πήγαινες θα το είχαν κάποιοι υπολογιστές 100%.

off-topic: [MENTION=2162]GruntGR[/MENTION] απο Zowie υπάρχει κάποιο ποσό και πάνω που στέλνουν δωρεάν Ελλάδα για να γλυτώσεις τα 11 ευρώ μεταφορικα?

βασικά το g400 είναι update του mx518, δεν νομίζω να μην είχες πιάσει ποτέ το mx518, θα έπρεπε να ξέρεις πάνω κάτω τι έπαιρνες. Και να μην είχες πιάσει το 518 σε κάποιο netcafe να πήγαινες θα το είχαν κάποιοι υπολογιστές 100%.

off-topic: [MENTION=2162]GruntGR[/MENTION] απο Zowie υπάρχει κάποιο ποσό και πάνω που στέλνουν δωρεάν Ελλάδα για να γλυτώσεις τα 11 ευρώ μεταφορικα?

Γιατί, ρε αγορίνα πρέπει σώνει και καλά να έχω πιάσει το 518 και να το έχω δει και σε ιντερνετκαφέ? :cool::no:

12 χρόνια με very personal computer, 2 ποντίκια είχα. Ούτε σβράρνα έπερνα τα ποντίκια για δοκιμές και σε καφέ πήγα 2 φορές από ανάγκη...

Razer και πάλι Razer, αλλά που να το βρω... :hang3:

Τουλαχιστον το Deathadder παιζει σε πολλα μαγαζια

Λογικα Πλαισιο θα το εχουν εκτος συσκευασιας για δοκιμη.

Ρε Ερνεστο,γιατι δεν χτυπας ενα lachesis,deathadder; Ακομα και το abyssus ειναι διαμαντι,λιγο μικρο αλλα θαυματουργο!

Στο λεω γιατι και εγω δεν αλλαζω μαρκα,οχι επειδη μου αρεσει η σελιδα με τα πρασινα φιδια ή επειδη ειμαι βλαμενος,αλλα επειδη απλα αυτο που προσφερουν τα razer δεν μπορει να το δωσει κανενα ποντικι αλλης μαρκας.Δεν χρειαζονται εξηγησεις,ποσα dpi κτλ. απλα ΔΕΝ κανουν.Αν συνηθησεις σε razer δεν μπορεις να δουλεψεις με αλλο ποντικι.

Λοιπόν, προμηθεύτηκα το Logi G400. Verdict: FAIL.

Ίσως είχε λίγο καλύτερη "χούφτα" από το Μ500, αλλά από κει και πέρα να xesw και τα dpi και τις on the fly ρυθμίσεις. Παιδεύτηκα ΠΟΛΛΗ ώρα να βρω μια χρυσή τομή μεταξύ ταχύτητα και ακρίβειας, την ταχύχτητα την έχει, με την ακρίβεια όμως είναι μαλωμένο. Δοκίμασα ΚΑΘΕ πιθανό σενάριο, τόσο με τις δικές του ρυθμίσεις όσο και με τις ρυθμίσεις του λειτουργικού και πάνω σε κάθε πιθανό και απίθανο pad και με βαρύδια και χωρίς βαρύδια τα πάντα όλα λέμε...

Η κατάσταση είναι on-off: ή θα είναι σφαίρα και θα πρέπει να αναπροσαρμόζω 4-5 φορές το σημείο στόχευσης όταν "φτάνω" εκεί ή θα είναι απίστευτα αργό (σε βαθμό να μετακινώ ολόκληρο στο καρπό για εκατοστά ίσως) με φυσικά "αναπόφευκτη" ακρίβεια.

ΔΕΝ μπόρεσα ούτε μία στιγμή να βρω χρυσή τομή, να πω ό,τι "εντάξει, θα κάνω λίγη υπομονή, θέμα συνήθειας είναι...". Δε μου ενέπνευσε ούτε για μία στιγμή εμπιστοσύνη, χώρια που ναι μεν καλή η χούφτα του, αλλά αναγκάζει και τον καρπό να "σπάει" με άσχημη γωνία. Ακόμη και η ροδέλα του ήταν πιο βαρετή και βαριά κι απ'το θάνατο...

Αναγκαστικά, επέστρεψα με συνοπτικές διαδικασίες στο Μ500, ξαναμπήκα στις ρυθμίσεις μέσω 7ριών και έκανα έναν αναγκαίο συμβιβασμό γιατί είχα μπροστά και μία τεράστια μετάφραση αρκετών χιλιάδων λέξεων με deadline σήμερα το πρωί. Το Μ500 μπορώ να πω ότι τα πήγε αρκετά καλά, αν και από ακρίβεια και αυτό ΠΟΛΥ μακριά από το απίστευτο, σφαιράτο, ακριβέστατο και απροβλημάτιστο Razer (nomen est omen!).

Με τούτα και με κείνα, το πούλο το gaming mouse Logitech G400.

Αν ενδιαφέρει κάποιον, το σκοτώνω 25€, αγορασμένο 33€ την Παρασκευή με αποδείξεις κτλ κτλ κτλ και όχι παραπάνω από 30 λεπτά χρήσης. Θα βάλω και κανονική αγγελία φυσικά.

Άρα, μένω με το χρεπάκι το Μ500 και ψάχνω για ποντίκι μόνο με test-drive πλέον.

Βαριδια ? ποια βαριδια ? :S

Το ποντικι ειναι by default στα 1000hz και εχει native αναλυσεις τα 800 και 3600dpi, να υποθεσω το pointer speed το αφησες στην μεση, το "improve pointer precision" πιο κατω το απενεργοποιησες, εγκατεστησες το markC acceleration fix για win7 απο πριν και τσεκαρες μετα με το mouserate.exe αν οντως βγαζεις 999hz σταθερα οταν κανεις κυκλακια..

Στο θεμα της εργονομιας δωστου 1-2 μερες πριν αποφασισεις αν σου κανει η οχι ,

Τελος σε τι επιφανεια το εβαλες/δοκιμασες ? τα παραπανω που γραφεις με κανουν να υποθετω οτι δεν εχεις κανει ολα τα παραπανω βηματα ή/και το ειχες βαλει να τσουλαει πανω σε κανενα ασπρο icemat/κανενα μεταλλο :p

Ρε Ερνεστο,γιατι δεν χτυπας ενα lachesis,;

LOL

Αν συνηθησεις σε razer δεν μπορεις να δουλεψεις με αλλο ποντικι.

LOL x2

I detect fanboi :p

Το Lachesis είναι το ποιο άβολο ποντίκι που έχω πιάσει, και μου χάλασε και χωρίς λόγο (σταμάτησε να λειτουργει o sensor απο την μία στιγμή στην άλλη). Και γενικά τα razer είναι προβληματικά σαν ποντίκια, είχα το imperator και το taipan, ενώ μου άρεσαν σαν ποντίκια, είχαν θέματα με το tracking και με το accelaration και με το USB (σβήνανε ξαφνικά και έπρεπε να βγάλεις και ξαναβάλεις το USB κτλπ). Μόνο με το deathadder δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα.

Εμενα παλι το g400 μου εκατσε πολυ καλητερα απο το DA..+ οτι δεν ειδα καποια διαφορα..Μονο τα καγκουροledακια μου ελειψαν..

Στάλθηκε από το LG-P990 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

τελικά αξίζει το g400?γιατι σκέφτομαι και εγώ να το πάρω και θα ήθελα άν μπορείτε να μου προτείνεται και κάποιο mousepad αν γίνετε.

Βαριδια ? ποια βαριδια ? :S

Το ποντικι ειναι by default στα 1000hz και εχει native αναλυσεις τα 800 και 3600dpi, να υποθεσω το pointer speed το αφησες στην μεση, το "improve pointer precision" πιο κατω το απενεργοποιησες, εγκατεστησες το markC acceleration fix για win7 απο πριν και τσεκαρες μετα με το mouserate.exe αν οντως βγαζεις 999hz σταθερα οταν κανεις κυκλακια..

Στο θεμα της εργονομιας δωστου 1-2 μερες πριν αποφασισεις αν σου κανει η οχι ,

Τελος σε τι επιφανεια το εβαλες/δοκιμασες ? τα παραπανω που γραφεις με κανουν να υποθετω οτι δεν εχεις κανει ολα τα παραπανω βηματα ή/και το ειχες βαλει να τσουλαει πανω σε κανενα ασπρο icemat/κανενα μεταλλο :p

LOL

LOL x2

I detect fanboi :p

Το δοκίμασα πάνω σε υφασμάτικο pad (ελαστικά αφρώδες υλικό από κάτω, πυκνό ύφασμα από πάνω), σε pad από καλή δερματίνη, σε pad από alcantara και σε pad από fine leather. Τα τελευταία είναι υλικά που χρησιμοποιω για τις εγκαταστάσεις στο αμάξι, η alcantara είναι μακράν η καλύτερη, αλλά λερώνει πάρα πολύ εύκολα, όπως και το δέρμα εξάλλου. Η δερματίνη με έχει βολέψει πάρα πολύ, ούτε 2 χιλιστά ύψος και πλένεται/καθαρίζεται με νεράκι... Zero result.

Τα λοιπά μαγικά που περιγράφεις φυσικά και τα εφήρμοσα, zero result.

Βαρύδια φυσικά ΔΕΝ έχουν τα ποντίκια αυτά, προμηθεύομαι όμως αυτοκόλλητα βαρυδιάκια των 5 και 10gr από βουλκανιζατέρ και τα κολλάω όπου με βολεύει πάνω (ή και μέσα) στο ποντίκι μέχρι να πετύχω την επιθυμητή αδράνεια και "ζύγισμα". Zero result.

Γενικά, "δεν είμαι και χθεσινός" :cool:, απλά πλέον ΔΕΝ έχω χρόνο να ασχοληθώ με το hardware, οπότε σκέφτηκα ό,τι θα μποορύσα να βοηθηθώ από γνώμες πολύ πιο έμπειρων στο θέμα χρηστών. Πράγματι, άντλησα πολύτιμες πληροφορίες, αλλά ενώ ήλπιζα ότι το G400 θα είναι τελείως plug'n'play, έζησα μια απογοήτευση...

ΝEVER MIND! Θα συνεχίσω το ψάξιμο, αν μπορέσω θα περάσω και από μαγαζιά να τα δω από κοντά όλα τα τρωκτικά.

Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή, keep the feed-back!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.