Jump to content

Προβλημα με λαπτοπ

panoskor

Recommended Posts

Γεια σας παιδια,

Το προβλημα ειναι το εξης:

Εδω και 2 χρονια εχω ενα acer aspire και προσφατα κανει κατι περιεργα η οθονη.Δειχνει συνεχεια μαυρο και για να δειξει κανονικα πρεπει να πατησεις δυο κουμπια.. το fn και ενα αλλο.. Μετα οταν γυριζει στο κανονικο τοτε δεν περνανε 2 δευτερολεπτα και ξανα ολα μαυρα!Εχω δοκιμασει να κανω update τους drivers της καρτας γραφικων αλλα τιποτα.. επισης εκανα και restore τα settings της οθονης αλλα και παλι τιποτα.

Αν μπορειτε να βοηθησετε επειδη το προβλημα ειναι πολυ εκνευριστικο και αποτι νομιζω ειναι και πολυ απλο!

Ευχαριστω..

Καλησπέρα

απο ότι γραφεις δεν πρόκειται για κάτι σε επίπεδο λογισμικού , αλλά κάτι σε επίπεδο υλικού

Αν σε εξωτερική οθόνη δείχνει κανονικά χωρίς διακοπές, τότε κάποιο θέμα έχει η οθόνη ή το ινβερτερ της οθόνης.

Αν και στην έξω ανάβει και σβήνει τότε μάλλον κάτι παίζει με την κάρτα γραφικών

Όταν λές ότι δείχνει μάυρο, αν την φωτήσεις με έναν φακό ή την κοιτάξεις απεναντι στο ήλιο βλέπεις μέσα να δείχνει κανονικά εικόνα?

Αν συμβαίνει αυτό τότε πρόκειται για το ινβερτερ της οθόνης το οποίο είναι στα τελευταία του.

Μια σχετικά φθηνή ζημιά.

Αν δεν δείχνει πραγματικά τίποτα με σιγουριά και κάνει το ίδιο και στην εξωτερική, θα σου πρότεινα πρώτα να τσεκάρεις θερμοκρασίες και να του κάνεις ένα γερό φύσημα της ψύκτρας.

Αν δεν αλλάξει κάτι πήγαινε το σε κάποιον να το κοιτάξει απο κοντά και αν έχει να σου δοκιμάσει μια άλλη κάρτα γραφικών (αν βέβαια εισαι τυχερός και ειναι αποσπώμενη)

Ενα ακόμα πραμα που καλό ειναι να το ελέγξεις αν και σπανίως ευθύνεται είναι το κουμπάκι που πατιέται όταν κλείνεις το καπάκι της οθόνης.

Ποιο μοντελο ειναι ?

Καποια acer εχουν προβλημα οχι μονο στο inverter αλλα και στο κυκλωμα τροφοδοσιας.

(αν ηταν καμμενο το inverter σου δεν θα αναβε ποτε ξανα και για κανεναν λογο)

Το ινβερτερ μπορει να έχει διάφορα προβλήματα,

ναι αν εχει μπαρουτιασει το πηνιο τότε δεν αναβει ποτε ξανά, αλλά αν απλά έχει κανει ενα μικροβραχυκύκλωμα σε κάποιο σημείο η περιέλιξη του πηνιου υψηλής τότε είναι δυνατον να ανάβει στιγμιαία να τραβάει πάνω από το φυσιολογικό ρεύμα και τοτε κλέισει απο μόνο του για ασφάλεια

Οσο για το που θα το βρεις , η πιο ευκολη λύση είναι το ebay αλλά να ξέρεις ότι μπορει να χρειαστεί να πάρεις και δευτερο γιατι μου έχει τύχει να μου έρθει προβληματικό και να πάρω δευτερο και να δουλέψει. * ο κινέζος ήταν πολυ συνεργάσιμος μου το έστειλε δωρεάν το δεύτερο.

Εναλλακτικά από κανένα μαγαζι που κάνει επισκευές λαπτοπ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.