Jump to content

αγορά wd 3tb για backup.

stavpal

Recommended Posts

Αφού όπως είπες είναι ένας φυσιολογικός σκληρός, γιατί θεωρείς πως θα μπλέξω ?

Μου διαφεύγει κάτι ?

Για να τονίζει ότι είναι για NAS κάποιος λόγος θα υπάρχει . Εγώ δεν θα το ρίσκαρα. Δύσκολα να πάρεις απάντηση γιατί και να τον έχει κάποιος για να σου πεί θα πρέπει να "ξηλώσει" το NAS.

Για να τονίζει ότι είναι για NAS κάποιος λόγος θα υπάρχει . Εγώ δεν θα το ρίσκαρα. Δύσκολα να πάρεις απάντηση γιατί και να τον έχει κάποιος για να σου πεί θα πρέπει να "ξηλώσει" το NAS.

Και εγώ μια αντίστοιχη σκέψη έκανα, από την αντίθετη σκοπιά όμως.... :)

Πως από τη στιγμή που προορίζεται για NAS, ίσως πρόκειται για μια πιο "heavy duty" κατασκευή...

Δεν ξέρω εάν και κατά πόσο ισχύουν τα παραπάνω (και φυσικά δε θέλω σε καμία περίπτωση να μπλέξω),

οπότε αν μπορεί ας μας διαφωτίσει κάποιος γνώστης...

Μετά από επικοινωνία από το support:

The WD Red drives are indeed more optimized for NAS unit's. I don' believe you would encounter many problems using them in a desktop machine however it would not be optimal for speeds and for this type of use.

I would recommned looking here: Internal Desktop Hard Drives Overview as these are the drives designed for desktop use.

The WD Blacks I would highly recommend if your looking for something a little more powerful, however each drive is explained clearly on that page as to what environment they are used for.

If you have any further questions, please reply to this email and we will be happy to assist you further.

Γενικώς δεν πήρα κάποια πολύ καθαρή απάντηση.

Φυσικά δεν πήγα σε black διότι θέλω ησυχία και μικρή κατανάλωση.

και κάποια πρόχειρα αποτελέσματα από έναν WD 2TB red.

post-1361-1416076790,8657_thumb.png

• 1 month later...

Παιδιά και εγώ σκέφτομαι να πάρω έναν Western Digital RED WD30EFRX 3TB HDD 3.5"

για κύριο δίσκο λειτουργικού και προγραμμάτων. Έχω το σύστημα της υπογραφής. Θα παίζει σωστά ή να πάω σε black 2TB για σιγουριά; Απλά τα 2ΤΒ του black έχουν την ίδια τιμή με τα 3ΤΒ του red οπότε αν έχουν και παραπλήσιες επιδόσεις και είναι και για πιο βαριά χρήση πιστεύω ότι συμφέρει η αγορά ενός 3ΤΒ red. Καλά δεν τα λέω;

Μπορεις να δεις το Benchmark Results: 4 KB Random Reads/Writes And Streaming Reads/Writes : Western Digital's 4 TB WD4001FAEX Review: Back In Black όπου φαίνεται και ο 3ΤΒ Red. Με βάση τα αποτελέσματα του review δεν θα τον χρησιμοποιούσα για λειτουργικό (μόνο SSD... έστω και 60GB). Πάντως χρησιμοποιώ 2x3ΤΒ Red μόνο για αποθήκευση data στο HTPC (dead silent) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Μπορεις να δεις το Benchmark Results: 4 KB Random Reads/Writes And Streaming Reads/Writes : Western Digital's 4 TB WD4001FAEX Review: Back In Black όπου φαίνεται και ο 3ΤΒ Red. Με βάση τα αποτελέσματα του review δεν θα τον χρησιμοποιούσα για λειτουργικό (μόνο SSD... έστω και 60GB). Πάντως χρησιμοποιώ 2x3ΤΒ Red μόνο για αποθήκευση data στο HTPC (dead silent) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Αυτός ο Red στο συγκριτικό που έστειλες είναι στα 5400rpm αυτός που έβαλα είναι στα 7200rpm.

Επίσης αυτός ο Hitach 7K3000 γιατί δεν υπάρχει σε κανένα κατάστημα; Έκανα ένα search στο skroutz και δεν τον βγάζει πουθενά!

Αυτός ο Red στο συγκριτικό που έστειλες είναι στα 5400rpm αυτός που έβαλα είναι στα 7200rpm.

Επίσης αυτός ο Hitach 7K3000 γιατί δεν υπάρχει σε κανένα κατάστημα; Έκανα ένα search στο skroutz και δεν τον βγάζει πουθενά!

Με βάση τα specs από WD (WD Red) (οχι ΠΛΑΙΣΙΟ) ο δίσκος χρησιμοποιεί τη τεχνολογία Intellipower (A fine-tuned balance of spin speed, transfer rate and caching algorithms designed to deliver both significant power savings and solid performance. For each drive model, WD may use a different, invariable RPM.).Το 7200 που αναφέρει το Πλαίσιο είναι το max rpm. :nada:

Για τον Hitachi δεν γνωρίζω δυστυχώς...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.