Jump to content

αγορά wd 3tb για backup.

stavpal

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας. Ενδιαφέρομαι για αγορά wd μεγέθους 3tb για μπακαπ. Δεν θα τον έχω συνδεδεμένο συνέχεια αλλά θα τον συνδέω μόνο για αντιγραφή δεδομένων και ξανά στο ντουλάπι. Το θέμα είναι ότι έχω ακούσει ότι οι wd green (συγκεκριμένα ο wd 30EZRX) δεν είναι και τόσο reliable (πολλά cycles των κεφαλών). Αξίζει λέτε να πάρω ένα wd red (WD30EFRX) που απ' ότι διάβασα είναι καλύτερος?

Ευχαριστώ.

Εξαρτάται από το περιβάλλον λειτουργίας. Αν είναι εταιρικό θα σου πρότεινα πέρα απο backup σε μηχανικό να κρατάς και ένα 3ο σε zip δισκέτες.

Τώρα αν είναι για το σπίτι και τα δεδομένα δεν είναι ζωτικής σημασίας έχει καλώς με ένα μόνο backup.

Το πρόβλημα με τους εξωτερικούς της wd είναι τα controller.Ο δίσκος δύσκολο να χαλάσει αλλά πότε δεν ξέρεις, συμβαίνουν και αυτά.

Αν χαλάσει θα χάσεις την εγγύηση γιατί θα ανοίξεις την θήκη για να τον συνδέσεις κάπως αλλιώς.

Αν τον πας πίσω στο κατάστημα ίσως δουν τα δεδομένα σου, ίσως δεν καταφέρουν να στα κρατήσουν όλα .. Γενικά τρέξιμο και άγχος χωρίς λόγο.

Οι green είναι όντως οι λιγότερο αξιόπιστοι λόγω της κεφαλής που σηκώνεται και κάθεται συχνά πάνω στα platter.

Καλύτερη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι να στήσεις ένα raid1 με δύο ίδιους δίσκους εσωτερικά στο pc.

Αλλιώς ένας hdd & μια θήκη και τον βάζεις μόνο οταν τον θες.

για σπίτι είναι και θα είναι εσωτερικός συνδεδεμένος για λίγο. Raid1 δεν θα στήσω. Τον θέλω για να κάνω και image των δίσκων, παλιά δεδομένα που δεν τα χρησιμοποιώ πολύ συχνά κτλ

Τον Western Digital WD30EZRX Caviar Green 3TB τον βρίσκω με 150€ ενώ τον Western Digital Red 3TB SATA ΙΙΙ με 168€. Το θέμα είναι αυτά τα 18-20€ διαφορά αν αξίζουν για αξιοπιστία.

Παρε 2 οποιον και να παρεις, γιατι πες οτι οπως πας να τον συνδεσεις σου πεφτει απο τα χερια...rip

για να μην ανοίγω νέο topic μιας και δεν ειναι τελειως offtopic να ρωτήσω. Μπορώ να εγκαταστήσω 3TB στην Asus p8p67 Pro κανονικά; έχει UEFI bios, θα τον δουν ολοκληρό τον δίσκο τα 7 ή θέλει αυτή την HBA καρτούλα ;;;

Θα τον δουν ολόκληρο το δίσκο κανονικά. Δεν χρειάζεται τίποτα.

Από την έκδοση BIOS 1704 υποστηρίζεται και RAID με 3TB HDD.

• 2 weeks later...
Γειά σας. Ενδιαφέρομαι για αγορά wd μεγέθους 3tb για μπακαπ. Δεν θα τον έχω συνδεδεμένο συνέχεια αλλά θα τον συνδέω μόνο για αντιγραφή δεδομένων και ξανά στο ντουλάπι. Το θέμα είναι ότι έχω ακούσει ότι οι wd green (συγκεκριμένα ο wd 30EZRX) δεν είναι και τόσο reliable (πολλά cycles των κεφαλών). Αξίζει λέτε να πάρω ένα wd red (WD30EFRX) που απ' ότι διάβασα είναι καλύτερος?

Ευχαριστώ.

Έστω και καθυστερημένα, μπορώ να σου πω την εμπειρία μου από έναν WD30EZRS (τον προκάτοχο του WD30EZRX) που έχω στο Shinobi μου εδώ και κανένα τρίμηνο. Παρόλο όμως που ο WD30EZRS φαίνεται σε όλα τα sites να είναι της σειράς green, αυτός που μου ήρθε εμένα από Αμερική δεν φαίνεται να είναι green, όπως μπορείς να δεις στη φωτό! :whistling

WD30EZRS_1.jpg

Σε μένα παίζει το ρόλο του "γαϊδουριού" όλο αυτό το διάστημα, έχει αναλάβει να ανεβοκατεβάζει όλη μέρα, μια και είναι ο μοναδικός δίσκος 5400 στροφών που έχω στο pc, και μάλιστα χωρίς ψύξη, ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν ψύξη από ανεμιστήρες. Τον πήρα ελαφρά μεταχειρισμένο από ebay, ειδικά για να απαλλάξω όλους τους υπόλοιπους δίσκους μου (τρεις τριάρηδες Barracuda και έναν τεσσάρη Hitachi) από τη διαδικασία του ανεβοκατεβάσματος.

Είναι εντελώς αθόρυβος, dead silent που λέμε, και με μηδενικούς σχεδόν κραδασμούς λειτουργίας. Μέχρι τώρα έχει αποδειχτεί σκυλί σκέτο, αλλά το διάστημα των τριών μηνών είναι πολύ μικρό για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την αξιοπιστία του... :...:

Αν προσεξεις πανω απο το SATA / 64MB Cache λεει Recertified. Για αυτο ειναι μαυρη η ταμπελιτσα.

Αν προσεξεις πανω απο το SATA / 64MB Cache λεει Recertified. Για αυτο ειναι μαυρη η ταμπελιτσα.

Α, μάλιστα. Δεν το γνώριζα αυτό. Έχει κάποια επίπτωση αυτό στην εγγύηση στην περίπτωση που εμφανιστεί πρόβλημα; Γιατί στο site της WD δείχνει με το serial ότι καλύπτεται κανονικά.

Τελικά πήρα τον 3tb red.

Από θόρυβο πώς πάει?

1. Όταν είναι IDLE και απλά γυρνάει;

2. Όταν τον βάζεις να διαβάζει/γράφει;

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα για αποθήκη 3TB μια σύνοψη από κάποιον που τα έχει ψάξει (με ενδιαφέρει και η εγγύηση) και αν αυτά που αναφέρω αληθεύουν

SeagateBaracuda ST3000DM001 φθηνός/καλός/μικρή εγγύηση (1έτος)

Hitachi Deskstar 7K3000 πολύ καλός /3ετια εγγύησης

WD30xxxx (δεν τα έχω πολυψάξει...τι παίζει με δαύτους;

Θα πηγαίνατε στον Hitachi?

Θα τον δουν ολόκληρο το δίσκο κανονικά. Δεν χρειάζεται τίποτα.

Από την έκδοση BIOS 1704 υποστηρίζεται και RAID με 3TB HDD.

Μπορεί να βάλει λειτουργικό σύστημα και να μπουτάρει από αυτόν;

Από θόρυβο πώς πάει?

1. Όταν είναι IDLE και απλά γυρνάει;

2. Όταν τον βάζεις να διαβάζει/γράφει;

Λογικά θα είναι εντελώς αθόρυβος, dead silent που λέμε. Γενικά, έχω την αίσθηση ότι όλοι ανεξαιρέτως οι σύγχρονοι σκληροί δίσκοι των 3 και 4ΤΒ χωρητικότητας, είτε είναι 5400 ή 7200 στροφών, είναι εντελώς dead silent, είτε κοιμούνται, είτε είναι idle, είτε γράφουν/διαβάζουν σαν παλαβοί! :T:

Στο Shinobi έχω τρεις τριάρηδες Barracuda (ST3000DM001), έναν τεσσάρη Hitachi 7K4000, και έναν τριάρη WD30EZRS. Όλοι τους είναι dead silent, εκτός από τον έναν Barracuda, που κάνει κάποια στιγμιαία "γκλανγκ" (για ένα δέκατο του δευτερολέπτου) όταν ξυπνάει και διαβάζει. Και όταν λέω dead silent, εννοώ ότι με ανοιχτό το κουτί και κολλημένο το αυτί σου επάνω τους, δεν ακούς απολύτως τίποτα τη στιγμή που γράφουν/διαβάζουν, ακούς μόνο τους ανεμιστήρες του κουτιού...

Λίγο που τον δοκίμασα, ήσυχος, αθόρυβος και κρύος. Πρέπει να βάλεις το αυτί στα 5cm για να τον ακούσεις

Τον βλέπει όλο το λειτουργικό χωρίς καμία παρέμβαση (προφανώς δεν γίνεται boot από αυτόν γιατί δεν έχω uefi)

Για να μην ανοίγω νέο θέμα,

ας ρωτήσω εδώ τις απορίες που μου δημιουργήθηκαν σχετικά με τις νέες αυτές χωρητικότητες:

1) Συνδέονται όπως ένας οποιοσδήποτε σκληρός sata, ή θα χρειασθούμε κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς hardware ?

2) Υπάρχει η πιθανότητα ασυμβατότητας των σκληρών 3ΤΒ, με κάποιες παλαιότερες εξωτερικές θήκες ή κάποια hdd docks ?

3) O western digital WD30EFRX προορίζεται μόνο για συστήματα NAS ή μπορεί να τοποθετηθεί κανονικά σαν αποθήκη σε συνδυασμό με έναν ssd ?

Για να μην ανοίγω νέο θέμα,

ας ρωτήσω εδώ τις απορίες που μου δημιουργήθηκαν σχετικά με τις νέες αυτές χωρητικότητες:

1) Συνδέονται όπως ένας οποιοσδήποτε σκληρός sata, ή θα χρειασθούμε κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς hardware ?

2) Υπάρχει η πιθανότητα ασυμβατότητας των σκληρών 3ΤΒ, με κάποιες παλαιότερες εξωτερικές θήκες ή κάποια hdd docks ?

3) O western digital WD30EFRX προορίζεται μόνο για συστήματα NAS ή μπορεί να τοποθετηθεί κανονικά σαν αποθήκη σε συνδυασμό με έναν ssd ?

1)Δίσκος όπως όλοι είναι.

2)Ναι.Θα πρέπει να δείς αν υποστηρίζει 3 ή 4 ΤΒ

3)Μπορεί ίσως και σαν αποθήκη να χρησιμοποιηθεί αλλά γιατί να μπλέξεις ?

3)Μπορεί ίσως και σαν αποθήκη να χρησιμοποιηθεί αλλά γιατί να μπλέξεις ?

Αφού όπως είπες είναι ένας φυσιολογικός σκληρός, γιατί θεωρείς πως θα μπλέξω ?

Μου διαφεύγει κάτι ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.