anonymous-root Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2012 Καλημερα!Καθάρισα ένα laptop (acer) με Pentium T4200 και κάρτα γραφικών nvidia G 105M.Άλλαξα πάστα και thermal pads.Το πρόβλημα είναι ότι η κάρτα γραφικών με το καλημέρα έχει 70 βαθμούς (που πέφτουν στους 55-60 περίπου).έτρεξα furmark και αμέσως ανεβάζει 105 όπου σβήνει.Οι υπόλοιπες θερμοκρασίες είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.Το ερώτημα είναι, είναι φυσιολογικές οι θερμοκρασίες της nvidia και είναι λογικό να σβήνει αμέσως (δεδομένου ότι δεν μπορεί να ψύξει καλά κατά το stress test); Σε παιχνίδια θα έχω τέτοιτα προβλήματα;Ή κάπου έχω κάνει πατατούλα και θα πρέπει να ξαναβάλω pads;Ευχαριστω!
Lazy Dog Οκτώβριος 21, 2012 #2 Οκτώβριος 21, 2012 Μην χρησιμοποιεις furmark. Heaven benchmark της Unigine και ασε το να τρεξει για κανα μισαωρο.Αλλά πριν απ'ολα θα ξανακοιτουσα αν πατανε καλα τα pads και η ψυκτρα
anonymous-root Οκτώβριος 21, 2012 Author #3 Οκτώβριος 21, 2012 πατάνε τα pads, τα έχω τσεκάρει.γιατί όχι το furmark;
Lazy Dog Οκτώβριος 21, 2012 #4 Οκτώβριος 21, 2012 πατάνε τα pads, τα έχω τσεκάρει.γιατί όχι το furmark;Διοτι ο τροπος που στρεσαρει την καρτα απεχει κατα πολυ απο το πως στρεσαρεται η καρτα σε πραγματικες συνθηκες. Και γω αν το τρεξω τωρα για κανα 5λεπτο η καρτα θα παει 80+
anonymous-root Οκτώβριος 21, 2012 Author #5 Οκτώβριος 21, 2012 έτρεξα αυτό που είπες, επίσης τα ίδια, σβήνει σε ένα λεπτο.το θέμα είναι εάν είναι γενικό πρόβλημα του λαπτοπ η ψύξη. γιατί είδα μια δυο αναφορές με παρόμοιο πρόβλημα στο νετ.
zapata Οκτώβριος 22, 2012 #7 Οκτώβριος 22, 2012 Ακριβως το ιδιο θεμα εχω και εγω με ενα Turbo-X και G 105M...Τον ανοιξα και του αλλαξα παστα τον Ιουλιο και απο τοτε ξεκιναει με 60 και φτανει μεχρι 80...Να σημειωσω οτι το καλοκαιρι ειχε φτασει μεχρι 108 αλλα ποτε δεν εκλεινε...Την αλλαγη παστας την εκανε και ανθρωπος τεχνικος που ξερει..Πιθανοτατα κατι παιζει με το βιδωμα και μπορει οταν ειχε γινει εργοστασιακα να ηταν οκ αλλα οταν τα ξεβιδωσα εγω κατι να αλλαξε....Το εχω παρατηρησει γιατι βιδωνοντας-ξεβιδωνοντας τρεις διαδοχικες φορες την μια ανοιγε με 70 την αλλη με 65 και την αλλη με 56....Τι να πω μπορει να ειναι ιδεα μου...Παντως δεν ξερω και τις θερμοκρασιες προ ανοιγματος γιατι ποτε δεν της ειχα δει...Ο επεξεργαστης ενας Core 2 Duo T4200 νομιζω κυμαινεται απο 36-50...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.