epp494 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2012 Καλησπέρα, εδώ και 3,5 χρόνια έχω ένα router Netfaster IAD της HOL. Δεν μου έχει δημιουργήσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα(π.χ. αποσυνδέσεις) αλλά τον τελευταίο καιρό η ταχύτητα έχει κάποιες διακυμάνσεις. Βέβαια δεν ξέρω που μπορεί να οφείλετε, αλλά απότι έχω ακούσει τα router αυτά μετά από κάποια χρόνια πέφτουν σε απόδοση. Ισχύει κάτι τέτοιο; να προχωρήσω σε αγορά νέου router; Επίσης κάνω κάποια τεστ για download speed και μου βγάζει στο site της HOL 5mb/s στης forthnet 2.7mb/s (η γραμμή μου είναι 6mb/s), γιατί αυτές οι διαφορές? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 20, 2012 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2012 Επίσης κάνω κάποια τεστ για download speed και μου βγάζει στο site της HOL 5mb/s στης forthnet 2.7mb/s (η γραμμή μου είναι 6mb/s), γιατί αυτές οι διαφορές?Γιατί με τον provider σου πιάνεις πάντα τις καλύτερες δυνατές ταχύτητες. Από εκεί και πέρα υπάρχουν bottlenecks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp494 Οκτώβριος 20, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2012 Γιατί με τον provider σου πιάνεις πάντα τις καλύτερες δυνατές ταχύτητες. Από εκεί και πέρα υπάρχουν bottlenecks.bottlenecks??? τί είναι? Και από που θα συμπεράνω εγώ ποια η ταχύτητα με την οποία κατεβάζω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 20, 2012 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2012 https://en.wikipedia.org/wiki/BottleneckΗ wikipedia το εξηγεί καλύτερα απ' ότι θα μπορούσα εγώ. Η μέγιστη ταχύτητά σου σύμφωνα με το speed test τησ hol είναι 5Mbps (ελπίζω να μην κατέβαζες-ανέβαζες κάτι άλλο ταυτόχρονα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp494 Οκτώβριος 20, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2012 https://en.wikipedia.org/wiki/BottleneckΗ wikipedia το εξηγεί καλύτερα απ' ότι θα μπορούσα εγώ. Η μέγιστη ταχύτητά σου σύμφωνα με το speed test τησ hol είναι 5Mbps (ελπίζω να μην κατέβαζες-ανέβαζες κάτι άλλο ταυτόχρονα).Ok, κατάλαβα τι σημαίνει.. Όχι δεν κατέβαζα ταυτόχρονα, αλλά τώρα που ξαναείδα βγάζει τις ίδιες τιμές στα speedtest! Αυτές οι τιμές των providers είναι πραγματικές ή fake;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 21, 2012 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2012 Τι εννοείς πραγματικές ή ψεύτικες; Ό,τι ταχύτητα πιάσεις εκείνη τη στιγμή που τρέχεις το speedtest θα στη βγάλει. Τώρα αν τύχει και έχεις κάποιο πρόβλημα ή κατεβάζουν πολλοί ταυτόχρονα και σε επηρεάζει θα πάρεις διαφορετικές μετρήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Οκτώβριος 21, 2012 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2012 Η ταχύτητα με την οποία κατεβάζεις, δεν εξαρτάται μόνο από την ταχύτητα του δικτύου που έχεις, αλλά και την...χμ..."ταχύτητα" (bandwidth) την οποία διαθέτει η σελίδα από την οποία κατεβάζεις. Μπορεί να έχεις το πιο γρήγορο net στον πλανήτη, να μπορείς να κατεβάζεις με 1GB/s, αλλά η μέγιστη ταχύτητα από ένα site π.χ. να φτάνει μόνο τα 100kB/s. Έτσι μπορεί το site της HOL να έχει μεγαλύτερο bandwidth από αυτό της forthnet και για αυτό βλέπεις τέτοιες διαφορές.Ένα γρήγορο site (ή αλλιώς ένα site που έχει αρκετό bandwidth) για να δοκιμάσεις την ταχύτητα του download σου είναι της nvidia ή/και της microsoft.Αλλάζοντας το modem σου, μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε καλύτερες ταχύτητες, αλλά όχι απαραίτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp494 Οκτώβριος 21, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2012 Τί λέτε για τις τιμές θορύβου? Έχω βάλει το ρούτερ πάνω στην γραμμή χωρίς σπλιττερ και πάλι τα ίδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 21, 2012 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2012 Οι τιμές είναι μια χαρά και ούτως ή άλλως είσαι περιορισμένος από το πακέτο της hol που έχεις στα 6Mbps. Αφού είσαι πελάτης hol θα πρέπει να κάνεις το speedtest στην hol και όχι στην forthnet όπου μπορείς να πάρεις χαμηλότερες τιμές για λόγους άσχετους με τη γραμμή σου. Αν πας να κατεβάσεις από microsoft ή nvidia, παρότι έχουν μεγάλο bandwidth, μπορεί να είναι μπουκωμένη η γραμμή της hol προς εξωτερικό και να μην πάρεις καλό αποτέλεσμα. Επίσης καλό θα ήταν να κάνεις το test κάποια κουλή βραδινή ώρα, πχ. 4:00. Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp494 Οκτώβριος 22, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2012 Οι τιμές είναι μια χαρά και ούτως ή άλλως είσαι περιορισμένος από το πακέτο της hol που έχεις στα 6Mbps. Αφού είσαι πελάτης hol θα πρέπει να κάνεις το speedtest στην hol και όχι στην forthnet όπου μπορείς να πάρεις χαμηλότερες τιμές για λόγους άσχετους με τη γραμμή σου. Αν πας να κατεβάσεις από microsoft ή nvidia, παρότι έχουν μεγάλο bandwidth, μπορεί να είναι μπουκωμένη η γραμμή της hol προς εξωτερικό και να μην πάρεις καλό αποτέλεσμα. Επίσης καλό θα ήταν να κάνεις το test κάποια κουλή βραδινή ώρα, πχ. 4:00.Έκανα αίτηση για αναβάθμιση της γραμμής από 6 σε 24. Γιατί όμως είμαι με 12+ download;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
masteroidz Οκτώβριος 22, 2012 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2012 Γιατί μέχρι τόσο σηκώνει η γραμμή σου. Η μέγιστη ταχύτητα συγχρονισμού εξαρτάται από την απόσταση από το ΚΑΦΑΟ (dslam) και την ποιότητα της καλωδίωσης εντός και εκτός του κτιρίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Οκτώβριος 22, 2012 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2012 παρε ενα τηλεφωνο στην εταιρια και πες τα εξης1.Να σου περασουν προφιλ με 9 snr αντι για 11 για να συγχρονισεις πιο πανω2.Οτι εχεις πολυ καιρο το ρουτερ και οτι ανα διαστηματα κολλαει με ολα τα λαμπακια ανοικτα και χρειαζεται restart (βγαζεις - βαζεις στο ρευμα) για να παιξει παλι . Σιγουρα θα σου κανουν αντικατασταση εξοπλισμου (δεν πληρωνεις μια) :happy2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp494 Οκτώβριος 22, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2012 παρε ενα τηλεφωνο στην εταιρια και πες τα εξης1.Να σου περασουν προφιλ με 9 snr αντι για 11 για να συγχρονισεις πιο πανω2.Οτι εχεις πολυ καιρο το ρουτερ και οτι ανα διαστηματα κολλαει με ολα τα λαμπακια ανοικτα και χρειαζεται restart (βγαζεις - βαζεις στο ρευμα) για να παιξει παλι . Σιγουρα θα σου κανουν αντικατασταση εξοπλισμου (δεν πληρωνεις μια) :happy2:Λες ε? καλή ιδέα, δεν έχω τίποτα να χάσω πιστεύω... Για να δούμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Οκτώβριος 22, 2012 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2012 Λες ε? καλή ιδέα, δεν έχω τίποτα να χάσω πιστεύω... Για να δούμε...Σιγουρα αλλα μην μασησεις αν σου πουν να το παρακολουθησετε κτλ...απλα το κολλαει πρεπει να ειναι και αμεσα αποδεκτο απο τον τεχνικο...δηλαδη ολα αναμενα τα λαμπακια και δεν μπαινει πουθενα και μετα ξεκολλαει με restart ,κανει μπαμ οτι φταιει το ρουτερ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.