Jump to content

Metro sucks!!

michalos

Recommended Posts

Οσοι εχουν βαλει τα windows 8 καλο θα ειναι να απενεργοποιήσουν την περιβοητη πατατα "metro" ,που ειναι και αχρηστο στα pc και ασχημο και δυσλειτουρικο και βαραίνει αδικαιολόγητα το συστημα.

Αυτά για pc χρηστες, για tablets αλλαζει το πραγμα.

Η microsoft επρεπε να βγαλει την εκδοση για pc να ειναι διαφορετικη απο αυτην για tablets.

Παραδειγμα για να δείτε ποσο lagαρει τα windows, βαλτε να παιξει live tv απο το skaigr ή απο alphatv.

Με το metro ενεργο εχει αρκετο lag και καθυστερει πολυ το ανοιγμα του live

Τωρα χωρις metro θα δειτε οτι παιζει νερο!

Η καλυτερη λυση για να απενεργοποιησετε το metro και να εχετε το windows7 start menu ειναι το Ex7forW8 (explorer 7 for windows 8)

Δεν ξερω αν εχει γραφτει και πριν ,αλλα ειναι το καλυτερο γιατι χρησιμοποιεί τα original αρχεια απο τα 7 και επισης μπορoυμε με ενα κλικ να επιλεξουμε παλι το metro των win 8

Επισης δεν αλλαζει και δεν πειράζει αρχεία των windows 8

Ετσι εχετε το start menu των 7 χωρις να βαραινει το συστημα σας το "metro"

post-13266-1416076707,2843_thumb.jpg

Είπαμε. Στο παρελθόν ψάχναμε προγραμματάκια για τα παλιά windows ώστε αυτά να μοιάζουν με τα νέα.

Στο μέλλον θα ψάχνουμε προγραμματάκια για τα νέα windows ώστε να μοιάζουν με τα παλιά.

Για την εμφανιση αν και δεν μου πολυαρεσε δεν ηταν και τοσο θεμα

Εκεινο που μου την εσπαγε ηταν το lag που εκανε

Οπως ειπα επειδη βλεπω συχνα online tv απο alpha & skai ειδα διαφορα μερα με νυχτα !

και φανταζομαι οτι αυτο το lag θα υπαρχει και αλλου

εκεινο που θελω να δω ειναι τι γινεται με τα antivirus

Οπως ειναι γνωστο, τα antivirus στα 8 κανουν αρκετη ωρα να φορτωσουν μετα το login σε σχεση με τα 7

10-15" με ssd και 8gb ram στα 8, αμεσα (0" ) στα 7

Θα δω τωρα χωρις να φωρτωνουν metro την διαφορα

Για την εμφανιση αν και δεν μου πολυαρεσε δεν ηταν και τοσο θεμα

Εκεινο που μου την εσπαγε ηταν το lag που εκανε

Δεν έχω κανένα lag σε υπολογιστάκι με Intel G620, ούτε στο σημείο που περιγράφεις, ούτε κάπου αλλού, ενώ το σύστημα δεν έχει καν SSD πάνω. Μήπως φταίει το γνήσιο αντίγραφό σου;

Εγώ που τα χρησιμοποιώ από την στιγμή που έγιναν διαθέσιμα μέσω dreamspark, στην αρχή λίγο μου πήρε να συνηθίσω το νέο interface. Τώρα που το βολεύτηκα, το βρίσκω πολύ καλύτερο και λειτουργικότερο από αυτό των 7 και όλων των προηγούμενων.

Συνήθεια είναι όλα. Απλά έχεις συνηθίσει τώρα σε κάτι και η προσαρμογή στο νέο σου φαίνεται βουνό. Τα ίδια λέγανε και με κάθε έκδοση των windows/office που έβγαινε.

BTW δεν το λένε "Metro" πλέον. Modern UI είναι.

Και εγω λιγο που το δουλεψα χωρία να τον εχω βαλει σε κανενα τουμπανιαρη υπολογιστη μου φανηκε οτι κυλουσε καλα.

οσον αφορα την λειτουργικότητα, πιστευω οτι λιγο δουλεμα θελει και θα σου φαινεται λειτουργικο, αν οχι καλύτερο.

Τελικα εκανα το πειραμα και εγκατεστησα τωρα το nod με το windows 7 shell

και ενω με windows 8 shell to antivirus εκανε 10-15" να φορτωσει, τωρα με το windows 7 explorer (windows 7 shell) ανοιγει αμεσως οπως εκανε και στα 7

Και δεν φταιει το Nod, και το kaspersky 2013 ακριβως το ιδιο εκανε

Θα μου πειτε και 10 δευτερολεπτα τι ειναι? με 8 gb ram και intel ssd τα 10 δευτερολεπτα ειναι υπερβολικα μεγαλος χρονος

Αυτο ειναι το lag που ελεγα.Οτι τωρα βλεπω ολα και πανε πιο σβελτα, τα συγκεκριμενα καναλια που ειπα πριν ηθελαν 5-6" για να δειξουν εικονα,να παιζει live stream δηλ ( ΣΚΑΪ Player TV LIVE ) τωρα θελει περιπου 1"

,δηλαδη 5 φορες περιπου πιο γρηγορα.Οπως ειπα για μενα δεν ειναι μονο τι μου αρεσει σαν εμφανιση ,αλλα και ποιο ειναι πιο γρηγορο τελικα.

Και κατι που ειδα οτι τωρα σε idle εχω 0% σταθερα cpu και ram usage κατω απο 1gb, πριν se idle ειχα κατι σκαμπανεβασματα 15-20% cpu και ram 1.3-1.4 gb usage

post-13266-1416076713,305_thumb.jpg

BTW δεν το λένε "Metro" πλέον. Modern UI είναι.LAG UI -fixed

Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο για πειραματισμούς και επειδή το Modern UI όπως το έχω δει απο διάφορα βίντεο δεν μου πάει, ΤΕΛΙΚΩΣ τι προτείνετε:

Windows 7 ή Windows 8 με Ex7forW8?

Με δυό λόγια, αξίζουν τα Windows 8 εάν βγάλουμε το Modern UI και επαναφέρουμε το Start menu με το Ex7forW8 ή παραμένουμε σε 7?

Thanks!

Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο για πειραματισμούς και επειδή το Modern UI όπως το έχω δει απο διάφορα βίντεο δεν μου πάει, ΤΕΛΙΚΩΣ τι προτείνετε:

Windows 7 ή Windows 8 με Ex7forW8?

Με δυό λόγια, αξίζουν τα Windows 8 εάν βγάλουμε το Modern UI και επαναφέρουμε το Start menu με το Ex7forW8 ή παραμένουμε σε 7?

Thanks!

Μείνε σε 7 αν είναι να βγάλεις το metro ή modern ui ή όπως αλλίως το λένε.

δεν κερδιζεις πολλα πραγματα απο τα 7 σε 8 ακομα και αν βγαλεις το modern UI

μονο λιγη βελτιωση στον χρονο εκκινησης των windows

αλλα δεν αξιζει αν εχεις "αγορασει" τα 7, γιατι μεχρι στιγμης η "αγορα" των 8 δεν ειναι ακομα σε τελικο σταδιο

OK! Thanks!

Είμαι με MSDN οπότε έχω και τα 2 free. Είμαι ΟΚ με τα 7 και απλά σκεφτόμουν εάν θα άξιζε να κάνω αναβάθμισει στα 8. To Metro Sucks όπως λέει και ο τίτλος και σκεφτόμουν να κάνω την αλλαγή σε συνδυασμό με το Ex7forW8. Αλλά μιας και όπως λέτε δεν θα δω και μεγάλη διαφορά δεν υπάρχει λόγος να μπω τώρα σε πειραματισμούς. Πιο μετά

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.