michalos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2012 Οσοι εχουν βαλει τα windows 8 καλο θα ειναι να απενεργοποιήσουν την περιβοητη πατατα "metro" ,που ειναι και αχρηστο στα pc και ασχημο και δυσλειτουρικο και βαραίνει αδικαιολόγητα το συστημα. Αυτά για pc χρηστες, για tablets αλλαζει το πραγμα. Η microsoft επρεπε να βγαλει την εκδοση για pc να ειναι διαφορετικη απο αυτην για tablets. Παραδειγμα για να δείτε ποσο lagαρει τα windows, βαλτε να παιξει live tv απο το skaigr ή απο alphatv. Με το metro ενεργο εχει αρκετο lag και καθυστερει πολυ το ανοιγμα του live Τωρα χωρις metro θα δειτε οτι παιζει νερο! Η καλυτερη λυση για να απενεργοποιησετε το metro και να εχετε το windows7 start menu ειναι το Ex7forW8 (explorer 7 for windows 8) Δεν ξερω αν εχει γραφτει και πριν ,αλλα ειναι το καλυτερο γιατι χρησιμοποιεί τα original αρχεια απο τα 7 και επισης μπορoυμε με ενα κλικ να επιλεξουμε παλι το metro των win 8 Επισης δεν αλλαζει και δεν πειράζει αρχεία των windows 8 Ετσι εχετε το start menu των 7 χωρις να βαραινει το συστημα σας το "metro" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Οκτώβριος 20, 2012 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2012 Άντε πάλι με τη metro... Φαντάζομαι τί θα γίνει με τη metro των Win 2012 Server! Θα πέσει το msdn απ' τα καντήλια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Οκτώβριος 20, 2012 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2012 Συνηθεια ειναι οπως ολα... Εχω ηδη στησει 4 σερβερακια στο γραφειο με Win 2012 και ομολογω μου αρεσουν αρκετα και ειναι ολα πανευκολα στο στησιμο/ευρεση Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 20, 2012 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2012 Είπαμε. Στο παρελθόν ψάχναμε προγραμματάκια για τα παλιά windows ώστε αυτά να μοιάζουν με τα νέα.Στο μέλλον θα ψάχνουμε προγραμματάκια για τα νέα windows ώστε να μοιάζουν με τα παλιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Οκτώβριος 20, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2012 Για την εμφανιση αν και δεν μου πολυαρεσε δεν ηταν και τοσο θεμαΕκεινο που μου την εσπαγε ηταν το lag που εκανεΟπως ειπα επειδη βλεπω συχνα online tv απο alpha & skai ειδα διαφορα μερα με νυχτα !και φανταζομαι οτι αυτο το lag θα υπαρχει και αλλουεκεινο που θελω να δω ειναι τι γινεται με τα antivirusΟπως ειναι γνωστο, τα antivirus στα 8 κανουν αρκετη ωρα να φορτωσουν μετα το login σε σχεση με τα 710-15" με ssd και 8gb ram στα 8, αμεσα (0" ) στα 7Θα δω τωρα χωρις να φωρτωνουν metro την διαφορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.F. Οκτώβριος 20, 2012 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2012 Για την εμφανιση αν και δεν μου πολυαρεσε δεν ηταν και τοσο θεμαΕκεινο που μου την εσπαγε ηταν το lag που εκανεΔεν έχω κανένα lag σε υπολογιστάκι με Intel G620, ούτε στο σημείο που περιγράφεις, ούτε κάπου αλλού, ενώ το σύστημα δεν έχει καν SSD πάνω. Μήπως φταίει το γνήσιο αντίγραφό σου;Εγώ που τα χρησιμοποιώ από την στιγμή που έγιναν διαθέσιμα μέσω dreamspark, στην αρχή λίγο μου πήρε να συνηθίσω το νέο interface. Τώρα που το βολεύτηκα, το βρίσκω πολύ καλύτερο και λειτουργικότερο από αυτό των 7 και όλων των προηγούμενων.Συνήθεια είναι όλα. Απλά έχεις συνηθίσει τώρα σε κάτι και η προσαρμογή στο νέο σου φαίνεται βουνό. Τα ίδια λέγανε και με κάθε έκδοση των windows/office που έβγαινε.BTW δεν το λένε "Metro" πλέον. Modern UI είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Οκτώβριος 20, 2012 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2012 BTW δεν το λένε "Metro" πλέον. Modern UI είναι.nope.avi “Metro” has apparently been renamed to “Microsoft design style” | WMPoweruser Link to comment Share on other sites More sharing options...
obelix7 Οκτώβριος 20, 2012 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2012 Και εγω λιγο που το δουλεψα χωρία να τον εχω βαλει σε κανενα τουμπανιαρη υπολογιστη μου φανηκε οτι κυλουσε καλα. οσον αφορα την λειτουργικότητα, πιστευω οτι λιγο δουλεμα θελει και θα σου φαινεται λειτουργικο, αν οχι καλύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Οκτώβριος 21, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2012 Τελικα εκανα το πειραμα και εγκατεστησα τωρα το nod με το windows 7 shell και ενω με windows 8 shell to antivirus εκανε 10-15" να φορτωσει, τωρα με το windows 7 explorer (windows 7 shell) ανοιγει αμεσως οπως εκανε και στα 7 Και δεν φταιει το Nod, και το kaspersky 2013 ακριβως το ιδιο εκανε Θα μου πειτε και 10 δευτερολεπτα τι ειναι? με 8 gb ram και intel ssd τα 10 δευτερολεπτα ειναι υπερβολικα μεγαλος χρονος Αυτο ειναι το lag που ελεγα.Οτι τωρα βλεπω ολα και πανε πιο σβελτα, τα συγκεκριμενα καναλια που ειπα πριν ηθελαν 5-6" για να δειξουν εικονα,να παιζει live stream δηλ ( ΣΚΑΪ Player TV LIVE ) τωρα θελει περιπου 1" ,δηλαδη 5 φορες περιπου πιο γρηγορα.Οπως ειπα για μενα δεν ειναι μονο τι μου αρεσει σαν εμφανιση ,αλλα και ποιο ειναι πιο γρηγορο τελικα. Και κατι που ειδα οτι τωρα σε idle εχω 0% σταθερα cpu και ram usage κατω απο 1gb, πριν se idle ειχα κατι σκαμπανεβασματα 15-20% cpu και ram 1.3-1.4 gb usage BTW δεν το λένε "Metro" πλέον. Modern UI είναι.LAG UI -fixed Link to comment Share on other sites More sharing options...
w2vc Οκτώβριος 22, 2012 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2012 Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο για πειραματισμούς και επειδή το Modern UI όπως το έχω δει απο διάφορα βίντεο δεν μου πάει, ΤΕΛΙΚΩΣ τι προτείνετε:Windows 7 ή Windows 8 με Ex7forW8?Με δυό λόγια, αξίζουν τα Windows 8 εάν βγάλουμε το Modern UI και επαναφέρουμε το Start menu με το Ex7forW8 ή παραμένουμε σε 7?Thanks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Οκτώβριος 22, 2012 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2012 Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο για πειραματισμούς και επειδή το Modern UI όπως το έχω δει απο διάφορα βίντεο δεν μου πάει, ΤΕΛΙΚΩΣ τι προτείνετε:Windows 7 ή Windows 8 με Ex7forW8?Με δυό λόγια, αξίζουν τα Windows 8 εάν βγάλουμε το Modern UI και επαναφέρουμε το Start menu με το Ex7forW8 ή παραμένουμε σε 7?Thanks!Μείνε σε 7 αν είναι να βγάλεις το metro ή modern ui ή όπως αλλίως το λένε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Οκτώβριος 23, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2012 δεν κερδιζεις πολλα πραγματα απο τα 7 σε 8 ακομα και αν βγαλεις το modern UIμονο λιγη βελτιωση στον χρονο εκκινησης των windowsαλλα δεν αξιζει αν εχεις "αγορασει" τα 7, γιατι μεχρι στιγμης η "αγορα" των 8 δεν ειναι ακομα σε τελικο σταδιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
w2vc Οκτώβριος 23, 2012 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2012 OK! Thanks!Είμαι με MSDN οπότε έχω και τα 2 free. Είμαι ΟΚ με τα 7 και απλά σκεφτόμουν εάν θα άξιζε να κάνω αναβάθμισει στα 8. To Metro Sucks όπως λέει και ο τίτλος και σκεφτόμουν να κάνω την αλλαγή σε συνδυασμό με το Ex7forW8. Αλλά μιας και όπως λέτε δεν θα δω και μεγάλη διαφορά δεν υπάρχει λόγος να μπω τώρα σε πειραματισμούς. Πιο μετά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.