Jump to content

Πιστωτική κάρτα χωρίς πάγια, για πάντα!

tragikos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας,

θα μπω κατευθείαν στο ψητό και θα πω ότι αν και έχω 2 debit κάρτες (Visa, AmEx) δεν έχω καμία πιστωτική. Έτυχε λοιπόν να θέλω να πάω εξωτερικό για μία εβδομάδα και να νοικιάσω παράλληλα αμάξι, αλλά απ' ότι φαίνεται για να νοικιάσεις αμάξι πρέπει είτε να αφήσεις μία μεγάλη χρηματική εγγύηση, είτε να έχεις πιστωτική κάρτα.

Σκέφτηκα λοιπόν ότι ήρθε καιρός να βγάλω μία πιστωτική για τέτοιες περιπτώσεις ή και για άλλες έκτακτες όπου η debit δεν με καλύπτει. Αυτό που θέλω να ξέρω είναι:

"Υπάρχει κάποια πιστωτική για την οποία να μην υπάρχουν ούτε να υπάρξουν αργότερα πάγια;"

Με ενδιαφέρει να την έχω να κάθεται και το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα κάνω καμία αγορά με αυτήν. Οπότε δεν θα ήθελα να μου έρχεται κανένας λογαριασμός με πάγιο.

Ευχαριστώ :)

Φίλε μου επειδή έχει τύχει να εργαστώ στον τομέα των ενοικιάζομενων και σε πολυεθνική μάλιστα (National-Alamo) να ξέρεις ότι αν πληρώσεις φουλ ασφάλεια (FDW-Full Damage Waiver) κάτι το οποίο γίνεται συνήθως τοπικά όταν παραλάβεις το όχημα, δε χρειάζεται να δώσεις εγγύηση.

Σε κάθε περίπτωση θα στο πρότεινα αυτό, γιατί ακόμα και αν επιστρέψεις το αυτοκίνητο με μια μικροσκοπική γρατσουνίτσα θα αρχίσεις να κλαις 100άρικα.

Για τα κατηγορίας A,B,C χρεώναμε 8 ευρώ την ημέρα ασφάλεια της Interamerican πάντα. Θα σου βγει σε βάθος ημερών κανένα 100-120άρικο παραπάνω ανάλογα με το πόσο πουλάει την ασφάλεια η εταιρία που διάλεξες, αλλά στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Έχουν δει ΑΠΕΙΡΑ τα μάτια μου και πολλά σκηνικά με τουρίστες.

Φίλε μου επειδή έχει τύχει να εργαστώ στον τομέα των ενοικιάζομενων και σε πολυεθνική μάλιστα (National-Alamo) να ξέρεις ότι αν πληρώσεις φουλ ασφάλεια (FDW-Full Damage Waiver) κάτι το οποίο γίνεται συνήθως τοπικά όταν παραλάβεις το όχημα, δε χρειάζεται να δώσεις εγγύηση.

Σε κάθε περίπτωση θα στο πρότεινα αυτό, γιατί ακόμα και αν επιστρέψεις το αυτοκίνητο με μια μικροσκοπική γρατσουνίτσα θα αρχίσεις να κλαις 100άρικα.

Για τα κατηγορίας A,B,C χρεώναμε 8 ευρώ την ημέρα ασφάλεια της Interamerican πάντα. Θα σου βγει σε βάθος ημερών κανένα 100-120άρικο παραπάνω ανάλογα με το πόσο πουλάει την ασφάλεια η εταιρία που διάλεξες, αλλά στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Έχουν δει ΑΠΕΙΡΑ τα μάτια μου και πολλά σκηνικά με τουρίστες.

Θα συμφωνήσω και επαυξάνω.

Τώρα το 4ήμερο έτυχε και είχα πάει Ιταλία και νοίκιασα αμάξι κλασσικά.

Έσκασα 50 ευρώ για 4 μέρες έξτρα και είχα το κεφάλι μου ήσυχο.

Ειδικά για αυτό που είπες, επειδή δεν έχεις ιδέα τι αλήτες μπορεί να είναι και τι ταρζανιά μπορεί να κάνεις ΠΑΡΤΟ όπως και δήποτε.

Εν συνεχεία, οι κάρτες δεν σε δεσμεύουν, που σημαίνει πως όποτε θες την κόβεις.

Επίσης οι κλασσικές Visa/Mastercards απο της τράπεζες πχ 9 στις 10 ΔΕΝ έχουν ΚΑΝΕΝΑ ετήσιο κόστος.

Καλησπέρα σας,

θα μπω κατευθείαν στο ψητό και θα πω ότι αν και έχω 2 debit κάρτες (Visa, AmEx) δεν έχω καμία πιστωτική. Έτυχε λοιπόν να θέλω να πάω εξωτερικό για μία εβδομάδα και να νοικιάσω παράλληλα αμάξι, αλλά απ' ότι φαίνεται για να νοικιάσεις αμάξι πρέπει είτε να αφήσεις μία μεγάλη χρηματική εγγύηση, είτε να έχεις πιστωτική κάρτα.

Σκέφτηκα λοιπόν ότι ήρθε καιρός να βγάλω μία πιστωτική για τέτοιες περιπτώσεις ή και για άλλες έκτακτες όπου η debit δεν με καλύπτει. Αυτό που θέλω να ξέρω είναι:

"Υπάρχει κάποια πιστωτική για την οποία να μην υπάρχουν ούτε να υπάρξουν αργότερα πάγια;"

Με ενδιαφέρει να την έχω να κάθεται και το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα κάνω καμία αγορά με αυτήν. Οπότε δεν θα ήθελα να μου έρχεται κανένας λογαριασμός με πάγιο.

Ευχαριστώ :)

Για ψάξε εδω

Εγω ειχα βγαλει πριν 5-6 χρονια μια citibank olympiacos student και δεν εχει παγιο για παντα. Για ψαξε μηπως υπαρχει τπτ για φοιτητες ακομα...

Βγάλε μια Alpha Aegean Bonus. Εκτός από ότι είναι δωρεάν, τους πόντους που μαζεύεις μπορείς:

- Να βάζεις βενζίνη με -23% σε πρατήρια BP

- Να ψωνίζεις στο Βασιλόπουλο με -20%

- Να μετατρέπεις τους πόντους σε μίλια και να κάνεις δωρεάν ταξίδια με την Aegean.

Εγω εχω μια Maestro της Eurobank. Ολα καλα και τζαμπα, αρκει να πληρωνεις την επομενη μερα τα ποσα (που λεει ο λογος-εννοω πριν ληξει ο μηνας), ωστε να μην σε χρεωνουν τοκους κλπ

Βγάλε μια Alpha Aegean Bonus. Εκτός από ότι είναι δωρεάν, τους πόντους που μαζεύεις μπορείς:

- Να μετατρέπεις τους πόντους σε μίλια και να κάνεις δωρεάν ταξίδια με την Aegean.

Και αν ο λογαριασμός λήξει στις 12 και εσύ τον πληρώσεις στις 15, θα σε πάρουν 10 τηλέφωνα και θα σε χρεώσουν στον επόμενο λογαριασμό "6€ Έξοδα Επικοινωνίας"

Το πως διαχειριστεί ο καθένας τους λογαριασμούς του είναι δικό του θέμα. Νομίζω ότι μιλάμε σε μια βάση ότι ο υποψήφιος χρήστης της κάρτας είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του.

Έχω κλείσει με την Avis (λόγω έκπτωσης από την εταιρεία Iberia που ταξιδεύω) και περιλαμβάνει τα εξής:

All Mandatory Charges, Vehicle Damage Cover (CDW), Vehicle Theft Cover (TP), Tax

Και είναι PAY ON RETURN. Είμαι καλυμμένος ή χρειάζεται κάτι άλλο;

Έχω ήδη bonus american express debit ;)

Για ψάξε εδω

Αυτό ενημερώνεται συχνά;

Εγω ειχα βγαλει πριν 5-6 χρονια μια citibank olympiacos student και δεν εχει παγιο για παντα. Για ψαξε μηπως υπαρχει τπτ για φοιτητες ακομα...

Δυστυχώς πάνε τα χρόνια τα φοιτητικά, εκτός αν πιάνει το να είσαι φοιτητής του ΕΑΠ :p

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, keep 'em coming!

Το πως διαχειριστεί ο καθένας τους λογαριασμούς του είναι δικό του θέμα. Νομίζω ότι μιλάμε σε μια βάση ότι ο υποψήφιος χρήστης της κάρτας είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του.

Δεν έχει να κάνει με το αν είσαι τυπικός ή όχι, έχει να κάνει με την αυθαίρετη κλοπή της τράπεζας προς τον πελάτη, ενός μικρού ποσού, αλλά από χιλιάδες πελάτες κάθε μήνα και μάλιστα ένα ποσό τόσο μικρό που ελάχιστοι θα ασχοληθούν να το κυνηγήσουν, πόσο μάλλον δικαστικά. Ειδικά αυτή την εποχή που ζούμε, είναι πολλές χιλιάδες αυτοί που δύσκολα τα βγάζουν πέρα και μπορεί να πληρώσουν το λογαριασμό 3-5 μέρες μετά, πόσο μάλλον κάποιοι που αργούν να πληρωθούν από τους εργοδότες τους. Αυτή λοιπόν την κατάσταση εκμεταλλεύεται η Alpha Bank και μαζεύει χρήμα. Και μη μου πεις άμα δεν έχουν μην τη χρησιμοποιούν γιατί οι λόγοι να γεμίσεις μια κάρτα είναι δεκάδες. Προσωπικά μόνο έχω παραδείγματα που χρέωσαν επέμβαση σε κάρτα, γιατί δεν είχαν για το νοσοκομείο, ή ακόμα και άτομα που είναι άνεργα μήνες, έφαγαν τα αποταμιευμένα και τώρα χρεώνουν την κάρτα στο Super Market, ελπίζοντας κάτι να αλλάξει και αύριο να έχουν να την πληρώσουν... Σίγουρα υπάρχει και ο αμελής, που θα πάρει 2xGTX680 με δόσεις και μετά δε θα έχει να τα δώσει, αλλά αυτό δεν τους κάνει πλειοψηφία ούτε δίνει δικαίωμα στην τράπεζα να προσθέτει ότι γουστάρει στο λογαριασμό της κάρτας με το έτσι θέλω.

[MENTION=4676]tragikos[/MENTION]

Κλασσικό κόλπο το CDW. Ειδικά σε τουρίστες που δε ξέρουν την ορολογία και νομίζουν ότι με το booking τα πλήρωσαν όλα. Όταν πας να παραλάβεις θα σου μιλήσουν και για FDW και μπορεί και να στα πρήξουν. ΑΠΛΑ πάρε και το FDW χωρίς πολλά πολλά.

Το FDW σε καλύπτει πολύ πληρέστερα ΑΛΛΑ δεν περιλαμβάνει θραύση κρυστάλλων ή ζημιά στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου.

Avis προφανώς είναι στο τοπ 3 παγκοσμίως σαν εταιρεία. Τσιμπάει τιμές λίγο αλλά η κατάσταση των αυτοκινήτων ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ. Εκεί και στη Hertz τουλάχιστον.

[MENTION=4401]bezdim[/MENTION] έχω κλείσει κατηγορίας Β (seat Ibiza ή παρόμοιο) me 183€ για 9 ημέρες. Αν η FDW στοιχίζει 8€ την ημέρα παραπάνω, θα πάει 255€ το οποίο μου κακοφαίνεται :p

Θα δω τι θα μου πουν όμως κιόλας. Το pay on return λες να μου είναι θέμα; Επίσης μιας και είσαι στον χώρο όπως λες, θεωρείς ότι αν έχω AMEX debit και Visa debit θα μου ζητήσουν οπωσδήποτε και μία credit;

Αν δεν πληρώσεις FDW και αφήσεις guarantee λογικά θα σου πάρουν το ποσό της εγγύησης μέσα από την debit (μετρητά). Στην επιστροφή θα ελέγξουν το αυτοκίνητο και αν όλα είναι ΟΚ τότε θα πάρεις όλα τα λεφτά της εγγύησης πίσω. Λογικά παίζει χρονική καθυστέρηση όμως λόγω συναλλαγής.

Στην πιστωτική αν δε κάνω λάθος έχεις μεγαλύτερη ευχέρεια συναλλαγών οπότε απλώς σου μπλοκάρουν το ποσό της εγγύησης και στο ξεμπλοκάρουν On return, άμεσα.

Ευχή και κατάρα σου δίνω όμως να πάρεις FDW. Ναι από τη μια είναι πιο ακριβά, από την άλλη η πνευματική σου ηρεμία πιστεύω έρχεται πάνω από όλα. Φαντάσου σκηνικό απλά 2-3 ώρες πριν την πτήση να πλακώνεσαι με τον υπάλληλο. Όλη η ξεκούραση σου πάει στράφι.

Σε καμιά περίπτωση δε θέλω κανείς να πληρώσει παραπάνω λεφτά. Ναι, έχει τύχει να κάνω παραλαβή πολλά αυτοκίνητα με CDW απλώς χωρίς πρόβλημα. Όταν όμως έβλεπα τη γρατσουνιά... και έλεγα "η χαμηλότερη χρέωση για γρατσουνιά είναι 127 ευρώ"... εκεί να δεις...

Και εγώ σου λέω ότι είσαι ο καλύτερος οδηγός του κόσμου. Που ξέρεις όμως πιο ψυχάκι θα βρεθεί να περνάει δίπλα από το αυτοκίνητο σου όταν θα κοιμάσαι και θα σου τραβήξει μια με το κλειδί; Χίλια δυο μπορεί να συμβούν.

Επίσης διάλεξες Avis, δε διάλεξες Marika Rent a Car. Στην AVIS ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ, αλλά ΠΑΙΡΝΕΙΣ κιόλας. Τα λεφτά σου δε πάνε άδικα. 20 ευρώ/μέρα το Β είναι ΑΣΤΕΙΟ ποσό, ειδικά από AVIS. Γι αυτό κάνε το καλό και πάρε FDW. Γιατί ναι μεν η AVIS είναι τοπ εταιρεία αλλά έχει και τοπ χρεώσεις στο παραμικρό.

Μη το ρισκάρεις.

Δεν θέλω να είμαι κακεντρεχείς, αλλά 70 ευρώ για να μην σου χαλάσει τίποτα τις διακοπές είναι χαζό να σε προβληματίζει...

Άποψη μου πάντα, απλά στο λέω.

Αν ΔΕΝ το πάρεις, φρόντισε να καταγράψεις. ΟΤΙ, και όταν λέω ΟΤΙ, εννοώ ΟΤΙ γρατζουνιά, χτύπημα, κλπ έχει το αυτοκίνητο που είναι μεγαλύτερο απο κεφάλι καρφίτσας.

Αν ΔΕΝ το πάρεις, φρόντισε να καταγράψεις. ΟΤΙ, και όταν λέω ΟΤΙ, εννοώ ΟΤΙ γρατζουνιά, χτύπημα, κλπ έχει το αυτοκίνητο που είναι μεγαλύτερο απο κεφάλι καρφίτσας.

Σαν τους κόπανους τους γερμανούς με το φακουδάκι το LED στο χέρι και την ψηφιακή από δίπλα. 45' να μλκίζονται στο πάρκινγκ. Να έχει μπλοκάρει ο Δίας και αυτοί εκεί, να ψάχνουν ψύλλους στα άχυρα. Μετά να έρχονται άλλοι πελάτες και αυτοί γερμανοί και να βρίζουν τους άλλους γερμανούς. Εγώ κρυμμένος πίσω από ένα αυτοκίνητο να έχω σαπίσει στα γέλια :hehe:

Ok, με πείσατε θα το δω λοιπόν όταν παραλάβω τι συνεννοήσεις θα κάνω. Έχουμε καιρό μέχρι το Μάρτη, ίσως τους στείλω και mail για περισσότερες πληροφορίες ;)

Με την πιστωτική τώρα, αυτό που είπε ο [MENTION=173]Wizard![/MENTION] με προβλημάτισε. Προφανώς και δεν θέλω να έχω τίποτα τσάτσικες/κρυφές χρεώσεις οπότε με δεδομένο ότι θα είμαι τυπικός εγώ στην (αν τύχει) πληρωμή οποιασδήποτε αγοράς (και άρα δεν με ενδιαφέρει το ποσοστό του τόκου σε περίπτωση καθυστέρησης), με ποια τράπεζα προτείνετε να συνεργαστώ;

The bigger the better θεωρητικά, αλλά γενικά όλα τα επιτόκια πάνω κάτω είναι ίδια και εξίσου ληστρικά. (15-17%).

Οπότε γενικά ΘΕΣ να είσαι τυπικός στην αποπληρωμή.

Απο εκεί και πέρα, η διαφορά θα είναι πχ αυτό που σου είπε ο μάγος, πως θα σε χρεώσουν 6€ γιατί σε πήραν τηλ. Δηλαδή αυτό είναι φακ οφ και λόγος να ΜΗΝ πάρω την κάρτα ποτέ. (για θέμα αρχής, όχι το κόστος ενός φρέντο).

Επίσης η κάρτα χρωστάς εσύ στην τράπεζα, και όχι το ανάποδο, οπότε γενικά δεν σε νοιάζει ΤΟΣΟ να είναι φοβερή και τρομερή, όσο να έχει καλό επιτόκιο, και να μην στον πιάνει με ηλίθια 6εύρα.

Κοιτώντας τώρα λεπτομερώς κάποιες κάρτες, βλέπω ότι υπάρχει χρέωση και για την έκδοση ενημερωτικών συναλλαγών. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μην εκδίδουν τίποτα και να μου στέλνουν απλά email με τις κινήσεις (όπως κάνει η On Telecoms) πχ;

Δεν θέλω να ξέρω τίποτα για αυτή την κάρτα εκτός από ένα mail το μήνα βρε αδερφέ :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.