Jump to content

Πρόβλημα με ένδειξη - " Χωρίς Σήμα" - και πιθανή Αγορά νέας κάρτας γραφικών.

zoolanter

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σε όλους σας. Το πρόβλημα μου είναι ότι καθώς παίζω Guild Wars 2 ξαφνικά η οθόνη του υπολογιστή χάνει το σήμα της, και η 23" Samsung εμφανίζει ένδειξη "Χωρίς Σήμα", ενώ ο υπόλοιπος υπολογιστής λειτουργεί κανονικά. Μετά αναγκάζομαι να κάνω επανεκκίνηση όπου ο υπολογιστής ξεκινάει κανονικά. Το σύμπτωμα αυτό το κάνει και όταν την ζορίζω την κάρτα και όταν είναι χαλαρή από πλευράς θερμοκρασιών, δηλαδή και σε υψηλά γραφικά και σε χαμηλά.

Έτσι ξεκίνησα τις δοκιμές δηλαδή: δοκίμασα μια οθόνη 19"LG με άλλο καλώδιο, και στις δύο εξόδους της κάρτας και με καινούργιο μετατροπέα από DVI σε δεκαπεντάπινο και το σύμπτωμα συνεχίζει να με κουράζει :wall: .

Τα Drivers της κάρτας είναι ενημερωμένα, και προτεινόμενα από τον κατασκευαστή του παιχνιδιού.

Σε μια δοκιμασία που έκανα στην κάρτα μέσω του MSI Kombustor, συμπεριφέρθηκε τέλεια, στα Fps ήταν μέσα στα πλαίσια και λογικές θερμοκρασίες για την καταπόνηση που δέχτηκε η κάρτα. Πέραν τούτου δοκίμασα και άλλη κάρτα γραφικών μια 9500 GT και δεν μου το έκανε.

Τελειώνοντας θέλω να πείτε την άποψή σας πάνω στην ένδειξη που μου εμφανίζει, και αν φταίει η κάρτα ποια να επιλέξω, με βάση τις δυνατότητες του μηχανήματος και τις επιδόσεις στα γραφικά να είναι τουλάχιστον ίσες ή και καλύτερες ( θα προτιμούσα καλύτερες). Παίζω παιχνίδια κυρίως Mmorpgs.:crazy_pilot:

Το μηχάνημα είναι : μητρική Asus P6t SE (1366,X58,DDR3) - HDD Western Digital 3000HLHX Velocity Raptor 300GB Sata3 - Corsair XMS 12GB (3x4GB) DDR3 2000MHz - CPU Intel Core I7- 920(1366/2,66GHz, 8MB) B - τροφοδοτικό Collermaster M100 Realpower modular. - Vga Nvidia Gtx295 Palit - και Ups.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Αν η κάρτα είναι overclocked δοκίμασέ την στα stock settings.

Eπίσης δοκίμασε να την βάλεις σε άλλο slot.

Eγγύηση έχεις?

Είμαι εκτός εγγύησης και την έχω στη πιο κάτω PCI, και συνεχίζει ακόμα να κάνει το σύμπτωμα.

Την κάρτα δεν την έχω κάνει overcloced. Βασικά δεν ξέρω κιολας.

Κατα πασα πιθανοτητα, ειναι η καρτα γραφικων.Αλλες πειριπτωσεις: Αδυναμια τροφοδοτικου, χαλασμενη PCI.

Βγαλε την τελειως απο το πισι. Αφου δεν εχει εγγυηση, βγαλε την ψυξη της, βαλε νεα παστα και ξαναφοεα την. Επισης ριξε ενα καλο φυσηγμα στην ψυχτρα/ανεμηστηρα, ωστε να φυγει ολη η τυχον μπηχλα !

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οταν θα φυσηξεις τον ανεμηστηρα, κρατα τον, ωστε να μην γυρισουν τα φτερα του !

Αν δεν πιασει αυτο, ψαξε απο καποιον φιλο σου μια αλλη καρτα γραφικων και δες τι κανει.

Φίλε μου το πρόβλημα στο κάνει και γενικότερα ή μόνο κατα την διάρκεια του Guild Wars 2 όπως αναφέρεις;

κατα την διαρκεια του Guild Wars 2. Aλλο παιχνιδι δεν εχω δοκιμασει απο την βλαβη και μετα. το καλοκαιρι επαιζα flight simulator x - Elder of scroll Skyrim - BF3

Βρες αν μπορείς ένα άλλο pc να δοκιμάσεις την κάρτα (όχι με το δικό σου τροφοδοτικό) και δες αν κάνει τα ίδια.

Τι θερμοκρασίες σου ανεβάζει ; Επίσης μέτρα και τις τάσεις του τροφοδοτικού γιατί πολλές φορές δεν μπορούν να αποδώσουν σωστά τις σωστές τάσεις και κάνουν διάφορα. Μου έχει συμβεί σε πολλά μηχανήματα μου.

Πάντως θα συμφωνήσω με τον Ydinopoulos αφού δεν είναι σε εγγύηση κάνε την αλλαγή πάστας καλό θα της κάνει όπως επίσης δεν ξέρω εάν της αλλάξεις και ένα cooler μήπως και δεν την καλύπτει πλέον λόγω των πόλλών ζορισμάτων που έχει τραβήξει......

Καλημέρα σε όλους. Άλλαξα θερμοαγώγιμη πάστα (Artic Silver 4). Το έκανε ξανά σε τυχαία στιγμή πάλι in game. Θα πάρω την κάρτα να την βάλω σε

άλλο PC. Εκεί πιστεύω θα δοθεί απάντηση. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.

Και ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά!

Guild Wars 2 σε κατάσταση γραφικών auto detect για το μηχάνημά μου, σε ανάλυση 1920x1080, χωρίς antializing. Σε πλήρη οθόνη.

Μετρητής CPU-Z

Gpu clock 576 MHz Full load

Gpu Memory Clock 1008 MHz Full load

Gpu Temperature 67 C Max

Pcb Temperature 59 C Max

Gpu Temperature 59.5 C Max

Pcb Temperature 59.8 C Max

Fan Speed 60% Max

Fan Speed (RPM) 2288 Max

Memory Used 600MB Max

Gpu load 98% Max

Memory Controller Load 25% max στιγμιαίο. (τιμές συνήθως από 15~18)

VD-DC 1.05 V (σταθερό)

καλημέρα, τελικά η κάρτα ήτανε. Ειμαι με μια αντιστοιχη και δεν το εχει κανει καμια βδομαδα τωρα. Ευχαριστω για τις συμβουλες σας :yes4:

Τουλάχιστον βρήκες την λύση. ;)

Anyway εύχομαι η καινούργια κάρτα να λειτουργεί πάντα απρόσκοπτα !!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.