zoolanter Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2012 Γεια σε όλους σας. Το πρόβλημα μου είναι ότι καθώς παίζω Guild Wars 2 ξαφνικά η οθόνη του υπολογιστή χάνει το σήμα της, και η 23" Samsung εμφανίζει ένδειξη "Χωρίς Σήμα", ενώ ο υπόλοιπος υπολογιστής λειτουργεί κανονικά. Μετά αναγκάζομαι να κάνω επανεκκίνηση όπου ο υπολογιστής ξεκινάει κανονικά. Το σύμπτωμα αυτό το κάνει και όταν την ζορίζω την κάρτα και όταν είναι χαλαρή από πλευράς θερμοκρασιών, δηλαδή και σε υψηλά γραφικά και σε χαμηλά. Έτσι ξεκίνησα τις δοκιμές δηλαδή: δοκίμασα μια οθόνη 19"LG με άλλο καλώδιο, και στις δύο εξόδους της κάρτας και με καινούργιο μετατροπέα από DVI σε δεκαπεντάπινο και το σύμπτωμα συνεχίζει να με κουράζει . Τα Drivers της κάρτας είναι ενημερωμένα, και προτεινόμενα από τον κατασκευαστή του παιχνιδιού. Σε μια δοκιμασία που έκανα στην κάρτα μέσω του MSI Kombustor, συμπεριφέρθηκε τέλεια, στα Fps ήταν μέσα στα πλαίσια και λογικές θερμοκρασίες για την καταπόνηση που δέχτηκε η κάρτα. Πέραν τούτου δοκίμασα και άλλη κάρτα γραφικών μια 9500 GT και δεν μου το έκανε. Τελειώνοντας θέλω να πείτε την άποψή σας πάνω στην ένδειξη που μου εμφανίζει, και αν φταίει η κάρτα ποια να επιλέξω, με βάση τις δυνατότητες του μηχανήματος και τις επιδόσεις στα γραφικά να είναι τουλάχιστον ίσες ή και καλύτερες ( θα προτιμούσα καλύτερες). Παίζω παιχνίδια κυρίως Mmorpgs.:crazy_pilot: Το μηχάνημα είναι : μητρική Asus P6t SE (1366,X58,DDR3) - HDD Western Digital 3000HLHX Velocity Raptor 300GB Sata3 - Corsair XMS 12GB (3x4GB) DDR3 2000MHz - CPU Intel Core I7- 920(1366/2,66GHz, 8MB) B - τροφοδοτικό Collermaster M100 Realpower modular. - Vga Nvidia Gtx295 Palit - και Ups. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
virus777 Οκτώβριος 18, 2012 #2 Οκτώβριος 18, 2012 Αν η κάρτα είναι overclocked δοκίμασέ την στα stock settings.Eπίσης δοκίμασε να την βάλεις σε άλλο slot.Eγγύηση έχεις?
zoolanter Οκτώβριος 18, 2012 Author #3 Οκτώβριος 18, 2012 Είμαι εκτός εγγύησης και την έχω στη πιο κάτω PCI, και συνεχίζει ακόμα να κάνει το σύμπτωμα.Την κάρτα δεν την έχω κάνει overcloced. Βασικά δεν ξέρω κιολας.
YDinopoulos Οκτώβριος 18, 2012 #4 Οκτώβριος 18, 2012 Κατα πασα πιθανοτητα, ειναι η καρτα γραφικων.Αλλες πειριπτωσεις: Αδυναμια τροφοδοτικου, χαλασμενη PCI. Βγαλε την τελειως απο το πισι. Αφου δεν εχει εγγυηση, βγαλε την ψυξη της, βαλε νεα παστα και ξαναφοεα την. Επισης ριξε ενα καλο φυσηγμα στην ψυχτρα/ανεμηστηρα, ωστε να φυγει ολη η τυχον μπηχλα ! ΠΡΟΣΟΧΗ: Οταν θα φυσηξεις τον ανεμηστηρα, κρατα τον, ωστε να μην γυρισουν τα φτερα του ! Αν δεν πιασει αυτο, ψαξε απο καποιον φιλο σου μια αλλη καρτα γραφικων και δες τι κανει.
newmail115 Οκτώβριος 19, 2012 #5 Οκτώβριος 19, 2012 Φίλε μου το πρόβλημα στο κάνει και γενικότερα ή μόνο κατα την διάρκεια του Guild Wars 2 όπως αναφέρεις;
zoolanter Οκτώβριος 19, 2012 Author #6 Οκτώβριος 19, 2012 κατα την διαρκεια του Guild Wars 2. Aλλο παιχνιδι δεν εχω δοκιμασει απο την βλαβη και μετα. το καλοκαιρι επαιζα flight simulator x - Elder of scroll Skyrim - BF3
virus777 Οκτώβριος 19, 2012 #7 Οκτώβριος 19, 2012 Βρες αν μπορείς ένα άλλο pc να δοκιμάσεις την κάρτα (όχι με το δικό σου τροφοδοτικό) και δες αν κάνει τα ίδια.
zerocool Οκτώβριος 20, 2012 #8 Οκτώβριος 20, 2012 Τι θερμοκρασίες σου ανεβάζει ; Επίσης μέτρα και τις τάσεις του τροφοδοτικού γιατί πολλές φορές δεν μπορούν να αποδώσουν σωστά τις σωστές τάσεις και κάνουν διάφορα. Μου έχει συμβεί σε πολλά μηχανήματα μου.Πάντως θα συμφωνήσω με τον Ydinopoulos αφού δεν είναι σε εγγύηση κάνε την αλλαγή πάστας καλό θα της κάνει όπως επίσης δεν ξέρω εάν της αλλάξεις και ένα cooler μήπως και δεν την καλύπτει πλέον λόγω των πόλλών ζορισμάτων που έχει τραβήξει......
zoolanter Οκτώβριος 20, 2012 Author #9 Οκτώβριος 20, 2012 Καλημέρα σε όλους. Άλλαξα θερμοαγώγιμη πάστα (Artic Silver 4). Το έκανε ξανά σε τυχαία στιγμή πάλι in game. Θα πάρω την κάρτα να την βάλω σε άλλο PC. Εκεί πιστεύω θα δοθεί απάντηση. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.Και ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά! Guild Wars 2 σε κατάσταση γραφικών auto detect για το μηχάνημά μου, σε ανάλυση 1920x1080, χωρίς antializing. Σε πλήρη οθόνη. Μετρητής CPU-ZGpu clock 576 MHz Full loadGpu Memory Clock 1008 MHz Full loadGpu Temperature 67 C MaxPcb Temperature 59 C MaxGpu Temperature 59.5 C MaxPcb Temperature 59.8 C MaxFan Speed 60% MaxFan Speed (RPM) 2288 MaxMemory Used 600MB Max Gpu load 98% MaxMemory Controller Load 25% max στιγμιαίο. (τιμές συνήθως από 15~18) VD-DC 1.05 V (σταθερό)
zoolanter Οκτώβριος 27, 2012 Author #10 Οκτώβριος 27, 2012 καλημέρα, τελικά η κάρτα ήτανε. Ειμαι με μια αντιστοιχη και δεν το εχει κανει καμια βδομαδα τωρα. Ευχαριστω για τις συμβουλες σας :yes4:
zerocool Οκτώβριος 27, 2012 #11 Οκτώβριος 27, 2012 Τουλάχιστον βρήκες την λύση. Anyway εύχομαι η καινούργια κάρτα να λειτουργεί πάντα απρόσκοπτα !!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.